X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:57

hiacynta99 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dzisiaj zrobiłam rano test (za namową siostry bo sama bym na to nie wpadła) i wyszły piękne dwie krechy. jutro idę BHCG zrobić ale mam nadzieję że test się nie myli?

pozdrawiam

Mailo, anka418, Marietta, xpatiiix3, hiacynta99, klaudia1534, monik, baśka86, Eliana lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa88 jeszcze dzisiaj rano myślałam tak jak ty. Leciałam do ginka na gwałt po luteinę, ale kiedy nie chciał mi jej dać i tak rzeczowo wytłumaczył dlaczego to zgłupiałam. Nie wiem co robić teraz. Objawy mam takie, że od czasu do czasu mnie boli podbrzusze po bokach tak ciągnie, wczoraj mnie bolało jak na @, ale dzisiaj jakby przestało. Ból piersi okropny, bezsenność i brak apetytu (zmuszam się żeby coś jeść). Ale podobno przy pustym jaju płodowym też są objawy jak na ciąże. Wiem, że ta luteina dałaby mi więcej nadziei, a tak to czuję się bezsilna i trochę zrezygnowana po tej wizycie u lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:03

• Mailo Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Madziuśka!

Madziuśka lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie dopadł mnie dzisiaj taki ból jakby na kolke tylko nie na wysokości jajników tylko dużo wyżej pod zebrami i to w dodatku z obydwóch stron :| któraś coś podobnego miała? ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:07

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo niezamartwiaj się będzie dobrze :)

Madziuśka gratuluję dwóch kreseczek :)

U mnie dziś tragedia cały dzien zbiera mnie na wymioty :( Poszliśmy z synem i mężem nad morze na spacerek wieczorny to musiałam szybko uciekać, bo nawet wiaterek morski mi przeszkadzał ; (

Mailo, Madziuśka, hiacynta99 lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    może to być kolka, czasem potrafi tak złapać pod żebrami że ruszyć się nie można.

Ale ze tak cały dzień, w dodatku nic nie robiłam takiego ciężkiego hmm no nic zobaczymy co będzie rano....

w7eM.png
    ozEK.png
  • Mailo Koleżanka

Wysłany: 9 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczorajsza beta 106. czyli coś koło 4 tygodnia. Jak mi się uda umówić jeszcze na wizytę na jutro lub piątek do jakiegoś ginka to na pewno się wybiorę. Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Pozdrawiam i trzymam kciuki za was i wasze fasolki:)

Marietta, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailo- super :)

Ja po trzech betach, zaczęłam 5ty tydzien ciąży. Kiedy najlepiej na usg pierwsze? Po 10 tygodniu? żeby już można było dzidźkę zobaczyć czy wcześniej? Chcę uniknąć niepotrzebnych naświetlań dziecka...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta super beta :D

Mailo kochana nie stresuj się aby to był jednorazowo taki nieduży przyrost beta może teraz ruszyć z kopyta ;) trzymam kciuki za fasola :*

Madziuśka witaj, gratulacje ;)

Madziuśka, hiacynta99, Mailo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta ok.7-8 tygodni między 11-13 już usg 1 trym jest ;) to będzie miesiąc odstępu ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszyć się zaczne chyba dopiero jak zobaczę wyniki bhcg,,, teraz to nie moge uwierzyć. mam bóle podbrzusza takie jak na @ (ale @ powinna przyjść już 10 dni temu), powiększyły mi się piersi i bolą, no i spać, spać, spać. innych objawów brak...

Marietta, xpatiiix3, hiacynta99, Larisa lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marietta lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kochane mam pytanie dopadł mnie dzisiaj taki ból jakby na kolke tylko nie na wysokości jajników tylko dużo wyżej pod zebrami i to w dodatku z obydwóch stron :| któraś coś podobnego miała? ;-)
    Miałam z boku ubzdurałam sobie ciążę pozamaciczna ale po dzisiejszej becie stwierdziłam ze chyba bujna wyobraźnię mam :P za dużo sobie wkrecam

• Marietta Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka- czyli wszystko jak należy ;) Ja opróćz malpich bólów mam jeszcze pobolewające jajniki, ale to w standardzie... ;)Śpij i się nie stresuj niczym ;)

U mnie wszystko dzieję się jakoś za wcześnie... test wyszedł 8dpo, beta też ;)
    A teraz nowy objaw- tak samo moje siostry 1-2 miesiac- super ból kości miednicy. Najgorzej usiąźć na "tronie" :P siedzę po turceku, rozciągam się... nic nie pomaga, ponoć relaksyna się przedwcześnie uwalnia i miednica się juz może rozjeżdżać do porodu... Trochę za wczasu, ale niech będzie. Muszę wynaleźć jakąś dobrą pozycję do spania żeby odciażyc stawy biodrowe... :)

Xpatii- dziękuję za odpowiedź. Czyli sugerujesz najpierw ok 7 tygodnia, a później za miesiac dopiero?

hiacynta- mnie wpierano pozamaciczną w 3 tygodniu ciaży, czyli zaraz po zapłodnieniu :P nie ma co na zapas się bać... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:45

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak serducho będzie juz na bank ;) a potem 1 z 3 najważniejszych w ciąży które wykonują z reguły do 13+6 bo później juz przeziernosc karkowa jest zafalszowana ciut ze względu na wielkość dziecka także może być i 1.5msc odstępu jeżeli Ciebie to uspokoi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:50

Marietta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ