X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    no więc tak:)
    mam 27 lat i pochodzę z Gdańska:)jest to moja pierwsza ciąża- termin porodu przypada na 17 maja jednak z bliźniakami bywa tak,że zazwyczaj prędzej przychodzą na świat:)
    w najbliższy poniedziałek idę z mężem na usg prenatalne i już nie mogę się doczekać aż znów zobaczę maluchy- ostatnio widziałam je 10 pazdziernika i mam nadzieję,że od tego czasu zrobiły duży progres :p

Ale fajowo bliźniaki <3 super gratulacje !!!! Zdrówka dla was <3

Magenta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94 mamuśki i 95 bobasów ale się mnożymy <3

anka418, luna91, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta - gratuluję bliźniaków :) czeka Cię niezła przewrotka , oczywiście nie chcę straszyć :) ale mam chrześniaczkę bliźniaczkę półtora roczną :P więc wiem mniej więcej ile to wymaga wytrwałości , sił i czasu :) a więc życze Ci tego wszystkiego i podwójnej radości z Maluchów :)

Co do męża wiem że teraz wsyztsko odczuwam bardziej ale jeśli on nawet nie ma potrzeby naprawy czego kolwiek :( jak ja mam się czuć co mam myśleć jak woli ogladać tv niż ze mna porozmawiać ... :( czuję się fatalnie i co chwilę ryczę :( staram się wstzrymywac dla dobra Kropeczka ale po prostu serce mnie boli ... ze jestem na ostatnim miejscu :( ... znamy sie tyle czasu na prawdę jak się decydowalismy na dziecko myslama że bede miałą w nim wsparcie i milosc i wogole... a nie ze bedzie zachowywal sie jak dupek ;(

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój maluszek :)
    800815ab58eb93d8gen.jpg
    i brzuszek :P :P
    af611c003701080dgen.jpg

luna91, FeliceGatto, Magenta, anka418, monaa, hiacynta99, xpatiiix3, Carolq, tiffi, josephinka84, Baronowa_83, klaudia1534, Palinas89, monilia84, Eliana, Marietta, Dariaaa88, bereda11, kkasya lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Magenta - gratuluję bliźniaków :) czeka Cię niezła przewrotka , oczywiście nie chcę straszyć :) ale mam chrześniaczkę bliźniaczkę półtora roczną :P więc wiem mniej więcej ile to wymaga wytrwałości , sił i czasu :) a więc życze Ci tego wszystkiego i podwójnej radości z Maluchów :)

Co do męża wiem że teraz wsyztsko odczuwam bardziej ale jeśli on nawet nie ma potrzeby naprawy czego kolwiek :( jak ja mam się czuć co mam myśleć jak woli ogladać tv niż ze mna porozmawiać ... :( czuję się fatalnie i co chwilę ryczę :( staram się wstzrymywac dla dobra Kropeczka ale po prostu serce mnie boli ... ze jestem na ostatnim miejscu :( ... znamy sie tyle czasu na prawdę jak się decydowalismy na dziecko myslama że bede miałą w nim wsparcie i milosc i wogole... a nie ze bedzie zachowywal sie jak dupek ;(

Kochana moja. On nie ma potrzeby niczego naprawiać, bo założę się o wszystko, że według niego niczego nie zepsuł, a Ty się czepiasz, pewnie z powodu ciąży. Dlatego olewa temat i czeka, aż Ci przejdzie. Zapewniam Cię, że nadal.jesteś dla niego najważniejsza :) i chociaż boli i myślisz zupełnie inaczej, to takie są fakty. Ciąża to całe pasmo spięć, najczęściej i największych między tymi, którzy dotąd się kochali, nie kłócili i byli jak dwa gołąbeczki. Niestety wśród takich par również po narodzinach tych spięć jest najwięcej. Bo kobieta wyobraża sobie obrazki z reklamy, a tu dupa. Ogromna miłość do dziecka, ale też cholerne zmęczenie, brak czasu dla siebie i dla męża i w tym wszystkim mąż, dla którego to jest kosmos totalny, który jeszcze nie ogarnia, a dziecko pokocha całym sercem dopiero po jakimś czasie. A przynajmniej tak jest często. Ale i to minie. Kilka tygodni, miesięcy, każdy zaczyna uczyć się i oswajac z nową rola i znów jest ok :) Bosz.... ile ja.znam.par, nawet tu, z belly, które już się chciały rozchodzić, rozwodzić, bo facet się zrobił zły, niedobry, bo po porodzie same kłótnie i masakra. Bo nagle mąż zaczynał wychodzić wieczorami, uciekać z domu, a żona zostawała sama i oboje sobie ze sobą nie radzili. I powiem Ci, że poza jednym przypadkiem, gdzie koleś ewidentnie zdradzał laskę, ale to jawnie wręcz, a ona głupia udawała, że nie, to wszyscy inni się zgrali. A niektórzy znów mają w brzuchu fasolki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:44

Carolq, Palinas89, Marietta lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, uwielbiam zdjęcia brzuszków i ich mieszkańców. Małe ufoludki :) Świetne!

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra stwierdzam że jestem płaska jak deska :p
    Jakie macie brzuszki ♡

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki!!!! ye ye ye! Fajosko

zbieram się do endo

hiacynta99 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Dobra stwierdzam że jestem płaska jak deska :p
    Jakie macie brzuszki ♡

Witaj w klubie hahah mieszka u mnie kawał chłopa a po nie nic nie widać :P

anka418 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziewczyny ratunkuuuu, bo mam dość... Od 5 rano szyjka macicy mnie tak kłuje, że zwariuję chyba :( Teraz siedzę, piję herbatę i to kłócie/ ból już jest taki męczące, że zwariuję zaraz... Wszystko mam takie "spięte" jakby... Jest jakiś sposób? kąpiel? no-spa?
    Miałam to samo kilka dni temu. Ból mnie wyrwał ze snu. To rwanie utrzymywało się przez 2 dni...potem przeszło w ból krzyża i pobolewanie podbrzusza.
    Lekarka kazała brać magnez 3x dziennie i pojawić się na wizycie wcześniej o tydzień, czyli dopiero w poniedziałek dowiem się czy wszystko ok i dopytam o to rwanie.

Marietta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wizyta u nowego endo na 14.30 nie chce mi się jechać buu..

Madziaaa kochana piękny brzuszek i maluszek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:51

Madziaaaaa, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy macie już cudne brzuszki. U mnie jaki był taki jest.
    Super, że pojawiły się bliźniaki :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wiem ze może tak być, niepokoję się nie widziałam Malucha już prawie miesiąc ddostaje schiz , zresztą sama wiesz że się cały czas o tym myśli ale dotąd miałam zawsze jego wsparcie, był ze mną rozmawiał. Rozumiem jego mama w szpitalu ale już się wyjaśniło że wsyztsko ok więc mógłby troche czasu poswiecic mi ale jak widac ma mnie gdzieś :( nie wiem czuję się po prostu jak nikt ważny a jeszcze parę sni temu głaskał brzuszek i mówił do Kropka :( boli mnie to że on jest bierny i jeszcze podkopuje mi grunt pod nogami zamiast trzymać za ręke :( Może i to są bzdety ale wszystko się nałożyło i świruję :(

• williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :-)
    Czytam na bieżąco ale wylewa nie jestem :-/ gratuluję wszystkich zdrowych maluszków i tego ze juz znacie płeć ,jak super.
    Ja mam prenatalne za tydzień w piątek i juz nie mogę się doczekać,
    tak marze o córeczce i może sobie sama w kręciła ze mam na nią przeczucie hehe.Potrzymajcie kciuki proszę o oczywiście aby wsio było super w porządku.
    Mój brzuch tez widać i bokiem i przód bo mi wywala od góry a nie od dołu wiec od razu jest duży. Waga w miejscu.

hiacynta99, FeliceGatto lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdc90c3ff4ca.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1578f0123036.jpg

FeliceGatto, Baronowa_83, xpatiiix3, Palinas89, Madziaaaaa, hiacynta99, Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te brzuszki :) ja to się mogę Cyckami pochwalić ::P

Carolq, xpatiiix3, Palinas89, Madziaaaaa, bereda11 lubią tę wiadomość

• williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta jeszcze nie pokazywała tego swojego nie - brzucha

dev139prs__.png

• williams1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obcięte mi pół posta

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkurzylam, umylam podłogi, pozmywalam i leżę :) jeszcze tylko obiad i mam wolne na dzisiaj :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta dawaj tego brzucha Nam tu szybko ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ