X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nam maj obrodzi w cudne dzieciaczki i nie tylko w pl bo i jest z RPA i Uk , chyba nikogo nie pominelam a jedna dziewczyna z Belgii...

xpatiiix3, milka_89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, termin 18 maj, póki co :-) jakbym była tą mamą trojaczków, to od razu 200 lajków i mieszkanie od prezydenta :-D

xpatiiix3, hiacynta99, milka_89 lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wakacje były gorrrące! Skoro tyle majówek:) wspaniale sypneło sie na maj :)

FeliceGatto, bereda11, xpatiiix3, luna91, anka418, hiacynta99, ma_lina lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Światowe majówki :D ja to mam tylko nadzieje ze na dalej niż kwiecień czy czerwiec żadna nie wyskoczy ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 10 589 wpisów :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:57

bereda11, Madziaaaaa, Carolq lubią tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hahhaha Kkasya od tego jest telefon to moja trzecia ręką :P budzik kalendarz laptop telefon tv bank pilot od tv szkoda ze brak mu funkcji pralki i lodówki :P a dzieci w sumie dobre mam czytać do końca nie czytam bardziej tak ogólnie przelecę albo co 2 zdanie chyba ze mam czas i nie skrobiecie 2-3 strony w 10min.. :) A z listopadówkami na fejsie ale też nie odczytuje bo nie starcza mi czasu i tak skrobne sobie co tam u Nas czasem odpisze jak na bieżąco i jestem w temacie ;) w sumie ostatnio chyba tu więcej jestem nawet.. ;P no i tak w sumie to prowadzę wózek go gdzieś idę to usypiam czy karmie mała to wtedy telefon w łapę i ogarniam a tak to gdzieś leży ale jak znajdę te 5 min to korzystam :) no a dzieci na pierwszym miejscu ;P

No ładnie Pati! My Ci damy nas nie czytać :D

Pozdrawiaki dla anki418 i Zośki, mojej synowej :*

anka418 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • kw Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Gratulacje wczorajszym wizytującym cudownych i zdrowych dzieciaczków ;)

Życzę spokojnego weekendu Wam wszystkim :*

Ja znikam na jakieś 4 dni.1 listopada to dość trudny dla mnie czas gdy muszę stanąć wśród ludzi nad grobem mojego synka, gdy inni z dziećmi na cmentarz przychodzą :/ To chwila, gdy tęsknota jest jeszcze większa, gdy ból znów nie daje żyć ;( Nie mogę bywać u niego codziennie bo jest pochowany 120 km ode mnie u Teściów gdzie budujemy z mężem dom, żebyśmy juz za jakiś czas mogli być blisko siebie. Ja wiem że Bartuś czuwa nad mamą w ciąży i nad fasolką bo on wie jak bardzo pragnę żywego dziecka, które sprawi że moje ramiona nie będą tak rozpaczliwie puste ;( Ale wie również że jego nikt mi nie zastąpi i ze oddałabym wszystko żeby on był ze.mną ;(

Przepraszam że Wam się wyzaliłam ale moje otoczenie uważa że skoro jestem w ciąży to już nie boli odejście synka i ciągle powtarzają tera będziesz mieć dziecko :/ Dobrze ze mąż choć daleko mnie rozumie i też.tęskni....

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paja czytam ile sie da nie nadrabiam i ostatnie parę komentarzy wiesz jak to jest jak w pół godziny z 200 napiszecie to się nie cofam i nie czytam w takim sensie i miało być nie doczytuje hahah słownik poci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 07:42

Paju lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:00

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw biedulko współczuję trzymaj się :*

A mnie zmogło dzieci zaraziły tak gardło boli i katar mam okropny od wczoraj i chyba ucho bo katar z jednej strony tylko i z tej strony ucho tez ci coś :o a do tego brzuch jak kamień spięty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 07:03

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 14 tc czyli 2 trymestrze:)
    Jakie witaminy polecacie na 2 trymestr ??
    Ja brałam Femibion 1 i mysle nad 2 teraz choc slyszalam ze jest droga :)
    Milego dnia :)
    Kw dobrze Cie rozumiem ja tez dzisiaj wybieram sie na grób córci przygotowac kwiaty, znicz zapalic :)
    Jutro jest jej świeto :)

xpatiiix3, anka418, hiacynta99, asioczek86 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila i kw przytulam Was barrrrdzo mocno

monilia84 lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już pisalyscie o miastach ,jest tu ktoś z okolic Bielska-Białej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Witamy sie w 14 tc czyli 2 trymestrze:)
    Jakie witaminy polecacie na 2 trymestr ??
    Ja brałam Femibion 1 i mysle nad 2 teraz choc slyszalam ze jest droga :)
    Milego dnia :)
    Kw dobrze Cie rozumiem ja tez dzisiaj wybieram sie na grób córci przygotowac kwiaty, znicz zapalic :)
    Jutro jest jej świeto :)

Ja brałam femibion 1 teraz biorę femibion 2 :) nie oszczędzam na witaminkach :) płaciłam ok 40zl za 30 tabletek + 30 kapsułek DHA, biorę jeszcze magnez 2x1

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha nio to dzisiaj musze zakupic :)
    Magnez w dawce 2x1 lekarz Ci polecil czy sama tak bierzezz bo ja biore 1x1 i nie wiem czy tyle wystarczy :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aha nio to dzisiaj musze zakupic :)
    Magnez w dawce 2x1 lekarz Ci polecil czy sama tak bierzezz bo ja biore 1x1 i nie wiem czy tyle wystarczy :)

Lekarz od początku mówił ze mam tak brać. Teraz się jeszcze upewnialam bo w femibionie 2 tez jest magnez ale mówił ze brać 2 tabletki dziennie. Działają wyciszajaco, trzymają dobre ciśnienie krwi i nie ma skurczy macicy :) nic nie ciągnie i nie boli :)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! Ja biore od początku pregna plus, a mimo to magnez 3x dziennie, tak samo duphaston i 2xluteine dowcipną, wiec troche tego jest, a jak nie zapominam to jeszcze biore omega 3 bardzo dobrej jakości, niby trudno to przedawkować, ale nie biorę każdego dnia, w sumie juz przed ciążą się suplementowałam, wiec z tego co brałam zostawiłam tylko omega3 i biore tak 3, 4 razy w tygodniu, mysle ze cos tam w organizmie zawsze zostanie.
    Aniołkowe dziewczyny, łącze sie z Wami, ale mysle ze teraz bedzie lepiej bo mamy w sobie drugie serduszko, które napewno nieco złagodzi ten ból. Ja też dzis jeszcze ide odebrać stroik dla mojej Myszki, musimy tam jeszcze podsypac kamyczkami i chyba wszystkim juz pozanosze znicze zeby jutro nie latac po cmentarzu, bo u nas jest wszystko na górce i jak bedzie duzo ludzi to wole sie nigdzie nie potknąć i całą msze stac przy jednym nagrobku o ile w ogóle wystoje. Mam nadzieje ze na powietrzu to dam rade bo inaczej to nawet zakupów nie jestem w stanie do konca zrobić bo mi sie zaraz robi słabo.

monilia84 lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KW przytulam cię bardzo mocno i będę jutro o tobie myślała.
    normalnie sie popłakałam czytając to co napisałaś. nie potrafię sobie wyobrazić tego co czujesz ale wiem jak wielka może być tęsknota za kimś kogo kochasz.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw,
    bardzo smutna jest Twoja historia. Wczoraj opowiadałam ją mojej siostrze i obie płakałyśmy nad tym, jakie to piękne, że wiedząc, że dziecko nie przeżyje nie pozwoliłaś go zabić. Bardzo bohaterskie.

My nie mamy grobu maleństwa. Ale mam cichą nadzieję, że majowy maluch urodzi się w rocznicę odejścia Józefa i dzięki temu zawsze będziemy o nim pamiętać. Najbardziej boję się o nim zapomnieć...

Cieszę się, że mamy tyle nowych mamuś. Rzeczywiście, wakacje były w tym roku wyjątkowo udane ;D

monilia84, bereda11 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ