X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Mnie juz muli od samego rana boje się cokolwiek jeść bo nie wiem czy się przyjmie...

Buziaki

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas narazie brak objawów :) ale mam mega zachcianki :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dzisiaj znowu brak mdłości ;) czyli tak jak wcześniej szybko przyszło szybko poszło i juz raczej nie wrócą ;) ale z kolei zaczęły się straszliwe zawroty głowy momentami nie da się funkcjonować bo taki helikopter ze musze siadać gdzie popadnie bo rzuca na boki strasznie.. no i odczuwam już w brzuchu taki lekki dyskomfort w sensie że coś jest jakbym kamień nosiła jak leżę na plecach tez czuje ciezar na brzuchu no i tyle w sumie z ostatnich objawów :) plus jak było wszystko ok to już 4 dzień mnie tak zaparkować ze nic nie pomaga... katar i zapchać nos tez juz mam ale to w każdej ciąży miałam aż do końca :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Natala Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ! :) u mnie dzisiaj tak śpiąco od rana, że marze tylko o pościeli i łóżku a jeszcze tyle godzin do 16... :( wczoraj miałam dużo energii a dzisiaj masakra jakbym była chora :/

Gratulacje dla naszych nowych ! :)

hchygox14v09va6q.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie nowe dziewczyny :)
    Ja dzisiaj znowu bardzo senna,nie mogę się doczekać jak to minie i jakaś energia mi przyjdzie :) dzisiaj mój synek pod opieką a ja mogę się wyspać i jestem taka szczęśliwa :) oprócz tego bardzo chce mi się jeść, ale też jest mi niedobrze. Juz za dwa dni mam usg i zjada mnie ciekawość! ;)

Eliana lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyłączam się do "Śpiących na stojąco". U mnie też ten brak wyspania, ciągle zmeczenie to jest masakra :( Ale pocieszam się że jeszcze przyjdą gorsze objawy np mdłości takie prawdziwe i to będzie mega objaw :)

Larisa lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    hej dziewczyny

Podle się dzisiaj czuje, ciągle mi chłodno. Jaką macie temperaturę teraz w ciąży?

Zjadłam mizerie na obiad ogórkiem będzie mi się chyba odbijać do następnego tygodnia.
    Skończę odcinek serialu i muszę się przespać, chociaż chwilę!:)
    ja dzis 37.08 i caly czas w tych granicach....

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mi już senności przeszły, w weekend było apogeum bo cała sobotę i niedzielę nie wychodziłam z łóżka, teraz zaczynają się mdłości, przed chwilą miałam bliskie spotkanie z toaletą ale paw nie wyszedł hehe :D no i piersi mi twarde, obolałe i duuuuuuże...
    Jeszcze 2 h i zobaczę wyniki bety, mam nadzieję, że te objawy są uzasadnione i się nie rozczaruje.

U mnie za oknem ciemno jakby była 18 , chmury i mrzawka.

Mam do was pytanie : jak u was z seksem? :) ja się wczoraj dałam namówić, potem nie umiałam zasnąć, bo mi głupie myśli przychodziły do głowy i czarne scenariusze, na szczęście wszystko ok ale przyjemności z tego zero, a libido od tygodnia sięga dna!

• Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Majóweczki :)
    Ja mam termin na 13 maja (piątek) :)
    U mnie z objawów to zauważam ból brzucha i zmęczenie ale to chyba brak kawy robi swoje. Odstawiłyście całkowicie kawę?
    Życzę Wam i sobie nudnych ciąż !!

monilia84, xpatiiix3, Larisa lubią tę wiadomość

KK8606
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia gratulacje! Co do kawy, to próbowałam przerzucić się na inke, ale mi nie wyszło. Więc pije jedną kawe dziennie, a wcześniej piłam 2-3.

• Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak właśnie robię ale siostra mi odradza nawet taką ilość bo dziecko może być nadpobudliwe :P mówi to bazując na własny doświadczeniu, tylko jak to zrobić?
    Jutro mam wizytę u gina i obawiam się że będzie chciał mnie wysłać na L4 ze względu na moje obciążenia ale jeszcze nie chce. Czy jest jakaś majóweczka z ciążą wysokiego ryzyka?

KK8606
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kiniu :) Ja tak samo jak Cigaretta też piję jedną dziennie , bo z rana jestem półprzytomna ehheh i muszę sobie walnąć chociaż jedną :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja mam dzis kolejnego stresa czekam na wynik bety!, u mnie spanie różnie jest w dzień ale jak przychodź godz 20-21 ja juz śpię ... A dawniej do 24 bym siedziala haha kawę pije jedna z duza ilością mleka :) a tak to nic mi sie nie dzieje, a i jak jestem. w jakimś dusznym pomieszczeniu, odrazu zalewają mnie poty i Malo nie mdleje tak mi jest słabo
    Pozdrawiam musze się czymś zająć żeby nie myśleć :P

• Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki !! ja jutro robię jeszcze jedną bete.

KK8606
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta u mnie też libido strasznie niskie i ochoty na seks nie mam wcale, więc żeby mężowi nie było przykro to uzgodniliśmy, że poczekamy do pierwszej wizyty i jak gin da zielone światło to dopiero będziemy serduszkować. Więc mam spokój do 21 ale co będzie później to nie mam pojęcia :D

Cigaretta, monilia84, Larisa lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Klaudia to masz spokój, Twój mąż jest dzielny, że tak długo wytrzyma :)
    Hiacynta znam ten stres, ja też czekam, musimy być dobrej myśli :) mój mąż właśnie dzwonił, czy już mam wynik, ale śmiesznie owijał w bawełnę, bo jego tata i brat siedzieli obok i nie chciał się wygadać.

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido zerowe do 6 tyg i brzuch bolał i macica twardniala po przytulankach a po 6 tyg przeszło ;D teraz mogę parę razy dziennie libido to mam takie ze ho ho no i orgazmy wróciły baa a ciąży przyjemności są sto razy lepsze :D hehe K się ze mnie śmieje że jak się przytulamy to się skupić nie może bo ja no i przede wszystkim duuuzo ciasniej jest, mówi ze jak z dziewica.. ;) potem jak dzidziuś większy to ja już nie mogłam bo mi brzuch chodził i miałam wrażenie ze ekhem w głowę stuka... po tym już więcej nie mogłam wiec korzystamy póki ja mam ochotę i formę :P

Od kawy odrzut zaraz po zapłodnieniu miałam ;)

Witam nowa mamusie i gratuluję ;)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze bety aby były wysokie przyrosty :D

Ja czekam aż babcia wróci z córa i polecimy do zoo chyba ;P ale trochę pada i szkoda na deszcz ją ciągnąć ale ja to już nie mogę się kisić tak w domu przez tą pogodę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:03

Cigaretta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no na razie tp 6 mają wygrywa mamy 5 mamusiek z ta data ;D

izizizi lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ