X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! Jakie śliczności! Te rzęsy.... oczy... no cud miód :) Zakochałam się :)

xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta ślicznie gratulujemy :) ja coś wiedzę ale mam male doswiadczenie z usg wiec nie wiem :P
    Pati zdróweczka dla Was Biedaczki :*

Monilia skoro lekarz sie nie przejoł uważam że jest wsyztsko dobrze , na pewno jak by zauważył jakieś nieprawidłowości powiedziałby Wam. Masz bardzo dużego Maluszka więc przezierność też wieksza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 12:59

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spodnie z H&M widzę że mamuśki naprawdę kupują czytałam trochę opinii o nich że są super i ja się nad nimi zastanawiałam ale chyba teraz nie mam wątpliwości .. tylko nie wiem jaki rozmiar wybrać wszystkie z przed ciaży miałam rozmiar 40 i nie wiem jaki kupić pewnie zmierzę swój obwód bo niestety dupsko też rosnie ;) a co do badań też mam 10 listopada i się zaczynam się stresować czy z maluszkami będzie wszystko w porządku będzie to 13t4d i chciała bym dowiedzieć się jakiej płci maluchy nosze a czy któraś z was wiedziała tak wcześnie jakiej płci jest wasze dziecko ??

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • martis Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie <3

Trochę lżej.. może już nie będę o tym tak intensywnie myśleć. Chociaż cały czas się zastanawiam czy nie udać się do prowadzącego gin.

Ogólnie zastanawiam się jak nasze mamy porodziły nas zdrowe, z 1 usg czasem całkowicie bez żadnego, bez prenatalnych, testów, itp., itd...

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • Owieczka29 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta super zdjęcia i gratuluje zdrowego bąbelka

Marietta, williams1 lubią tę wiadomość

Owieczka29
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    kurczak i chyba ja sie skusze na takie spodnie . recenzje widac maja świetne;)

Ja kupiłam dwie pary też w moim rozmiarze 38 tylko używane tak więc w dobrym stanie, wyglądają jak nowe.Kupiłam też inne, jakieś nie firmowe i cisną mnie w brzuch.Jednak co ciążówki z h&m to nie jakieś tam inne.Warto naprawdę

Sylika lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne w 12tyg i 5dniu ale jechałam na nie wyluzowana bo mi mój lekarz w 11tyg4d przy okazji wizyty zmierzył przezierność i było NT 0,16cm CRL 48,42mm. Z prenatalnych niestety nie mam zdjęć usg ale lekarz powiedział, że jest optymistą, przy czym należy jeszcze poczekać do wyników z krwi, ale to dopiero będę wiedzieć 24.11.
    Na pocieszenie mogę powiedzieć, że sąsiadka miała wyniki przezierności w górnej granicy. Dodatkowe, drogie badania też nie były jakieś rewelacyjne a cieszy się od 5 miesięcy cudownym synkiem zdrowym jak ryba :)
    Szkoda nerwów! Przecież nie warto się stresować bo to właśnie może mieć wpływ na rozwój naszych maleństw a wyniki i tak nie zmienią naszej do nich miłości :)

Marietta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12t4d i nr 1.1 mm było ,ale mała wtedy 65mm miała

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz dopiero się skapnelam je napisałam jak o dziewczynce ahahaha coś mi ta dziewczynka jednak świta po głowie :P

mrth666, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wróbel nie wiem czy podawałaś tp to dopisze Ciebie do listy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 14:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam spodnie z H&M - zakupione w sobotę.
    normalnie noszę 36/38 i musiałam kupić 38 bo 36 nie mogłam przez stopy przecisnąć ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati może to była pępowinka i coś się jeszcze zmieni :)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marietta sliczny maluszek , fajnie ze tak duzo zdjec masz...
    pati sliczna coreczka ,szkoda ze chora zycze zdrowka wam ,zastanawiam sie jak ty sobie dajesz rade jak tez chora jestes , dzielna kobietka z ciebie...
    sliczny brzuszek ktoras z dziewczyn dala taki wydaje mi sie duzy,...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pepowine w rękach miał/a :P a tam dyndało coś ale z Nelka tez miałam w tym samym tyg ze niby chłopak a 2msc później córa jednak :D zobaczymy może dalej opuchnięta lechtaczka być czyli jeszcze wyrostek płciowy ;) ale teściowa to szczałaby bo mi ostatnio ciągle gada ze ona to by wolała dziewczynkę i taka zawiedziona gada no dobra aby było tylko zdrowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:05

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana no jakoś musze ;)
    Babcia wyszła brata zaprowadzić na przystanek bo do szkoły na 14.40 (2 klasa podstawówki) szczyty normalnie jakieś żeby 8 latki o tej porze do szkoły szły... no i czekam czekam bo po Marcela miałam iść a ta dzwoni ze po Marcela idzie :D wiec uff hehe :P jednak czasami potrafi się zdobyć na bezinteresowny gest ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy bierze któraś z Was potas w ciąży?? Bo ja czuje ze brakuje mi go w organizmie...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dzięki kochana no jakoś musze ;)
    Babcia wyszła brata zaprowadzić na przystanek bo do szkoły na 14.40 (2 klasa podstawówki) szczyty normalnie jakieś żeby 8 latki o tej porze do szkoły szły... no i czekam czekam bo po Marcela miałam iść a ta dzwoni ze po Marcela idzie :D wiec uff hehe :P jednak czasami potrafi się zdobyć na bezinteresowny gest ;)
    super, odciazy Cie troche a ty sie kuruj z Nelcia...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? a ja juz się tak przyzwyczaiłam do myśli że będzie chłopak, ze chyba bym nie chciała aby coś się zmieniło ;)

xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspargin bierz ;) to magnez plus potas ja mam w normie wiec tylko żeby skurcze łydek załagodzić biorę magne b6 samo ale w poprzedniej ciąży brałam właśnie aspargin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 15:18

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    wiecie co? a ja juz się tak przyzwyczaiłam do myśli że będzie chłopak, ze chyba bym nie chciała aby coś się zmieniło ;)

Kurde a do mnie właśnie nie dociera jeszcze pewnie temu że z Nelka się pomylił gin na tym samym etapie :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ