Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za to, że kibicujecie!
Ja generalnie nie lubię gotować, ale jak siedzę w domu trochę żal nie wykorzystać czasu, żeby coś zdrowego przygotować. Właśnie gotuję wywar - zaraz będę blendować - hahah Paulinas nie strasz, boję się żeby mi nie wybuchło
Palinas89, Carolq lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Witajcie, jestem tutaj nowa
Obserwuje Was już od pewnego czasu
Przyłączam się do majóweczek, ponieważ spodziewam się dzidziusia w tym okresieTeoretycznie to już 13 tydzień (ostatnia @ - 26 lipiec), praktycznie 11, więc termin około 14 maja
Jestem po 3 wizytach u lekarza, jak narazie wszystko jest ok.
W sobotę mam prenatalne.
Dziewczyny nie wiem czy był już poruszany ten wątek, ale jak to jest z rozjaśnianiem włosów w ciąży? Ciekawa jestem waszego zdania.
Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:11
anka418, Madziaaaaa, Palinas89, xpatiiix3, ma_lina, Negra, hiacynta99, luna91, FeliceGatto, Marietta lubią tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Negra Gratulacje
moze fotke
??
Ja nie wiem moja lekarka na sprzęcie Usg we wszystkie strony operowała zboku z góry z dołu nie miała żadnego problemunawet na 3D przesuwała kąt obrazu dziecka ..
fotkę mam niespecjalnej jakości. Sondą "wackową" nie szło, bo dziecko centralnie do niej obrócone pleckami. A że mam silne tyłozgięcie, więc nie bardzo mógł coś wymyślić. A przez brzuch obraz był niestety gorszej jakościLekarz pokazał palcem na obrazie i powiedział: widzi Pani, ta warstwa tkanki tłuszczowej, plus jelita osłabiają jakość fali... Rozwalił mnie tym tłuszczykiem ;/
Poza tym stwierdził, że najbardziej lubi oceniać dzieci powyżej 7 cm, bo moze więcej powiedziec- za tydzień akurat.
Plusem jest to, że to była prywatna wizyta, a nic nie wziął- powiedział, że zapłącimy dopiero, jak oceni dzieckoPalinas89, xpatiiix3, Carolq, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Negra :*
Witaj martis ja rozjaśniam farba bez amoniaku palette lodowy blond tylko troszkę niszczy włosy ale odcień wychodzi ekstra srebrzysty nie żółtyjestem fryzjerka z zawodu, ale nie praktykującą
Siedzę w poczekalni u endo masakra...Negra, martis lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A to bez lipy ja to całe włosy sobie robie na blond słuchaj powiedz ze chcesz farbę bez amoniaku ew będzie robić z pół cm od skóry z resztą refleksy nie robią od skóry tylko z 0.5 cm od skóry głowy wiec nie szkodzi
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja miałam super rudy w we wrześniu sobie wymyślam ze raczej pójdę w brąz ale taki ciepły jasny brąz coś mnie podkusilo i stwierdziłam ze sama sobie zrobię i wyszedł ciemny brąz masakra
nie jestem z niego w ogóle zadowolonA
Poczekam jeszcze miesiąc i się wybieram do fryzjeraWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:49
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Hej!!!
Wyniki odebrałam dopiero dzisiaj wczoraj mi sie juz nie chcialo jechac. Oczywiście krzywa cukrowa wyszla ze jest cukrzyca na czczo 88 po 1 godz 156 po 2 godz 152. Ale lekarka dzisiaj stwierdzila ze mam normalnie przyjsc na wizyte dopiero 9 listopada. Narazie kombinuje z dieta rozne dania staram sobie robic i jak narazie cukier jest ok. Zrobili mi tez TSH i mam 1,72 wiec jest dobrze.
Wczoraj cale popoludnie brzuch mnie ciagnal przewaznie jak wstawalam ale to taki mocny bol ale na szczescie dzisiaj mi przeszlo.
Gratuluje Wam udanych wizyt ja na moja genetyczna musze czekac do 4 listopada
Witamy mamusie blizniaków :* -
nick nieaktualnyma_lina wrote:Hehe. Wyniki krwi i moczu odebrane. Toxo juz przebyta, rozyczka tez
jedyne co mnie martwi to liczne bakterie w moczu. Czym to wybic?
Ph moczu 5,0 - to ma byc chlopak czy dziewczyna, pati?
A pobierałaś mocz w odpowiedni sposób? Wczesniej umyć sie! Gazik lub tampon i nie z pierwszego strumienia, ?
Pierwszy raz siknęłam. Byly bakteria, później jak mi lekarka wyjaśnił pobieranie moczu to wynik byl idealnyPalinas89 lubi tę wiadomość
-
ma_lina - liczne bakterie też miałam - doktor powiedział, że to nic takiego, to nawet nie świadczy o tym, że jakieś zapalenie. Podobno one wychodzą jak mocz jest dłużej przetrzymany. Masz leukocyty w moczu? Jeśli nie to ok jest
Hahaha - jem pizzeZupa nie wyszła
Carolq, Palinas89 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:hehe
Luna kuchareczka to z Ciebie jest niezła żeby z zupki pizze zrobić
hehewidzę ze nadal trzyma Cię chcica na złe jedzonko
Ja zrobiłam makaronik z tuńczykiemmniam uwielbiam rybki
Hahah no tak. Wiesz co miałam ochotę dziś na coś normalnego, ale jak już była 15 i już mi w brzuchu tak burczało a zupa do wylania to musiałam się ratować
O też mam makaron z tuńczykiem dziś na kolacjeCarolq lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
A Carolq - nie wiem czy w końcu napisałam o tym Duphastonie. Nie martw się, ja mam dokładnie takie dwa różne opakowania. Ja sprawdziłam tylko czy dawka ta sama a tak t jest to samo
Carolq lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyteż tak uważam
hehe na zdrowie Lunie i Małemu
co do dupka thx
napisałam do męza sms raczej z 20 w jednym chyba cały listhehe, a on mi tylko że "Kotus nie gniewaj się na mnie Wiesz, że dla Ciebie zrobię wsyztsko ale nie zawsze musimy się zgadzać ";/ wkurza mnie ja mu taki wywód a on jednego sms masakra ;/
będzie wojna jak wróci
byłam ostatnio w smyku i wziełam parę uloteczektaką kartkę wyprawka dla niemowlaka
i tam jest lista co trzeba zakupić
wziąść do szpitala itd , i druga fajna to poradnik odnośnie karmienia piersią z AVENT
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 16:13
-
Carolq - take it easy
Z resztą jak masz ochotę to krzycz - przynajmniej masz na co zwalić: hormony.
A ja zamówiłam wczoraj "W oczekiwaniu na dziecko". Mam nadzieję, że jutro dojdziehiacynta99, Carolq lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyluna91 wrote:Hahah no tak. Wiesz co miałam ochotę dziś na coś normalnego, ale jak już była 15 i już mi w brzuchu tak burczało a zupa do wylania to musiałam się ratować
O też mam makaron z tuńczykiem dziś na kolacje
Chciała bym miec taki apetytja na sile wpycham, a od wczoraj mdłości wróciły!!!!, to nawet ziemniaki dziwnie smakowały
Jedynie co mnie ratuje to słodkieCarolq lubi tę wiadomość