Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta trzymamy mocno
to też ładnie sobie mierzy mój nosi 104/110 ma 2.5 roku
z resztą ostatnio pytali ile ma jak mowie że 2 lata to mówią ze na 4 wyglada z resztą on centylowo na 90c 3 latka był jak mieliśmy bilans 2 latka poza siatka dla swojego wieku
U Nas +/- 2 tyg to poród w terminie poniżej 38 tygodni to poród przedwczesny u mnie był w 35+5 i mała zabrali na ponad dobę na neonatologie w taką depresję wpadłam ze mi dawali środki na uspokojenie wyłam tak ze uspokoić mnie nie mogli q jak nie wyłam patrzyłam w sufit w drugiej dobie dopiero zaczęłam mleko ściągać i musiałam z butelki karmić w szpitalu ale potem cyca sama zaczęłam dawać ile mogłam i tak do 4msc karmiłam niestety chciałam dłużej nie bylo mi dane... przez pieprz ona tarczyce musiałam brak taka dawkę leków przy której nie mogłam już bo tsh spadło prawie do zera 0.0001... było mi strasznie przykro chciałam min te 6 msc... syna prawie 8 karmiłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:52
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyMadziaaaaa wrote:Ja też liczę ze ten poród będzie taki jaki sobie wymarzylam
Czyli bez kropowki i ktg podłączonego bez możliwości ruchu, ale to tylko możliwe jeżeli dzieciątko zdecyduje się przyjść min tydzień wcześniej na świat
Jak mnie na wywoływanie wyślą biorę epidural
A u mnie to niech daja co chca tylko żebym nie miala tej pieprz zgagi od 7 miesiąca bo nawet pozycji leżącej nie mogłam 20 min wytrzymać bo palilo tylko mleko mi pomagali wszędzie ze sobą mleko miałam, nawet w szpitalu na patologi ciąży. Jak leżałam 3 x po 3 dni haha:P bo cos z terminami pokickali miałam na 28 stycznia a urodzilam 17 lutegoxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Hej Daria, mnie też z rana mdłości dopadły, teraz wypiłam kawę i aż mi niedobrze
Zgada też coraz bardziej męczy i do tego jeszcze dzisiaj z nocy piersi zaczęły mnie pobolewać i jak tu wysiedzieć w pracy 8 h
Gratuluje 6 tygodnia
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Dzieńdobry dziewczyny
U mnie mdłości odpuściły, kilka pierwszych dni męczyło. Teraz zgaga głównie, i makabryczne sny od początku ciąży...
Za to miednica dalej tak się daje we znaki, że nie wiem jak leżeć w nocy, wiercę się, budzę, a jak wstanę nie mogę dalej na tyłku usiedzieć...
Daria- może mdłości odpuszczą wcześniejMnie męczyło tydzień, a od 3-4 dni nic
-
hiacynta99 wrote:A u mnie to niech daja co chca tylko żebym nie miala tej pieprz zgagi od 7 miesiąca bo nawet pozycji leżącej nie mogłam 20 min wytrzymać bo palilo tylko mleko mi pomagali wszędzie ze sobą mleko miałam, nawet w szpitalu na patologi ciąży. Jak leżałam 3 x po 3 dni haha:P bo cos z terminami pokickali miałam na 28 stycznia a urodzilam 17 lutego
U mnie 6 a ja nie śpię ale z łóżka wstać nie zamierzam bo jeszcze ciemno
Jeżeli chodzi o kp ja nie zmierzam.
Kwhiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Oj rozmowy o porodzie...ja mam taką nadzieję, że drugi poród będzie lepszy i sam się zacznie. Syna przenosilam i wywolywany poród trwał bardzo długo a parlam 2 godziny niestety. No cóż, synek jest. Zabrali mi go też na noc bo mdlalam i miałam takiego stresa ze spać nie mogłam i tak i się o niego martwiłam
-
Larisa wrote:Oj rozmowy o porodzie...ja mam taką nadzieję, że drugi poród będzie lepszy i sam się zacznie. Syna przenosilam i wywolywany poród trwał bardzo długo a parlam 2 godziny niestety. No cóż, synek jest. Zabrali mi go też na noc bo mdlalam i miałam takiego stresa ze spać nie mogłam i tak i się o niego martwiłam
Larisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na pierwsze ide sama. Bo mój jest w pracy. Zreszta miałam wcześniej umówioną wizytę bo szukalam lekarza który miał mi pomoc z nieplodnoscia:D. A ten cykl przez lekarza został określony jako absolutnie bezowulacyjny:P.
Ale ogólnie maz jezdzil na usg. Toż to tez jego dziecko -
nick nieaktualnyJa w poprzedniej ciąży tez jezdzilam z mężem od początku ale tam był tak ułożony gabinet ze M nic nie widział. Teraz mam nowego lekarza u którego już byłam na pierwszej wizycie i ma tylko jeden gabinet wiec wszystko na widoku a sama nie wiem czy chce żeby mąż widział jak przebiega badanie i jak robi mi cytologie, ten lekarz usg robi też na "samolocie" tamten robił dyskretnie na kozetce stąd moje niezdecydowanie
oczywiście mąż chce iść ale tez mnie rozumie wiec cierpliwie czeka na decyzje
-
Hej
Ja dzisiaj tez tak sobie odbija mi się niemiłosiernie. I ciągle mnie sen meczyRówno za tydzień pierwsza wizyta nie mogę się juz doczekać
i idę sama bo mąż w pracy będzie na inna wizytę pójdzie ze mną
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Kłosiu to wizytujemy razem, na którą godzinę masz ???
Ja też idę sama, chce tę pierwszą wizytę przeżyć sama, bo mam bardzo dużego stresa. Zaczynam się martwić że nie mam za wiele objawów, ale widzę że u Was lawiny objawów też nie ma, mam nadzieję, że tym razem wszystko się udahiacynta99 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Ja mam na 10
a Ty ?
Ja tak miałam dwa dni temu czułam się rewelacyjnie żadnych objawów aż zaczęłam się trochę martwić ale raczej niepotrzebnie bo zjadłam ogórka i całe popołudnie mdłości mega i nawet wymiotowalam.
-
nick nieaktualnyMonilia ja też nie mam objawów
jedynie lekkie zachcianki. Tez się martwię czy wszystko jest ok, ale juz niedługo wizyta wiec mam nadzieje ze ♡ ładnie bije.
Powiem Wam że mój pies czuje ze jestem w ciążycoraz częściej zasypia przy moim brzuchu a nigdy wcześniej to się nie zdarzało nawet mąż to zauważył
poza tym zawsze jak chcieliśmy zabrać ją do łóżka trzeba było ja wrzucić na nie a teraz mąż musi nadal ja podnosić a jak ja zawołam to sama wskakuje
jak by wiedziała że nie mogę dźwigać
kiedyś słyszałam o takim czymś w telewizji ale nigdy tego nie doświadczyłam sama
ale skoro młoda czuje ciążę to chyba wszystko jest ok
hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
mi tez sie dzis odbija, ale ogólnie ok
jak by ten test to pewnie bym nie wiedziała ze to.ciaza
Z pierwszym dzieckiem dowiedziałam sie 9 tyg ze jest ciaza, a @ na to nie zwracałam uwagi bo byly nie regularne. Może ta ciaza będzie podobna do tej sprzed 6 lat
Życzę wszystkim udanego i spokojnego dzionka, bez drastycznych objawówja mam dzis dobry dzień koło 14,będę się stresować przed Usg hahaha
monilia84 lubi tę wiadomość