X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! Jakie śliczności! Te rzęsy.... oczy... no cud miód :) Zakochałam się :)

xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta ślicznie gratulujemy :) ja coś wiedzę ale mam male doswiadczenie z usg wiec nie wiem :P
    Pati zdróweczka dla Was Biedaczki :*

Monilia skoro lekarz sie nie przejoł uważam że jest wsyztsko dobrze , na pewno jak by zauważył jakieś nieprawidłowości powiedziałby Wam. Masz bardzo dużego Maluszka więc przezierność też wieksza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 12:59

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie z H&M widzę że mamuśki naprawdę kupują czytałam trochę opinii o nich że są super i ja się nad nimi zastanawiałam ale chyba teraz nie mam wątpliwości .. tylko nie wiem jaki rozmiar wybrać wszystkie z przed ciaży miałam rozmiar 40 i nie wiem jaki kupić pewnie zmierzę swój obwód bo niestety dupsko też rosnie ;) a co do badań też mam 10 listopada i się zaczynam się stresować czy z maluszkami będzie wszystko w porządku będzie to 13t4d i chciała bym dowiedzieć się jakiej płci maluchy nosze a czy któraś z was wiedziała tak wcześnie jakiej płci jest wasze dziecko ??

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • martis Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie <3

Trochę lżej.. może już nie będę o tym tak intensywnie myśleć. Chociaż cały czas się zastanawiam czy nie udać się do prowadzącego gin.

Ogólnie zastanawiam się jak nasze mamy porodziły nas zdrowe, z 1 usg czasem całkowicie bez żadnego, bez prenatalnych, testów, itp., itd...

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • Owieczka29 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta super zdjęcia i gratuluje zdrowego bąbelka

Marietta, williams1 lubią tę wiadomość

Owieczka29
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    kurczak i chyba ja sie skusze na takie spodnie . recenzje widac maja świetne;)

Ja kupiłam dwie pary też w moim rozmiarze 38 tylko używane tak więc w dobrym stanie, wyglądają jak nowe.Kupiłam też inne, jakieś nie firmowe i cisną mnie w brzuch.Jednak co ciążówki z h&m to nie jakieś tam inne.Warto naprawdę

Sylika lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne w 12tyg i 5dniu ale jechałam na nie wyluzowana bo mi mój lekarz w 11tyg4d przy okazji wizyty zmierzył przezierność i było NT 0,16cm CRL 48,42mm. Z prenatalnych niestety nie mam zdjęć usg ale lekarz powiedział, że jest optymistą, przy czym należy jeszcze poczekać do wyników z krwi, ale to dopiero będę wiedzieć 24.11.
    Na pocieszenie mogę powiedzieć, że sąsiadka miała wyniki przezierności w górnej granicy. Dodatkowe, drogie badania też nie były jakieś rewelacyjne a cieszy się od 5 miesięcy cudownym synkiem zdrowym jak ryba :)
    Szkoda nerwów! Przecież nie warto się stresować bo to właśnie może mieć wpływ na rozwój naszych maleństw a wyniki i tak nie zmienią naszej do nich miłości :)

Marietta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12t4d i nr 1.1 mm było ,ale mała wtedy 65mm miała

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz dopiero się skapnelam je napisałam jak o dziewczynce ahahaha coś mi ta dziewczynka jednak świta po głowie :P

mrth666, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wróbel nie wiem czy podawałaś tp to dopisze Ciebie do listy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 14:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam spodnie z H&M - zakupione w sobotę.
    normalnie noszę 36/38 i musiałam kupić 38 bo 36 nie mogłam przez stopy przecisnąć ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati może to była pępowinka i coś się jeszcze zmieni :)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marietta sliczny maluszek , fajnie ze tak duzo zdjec masz...
    pati sliczna coreczka ,szkoda ze chora zycze zdrowka wam ,zastanawiam sie jak ty sobie dajesz rade jak tez chora jestes , dzielna kobietka z ciebie...
    sliczny brzuszek ktoras z dziewczyn dala taki wydaje mi sie duzy,...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pepowine w rękach miał/a :P a tam dyndało coś ale z Nelka tez miałam w tym samym tyg ze niby chłopak a 2msc później córa jednak :D zobaczymy może dalej opuchnięta lechtaczka być czyli jeszcze wyrostek płciowy ;) ale teściowa to szczałaby bo mi ostatnio ciągle gada ze ona to by wolała dziewczynkę i taka zawiedziona gada no dobra aby było tylko zdrowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:05

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana no jakoś musze ;)
    Babcia wyszła brata zaprowadzić na przystanek bo do szkoły na 14.40 (2 klasa podstawówki) szczyty normalnie jakieś żeby 8 latki o tej porze do szkoły szły... no i czekam czekam bo po Marcela miałam iść a ta dzwoni ze po Marcela idzie :D wiec uff hehe :P jednak czasami potrafi się zdobyć na bezinteresowny gest ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy bierze któraś z Was potas w ciąży?? Bo ja czuje ze brakuje mi go w organizmie...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dzięki kochana no jakoś musze ;)
    Babcia wyszła brata zaprowadzić na przystanek bo do szkoły na 14.40 (2 klasa podstawówki) szczyty normalnie jakieś żeby 8 latki o tej porze do szkoły szły... no i czekam czekam bo po Marcela miałam iść a ta dzwoni ze po Marcela idzie :D wiec uff hehe :P jednak czasami potrafi się zdobyć na bezinteresowny gest ;)
    super, odciazy Cie troche a ty sie kuruj z Nelcia...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? a ja juz się tak przyzwyczaiłam do myśli że będzie chłopak, ze chyba bym nie chciała aby coś się zmieniło ;)

xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin bierz ;) to magnez plus potas ja mam w normie wiec tylko żeby skurcze łydek załagodzić biorę magne b6 samo ale w poprzedniej ciąży brałam właśnie aspargin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    wiecie co? a ja juz się tak przyzwyczaiłam do myśli że będzie chłopak, ze chyba bym nie chciała aby coś się zmieniło ;)

Kurde a do mnie właśnie nie dociera jeszcze pewnie temu że z Nelka się pomylił gin na tym samym etapie :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ