X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to drugie mam pytanie, ale nic w nim złego, dlatego proszę, nie odbierz go tak. Bo tak już o tym wcześniej myślałam. Ty jesteś mega zaradna i w zasadzie sama wychowuje sz dwójkę dzieci. Kamil jest takim tatą "niedzielnym". Na pewno jest dla Ciebie i dla dzieciaków fajny, ale tak naprawdę on chyba nie zdaje sobie sprawy, jak wygląda Wasze życie na codzień, kiedy jest się razem 24h (oczywiście plus czas spędów w pracy). Co innego wpaść i iść do siebie, gdzie może jest jeszcze mama czy babcia, która da mu jeść, pić i jeszcze posprząta, a co innego być pełnoetatowym tatą i partnerem/mężem. I tu pojawia się moje pytanie. Myslalaś o tym? Nie bałam się gdzieś tam trochę, zachodzące w trzecią ciążę i nadal żyjąc osobno,że kiedy w końcu zamieszkacie razem, to zwyczajnie może nie wypalić? I wtedy zostaniesz znów sama,tym razem z całą trójką? Teraz już po ptokach, ale czy myślałaś o tym w tych kategoriach?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam,bo wiem po sobie, że zupełnie inaczej jest wpadać, a zupełnie inaczej mieszkać ze sobą. Zwłaszcza, kiedy są dzieci/dziecko. To zmiana o 180 stopni. I hardcore dla kogoś, kto nigdy z dziećmi nie mieszkał.

myszka2070 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    oczywiscie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Pati - brzuszek pokaźny nie powiem :P
    juz sie go chyba nie da nie zauwazyc ;)

milego dnia Wam życzę ... :)
    tak sie boje tych prenatalnych :(
    to jeszcze 12 dni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:06

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta dzisiaj looo sie boje

hiacynta99, myszka2070, pasia27, Palinas89 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn wiesz co na pewno zdaje sobie z tego sprawe ,ale wie jak to wygląda tak jeździmy do siebie na parę dni wie ze czasem jest ciężko niby to tylko parę dni ,ale ma obraz tego mniej więcej jak będzie gdy będziemy razem mieszkać ,a wszystko wyjdzie w praniu nie ma co gdybać teraz, trzeba spróbować kurde no musi być przecież dobrze, musi to kiedyś wypalić na razie nic więcej do powiedzenia nie mam na ten moment, bo teraz w ciąży hormony i co dzień mam inne myśli raz optymistyczne raz pesymistyczne w tym temacie.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki, żeby się udało. I żebyście jak najszybciej mogli zamieszkać razem :)

Baronowa, luz rajtuzy. Będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:19

xpatiiix3, myszka2070, Palinas89 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i jak zwykle reklamówka ulotek jakieś wkładki laktacyjne coś tam jeszcze :P ankieta no i mówi max 16 kg przytyć czyli jeszcze 15 mi zostało :P hahhaa

Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!!! :) będzie dobrze! Jutro ja będę się stresować :P

monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

• kkasya Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:57

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mieszkaniem razem to coś w tym jest my jak zwmueszkalismy razem bez dziecka to była masakra kłótnie p wszystko ale koniec końców dodaliśmy się ;-)
    Wiec dlatego zawsze chciałam pierwsze mieszkać razem później dziecko a w czerwcu mieliśmy ślub ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry :)

My z narzeczonym nie chcieliśmy mieszkać razem przed ślubem (i nie jestesmy moherowymi zgredami :P ) z przyczyni wiary i ekonomii ;) Generalnie przez 5 lat wynajmowałam pokój w bloku obok męża, wyjeżdżaliśmy razem, pracowaliśmy razem jakis czas, spędzaliśmy wspólnie cały wolny czas, więc jak się po ślubie wprowadziłam do męża- jest codziennie fajniej ;) Bałam się trochę, ale decyzja była słuszna :) I tak już sobie prawie rok mieszkamy razem. Z dziećmi pewnie coś innego, ale ja uważam, że jak ludzie się znają lata, kochają, ufają, cieżko czymś się "zaskoczyć" wzajemnie po zamieszkaniu razem :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z mężem zamieszkałam właściwie po pół roku i tak już leci 6 lat wspólnego pożycia :) niedługo zaczynamy budowę własnego domu, a narazie mieszkamy z rodzicami męża, oni na dole my na górze.

• kkasya Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:57

• candles88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,ja tylko na sekundke,nie wiem kogo mam sie poradzić,moja sytuajca wygląda tak,przyjmuje luteine doustnie 2 razy dziennie od tygodnia,ale wczesniej od 5tc przyjmowałam ją 2 razy dziennie dowcipnie,i od jakiś kilku dni zaobserwowałam u siebie początki depresji,w ulotce jest napisane,że pacjentki przyjmujące luteine doustnie zgłaszają taki problem,czy wg Was moje drogie powinnam zmniejszyć sama dawke do 1 raz dziennie,kontakt z lekarzem jest w tej chwili niemożliwy,ponieważ do 6 listopada jest za granicą,a dopiero 7 listopada mam wiyzte

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasya dokładnie tak jak my 6 lat razem 4 lata mieszkamy i od czerwca małżeństwo :)
    Pati kiedy trzeba rezerwować położna ?

kkasya lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles-a możesz prywatnie zbadać sobie poziom progesteronu najpierw? Cieżko coś doradzic, ja bym nie odstawiała, chyba że proga masz wysoko...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,ja tylko na sekundke,nie wiem kogo mam sie poradzić,moja sytuajca wygląda tak,przyjmuje luteine doustnie 2 razy dziennie od tygodnia,ale wczesniej od 5tc przyjmowałam ją 2 razy dziennie dowcipnie,i od jakiś kilku dni zaobserwowałam u siebie początki depresji,w ulotce jest napisane,że pacjentki przyjmujące luteine doustnie zgłaszają taki problem,czy wg Was moje drogie powinnam zmniejszyć sama dawke do 1 raz dziennie,kontakt z lekarzem jest w tej chwili niemożliwy,ponieważ do 6 listopada jest za granicą,a dopiero 7 listopada mam wiyzte
    Zadzwon na izbę polozniczo ginekologiczna i tam na pewno bedzie lekarz i sie zapytaj

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w tą piękną pogodę. Wreszcie słońce! Chyba zaczynam popadać w jakąś depreche jesienną, nie lubie jak jest tak szaro, buro, zimno i mokro.
    Dziś jest pięknie! Chyba to uczczę spacerem:)
    Jest tylko jeden problem, wszędzie lezą te pomarańczowe biedronki, nie ma szans na przewietrzenie domu, Wy też sie z nimi zmagacie? Słyszałam ze są w całej Pl.

A co do mieszkania razem, to ja zawsze byłam przeciwniczką, podobnie jak Marietta, głownie ze wzgledu na wiarę, ale okazało sie ze mój ówczesny narzeczony akurat został bez pracy, a zrządzeniem losu u mojego taty w brygadzie na gwałt potrzebowali jeszcze jednego faceta no i tak sie do mnie oficjalnie wprowadził prawie 1,5 roku przed ślubem. No ale cóż z tego jak nic sie nie zmieniło, bo oni pracowali w delegacjach wiec i tak widzielismy sie jak wczesniej tylko w weekendy a z czasem to nawet coraz mniej bo był potrzebny u siebie no i tak niby mieszkalismy razem, przewiózł do mnie swoje rzeczy, a później na weekendy musiał wracac do domu. Troche sie wkurzałam, no ale co zrobić. Takze to nasze oficjalne mieszkanie razem przerdziło sie w jeszcze mniej spedzanego czasu. No i po ślubie nareszcie mam go na weekendy w domku, ale własnie...tylko na weekendy, bo mimo zmiany firmy, dalej delegacje i delegacje. Troche z nas weekendowe małżeństwo, ale dzieki temu nie nudzimy sie sobą:)

Powodzenia na wizytach! Ja odliczam, jeszcze 20 dni do wizyty. Dzis przeczytałam ze moje dziecko powinno miec 6 cm a w zeszły poniedziałek miało dopiero 1,5:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 10:02

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikk- miało 1,5 cm półtorej tygodnia temu! W półtorej tygodnia spokojnie mogło podrosnąć dwukrotnie :) kiedy kolejna wizyta?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy wczesniej tak sie nie czulam,ale od kiedy mam zmieniona na doustnie czuje sie tragicznie,mam zawroty głowy,mdłości,uczucielęku,czuje sie fatalnie ;(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ