X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c8cd4bff96f.jpg ten króliczek mnie rozczula <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:15

izizizi, xpatiiix3, monilia84, klaudia1534, baśka86 lubią tę wiadomość

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie opchalam sie wypasiona bulka z serem, szynka, salata i ogorkiem, taka bylam glodna ze musialam po ta bulke do supermarketu jechac a na nic innego w domu nie mialam ochoty. Zauwazylam ze mam mdlosci tylko jak jestem glodna, no i dzis dostalm kopa energetycznego po wczorajczym dniu lezenia na kanapie i wysprzatalam wszystkie szafki w kuchni i nawet golabki upichcilam:-).
    Co do kawy to zawsze jedna rano musialam wypic, potem przezucilam sie na bezkofeinowa a teraz okazalo sie ze jednak gorzka herbata bardziej mi smakuje (naprawde dziwne sa te smaki w ciazy).
    No i chyba wraca mi libido bo ostatnio miewam erotyczne sny :-) niestety padam juz o 20, rano spie jak zabita wiec chyba nic z tego w praktyce nie bedzie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 13:23

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie jest Nas juz 31 na liście plus parę mamusiek, które nie podały tp ;)

monilia84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-)
    U nas trochę się Chłodniej zrobiło ale i tak dziw ze nie pada całymi dniami po południu lecimy z Wikim na plac zabaw za chwile go kładę spać to może i ja się położę i odespie trochę a jak nie to chociaż poleze ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia, nie wiem czym jest dla Ciebie "ciąża wysokiego ryzyka", ale ja mam zagrożoną. Nie wychodzę z łóżka (kłamię - wczoraj byłam u dentysty, ale samochodem), biorę luteinę dop. i duphaston, wszystkie ruchy mam mieć powolne i się nie męczyć.

U mnie libido wręcz przeciwnie - skoczyło w zeszłym tygodniu, ale dzień później konsultacja z ginem i zakazał współżycia (pewnie cały pierwszy trymestr).

Zgaga, lekkie bóle piersi, czasem brzucha (przed ciążą miałam bardzo płaski, więc mnóstwo miejsca się musi teraz zrobić), dziś głównie śpię. Nudności mnie nie męczą. Od 15lat nie wymiotowałam - mam wstręt. Więc bardzo mnie ciekawi, czy ciąża mnie zmusi ;)

Terminy dopiero na połowę a nas już 31? Maj będzie miał obfite plony ;)

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia właśnie wytłumacz co to znaczy :) ja też biorę luteine 200mg i euthyrox bo mam wysokie tsh, jestem od początku na l4 czyli od 3 tygodni, dużo odpoczywam,m pierwsza ciążę poronilam wiec jakieś ryzyko jest :)

• Kinia8606 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz widzi przegrode na macicy co może powodować problemy z zagnieżdżeniem się zarodka, do tego epilepsja, hashimoto i wcześniejsze poronienie. Lekarz już chcial mnie wysłać na l4 jak beta wyszła pozytywna a ja zaczęłam nowa prace pare tygodni temu. Boję się że jak pójdę na l4 i nie daj Boże cos się stanie to stracę pracę. Z drugiej strony dzidzia jest najważniejsza

KK8606
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, to u mnie zero objawów. Narazie nie muli, spac mi sie chce normalnie, za to mi brzuch wywalilo, ale mam rozstęp mięśni prostych to może dla tego. Z seksem tez ok. Co 2 3 dzień trzeba powalczyć ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Natala Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Kinia, nie wiem czym jest dla Ciebie "ciąża wysokiego ryzyka", ale ja mam zagrożoną. Nie wychodzę z łóżka (kłamię - wczoraj byłam u dentysty, ale samochodem), biorę luteinę dop. i duphaston, wszystkie ruchy mam mieć powolne i się nie męczyć.

U mnie libido wręcz przeciwnie - skoczyło w zeszłym tygodniu, ale dzień później konsultacja z ginem i zakazał współżycia (pewnie cały pierwszy trymestr).

Zgaga, lekkie bóle piersi, czasem brzucha (przed ciążą miałam bardzo płaski, więc mnóstwo miejsca się musi teraz zrobić), dziś głównie śpię. Nudności mnie nie męczą. Od 15lat nie wymiotowałam - mam wstręt. Więc bardzo mnie ciekawi, czy ciąża mnie zmusi ;)

Terminy dopiero na połowę a nas już 31? Maj będzie miał obfite plony ;)

Ja też nie pamiętam, kiedy wymiotowałam, obstawiam że jakieś 10 lat temu jak nie dłużej, i już na samą myśl mam lęk ale jak dzidzia zmusi to co zrobimy :) będziemy się wspierać :)

hchygox14v09va6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane beta 1008,6! Jestem juz spokojniejsza :)

Baronowa_83, anka418, monik, xpatiiix3, xpatiiix3, monilia84, klaudia1534, bimba, Larisa lubią tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Kochane beta 1008,6! Jestem juz spokojniejsza :)

MIałam własnie pisać co z Twoimi wynikami a tu prosze jaki piękny wynik :-)

Ja jutro na 14.00 mam wizytę już bo od nowego tyg. mój lekarz idzie na urlop i nie będzie mógł mnie zbadać wtedy kiedy będzie już widać serduszko, bardzo chciałam mieć wizyte 17.09 ale trudno najwyżej jak wróci z urlopu pojade jeszcze raz.

Dziś się zle czuję, tak jakoś nie mogę patrzeć na jedzenie.Jak poszłam do marketu po jedzenie to samo patrzenie na nie doprowadziło mnie do mdłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:59

• monik Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo jak tam Twoja wizyta u gina??? mam nadzieję że wszystko jest dobrze.
    Daj znać jak bedziesz mogła.

Mailo lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale zajebista beta no nie ma to tamto dzidziuś na bank ma się świetnie i ładnie rośnie ;)

Wlasnie Mailo co tam u Ciebie.?

Kinia trzymamy kciuki aby maluszek się utrzymał musi być tym razem dobrze :*

ja też po poronieniu gravesa-basedova mam i cukrzycę w poprzedniej ciąży niewydolność szyjki skurcze dosyć szybko mi się zaczęły przez co szyjka się skracała i rozwierała jakoś w 32tc już 2cm było o ile dobrze pamiętam i tak te rozwarcie ruchome było zależnie od ułożenia młodej bo ciągle się kręciła fikołki robiła i pobudzała tym skurcze boje się aby znowu komedii nie było i nie kazali mi tylko leżeć bo tym razem to jest niemożliwe o ile przy jednym jeszcze jako tako się dało no i ta szyjka zmaltretowana znowu może wcześniej zacząć puszczać od 32tc odchodził mi czop w 36 (35+5) urodziłam ale traktują na razie jak normalna ciążę bo wszystko ok ;) aby tak zostało aby 37 tyg skończyć to mogę rodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 16:18

Mailo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem tak meega okresowo sie dzis czuje.. boli mnie baardzo brzuch.... ale na szczescie nie mam zadnych plamien... o co chodzic moze to juz jest 6tc wiec te okresowe bole chyba nie powinny sie pojawiac..

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez albo nospę i połóż się odpocznij ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Magnez albo nospę i połóż się odpocznij ;)
    kurcze no wasnie cay dzien leze.. teraz musze sie do pracy zbierac niestety :( :( Ale w weekend tez tak mialam 2 dni bolalo (sb i nd) i przeszlo wiec moze teraz tez przejdzie... oby

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te pseudomałpowo bóle to więzadła.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

Mailo lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam wynik Bety HCG 1505 :)

chyba dobry tydz temu było 51 :)

xpatiiix3, anka418, Larisa, Eliana lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

hiacynta99 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ