X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!

kamisia - czekamy na brzuszek :D Ciekawa jestem :P

Magdalena - trzymam kciuki za Twoją fasolę :)

Marietta - ja też czułam w tamtym tygodniu kłucie: właśnie jakby od pępka na ukos do szyjki. I - trochę to krępujące - ale czułam też kłucia w odbycie i też promieniowały gdzieś na boki. Ginowi nie powiedziałam, bo w natłoku zapomniałam, ale zbadał mnie pod względem infekcji bo się skarżyłam na pieczenie po oddaniu moczu i ok było :)

Felice- niestety moje sny są przyczyną mojej bezsenności :( Moja fasola na usg jest jakby do góry nogami ułożona i mi się przyśniło, że pielęgniarka mi mówi, żebym się nie cieszyła, bo to dziecko leży do góry nogami i może spaść na głowę i się zabić... :/ Albo dziś od 7 sąsiad WALIŁ młotem w ściany, mocno i równomiernie i mi się przyśniło, że ten dźwięk to KTG... Masakra.

milka - ja te mam erotyczne sny czasami i orgazmy, ale ja jestem po długiej abstynencji więc nic dziwnego :P

Zabuszka- na prawdę sytuacja nieciekawa. Nie wiem co Ci poradzić, bo nie czuję się na siłach, nie znam sytuacji dokładnie i osobiście :( Może Felice ma racje, może najlepszym rozwiązaniem będzie ucieczka gdziekolwiek byle jak najdalej. Trzymam kciuki za Twojego szkraba na dzisiejszej wizycie :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka ma 15 miesiecy i walcze przede wszystkim dla niego . nie chce zeby to widzial i slyszal

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido tez slabe, ale to dlatego ze mi sie nie chce. A jak juz się "zmuszę" to seks jest świetny ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam codziennie ochotę :P heheh libido na poziomie 1 000 000 hahaha jak króliki xD

Ja juz w domku ;) nuuuudy :P głodna jestem właśnie położyłam córkę spać ;) a syno nie wiem skąd ale chyba temu że zobaczył babki z brzuchami bo pyta mamo pan doktoj będzie mamusi dzidziusia w bziuśku badał.? Hehe :P Ja na NFZ znowu za 5 tyg i pewnie da już na polowkowe skierowanie bo bedzie 18cxy tam 19tc i dał na jakiś odczyn coombsa nigdy tego nie miałam w żadnej ciazy a mam 0rh+ hmm :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - masz na WR ja miałam to badanie poprzednio w ciazy i teraz tez. to inaczej kiła - grupa krwi nie ma nic wspolnego z tym badaniem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati -sory źle spojrzałam ;) ale ciapa ze mnie
    tego badania jednak nie mialam zlecanego ;) cos mi wlazło w oczy ze to wr
    ale juz doczytałam :) sorek :)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b6wubp.jpg
    OK teraz rozmiar jest dobry :P Troche mam tego brzucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:23

Alicce, luna91, FeliceGatto, Aniu_leczka, Marietta, Eliana lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze masz slabą hemoglobinę co??? stąd to badanie?

• luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia - no już coś się zaczyna uwypuklać :)

Przepraszam, że tak z innej beczki, ale widzę z tyłu jedzenie dla Twojej Luny :D Mojemu też takie podawałam jak był szczeniakiem :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    kamisia - no już coś się zaczyna uwypuklać :)

Przepraszam, że tak z innej beczki, ale widzę z tyłu jedzenie dla Twojej Luny :D Mojemu też takie podawałam jak był szczeniakiem :D
    Heheh ona woli jak jej gotuje makaron z mięsem, sorry za bałagan ale ona mi naprawdę ciągle coś zjada albo podgryza, nie nadążam za nią :P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, trochę mnie tu nie było a na pierwszej stronie aż 90 bobasków! ale nas dużo :)
    a ja byłam wczoraj na usg i wszystko prawidłowo, maluszek figlował w brzuszku. ma 55 mm i waży 54 gramy <3 następne usg dopiero w 20 tc i wtedy podobno poznamy płeć. mnie się nie śpieszy z tym, ale mąż to już nawet teraz chciałby wiedzieć ;)
    miłego dzionka dziewczynki i fajnie, że u was też maleństwa pięknie rosną :)

Marietta, hiacynta99, xpatiiix3, luna91, klaudia1534, josephinka84, bimba, Eliana, Alicce, Madziaaaaa, monilia84 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:59

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień... przymulony! Zasnęłam o 9 jeszcze i teraz wstałam, nie wiem co ze sobą zrobić :/ a pogoda depresyjna masakra!

Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujace dzis!

asioczek86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane doradzcie prosze, bo niedlugo skonczy mi sie Femibion Natal I, mam juz zakupiony Femibion Natal II. Tylko skonczy mi sie ten nr I w 12 tygodniu, a na nr II pisza, ze mozna stosowac dopiero od 13 tyg ciazy. Czy ten tydzien robi roznice, czy moge zazyc ten drugi preparat przed 13 tyg ciazy? Bo nie oplaca mi sie juz kupowac opakowania na pare dni...

• Asmee Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Dziś mam dzień nadrabiania wątków, więc i tu zajrzałam. :) U nas chyba wszystko ok. Niecierpliwie czekam do 3.11 na wizytę...

Widzę, że wszystkim ostatnio na głowę wsiadło z przeglądaniem rzeczy dla dzieciaczków. :) U mnie niestety w rodzinie żadnych maluchów nie ma, po których cokolwiek byśmy dostali, więc będziemy kupować nowe. Łóżeczko i wózek od początku zakładaliśmy nowy, bo tak się u nas przyjęło, że dla pierwszego dziecka musi być nówka. Za to ciuszki mam nadzieję, że choć trochę dostanę po kuzynki bobasie. Akurat będzie rodziła 5 mies przede mną, to może te pierwsze odda. :)

Wózek na razie sobie upatrzyłam taki, al sama nie wiem na co zwrócić uwagę, więc pewnie i tak decyzja ostateczna będzie inna. Nie chcę jedynie wydać na niego więcej niż +/- 2 tys.
    http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-baby-design-dotty-edycja-limitowana-2015-spacerowkagondola-fotelik-leo-kurier-gratis-p-21145.html

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:46

• luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochane doradzcie prosze, bo niedlugo skonczy mi sie Femibion Natal I, mam juz zakupiony Femibion Natal II. Tylko skonczy mi sie ten nr I w 12 tygodniu, a na nr II pisza, ze mozna stosowac dopiero od 13 tyg ciazy. Czy ten tydzien robi roznice, czy moge zazyc ten drugi preparat przed 13 tyg ciazy? Bo nie oplaca mi sie juz kupowac opakowania na pare dni...

Myślę, że nie ma większego znaczenia :) Też biorę femibion i też skończy mi się przed 13 i zamierzam kupić już 2 ;)

Anna255 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce właśnie to wynik jest ten na konflikt ser. I temu zdziwiona jestem trzecia ciąża wyniki idealne są nawet mocz tam tylko trochę ciał ketonowych mam ale normalka wyniki przecież po 9 sporo robiłam a kolacji ostatnio nie jadam :P hmm no dziwne 0rh+ i na dodatki Rh to się robi.? :o to dlaczego przy drugiej ciąży nie miałam.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:18

cd9bskjojgq3qzff.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    mi też właśnie jakoś tydzień temu się skończył ale mam jeszcze sam kwas foliowy więc dokończę kwas i zacznę brać II, w tej 2 to mi się wydaje, że jest dodatkowa tabletka i ona jest od 13tyg. ja ogólnie byłam w szoku z roku na rok witaminy coraz droższe masakra, ja za II płaciłam ponad 45zł a jeszcze rok temu jak brałam to były w granicach 30-35zł.

Okropieństwo z tymi cenami :( Ładny biznes można na cieżarnych zrobić. Ja pytałam mojego gina czy te witaminki w ogóle coś dają i czy warto brać, odpowiedział: "dają, barć koniecznie".

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ