X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6c1ef34fa39.jpg to i ja pochwale sie swoim brzuszkiem ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:43

FeliceGatto, xpatiiix3, luna91, Palinas89, Madziaaaaa, hiacynta99, bereda11 lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Dziewczyny jak wy to robicie ze zdjęcie sie u was pojawia?
    Kochana ja myślę że to jednak trochę zasługa genetyki jedne mają duże brzuszki a nie.które mało.widoczne ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:21

luna91, Carolq, bereda11 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kochana ja myślę że to jednak trochę zasługa genetyki jedne mają duże brzuszki a nie.które mało.widoczne ;-)
    Madzia chodziło mi jak robicie to ze zdjęcie wam sie pojawia na forum ;) ale już wyczytałam i jest zdjęcie ;)

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny :( mam problem - gdzie ja moge wykonac te testy pappa ???
    jestem z lubelskiego - ile kosztuja te badania ???

gratuluje wszystkim pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze :*

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    Bliźniaki!!!! ye ye ye! Fajosko

zbieram się do endo

O! Ja też idę dzisiaj do endokrynologa! Ale dopiero na 16. Jestem z Tobą! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Ja miałam skierowanie od lekarza ginekologa na badania prenatalne w poradni genetycznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio Twój mąż sprawił że pierwszy raz dzisiaj się zaśmiałam :) hehe dobry jest
    nie wiem po prostu za bardzo to przyjmuje do siebie ale go potrzebuje i on to wie :(

Alicce coś się stało ?
    u mnie w Wawie 400 zł tak orientacyjnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hiacynta dawaj tego brzucha Nam tu szybko ;)

Ale to co sadła nikt nigdy nie widział :P bo mój Miki jest jeszcze nisko :P

Palinas89, Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - wiem o czym mówisz, ja też się na mojego złościła, ale muszę Ci powiedzieć, że oni też są z nami w ciąży i mają swoje obawy i lęki. Wcale Ci się nie dziwie, że się wkurzasz na niego, pamiętasz jak ja miałam - chciałam mojego M zabić :D Ale Felice dobrze napisała - ciąża zmienia małżeństwo i potrzeba masę pracy i cierpliwości obojga, żeby tą burzę przetrwać.

Ja też się martwię czy z malcem wszystko ok. Brzuch z rana mam taki, że praktycznie go nie ma. Strasznie bym chciała już mieć taki jakie tu pokazujecie, wiele bym za to dała i czasami wkurwiam się i złoszczę, że mam mały, ale co ja poradzę, muszę czekać :)

haicynta - ja też ostatnio myślałam gdzie się podziewasz :P Ale to był chyba jeszcze za krótki czas, aby zacząć się martwić :D Niektóre z nas znikają raz na jakiś czas na krótko. A maluch - słodziak, też chcę takie zdjęcie!!!

Dziewczyny ja dziś po raz pierwszy robię zupkę krem z pomidorów :D Trzymajcie kciuki! A po zupie mam sałatkę z tuńczyka z oliwkami i słonecznikiem z makaronem.

hiacynta99, Palinas89, Carolq, Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już macie brzuszki extra, u mnie to jeszcze nic nie widać, chociaż ostatnio myślałam, że już mam ciążowy a to widocznie były wzdęcia :P

Alicce ja jadę na genetyczne badania do innej miejscowości, tak polecił mi mój gin. Prywatnie robie bez testu pappa. Może poszukaj w necie gdzie najbliżej wykonują takie badania ?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Np tu

http://www.ovum.lublin.pl/strona,cennik

Test 205 zł plus 100 zł usg. Trzeba to zrobić razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:11

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    fajnie, że pojawiły się majowe bliźnięta ;)
    Gratuluję mamuśkom, które już są po wizytach - same dobre wieści ostatnio ;)

Ja nie wiem której dacie porodu miałabym zaufać, bo między 7 a 9 tygodniem miałam 4 usg i każde wskazało inną datę :D Więc daję sobie czas do 13 maja - a kiedy się maluch urodzi, to się okaże.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolq - wiem o czym mówisz, ja też się na mojego złościła, ale muszę Ci powiedzieć, że oni też są z nami w ciąży i mają swoje obawy i lęki. Wcale Ci się nie dziwie, że się wkurzasz na niego, pamiętasz jak ja miałam - chciałam mojego M zabić :D Ale Felice dobrze napisała - ciąża zmienia małżeństwo i potrzeba masę pracy i cierpliwości obojga, żeby tą burzę przetrwać.

Ja też się martwię czy z malcem wszystko ok. Brzuch z rana mam taki, że praktycznie go nie ma. Strasznie bym chciała już mieć taki jakie tu pokazujecie, wiele bym za to dała i czasami wkurwiam się i złoszczę, że mam mały, ale co ja poradzę, muszę czekać :)

haicynta - ja też ostatnio myślałam gdzie się podziewasz :P Ale to był chyba jeszcze za krótki czas, aby zacząć się martwić :D Niektóre z nas znikają raz na jakiś czas na krótko. A maluch - słodziak, też chcę takie zdjęcie!!!

Dziewczyny ja dziś po raz pierwszy robię zupkę krem z pomidorów :D Trzymajcie kciuki! A po zupie mam sałatkę z tuńczyka z oliwkami i słonecznikiem z makaronem.

No prawie tydzień mnie nie było :P chodziłam po scianach i zdarłam hybryde na moich paznokciach:P to robilam przez cały tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna powodzenia, ja nie umiem kremu robić, za to już trzeci dzień wcinam zupę pomidorowa, a jeszcze pół gara zostało i z każdym dniem smakuje coraz lepiej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:13

luna91 lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Madzia chodziło mi jak robicie to ze zdjęcie wam sie pojawia na forum ;) ale już wyczytałam i jest zdjęcie ;)

Sorki rzeczywiście niezła gafa ale czytałam podczas robienia obiadu i coś mi się poprzestawialo :-P.

w7eM.png
    ozEK.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tylko od wczoraj od 19 i już tyle naskrobałyście :P
    Bardzo się cieszę, bo same dobre wieści :)))

Hacyntka ja wczoraj miałam pisać, że polubiłaś jakąś wypowiedź, a siedzisz cicho i nic się nie odzywasz.

Martwiłam się już, co się dzieje z naszą śmieszką forumową :P
    Dzidziuch Twój jest taki okazały, wszystko w porządalu więc koniec z dołami :*

Miałam dzisiaj porypany sen!

Śniło mi się, że miałam swoją własną restaurację, ale kompletnie sobie nie radziłam, bo byłam tam sama haha :D
    Musiałam ciągle sprzątać, wszędzie był syf! a i sztućców mi brakowało, ogólnie nie umiałam nawet prawidłowo podać do stołu, ludzie byli zażenowani, masakra ;)

Modliłam się, żeby tylko Gesslerowa mnie nie nawiedziła!!

Luna powodzenia przy zupie!
    Pamiętam moją pierwszą pomidorową zupę krem...
    Wylądowała cala na ścianie, blacie i panelach w kuchni hahaha :D
    Mój blender wtedy eksplodował :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:21

ma_lina, Madziaaaaa, hiacynta99, Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po wizycie.
    Maleństwo wypięło się pupą i plecami i nie pozwoliło się dokładnie obejrzeć... Ma już 6,06 cm :) Jesteśmy 1 dzień do przodu (12t4d).
    Lekarz próbował obiema sondami, żeby sprawdzić co się da. Przezierność jest ok (1,3), kość nosowa widoczna, serduszko pracuje, ale do tego maleństwo jeszcze podskakiwało i nawet nie pozwoliło sobie zmierzyć akcji serca. Ma rączki i nóżki- tyle info na razie musi nam wystarczyć.
    Mam się znowu pokazać za tydzień- jak tylko brzdąc pozwoli, lekarz obiecał sprawdzić czy coś się majta między nóżkami.
    Ufff.... Kamień z serca. Znowu przez tydzień będę spokojniejsza :)

Palinas89, ma_lina, anka418, Madziaaaaa, hiacynta99, Carolq, luna91, josephinka84, xpatiiix3, FeliceGatto, bereda11, Madziuśka, Alicce lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra Gratulacje :) moze fotke :) ??

Ja nie wiem moja lekarka na sprzęcie Usg we wszystkie strony operowała zboku z góry z dołu nie miała żadnego problemu :) nawet na 3D przesuwała kąt obrazu dziecka ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe negra super żę się uspokoiłaś :)
    Wiem wiem dziewczyny z Tymi mężami tak jest ale ja mu nie odpuszczę :P
    będę darła koty puki się nie zacznie normalnie zachowywać jak facet.

zaciągnełam się w wir pracy więc troszeczkę przestałam myśleć ale głodek mnie wziął :P więc zaraz przerwa i jakiś obiadeczek będziemy pichcić :P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ