X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrywieczór! Nałaziłam się dzisiaj, szyjka nie odpuszcza, upierdliwy organ jeden... od 14-17 spałam, trochę zelżało. Lepiej powstrzymać się od <3 przy takim kłuciu szyjki czy nie ma to znaczenia?

Dzisiaj spotkałam się w kawiarni z koleżanką, a moja mama miała ode mnie książki wziąć, więc podjechała po zajęciach do mnie, ja siedzę z koleżanką, a mama wchodzi do kawiarni w centrum na Rynku Głównym, pełno ludzi z łopatą taką na półtorej metra uwaloną gliną i ziemią :D i ludzie patrzą... pytam "mamo, po co Ci ta łopata?" mama mówi "aaa bo ide dziadka wykopać przed Wszystkimi Świętymi kawałek dalej trzeba przenieść"... Wzrok ludzi, którzy oderwali się od kawek i gorących czekolad bezcenny :D Takie poczucie humoru mają moi rodzice ;)

Carolq, Baronowa_83, bereda11, luna91, Palinas89, Paulisia, Clio_99, klaudia1534, kw, Eliana lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dobra dobra juz widzę swoja głupotę :/ wystarczy
    Jeszcze przed chwila zadzwonili z przychodni i mi przełożyli wizytę o 4 godziny wrrrr :/
    To nie glupota, a hormony ;)

Carolq, luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Witamy sie po wizycie :) Maluszek ma juz 7cm parametry dosc dobrze choc NT ma wysokie. Ale nie przejmuje sie tym na pewno bedzie dobrze. Te ryzyka to statystyka :) Jest starsze z USG o 4 dni :)

Gratulacje <3 a NT sie nie przejmuj moja koleżanki córcia miała koło 3 i na nastraszyli amniopunkcje chcieli robic, na nic sie nie zgodziła i dziewuszka zdrowa się urodziła nie dawno :)

Carolq, monilia84, Palinas89 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Super :) a jakie NT?
    NT az 2,3 :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dobrywieczór! Nałaziłam się dzisiaj, szyjka nie odpuszcza, upierdliwy organ jeden... od 14-17 spałam, trochę zelżało. Lepiej powstrzymać się od <3 przy takim kłuciu szyjki czy nie ma to znaczenia?

Dzisiaj spotkałam się w kawiarni z koleżanką, a moja mama miała ode mnie książki wziąć, więc podjechała po zajęciach do mnie, ja siedzę z koleżanką, a mama wchodzi do kawiarni w centrum na Rynku Głównym, pełno ludzi z łopatą taką na półtorej metra uwaloną gliną i ziemią :D i ludzie patrzą... pytam "mamo, po co Ci ta łopata?" mama mówi "aaa bo ide dziadka wykopać przed Wszystkimi Świętymi kawałek dalej trzeba przenieść"... Wzrok ludzi, którzy oderwali się od kawek i gorących czekolad bezcenny :D Takie poczucie humoru mają moi rodzice ;)

Hahahah to się nazywa czarny humor :D

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    A jaki powinien być poprawny? są tego jakieś granice?

w7eM.png
    ozEK.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Hiacyntka jakos wierze ze rybcia jest zdrowa bo USG nic nie pokazalo fatalnego tetno jedynie 171 ale moje bylo 111 :)

hiacynta99, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma NT to niby do 2,5 ale taki to juz podwyzszony ale co ma byc to bedzie :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Dzieki Hiacyntka jakos wierze ze rybcia jest zdrowa bo USG nic nie pokazalo fatalnego tetno jedynie 171 ale moje bylo 111 :)

Nasza królewna tez miała podobne tętno i lekarz mówił ze jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:43

• Baronowa_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    A zmierzył kilka razy?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

Moja ginekolog mówiła ze granica jest do 2,5 później juz jest podejrzenie choroby

Spokojnie Monilla twoje dzieciątko większe to i NT jest juz większe !

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana temu pytam bo nie wiem o co to chodzi to jest ten wynik z tego testu pappa?
    Czyli ogólnie niby mieści się w górnej granicy normy. Na pewno będzie dobrze. :-*

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na genetycznych wyszło 1,5 a w poniedziałek lekarz mówił ze 1,2 wiec weź tez na poprawkę to ze mogli Ci zawyżyc tez :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam Nt wychodzą wysokie a dzieci zdrowiutkie :P. A tez wychodzą dobre wyniki a przy porodzie rodzice szoku doznają :-\

Musi byc dobrze !!!!

Marietta lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

I to ma być duże NT?Norma jest do 2,5 :) Norma powtarzam :D

monilia84, Marietta lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Wam powiem ze nie mam pojęcia o czym piszecie :-P
    U mnie pacjent nie widzi żadnych swoich wyników wiec niestety nie znam się na żadnych skrótach i pomiarach jak Wy :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kurcze Wam powiem ze nie mam pojęcia o czym piszecie :-P
    U mnie pacjent nie widzi żadnych swoich wyników wiec niestety nie znam się na żadnych skrótach i pomiarach jak Wy :-)

NT to przezierność karkowa :) Mierzona na usg genetycznym :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Twoja mama jest mistrzem świata, buahahahahaha :D

Z <3 lepiej poczekajcie chwilę. Tym dowcipnym. Bo są jeszcze przecie robótki ręczne :P

Marietta lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    NT to przezierność karkowa :) Mierzona na usg genetycznym :P
    Dziękuję, i sorki ze tak się dopytuje :|

hiacynta99 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dziękuję, i sorki ze tak się dopytuje :|

Spoko po to jest to forum :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ