X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie fatalnie dzis czuje chyba cos z cisnieniem bo nie mam sil ,mialam isc po te spodnie ale nie dam rady jutro pojde...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.
    U mnie podobny problem- nie mam co na tyłek założyć. Postawie chyba na sukienki i tuniki. Jakies rajtki do tego i będzie dobrze :) Spodni szczerze nienawidzę XD
    My juz po genetycznych. Maluch zdrowy i rośnie jak na drożdżach. 21 mial 3,57 cm a dziś już 6,2 cm. Także przegonil terminz miesiączki. No i wstepnie wygląda na to, że przeczucia się sprawdzają- prawdopodobnie CHLOPAK!

bereda11, FeliceGatto, Carolq, Madziaaaaa, kkasya, klaudia1534, Clio_99, luna91, Magenta, i.am.chappie, xpatiiix3, Madziuśka, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny facet :) Wyrównuje się :D

Olka, zazdroszczę. Tego Twojego chodzenia w sukienkach. Uwielbiam kobiety ubrane jak kobiety, ale sama szczerze tego nie cierpię. Tzn jasne, że wyglądam wtedy normalnie, kobieco, ładnie. Lepiej niż w portkach. Ale nienawidzę rajstop i w spodniach jest mi o niebo wygodniej. Jak juz zakładam spódnice czy sukienkę na jakieś wyjście, to na gole nogi. Nawet zimą ;) No i jeszcze plus spodni: nie trzeba tak często nóg golić :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle musze coś ogarnąć z garderoba w sierpniu stwierdziłam ze wymieniam na nową po prostu wygladalam jak w workach wszystkie ciuchy rozmiar 46 wysłałam większości do pl i stopniowo kupowałam teraz te moje wszystkie piękne ciuszki 36 są za małe i dalej ubrań brak :|
    Tez może skocze do h&m ;-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:58

• RofTW Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Aż sobie zdjęcie walnęłam na dowód :P

9d5aea0583ef5531med.jpg

9108bf2cc4e5ababmed.jpg

i to na wciągniętym. Bo jak wypuszczę, to maaaatkooo jedyna, hahahaha :D

Ha! A Ja juz chcialam do lekarza biegnac, ze to nie możliwe żebym miała taki wielki brzuch na tak wczesnym etapie ciazy! A tu jeszcze ktoś ma wielki brzuch i już nie jestem sama! :D az sie lepiej poczułam!

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    A no i miałam wczoraj taki moment paniki, przeszło mi przez myśl "jak ja sobie poradzę z takim małym, bezbronnym człowiekiem, a co jeśli nie dam rady?!" Chwilę to trwało, ale stwierdziłam, że nie ma co się zamartwiać tylko zdobyć jak najwięcej wiedzy zanim mały człowiek na świat przyjdzie :) O tak o!

Oddasz do adopcji albo sprzedasz na organy :P Hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:04

kkasya lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Oddasz do adopcji albo sprzedasz na organy :P Hahahaha

Jeeezu :D ja ostatnio powiedziałam mężowi w ramach czarnego humoru, że jak będzie podobne do teściowej/ teścia to oddamy do adopcji :P

FeliceGatto, kkasya lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Pierworodnemu często powtarzam, że jak będzie takim gadem przebrzydłym,to go sprzedam na organy i kupię sobie chatę ;) Albo się nabijamy (ja i Pierworodny), że nie mam co go oddawać do adopcji, bo zaraz go zwrócą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:10

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już po wizycie. Dziecko rośnie ma już 3,9 cm. Ale to wynaczynienie nie znika, a wręcz się troszkę powiększyło. Jeszcze mam polipa na szyjce. Lekarz mnie pocieszył, żeby się nie martwić bo będzie dobrze i jamu wierze ! mam L4 i za 2 tyg. Kolejne USG. Także bez zmian- odpoczywam dalej.

Muszę się umówić na prenatalne :)

FeliceGatto, Madziaaaaa, i.am.chappie, williams1, Magenta lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z badania:)dziękuję za trzymanie kciuków- podziałało bo wszystko jest ok:)
    bliźnięta rosną pięknie:D okazuje się,że jeden z maluchów jest starszy od drugiego o 4 dni:O
    pierwszy ma 5,94cm(12t4d) a drugi 5,39cm(12t)

luna91, FeliceGatto, Madziaaaaa, bereda11, Carolq, anka418, Aniu_leczka, ma_lina, i.am.chappie, Clio_99, josephinka84, williams1, Różyczka, kkasya, xpatiiix3, Madziuśka, Kłosia lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • RofTW Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Felice śliczny brzusio :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo dzisiaj chyba ktoś ma genetyczne też o ile się nie mylę ;)

Mam do Was pytanie, bo próbowałam odnaleźć na forum ale tyle stron że nie pamiętam kiedy o tym pisałyśmy.

Jaki płyn do higieny intymnej polecacie i czy stosujecie jakieś tabletki przeciwko infekcji, bo wydaje mi się że coś mi się zbiera powoli i chciałabym zabezpieczyć się.

Ja używałam wszystkich tych super płynów do higieny intymnej i gdy lekarka wykryła u mnie zapalenie pęcherza i dróg rodnych kategorycznie zabroniła mi ich stosowania! Zaproponowała w zamian mydła bezzapachowe i naturalne, oraz wycieranie sie do sucha po każdej kąpieli.

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:59

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rof dzieki za rade :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ;) ja mam zero brzucha, ale akurat mnie to cieszy, bo wiem, że choć dziwnie to zabrzmi, wolałabym mieć malutki. Póki co tylko chudnę w ciąży, a już zaczęłam z niedowagą, na szczęście lekarz mówi, że wszystko w porządku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do tych, które mają L4 od lekarza na nfz, dają chętnie? Planowałam pracować do końca roku, ale już mi zapał osłabł i najchętniej już teraz bym sobie poodpoczywała..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :)
    Tak zachwalacie te spodnie z hm , może też się skuszę, choć tanie nie są.. ;)

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    i chciałam wam pokazać... imponujący nie jest, ale jest:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c82f5af5eb39.jpg

chyba mam takie same, dałam za nie 50zł na zł... (10funtów)
    fajne ale za długie :(

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści się super czyta :-) gratulacjeee po wizytowe!
    Mam pytanie do tych u których różnica wieku dzieciaków mała i jak planujecie zakup wózka? Bliźniaczy tzn rok po roku?
    Jakieś typy?

Magenta lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna przesadziłam w parasolke ew. On nogami obok wózka i jeszcze inna opcja on spacerówka a młoda w chuście :P albo młoda chusta on nogami teraz to już chodzi bez problemu tfu tfu nie ucieka chodzi obok zatrzymuje się na przejściu zazwyczaj chodzi na rękę ;) między Nimi 19msc jest
    Teraz nie wiem jak będzie a będzie 18msc różnicy między córką i najmłodszym więc tak się zastanawiam ale pewnie podobnie z resztą ze wiosna będzie to czas na nogi będzie się przerzucić a i chustę się odświeży dla bąbelka ,Nelce szelki na początek a Mery sam sobie na szczęście Nelka jakaś bardziej kimaja niż młody bo i słucha się ostatnio jako tako reaguje na proste polecenia :) a tak na serio to wyjdzie mi w praniu :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ