X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta trzymamy mocno ;) to też ładnie sobie mierzy mój nosi 104/110 ma 2.5 roku ;) z resztą ostatnio pytali ile ma jak mowie że 2 lata to mówią ze na 4 wyglada z resztą on centylowo na 90c 3 latka był jak mieliśmy bilans 2 latka poza siatka dla swojego wieku :P

U Nas +/- 2 tyg to poród w terminie poniżej 38 tygodni to poród przedwczesny u mnie był w 35+5 i mała zabrali na ponad dobę na neonatologie w taką depresję wpadłam ze mi dawali środki na uspokojenie wyłam tak ze uspokoić mnie nie mogli q jak nie wyłam patrzyłam w sufit w drugiej dobie dopiero zaczęłam mleko ściągać i musiałam z butelki karmić w szpitalu ale potem cyca sama zaczęłam dawać ile mogłam i tak do 4msc karmiłam niestety chciałam dłużej nie bylo mi dane... przez pieprz ona tarczyce musiałam brak taka dawkę leków przy której nie mogłam już bo tsh spadło prawie do zera 0.0001... było mi strasznie przykro chciałam min te 6 msc... syna prawie 8 karmiłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 22:52

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja też liczę ze ten poród będzie taki jaki sobie wymarzylam :-P
    Czyli bez kropowki i ktg podłączonego bez możliwości ruchu, ale to tylko możliwe jeżeli dzieciątko zdecyduje się przyjść min tydzień wcześniej na świat ;-)

Jak mnie na wywoływanie wyślą biorę epidural :-P

A u mnie to niech daja co chca tylko żebym nie miala tej pieprz zgagi od 7 miesiąca bo nawet pozycji leżącej nie mogłam 20 min wytrzymać bo palilo tylko mleko mi pomagali wszędzie ze sobą mleko miałam, nawet w szpitalu na patologi ciąży. Jak leżałam 3 x po 3 dni haha:P bo cos z terminami pokickali miałam na 28 stycznia a urodzilam 17 lutego

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek z 19 lutego ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:05

cd9bskjojgq3qzff.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Daria, mnie też z rana mdłości dopadły, teraz wypiłam kawę i aż mi niedobrze :( Zgada też coraz bardziej męczy i do tego jeszcze dzisiaj z nocy piersi zaczęły mnie pobolewać i jak tu wysiedzieć w pracy 8 h :)

Gratuluje 6 tygodnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry dziewczyny :)

U mnie mdłości odpuściły, kilka pierwszych dni męczyło. Teraz zgaga głównie, i makabryczne sny od początku ciąży... :P
    Za to miednica dalej tak się daje we znaki, że nie wiem jak leżeć w nocy, wiercę się, budzę, a jak wstanę nie mogę dalej na tyłku usiedzieć...

Daria- może mdłości odpuszczą wcześniej :) Mnie męczyło tydzień, a od 3-4 dni nic :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A u mnie to niech daja co chca tylko żebym nie miala tej pieprz zgagi od 7 miesiąca bo nawet pozycji leżącej nie mogłam 20 min wytrzymać bo palilo tylko mleko mi pomagali wszędzie ze sobą mleko miałam, nawet w szpitalu na patologi ciąży. Jak leżałam 3 x po 3 dni haha:P bo cos z terminami pokickali miałam na 28 stycznia a urodzilam 17 lutego
    hehe sama jestem z 17 lutego fajna data :-P
    U mnie 6 a ja nie śpię ale z łóżka wstać nie zamierzam bo jeszcze ciemno :-P

Jeżeli chodzi o kp ja nie zmierzam. :-)

Kw

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:05

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rozmowy o porodzie...ja mam taką nadzieję, że drugi poród będzie lepszy i sam się zacznie. Syna przenosilam i wywolywany poród trwał bardzo długo a parlam 2 godziny niestety. No cóż, synek jest. Zabrali mi go też na noc bo mdlalam i miałam takiego stresa ze spać nie mogłam i tak i się o niego martwiłam :(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal nic. Ufff. Jeszcze mogę się opychac owocami ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Oj rozmowy o porodzie...ja mam taką nadzieję, że drugi poród będzie lepszy i sam się zacznie. Syna przenosilam i wywolywany poród trwał bardzo długo a parlam 2 godziny niestety. No cóż, synek jest. Zabrali mi go też na noc bo mdlalam i miałam takiego stresa ze spać nie mogłam i tak i się o niego martwiłam :(
    Miałam tak samo. Ale bylam podpieta pod ktg i z młodym wiedziałam ze wszystko ok

Larisa lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U nas nadal chyba brak dokuczliwych objawów :) juz za 4 dni wizyta :)zastanawiam się czy zabrać męża ze sobą, jestem bardzo niezdecydowana :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwsze ide sama. Bo mój jest w pracy. Zreszta miałam wcześniej umówioną wizytę bo szukalam lekarza który miał mi pomoc z nieplodnoscia:D. A ten cykl przez lekarza został określony jako absolutnie bezowulacyjny:P.

Ale ogólnie maz jezdzil na usg. Toż to tez jego dziecko ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży tez jezdzilam z mężem od początku ale tam był tak ułożony gabinet ze M nic nie widział. Teraz mam nowego lekarza u którego już byłam na pierwszej wizycie i ma tylko jeden gabinet wiec wszystko na widoku a sama nie wiem czy chce żeby mąż widział jak przebiega badanie i jak robi mi cytologie, ten lekarz usg robi też na "samolocie" tamten robił dyskretnie na kozetce stąd moje niezdecydowanie :) oczywiście mąż chce iść ale tez mnie rozumie wiec cierpliwie czeka na decyzje :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj byl na takich usg. Mnie to nie rusza;)

anka418 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dzisiaj tez tak sobie odbija mi się niemiłosiernie. I ciągle mnie sen meczy :) Równo za tydzień pierwsza wizyta nie mogę się juz doczekać :) i idę sama bo mąż w pracy będzie na inna wizytę pójdzie ze mną :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosiu to wizytujemy razem, na którą godzinę masz ???

Ja też idę sama, chce tę pierwszą wizytę przeżyć sama, bo mam bardzo dużego stresa. Zaczynam się martwić że nie mam za wiele objawów, ale widzę że u Was lawiny objawów też nie ma, mam nadzieję, że tym razem wszystko się uda :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 10 :) a Ty ?

Ja tak miałam dwa dni temu czułam się rewelacyjnie żadnych objawów aż zaczęłam się trochę martwić ale raczej niepotrzebnie bo zjadłam ogórka i całe popołudnie mdłości mega i nawet wymiotowalam.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia ja też nie mam objawów :) jedynie lekkie zachcianki. Tez się martwię czy wszystko jest ok, ale juz niedługo wizyta wiec mam nadzieje ze ♡ ładnie bije.
    Powiem Wam że mój pies czuje ze jestem w ciąży :) coraz częściej zasypia przy moim brzuchu a nigdy wcześniej to się nie zdarzało nawet mąż to zauważył :) poza tym zawsze jak chcieliśmy zabrać ją do łóżka trzeba było ja wrzucić na nie a teraz mąż musi nadal ja podnosić a jak ja zawołam to sama wskakuje :) jak by wiedziała że nie mogę dźwigać :) kiedyś słyszałam o takim czymś w telewizji ale nigdy tego nie doświadczyłam sama :) ale skoro młoda czuje ciążę to chyba wszystko jest ok :)

hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mi tez sie dzis odbija, ale ogólnie ok :) jak by ten test to pewnie bym nie wiedziała ze to.ciaza :P
    Z pierwszym dzieckiem dowiedziałam sie 9 tyg ze jest ciaza, a @ na to nie zwracałam uwagi bo byly nie regularne. Może ta ciaza będzie podobna do tej sprzed 6 lat :D

Życzę wszystkim udanego i spokojnego dzionka, bez drastycznych objawów :) ja mam dzis dobry dzień koło 14,będę się stresować przed Usg hahaha

monilia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ