X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    no więc tak:)
    mam 27 lat i pochodzę z Gdańska:)jest to moja pierwsza ciąża- termin porodu przypada na 17 maja jednak z bliźniakami bywa tak,że zazwyczaj prędzej przychodzą na świat:)
    w najbliższy poniedziałek idę z mężem na usg prenatalne i już nie mogę się doczekać aż znów zobaczę maluchy- ostatnio widziałam je 10 pazdziernika i mam nadzieję,że od tego czasu zrobiły duży progres :p

Ale fajowo bliźniaki <3 super gratulacje !!!! Zdrówka dla was <3

Magenta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94 mamuśki i 95 bobasów ale się mnożymy <3

nick nieaktualny, luna91, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta - gratuluję bliźniaków :) czeka Cię niezła przewrotka , oczywiście nie chcę straszyć :) ale mam chrześniaczkę bliźniaczkę półtora roczną :P więc wiem mniej więcej ile to wymaga wytrwałości , sił i czasu :) a więc życze Ci tego wszystkiego i podwójnej radości z Maluchów :)

Co do męża wiem że teraz wsyztsko odczuwam bardziej ale jeśli on nawet nie ma potrzeby naprawy czego kolwiek :( jak ja mam się czuć co mam myśleć jak woli ogladać tv niż ze mna porozmawiać ... :( czuję się fatalnie i co chwilę ryczę :( staram się wstzrymywac dla dobra Kropeczka ale po prostu serce mnie boli ... ze jestem na ostatnim miejscu :( ... znamy sie tyle czasu na prawdę jak się decydowalismy na dziecko myslama że bede miałą w nim wsparcie i milosc i wogole... a nie ze bedzie zachowywal sie jak dupek ;(

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój maluszek :)
    800815ab58eb93d8gen.jpg
    i brzuszek :P :P
    af611c003701080dgen.jpg

luna91, FeliceGatto, Magenta, nick nieaktualny, monaa, nick nieaktualny, xpatiiix3, nick nieaktualny, tiffi, josephinka84, Baronowa_83, klaudia1534, Palinas89, monilia84, Eliana, Marietta, Dariaaa88, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Magenta - gratuluję bliźniaków :) czeka Cię niezła przewrotka , oczywiście nie chcę straszyć :) ale mam chrześniaczkę bliźniaczkę półtora roczną :P więc wiem mniej więcej ile to wymaga wytrwałości , sił i czasu :) a więc życze Ci tego wszystkiego i podwójnej radości z Maluchów :)

Co do męża wiem że teraz wsyztsko odczuwam bardziej ale jeśli on nawet nie ma potrzeby naprawy czego kolwiek :( jak ja mam się czuć co mam myśleć jak woli ogladać tv niż ze mna porozmawiać ... :( czuję się fatalnie i co chwilę ryczę :( staram się wstzrymywac dla dobra Kropeczka ale po prostu serce mnie boli ... ze jestem na ostatnim miejscu :( ... znamy sie tyle czasu na prawdę jak się decydowalismy na dziecko myslama że bede miałą w nim wsparcie i milosc i wogole... a nie ze bedzie zachowywal sie jak dupek ;(

Kochana moja. On nie ma potrzeby niczego naprawiać, bo założę się o wszystko, że według niego niczego nie zepsuł, a Ty się czepiasz, pewnie z powodu ciąży. Dlatego olewa temat i czeka, aż Ci przejdzie. Zapewniam Cię, że nadal.jesteś dla niego najważniejsza :) i chociaż boli i myślisz zupełnie inaczej, to takie są fakty. Ciąża to całe pasmo spięć, najczęściej i największych między tymi, którzy dotąd się kochali, nie kłócili i byli jak dwa gołąbeczki. Niestety wśród takich par również po narodzinach tych spięć jest najwięcej. Bo kobieta wyobraża sobie obrazki z reklamy, a tu dupa. Ogromna miłość do dziecka, ale też cholerne zmęczenie, brak czasu dla siebie i dla męża i w tym wszystkim mąż, dla którego to jest kosmos totalny, który jeszcze nie ogarnia, a dziecko pokocha całym sercem dopiero po jakimś czasie. A przynajmniej tak jest często. Ale i to minie. Kilka tygodni, miesięcy, każdy zaczyna uczyć się i oswajac z nową rola i znów jest ok :) Bosz.... ile ja.znam.par, nawet tu, z belly, które już się chciały rozchodzić, rozwodzić, bo facet się zrobił zły, niedobry, bo po porodzie same kłótnie i masakra. Bo nagle mąż zaczynał wychodzić wieczorami, uciekać z domu, a żona zostawała sama i oboje sobie ze sobą nie radzili. I powiem Ci, że poza jednym przypadkiem, gdzie koleś ewidentnie zdradzał laskę, ale to jawnie wręcz, a ona głupia udawała, że nie, to wszyscy inni się zgrali. A niektórzy znów mają w brzuchu fasolki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:44

nick nieaktualny, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, uwielbiam zdjęcia brzuszków i ich mieszkańców. Małe ufoludki :) Świetne!

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra stwierdzam że jestem płaska jak deska :p
    Jakie macie brzuszki ♡

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki!!!! ye ye ye! Fajosko

zbieram się do endo

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Dobra stwierdzam że jestem płaska jak deska :p
    Jakie macie brzuszki ♡

Witaj w klubie hahah mieszka u mnie kawał chłopa a po nie nic nie widać :P

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziewczyny ratunkuuuu, bo mam dość... Od 5 rano szyjka macicy mnie tak kłuje, że zwariuję chyba :( Teraz siedzę, piję herbatę i to kłócie/ ból już jest taki męczące, że zwariuję zaraz... Wszystko mam takie "spięte" jakby... Jest jakiś sposób? kąpiel? no-spa?
    Miałam to samo kilka dni temu. Ból mnie wyrwał ze snu. To rwanie utrzymywało się przez 2 dni...potem przeszło w ból krzyża i pobolewanie podbrzusza.
    Lekarka kazała brać magnez 3x dziennie i pojawić się na wizycie wcześniej o tydzień, czyli dopiero w poniedziałek dowiem się czy wszystko ok i dopytam o to rwanie.

Marietta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wizyta u nowego endo na 14.30 nie chce mi się jechać buu..

Madziaaa kochana piękny brzuszek i maluszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:51

Madziaaaaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy macie już cudne brzuszki. U mnie jaki był taki jest.
    Super, że pojawiły się bliźniaki :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wiem ze może tak być, niepokoję się nie widziałam Malucha już prawie miesiąc ddostaje schiz , zresztą sama wiesz że się cały czas o tym myśli ale dotąd miałam zawsze jego wsparcie, był ze mną rozmawiał. Rozumiem jego mama w szpitalu ale już się wyjaśniło że wsyztsko ok więc mógłby troche czasu poswiecic mi ale jak widac ma mnie gdzieś :( nie wiem czuję się po prostu jak nikt ważny a jeszcze parę sni temu głaskał brzuszek i mówił do Kropka :( boli mnie to że on jest bierny i jeszcze podkopuje mi grunt pod nogami zamiast trzymać za ręke :( Może i to są bzdety ale wszystko się nałożyło i świruję :(

• williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :-)
    Czytam na bieżąco ale wylewa nie jestem :-/ gratuluję wszystkich zdrowych maluszków i tego ze juz znacie płeć ,jak super.
    Ja mam prenatalne za tydzień w piątek i juz nie mogę się doczekać,
    tak marze o córeczce i może sobie sama w kręciła ze mam na nią przeczucie hehe.Potrzymajcie kciuki proszę o oczywiście aby wsio było super w porządku.
    Mój brzuch tez widać i bokiem i przód bo mi wywala od góry a nie od dołu wiec od razu jest duży. Waga w miejscu.

nick nieaktualny, FeliceGatto lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdc90c3ff4ca.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1578f0123036.jpg

FeliceGatto, Baronowa_83, xpatiiix3, Palinas89, Madziaaaaa, nick nieaktualny, Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te brzuszki :) ja to się mogę Cyckami pochwalić ::P

nick nieaktualny, xpatiiix3, Palinas89, Madziaaaaa, bereda11 lubią tę wiadomość

• williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta jeszcze nie pokazywała tego swojego nie - brzucha

dev139prs__.png

• williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obcięte mi pół posta

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkurzylam, umylam podłogi, pozmywalam i leżę :) jeszcze tylko obiad i mam wolne na dzisiaj :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta dawaj tego brzucha Nam tu szybko ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ