Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziuśka wrote:dziewczyny a oni pytają o problemy genetyczne w rodzinie ojca i matki?
Pani genetyk pytała mnie o rodziców teściów rodzeństwo mojej rodzeństwo męża i dzieci naszego rodzeństwa stworzyła z tego drzewo genealogiczne.
Morfologie i mocz robiłam w 7tc i teraz mam zrobić w 18tc -
anka418 wrote:Hiacynta99 mnie ten test nie stresuje
usg prenatalne stresowalo ale wyszło idealnie więc badanie krwi to formalnośc. A wynik jest proporcja statystyczna, nie mówi on czy dziecko będzie chore tylko ile kobiet z takim wynikiem urodziło chore dziecko. Ja nie żałuję że Robiłam ale jeśli miałoby cie to stresować to dobrze ze nie robiłaś
U mnie dokładnie tak samoPappę zrobiłam, chociaż najpierw nie chciałam (nawet jak chore, będę nosić), ale doktorek powiedział, że ok, z tym,ze jak coś będzie nie tak, to po pierwsze, ja się przygotuję, po drugie,on będzie wiedział, jak prowadzić ciążę i jak przygotować w szpitalu lekarzy przy porodzie (rację na Inflanckiej). Dlatego zrobiłam Pappę.
Dziewczyny, co do terminu, to lekarze według usg tez Wam zmieniają, czy nie? Bo tak naprawdę najbardziej wiążącym terminem porodu jest ten z usg między 7 a 9 tc. Wtedy wszystkie dzieci przyrastają tak samo i możliwość błędu daty jest najmniejsza. Potem każdy Glut hula inaczej, jeden jest większy, jeden mniejszy, dlatego przy kolejnych pomiarach terminy są inne, tak, jak inny jest wiek dziecka na podstawie obwodu brzuszka, a inny na podstawie obwodu główki czy CRL. Każde późniejsze usg ma też coraz większy margines błędu daty porodu, także nie wiem, czy po 9 tc jest sens go zmieniaćhttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
hiacynta99 wrote:To u mnie tez sie zmienił data porodu?? Wczoraj wg belly miałam 11td5 a na usg 12t3d ? Nie pyt lek bo dopiero w domu zauwazylam..
A wczesniej 2 tyg temu zgadzały mi sie tyg z belly i usg co do dnia..
słyszałam, że data porodu z usg genetycznego jest najbardziej prawdopodobna i nawet ją wpisują do karty ciąży. Dlatego tej daty się trzymam, aczkolwiek i tak mało która dziewczyna rodzi w wyznaczonym terminie -
Tiffi, CRL jest najbardziej miarodajne przed 10 tc.
Aczkolwiek jak ktoś miał jako pierwsze dopiero genetyczne, to wiadomo, że tego terminu się trzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:10
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyZgadzam się. Przed 10tc jest najpewniejsza data. Przykładowo nasza księżniczka ma teraz wg usg 13tc 3d bo idzie idealnie a jej główka ma 14tc 3d bo powinna być większa i też jest idealnie
teraz już będzie rosła swoim tempem
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej , my sie dobrze czujemy gorzej z psychika i atmosfera w domu
wczoraj doszło do tego ze spaliśmy osobno . Nawet głupek nie przyszedł nie nieprzeproszeniem nie pogadał tylko kur** oglądał setny raz tych jeba****. Przyjaciół . Masakra jestem załamana dzis nawet Nas nie pocałował jak wychodził a zawsze to robi ! Nawet jak śpię to podchodzi i całuje a teraz co sie do cholery dzieje ;( .... Chce mi sie nawet ni robic
-
Tiffi super ładnie rosną te dzieciaczki
Jeszcze do genetycznego ok ale później już każde dziecko inaczej rośnie i najlepiej się sugerować tym tp z pierwszego czy 2 usg najpóźniejpotem na polowkowym już jedno będzie miało 700g inne 250g
mój teraz w 15 tyg juz 106g miał to na połówkowe wgl grubas będzie z pół kilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:29
Livia
Nela
Marcel
-
jestemmmmmmmm:) wszystko ok
cudnie mi rośnie 6 cm szczęście.
przezierność,nosek i wszystko inne jest ok. lekarz powiedział,że nie widzi wskazań do testu Pappa ale jak chcemy to możemy zrobić tyle,że to nic i tak nie da ale my nie chcemy:)
u mnie niby dziś też dwa dni do przodu czyli 12t 6 d ale my się trzymamy daty porodu sprzed 10 tyg więc nie będę nic zmieniać czyli 10.05 ale ja i tak czuję,że urodzę pod koniec kwietnia:)
a co do płci to doktorek nie chciał powiedzieć, powiedział,że za wcześnie ale ja mam teorie,że nie był pewny czy to dziewczynka i nie chciał wprowadzić w błąd chociaż powiem wam,że tak się wpatrywałam to przez chwilę jak bym widziała siusiaka:D:D no nic za 4 tyg powiedział,że mi powie:)
aaa i mąż był na usgw oczach miał łezki:D
bałam się anemii ale powiedział,że inne normy są dla ciężarnych i mam całkiem ładną krew:)
teraz trzymam kciuki za was już bez stresu:)Baronowa_83, luna91, xpatiiix3, Madziuśka, anka418, Madziaaaaa, FeliceGatto, hiacynta99, Różyczka, josephinka84, Palinas89, Eliana, Marietta, Negra, JusWik lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
u mnie 12 tydzień już leci:)spodziewam się bliźniąt:)
xpatiiix3, Anniusia, luna91, anka418, Monikkk, Madziaaaaa, Clio_99, FeliceGatto, monilia84, Kłosia, Carolq, Madziuśka, Teresa1992, Różyczka, josephinka84, Palinas89, ma_lina, Alicce, myszka2070, Eliana, Marietta, izizizi, Negra, Dariaaa88, JusWik, Paulisia, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość
-
no więc tak:)
mam 27 lat i pochodzę z Gdańska:)jest to moja pierwsza ciąża- termin porodu przypada na 17 maja jednak z bliźniakami bywa tak,że zazwyczaj prędzej przychodzą na świat:)
w najbliższy poniedziałek idę z mężem na usg prenatalne i już nie mogę się doczekać aż znów zobaczę maluchy- ostatnio widziałam je 10 pazdziernika i mam nadzieję,że od tego czasu zrobiły duży progres :p
FeliceGatto, Anniusia, monilia84, xpatiiix3, luna91, hiacynta99, anka418, josephinka84, Palinas89, Eliana, izizizi lubią tę wiadomość
-
Są blizniaki! Yeeey!
Carolq, ale o co spięcie wczorajsze? Nie wiem, jak Cię pocieszyć poza tym, że będzie lepiej. Ty przeżywasz teraz wszystko 3x bardziej, a facet jak to facet....Carolq, bereda11 lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyAnnusia gratulacje !
Magenta gratuluję podwójnego szczęścia !
Ja już mam stresa przed wizytą, jeszcze 7 godz. Właśnie doszła mi książka od anki, więc będę się relaksować i czytać, żeby mi rzadne głupoty nie chodziły po głowieMagenta, anka418, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnniusia wrote:jestemmmmmmmm:) wszystko ok
cudnie mi rośnie 6 cm szczęście.
przezierność,nosek i wszystko inne jest ok. lekarz powiedział,że nie widzi wskazań do testu Pappa ale jak chcemy to możemy zrobić tyle,że to nic i tak nie da ale my nie chcemy:)
u mnie niby dziś też dwa dni do przodu czyli 12t 6 d ale my się trzymamy daty porodu sprzed 10 tyg więc nie będę nic zmieniać czyli 10.05 ale ja i tak czuję,że urodzę pod koniec kwietnia:)
a co do płci to doktorek nie chciał powiedzieć, powiedział,że za wcześnie ale ja mam teorie,że nie był pewny czy to dziewczynka i nie chciał wprowadzić w błąd chociaż powiem wam,że tak się wpatrywałam to przez chwilę jak bym widziała siusiaka:D:D no nic za 4 tyg powiedział,że mi powie:)
aaa i mąż był na usgw oczach miał łezki:D
bałam się anemii ale powiedział,że inne normy są dla ciężarnych i mam całkiem ładną krew:)
teraz trzymam kciuki za was już bez stresu:)
Gratulacjewidzę nasze pociechy równo rosną
ja też nie miałam tesu papa:) i dobrze co ma być to będzie
Chyba teraz urodzę 5 kg klocusiajutro straruje w 13 tydz