X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Ja straciłam ciążę wcześnie, dziecko miało tylko 5 mm :( Ale ja się dowiedziałam o tym w 12 tc. Dziewczyny - był to dla mnie najgorszy dzień życia, też zdążyłam już pokochać moje dziecko. Ale i tak uważam, że strata zaawasnowanej ciąży, kiedy dziecko zaczyna kopać jest boleśniejsza. W szpitalu mówili, że "pozostałości" po takiej wczesnej ciąży zazwyczaj kobiety oddają do utylizacji, ale ja chciałam, aby te parę milimetrów, nasza cząstka został pochowana we wspólnym grobie dzieci nienarodzonych - i tam właśnie pojadę zapalić znicz. Dziewczyny - nie zapomnimy nigdy. Nie bójmy się o to. Jesteście dzielne i dla mnie każda, która przeszła to piekło jest bohaterką.

Dla naszych Aniołków (*)

asioczek86, nick nieaktualny, izizizi lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 10tc dowiedziałam się że bąbel zatrzymał się w rozwoju na 6tc a poronilam w domu w 12tc bo tak chciałam. W ciszy w spokoju bez lekarzy i bez zabiegu. Dokładnie rok po stracie zaszłam w ciążę z Zosią która rozwija się bardzo dobrze :) i oby tak do końca :)

Madziuśka, xpatiiix3, luna91, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Witam weekendowo :)
    Dostałam od męża na urodziny poduszkę dla kobiet w ciąży- taki wieeelki rogal na 1,70m :) Przyda się do karmienia później :)

Jest tu jakaś mama z Krakowa?

Sylika- historia z dobrym zakończeniem, mimo wszystko, wróciły do Ciebie aniołki :) Gratuluję bliźniąt, teraz wszystko będzie dobrze :*

Ją kiedyś mieszkałam chwilowo w Krakowie jak studiowałam :) mam tam wujka i mąż rodzinę w krakowie :)

I gdyby mi się nie udalo zajść, pewnie bym tam często jeździła do Dr Przybycienia do Kliniki nie płodności.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dziękuję kochane! :*

<3 <3 <3 zdrówka dla was :-* spełnienia marzeń

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że mogę łyknać flegamine w syropie dla dzieci, bo pisze ze tylko w 1 trym nie wolno, kurde tak mnie dusi ledwo oddycham czuje jak mi zalega gdzieś i odkaszlnac nie mogę :/ gardło boli z nosa kapie ehh.. w poniedziałek idę do lekarza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 13:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a może syrop z cebuli? To można na pewno.

Dziewczyny, ale akcja.... moje libido było tragiczne. Masakryczne wręcz. A dzisiaj jestem jak królik w rui :P Juz dwa razy od rana zaciagnelam P na szybki seks,a uwierzcie mi, u nas seks dzień po dniu to był wyczyn :P I ciągle mi się chce. Bosz... no nie wiem,co lepsze ;)

xpatiiix3, bimba, ma_lina, Marietta, Monikkk, luna91, kkasya, Madziuśka, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • maimama Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he,Felice to mąż pewnie zachwycony☺

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha a Kamil biedny na ręcznym leci no ale cóż nie mamy nawet kiedy ,a moje libido praktycznie od początku jest ponad normę :D

Ale ten z cebuli to jak się zrobi to dopiero jutro będzie :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, kroisz w grube plastry 3 cebulę i zasypujesz cukrem (dużo) albo zalewasz miodem. Po ok 5-6h puści sok. I ten sok pijesz 3x dziennie po 1 łyżce. Nowy syrop robisz tak co 2 dni :)

Anniusia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszlo mnie dziś na kapusniak. Właśnie kończy się gotować ale podczas gotowania zjadlam chyba cały talerz kiszonej kapusty. Ale zachcianki mniam mniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:22

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wariuję czekam na rodziców mama przywiezie sałatkę warzywną i tak mi się jej chce że chodzę po ścianach już:D

u mnie z seksem beznadzieja teraz a przed to właśnie byłam takim króliczkiem w rui:D:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tak syrop z cebuli też polecam :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zjadłabym taki kapuśniak żeby duuuzzzo kminku było bo lubię ten posmak :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki Felice ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś kluchy ślaskie z sosem pieczarkowym. też mam bardziej smak na kwaśne niż słodycz ... To pewnie bedzie synuś;D

xpatiiix3, Eliana lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest ph moczu 6 to bardziej na syna czy córkę?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, u nas dziś to samo. Z tym, że moje libid utrzymywało się w nomie wcześniej. A teraz - co się obudzę, to czuję, że muszę :D

FeliceGatto, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówicie o sałatce jarzynowej... Teściowa zrobiła, przyniosła mi, pożyczyła smacznego. Tylko w mojej porcji znalazła się ogromna skorupka z jajka i zwinięty w kulkę drut, fragment puszki, oczywiście wszystkie ciała obce odnalazłam dopiero pod zębami... :P

Co do seksu, u mnie coś bida ostatnio w łóżku, mąż nie dotknie mnie nawet jak narzekam i zrzędzę tą upierdliwą szyjkę macicy, boi się. Dzisiaj odpuściło. Jak się ładnie ubiorę to może mnie przeleci :P

ma_lina, Negra, Palinas89, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Nie mówicie o sałatce jarzynowej... Teściowa zrobiła, przyniosła mi, pożyczyła smacznego. Tylko w mojej porcji znalazła się ogromna skorupka z jajka i zwinięty w kulkę drut, fragment puszki, oczywiście wszystkie ciała obce odnalazłam dopiero pod zębami... :P

Co do seksu, u mnie coś bida ostatnio w łóżku, mąż nie dotknie mnie nawet jak narzekam i zrzędzę tą upierdliwą szyjkę macicy, boi się. Dzisiaj odpuściło. Jak się ładnie ubiorę to może mnie przeleci :P

hehe to jakby zamach na synową teściowej może podpadłaś? żartuję oczywiście :D

Marietta, Palinas89 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jak jest ph moczu 6 to bardziej na syna czy córkę?

Dziewczyny mówiły ze na córkę a u mnie 5.5 u syn :P czyli teoria z pH moczu obalona ;) a z Neli miałam tak 7-8 z Marcelem tez całą ciąża 7-8 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 15:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ