X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6c1ef34fa39.jpg to i ja pochwale sie swoim brzuszkiem ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:43

FeliceGatto, xpatiiix3, luna91, Palinas89, Madziaaaaa, nick nieaktualny, bereda11 lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Dziewczyny jak wy to robicie ze zdjęcie sie u was pojawia?
    Kochana ja myślę że to jednak trochę zasługa genetyki jedne mają duże brzuszki a nie.które mało.widoczne ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:21

luna91, nick nieaktualny, bereda11 lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Kochana ja myślę że to jednak trochę zasługa genetyki jedne mają duże brzuszki a nie.które mało.widoczne ;-)
    Madzia chodziło mi jak robicie to ze zdjęcie wam sie pojawia na forum ;) ale już wyczytałam i jest zdjęcie ;)

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny :( mam problem - gdzie ja moge wykonac te testy pappa ???
    jestem z lubelskiego - ile kosztuja te badania ???

gratuluje wszystkim pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze :*

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    Bliźniaki!!!! ye ye ye! Fajosko

zbieram się do endo

O! Ja też idę dzisiaj do endokrynologa! Ale dopiero na 16. Jestem z Tobą! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Ja miałam skierowanie od lekarza ginekologa na badania prenatalne w poradni genetycznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio Twój mąż sprawił że pierwszy raz dzisiaj się zaśmiałam :) hehe dobry jest
    nie wiem po prostu za bardzo to przyjmuje do siebie ale go potrzebuje i on to wie :(

Alicce coś się stało ?
    u mnie w Wawie 400 zł tak orientacyjnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hiacynta dawaj tego brzucha Nam tu szybko ;)

Ale to co sadła nikt nigdy nie widział :P bo mój Miki jest jeszcze nisko :P

Palinas89, nick nieaktualny, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - wiem o czym mówisz, ja też się na mojego złościła, ale muszę Ci powiedzieć, że oni też są z nami w ciąży i mają swoje obawy i lęki. Wcale Ci się nie dziwie, że się wkurzasz na niego, pamiętasz jak ja miałam - chciałam mojego M zabić :D Ale Felice dobrze napisała - ciąża zmienia małżeństwo i potrzeba masę pracy i cierpliwości obojga, żeby tą burzę przetrwać.

Ja też się martwię czy z malcem wszystko ok. Brzuch z rana mam taki, że praktycznie go nie ma. Strasznie bym chciała już mieć taki jakie tu pokazujecie, wiele bym za to dała i czasami wkurwiam się i złoszczę, że mam mały, ale co ja poradzę, muszę czekać :)

haicynta - ja też ostatnio myślałam gdzie się podziewasz :P Ale to był chyba jeszcze za krótki czas, aby zacząć się martwić :D Niektóre z nas znikają raz na jakiś czas na krótko. A maluch - słodziak, też chcę takie zdjęcie!!!

Dziewczyny ja dziś po raz pierwszy robię zupkę krem z pomidorów :D Trzymajcie kciuki! A po zupie mam sałatkę z tuńczyka z oliwkami i słonecznikiem z makaronem.

nick nieaktualny, Palinas89, nick nieaktualny, Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już macie brzuszki extra, u mnie to jeszcze nic nie widać, chociaż ostatnio myślałam, że już mam ciążowy a to widocznie były wzdęcia :P

Alicce ja jadę na genetyczne badania do innej miejscowości, tak polecił mi mój gin. Prywatnie robie bez testu pappa. Może poszukaj w necie gdzie najbliżej wykonują takie badania ?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Np tu

http://www.ovum.lublin.pl/strona,cennik

Test 205 zł plus 100 zł usg. Trzeba to zrobić razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:11

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    fajnie, że pojawiły się majowe bliźnięta ;)
    Gratuluję mamuśkom, które już są po wizytach - same dobre wieści ostatnio ;)

Ja nie wiem której dacie porodu miałabym zaufać, bo między 7 a 9 tygodniem miałam 4 usg i każde wskazało inną datę :D Więc daję sobie czas do 13 maja - a kiedy się maluch urodzi, to się okaże.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolq - wiem o czym mówisz, ja też się na mojego złościła, ale muszę Ci powiedzieć, że oni też są z nami w ciąży i mają swoje obawy i lęki. Wcale Ci się nie dziwie, że się wkurzasz na niego, pamiętasz jak ja miałam - chciałam mojego M zabić :D Ale Felice dobrze napisała - ciąża zmienia małżeństwo i potrzeba masę pracy i cierpliwości obojga, żeby tą burzę przetrwać.

Ja też się martwię czy z malcem wszystko ok. Brzuch z rana mam taki, że praktycznie go nie ma. Strasznie bym chciała już mieć taki jakie tu pokazujecie, wiele bym za to dała i czasami wkurwiam się i złoszczę, że mam mały, ale co ja poradzę, muszę czekać :)

haicynta - ja też ostatnio myślałam gdzie się podziewasz :P Ale to był chyba jeszcze za krótki czas, aby zacząć się martwić :D Niektóre z nas znikają raz na jakiś czas na krótko. A maluch - słodziak, też chcę takie zdjęcie!!!

Dziewczyny ja dziś po raz pierwszy robię zupkę krem z pomidorów :D Trzymajcie kciuki! A po zupie mam sałatkę z tuńczyka z oliwkami i słonecznikiem z makaronem.

No prawie tydzień mnie nie było :P chodziłam po scianach i zdarłam hybryde na moich paznokciach:P to robilam przez cały tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna powodzenia, ja nie umiem kremu robić, za to już trzeci dzień wcinam zupę pomidorowa, a jeszcze pół gara zostało i z każdym dniem smakuje coraz lepiej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:13

luna91 lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Madzia chodziło mi jak robicie to ze zdjęcie wam sie pojawia na forum ;) ale już wyczytałam i jest zdjęcie ;)

Sorki rzeczywiście niezła gafa ale czytałam podczas robienia obiadu i coś mi się poprzestawialo :-P.

w7eM.png
    ozEK.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tylko od wczoraj od 19 i już tyle naskrobałyście :P
    Bardzo się cieszę, bo same dobre wieści :)))

Hacyntka ja wczoraj miałam pisać, że polubiłaś jakąś wypowiedź, a siedzisz cicho i nic się nie odzywasz.

Martwiłam się już, co się dzieje z naszą śmieszką forumową :P
    Dzidziuch Twój jest taki okazały, wszystko w porządalu więc koniec z dołami :*

Miałam dzisiaj porypany sen!

Śniło mi się, że miałam swoją własną restaurację, ale kompletnie sobie nie radziłam, bo byłam tam sama haha :D
    Musiałam ciągle sprzątać, wszędzie był syf! a i sztućców mi brakowało, ogólnie nie umiałam nawet prawidłowo podać do stołu, ludzie byli zażenowani, masakra ;)

Modliłam się, żeby tylko Gesslerowa mnie nie nawiedziła!!

Luna powodzenia przy zupie!
    Pamiętam moją pierwszą pomidorową zupę krem...
    Wylądowała cala na ścianie, blacie i panelach w kuchni hahaha :D
    Mój blender wtedy eksplodował :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:21

ma_lina, Madziaaaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, luna91 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po wizycie.
    Maleństwo wypięło się pupą i plecami i nie pozwoliło się dokładnie obejrzeć... Ma już 6,06 cm :) Jesteśmy 1 dzień do przodu (12t4d).
    Lekarz próbował obiema sondami, żeby sprawdzić co się da. Przezierność jest ok (1,3), kość nosowa widoczna, serduszko pracuje, ale do tego maleństwo jeszcze podskakiwało i nawet nie pozwoliło sobie zmierzyć akcji serca. Ma rączki i nóżki- tyle info na razie musi nam wystarczyć.
    Mam się znowu pokazać za tydzień- jak tylko brzdąc pozwoli, lekarz obiecał sprawdzić czy coś się majta między nóżkami.
    Ufff.... Kamień z serca. Znowu przez tydzień będę spokojniejsza :)

Palinas89, ma_lina, nick nieaktualny, Madziaaaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, luna91, josephinka84, xpatiiix3, FeliceGatto, bereda11, Madziuśka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra Gratulacje :) moze fotke :) ??

Ja nie wiem moja lekarka na sprzęcie Usg we wszystkie strony operowała zboku z góry z dołu nie miała żadnego problemu :) nawet na 3D przesuwała kąt obrazu dziecka ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe negra super żę się uspokoiłaś :)
    Wiem wiem dziewczyny z Tymi mężami tak jest ale ja mu nie odpuszczę :P
    będę darła koty puki się nie zacznie normalnie zachowywać jak facet.

zaciągnełam się w wir pracy więc troszeczkę przestałam myśleć ale głodek mnie wziął :P więc zaraz przerwa i jakiś obiadeczek będziemy pichcić :P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ