X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mój pozwolił olać witaminki. Biorę tran, olej lniany, kwas foliowy i magnez i miesięcznie wychodzi mi około 15-20zł.

W poprzedniej ciąży brałam witaminy pół roku przed zajściem i potem w ciąży i mimo wszystko dziecko straciłam. Skoro chemia nie chroni mnie przed poronieniem, to nic mi nie daje.

luna91 lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Hehe, mój pozwolił olać witaminki. Biorę tran, olej lniany, kwas foliowy i magnez i miesięcznie wychodzi mi około 15-20zł.

W poprzedniej ciąży brałam witaminy pół roku przed zajściem i potem w ciąży i mimo wszystko dziecko straciłam. Skoro chemia nie chroni mnie przed poronieniem, to nic mi nie daje.

No widzisz co lekarz to opinia. Mój powiedział, że jak skończę 10 tc to kwas foliowy już bez sensu brać :D A witaminki to chyba nie chodzi o ochronieni przed poronieniem :( tylko bardziej o dostarczenie jakiś różnych składników :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazal Pregna plus brac masakra 40 zl w najtanszej aptece w miasteczku zaplaciam...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat co do tych witamin z tabletek, to czytałam, że one się jakoś się kumulują w organizmie i on sobie nie radzi z usuwaniem nadmiaru. A jak zjesz np marchew, to dostajesz tyle wit. A, ile organizm potrzebuje, a reszta znika w jelitkach.

Ale w internecie to krążą różne historie, więc nie wiadomo komu wierzyć :D Ja szukam złotego środka.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biorę pregne plus ale u mnie kosztuje ona nie dużo ale tylko w jednej aptece ok 30 zł bo w pozostałych kwota do 54 zł.

Carolq lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę pregna plus za pierwsze opakowanie placiłam 30 zł a za drugie w innej aptece 42 zł - zdzierstwo! :P

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:19

Anna255 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kwas kwasem, ale mi tez chodzi o jod, ktory jest w tabletkach... zeby tarczyca dobrze funkcjonowala. Chyba zaczne pare dni wczesniej ten femibion II, nie powinno sie nic stac... na poczatku sie zdziwilam tymi dwoma kapsulkami, ale potem doczytalam o co chodzi hehe

vitaminer ponoc tanszy, falvit mama tez...

nie wiem, czy po pierwzym opakowaniu femibion II nie przerzuce sie na cos tanszego, bo to opakowanie szybko pojdzie, a tak jak piszecie, wcale tanie nie jest. Kwas foliowy biore i tak w dawce 5 mg, wiec nie zbawi mnie metylowany kwas jedynie w dawce 0,4 mg.

ostatnio cos mam ala skurcze (takie pulsowanie) w nogach... chyba niedobor magnezu (a przeciez codziennie go zazywam). Kiedys badalam, to i tak mimo codziennej suplementacji mg mialam na granicy normy (czytalam, ze to dosc czeste przy PCO).
    Dlatego dzis zakupilam magne B6 i tam jest dawka 2x dziennie, wiec ja zaczelam brac 3x dziennie, moze cos pomoze... :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam i to mocno poniżej normy Wit. D bo norma jakoś 26-30 A ja mam 15

Ja zapominam witaminy raz biorę raz nie :P

A Wit teraz kupie ladeevit moje ulubione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:50

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja tez biorę pregna plus za pierwsze opakowanie placiłam 30 zł a za drugie w innej aptece 42 zł - zdzierstwo! :P

ja napierw sprawdzam na ceneo.pl jaka cena w aptekach. Pierwsze opakowanie Femibion Natal I widzialam za ok 38 zl w ktorejs z aptek ineternetowych, juz z przesylka, a w aptece u siebie zaplacilam, az 56 zl! Wkurzylam sie na maxa, warto czasem przez neta zamawiac :)

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam jakies skurcze. I też biorę magnez od początku. A ostatnio babka w aptece powiedziała, żeby brać z kakaem (lub czekoladą), bo się lepiej przyswaja. Nie wiem czy to prawda, ale teraz mam wymówkę żeby wciągać gorzką czekoladę :D

Anna255, FeliceGatto lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ja napierw sprawdzam na ceneo.pl jaka cena w aptekach. Pierwsze opakowanie Femibion Natal I widzialam za ok 38 zl w ktorejs z aptek ineternetowych, juz z przesylka, a w aptece u siebie zaplacilam, az 56 zl! Wkurzylam sie na maxa, warto czasem przez neta zamawiac :)
    Kiedyś zamawiałam Inofem przez neta, w aptece gemini i długo czekałam na przesyłkę, więc trochę mnie to zraziło, ale fakt cena dużo mniejsza i mogłam zamówić z 2 tyg wyprzedzeniem, ale mądry polak po szkodzie:p

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdźcie w internetowych aptekach. Różnica na 1 opakowaniu 10-15zł. przesyłka 12zł. Ja zawsze kupuje na zapas na 3, 4 miesiące. Witaminy, magnez, nospe- wszystko jest tańsze :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    tzn do 13tc to wystarczy sam kwas foliowy, ale po jednak trzeba wprowadzić żelazo i lepsze jest to z witamin niż brać później czyste żelazo z powodu anemii, chociaż ja startuję z hemoglobiną 15,4 więc myślę że do końca ciąży spadnie mi najwyżej do 12 co i tak będzie w normie. ja ogólnie muszę brać przez całą ciążę wit D3 bo sama mam lekki niedobór, jod ze względu na tarczycę a magnez to tak przeciwskurczowo teraz zaczęłam.

mnie dzisiaj strasznie głowa boli, i czuję że jest to ból migrenowy, za pół h wezmę sobie apap bo w szkole mi się nie uśmiecha siedzieć z takim bólem, w domu to jeszcze jakoś się da wytrzymać.

jutro mój przylatuje także pewnie zniknę na 2 tygodnie bo forum w telefonie mnie strasznie dobija :/

ja wit D3 bralam w dawce 5000 j przed ciaza, ale kurcze nigdy nie badalam wlasnie na jakim poziomie mam ja w organizmie :/ pocieszam sie, ze biorac wieksza dawke niz 2000 j to cos tam mi w organizmie jeszcze zostalo.

Sama robilas badanie na wit D3 czy mialas zalecenia takie od lekarza, no i apropo heomoglobiny, lekarz kazal zbadac? Ja tego nie badalam nigdy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Też miewam jakies skurcze. I też biorę magnez od początku. A ostatnio babka w aptece powiedziała, żeby brać z kakaem (lub czekoladą), bo się lepiej przyswaja. Nie wiem czy to prawda, ale teraz mam wymówkę żeby wciągać gorzką czekoladę :D

a ja wlasnie ostatnio mialam taka ochote na kakao :D dawno nie pilam, ale chyba w koncu sie wybiore po to do sklepu :) Moze cos w tym jest :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    ma_lina- a czy tran konsultowalas z ginkiem? Gdzieś z tyłu głowy mam, że w czasie ciąży nie powinno się zażywać wit.A. W zestawach witamin dla ciężarnych jej nie ma. Podaję tran synowi i zamierzałam sama też pić, ale na opakowaniu jest napisane, żeby w ciąży skonsultować z lekarzem. Więc zwątpiłam-a później trafiłam na artykuł, że ciężarne nie powinny np. jeść wątrobki, bo też ma dużo wit.A.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witamin tez nie biorę. Wyniki krwi mam dobre, więc ta moja położna juz z Małgosią stwierdziła, że to chemia i w takim wypadku nie ma co się faszerować. No, chyba, że ktoś ma krew kiepską, to wtedy logiczne, że trzeba się suplementować :)

Łykam za to Prenatal DHA i kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:59

ma_lina, Alicce lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja tez mam i to mocno poniżej normy Wit. D bo norma jakoś 26-30 A ja mam 15

Ja zapominam witaminy raz biorę raz nie :P

A Wit teraz kupie ladeevit moje ulubione :)

a te witaminy tez maja jakis podzial na trymestry? czy od ktoregos tyg ciazy mozna je dopiero stosowac?

• Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 23 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli o ciuszki to mam pełno po synku i do tego pare workow od rodziny znajomych więc kupować nie muszę. Ewentualnie coś na wyjscie ze szpitala i do lekarza;) Łóżeczko też po młodym mam zostawione. Wózek tez został prawie jak nówka bo mało używany z Espiro http://allegro.pl/espiro-atlantic-wozek-wielofunkcyjny-2w1-najtaniej-i5300946147.html . Pozostanie jedynie pokupić butelki. A znając moją szaloną rodznke to wyręczą człowieka z wszystkiego heh.

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • AniaMW Znajoma

Wysłany: 23 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje Femibion Natal Classic, za 60 szt. tabletek płacę coś ok. 35zł.

2nn3e6hhno0el098.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ