X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za to, że kibicujecie! :D Ja generalnie nie lubię gotować, ale jak siedzę w domu trochę żal nie wykorzystać czasu, żeby coś zdrowego przygotować. Właśnie gotuję wywar - zaraz będę blendować - hahah Paulinas nie strasz, boję się żeby mi nie wybuchło :P

Palinas89, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • martis Znajoma

Wysłany: 29 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tutaj nowa ;) Obserwuje Was już od pewnego czasu ;)

Przyłączam się do majóweczek, ponieważ spodziewam się dzidziusia w tym okresie :) Teoretycznie to już 13 tydzień (ostatnia @ - 26 lipiec), praktycznie 11, więc termin około 14 maja :)

Jestem po 3 wizytach u lekarza, jak narazie wszystko jest ok.
    W sobotę mam prenatalne.

Dziewczyny nie wiem czy był już poruszany ten wątek, ale jak to jest z rozjaśnianiem włosów w ciąży? Ciekawa jestem waszego zdania.

Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:11

anka418, Madziaaaaa, Palinas89, xpatiiix3, ma_lina, Negra, hiacynta99, luna91, FeliceGatto, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Negra Gratulacje :) moze fotke :) ??

Ja nie wiem moja lekarka na sprzęcie Usg we wszystkie strony operowała zboku z góry z dołu nie miała żadnego problemu :) nawet na 3D przesuwała kąt obrazu dziecka ..

fotkę mam niespecjalnej jakości. Sondą "wackową" nie szło, bo dziecko centralnie do niej obrócone pleckami. A że mam silne tyłozgięcie, więc nie bardzo mógł coś wymyślić. A przez brzuch obraz był niestety gorszej jakości :( Lekarz pokazał palcem na obrazie i powiedział: widzi Pani, ta warstwa tkanki tłuszczowej, plus jelita osłabiają jakość fali... Rozwalił mnie tym tłuszczykiem ;/
    Poza tym stwierdził, że najbardziej lubi oceniać dzieci powyżej 7 cm, bo moze więcej powiedziec- za tydzień akurat.
    Plusem jest to, że to była prywatna wizyta, a nic nie wziął- powiedział, że zapłącimy dopiero, jak oceni dziecko :)

Palinas89, xpatiiix3, Carolq, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Negra :*

Witaj martis ja rozjaśniam farba bez amoniaku palette lodowy blond tylko troszkę niszczy włosy ale odcień wychodzi ekstra srebrzysty nie żółty :P jestem fryzjerka z zawodu, ale nie praktykującą :)

Siedzę w poczekalni u endo masakra...

Negra, martis lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • martis Znajoma

Wysłany: 29 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobione tzw ombre i te odrosty aż tak bardzo mi nie przeszkadzają, jednak rzuciłabym sobie parę blond refleksów dla lepszego samopoczucia ;) rozumiem, że najlepiej uprzedzić fryzjerkę o ciąży, bo u mnie jeszcze brzuszka nie widać ;)

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie obserwować tylko wychodzić z ukrycia ile razy dziennie można całą listę numerkow zmieniać hahahah :)

martis, FeliceGatto, Eliana, Marietta lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziewczyny gratuluję dobrych wieści po Usg ;)

Śliczne dzidzie się pojawiły jak i super brzuszki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:32

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bez lipy ja to całe włosy sobie robie na blond słuchaj powiedz ze chcesz farbę bez amoniaku ew będzie robić z pół cm od skóry z resztą refleksy nie robią od skóry tylko z 0.5 cm od skóry głowy wiec nie szkodzi ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam super rudy w we wrześniu sobie wymyślam ze raczej pójdę w brąz ale taki ciepły jasny brąz coś mnie podkusilo i stwierdziłam ze sama sobie zrobię i wyszedł ciemny brąz masakra :| nie jestem z niego w ogóle zadowolonA :|
    Poczekam jeszcze miesiąc i się wybieram do fryzjera :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:49

hiacynta99 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Wyniki odebrałam dopiero dzisiaj wczoraj mi sie juz nie chcialo jechac. Oczywiście krzywa cukrowa wyszla ze jest cukrzyca na czczo 88 po 1 godz 156 po 2 godz 152. Ale lekarka dzisiaj stwierdzila ze mam normalnie przyjsc na wizyte dopiero 9 listopada. Narazie kombinuje z dieta rozne dania staram sobie robic i jak narazie cukier jest ok. Zrobili mi tez TSH i mam 1,72 wiec jest dobrze.
    Wczoraj cale popoludnie brzuch mnie ciagnal przewaznie jak wstawalam ale to taki mocny bol ale na szczescie dzisiaj mi przeszlo.
    Gratuluje Wam udanych wizyt ja na moja genetyczna musze czekac do 4 listopada :)
    Witamy mamusie blizniaków :*

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Wyniki krwi i moczu odebrane. Toxo juz przebyta, rozyczka tez ;) jedyne co mnie martwi to liczne bakterie w moczu. Czym to wybic?

Ph moczu 5,0 - to ma byc chlopak czy dziewczyna, pati?

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Hehe. Wyniki krwi i moczu odebrane. Toxo juz przebyta, rozyczka tez ;) jedyne co mnie martwi to liczne bakterie w moczu. Czym to wybic?

Ph moczu 5,0 - to ma byc chlopak czy dziewczyna, pati?

A pobierałaś mocz w odpowiedni sposób? Wczesniej umyć sie! Gazik lub tampon i nie z pierwszego strumienia, ?

Pierwszy raz siknęłam. Byly bakteria, później jak mi lekarka wyjaśnił pobieranie moczu to wynik byl idealny :D

Palinas89 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina - liczne bakterie też miałam - doktor powiedział, że to nic takiego, to nawet nie świadczy o tym, że jakieś zapalenie. Podobno one wychodzą jak mocz jest dłużej przetrzymany. Masz leukocyty w moczu? Jeśli nie to ok jest :)

Hahaha - jem pizze :D Zupa nie wyszła :P

Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) Luna kuchareczka to z Ciebie jest niezła żeby z zupki pizze zrobić :P
    hehe :) widzę ze nadal trzyma Cię chcica na złe jedzonko :P
    Ja zrobiłam makaronik z tuńczykiem :P mniam uwielbiam rybki :)

luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    hehe :) Luna kuchareczka to z Ciebie jest niezła żeby z zupki pizze zrobić :P
    hehe :) widzę ze nadal trzyma Cię chcica na złe jedzonko :P
    Ja zrobiłam makaronik z tuńczykiem :P mniam uwielbiam rybki :)

Hahah no tak. Wiesz co miałam ochotę dziś na coś normalnego, ale jak już była 15 i już mi w brzuchu tak burczało a zupa do wylania to musiałam się ratować :D

O też mam makaron z tuńczykiem dziś na kolacje :)

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Carolq - nie wiem czy w końcu napisałam o tym Duphastonie. Nie martw się, ja mam dokładnie takie dwa różne opakowania. Ja sprawdziłam tylko czy dawka ta sama a tak t jest to samo ;)

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale przynajmniej ściany i podłogi masz czyste :D ( jest plus) :P
    oj tam czepiacie się, pizza zdrooowa jest :p

luna91 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak uważam :P hehe na zdrowie Lunie i Małemu :P
    co do dupka thx :)

napisałam do męza sms raczej z 20 w jednym chyba cały list :P hehe, a on mi tylko że "Kotus nie gniewaj się na mnie Wiesz, że dla Ciebie zrobię wsyztsko ale nie zawsze musimy się zgadzać ";/ wkurza mnie ja mu taki wywód a on jednego sms masakra ;/

będzie wojna jak wróci :)

byłam ostatnio w smyku i wziełam parę uloteczek :) taką kartkę wyprawka dla niemowlaka :) i tam jest lista co trzeba zakupić :) wziąść do szpitala itd , i druga fajna to poradnik odnośnie karmienia piersią z AVENT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:13

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - take it easy :D Z resztą jak masz ochotę to krzycz - przynajmniej masz na co zwalić: hormony.

A ja zamówiłam wczoraj "W oczekiwaniu na dziecko". Mam nadzieję, że jutro dojdzie :)

hiacynta99, Carolq lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Hahah no tak. Wiesz co miałam ochotę dziś na coś normalnego, ale jak już była 15 i już mi w brzuchu tak burczało a zupa do wylania to musiałam się ratować :D

O też mam makaron z tuńczykiem dziś na kolacje :)

Chciała bym miec taki apetyt :P ja na sile wpycham, a od wczoraj mdłości wróciły!!!!, to nawet ziemniaki dziwnie smakowały :/

Jedynie co mnie ratuje to słodkie <3

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ