X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Felice śliczny brzusio :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo dzisiaj chyba ktoś ma genetyczne też o ile się nie mylę ;)

Mam do Was pytanie, bo próbowałam odnaleźć na forum ale tyle stron że nie pamiętam kiedy o tym pisałyśmy.

Jaki płyn do higieny intymnej polecacie i czy stosujecie jakieś tabletki przeciwko infekcji, bo wydaje mi się że coś mi się zbiera powoli i chciałabym zabezpieczyć się.

Biorę provag doustnie :) płyn do higieny lactacyd :) jako dodatek tantum rosa

monilia84 lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:09

szarywrobel lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .

Ja wczoraj Malo nie wylądowałam w szpitalu z z powodu moich jelit :-( bola powodują rozwolnienia gazy lub wzdęcia... Dzis tez bol jelit byl ale nie miałam przynajmniej tak potwornej biegunki.

U mnie brzuch ciążowy pojawił sie gdzies końcem 4 miesiąca .. Martwiłam sie czemu brzucha nie mam, biorąc pod uwagę macice ktora 1 trym jest w miednicy ro chyba dziwne żeby mi brzuch wywaliło :) czasem wygląda jak ciążowy ale to wina jelit wypycha je i jeszcze dodatkowo wzdęcia, nawet lekarka mi potwierdziła ze bym się nie martwił bo na tym etapie ciazy nie ma szans na brzuch wyżej :P ehhh spokojna jestem ;-)

Pozdrawiam

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) martis gratuluje wizyty tym wynikiem się nie przejmuj tym bardziej, że lekarz się nie przejął. Wie co robi.

Ja mam pytanie odnośnie tych spodni z HM bo też zamierzam niedługo kupić. Bierzecie rozmiar taki, który obecnie jest dobry czy trochę luźniejsze bo się jeszcze powiększycie. Dżinsy planuje tylko 1 i chciałabym zeby były dobre całą ciążę :)

martis lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Dzień doberek :) martis gratuluje wizyty tym wynikiem się nie przejmuj tym bardziej, że lekarz się nie przejął. Wie co robi.

Ja mam pytanie odnośnie tych spodni z HM bo też zamierzam niedługo kupić. Bierzecie rozmiar taki, który obecnie jest dobry czy trochę luźniejsze bo się jeszcze powiększycie. Dżinsy planuje tylko 1 i chciałabym zeby były dobre całą ciążę :)

Mam rozmiar jaki nosiłam przed ciążą :)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:09

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już jedną parę od kilku tygodni i na dniach jadę po drugą bo tylko w nich chodzę i musze mieć jeszcze jedne :)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupiłam gatki z golfem w h&m :)
    Do tego jeszcze legginsy te z golfem i sweter taki ściągany po bokach (na większy brzuszek, ale nie mogłam sie oprzeć).
    Przed ciąża nosiłam 34/36 a te ciążowe wzięłam 36 (jakby mi w dupke tez poszło, bo pewnie pójdzie), ale one są tak elastyczne ze nic nie wisi teraz a jednocześnie delikatny zapaśnik jest :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:53

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Owieczka29 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Pati jak się czujesz i jak dzieci ?

Owieczka29
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:53

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie za 59zł w C&A sztruksy czarne :P bo nie było tam działu ciążowego a ktoś zwrócił i je przecenili i akurat mój rozmiar więc jedne już mam :P a z H&M MAMA mam leginsy bo w domu tylko w nich chodzę i rajstopy też są fajne :)

• williams1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej martis, a który tc u Ciebie? Bo jeśli 12 to dużo masz dziecko :-) 7.5cm to nie ma się co dziwić że NT tez większe :-) wszystko na pewno w normie,im dziecko większe tym NT większe

Ja czekam do piątku na prenatalne usg,mam o 15.30.Juz dupa trzęse. Brzuchy super macie,chociaż ja jestem za tym żeby jak najpóźniej wyszedł bo prowadzę zajęcia fitness i spinning i to zawsze troszkę nie wygoda im większy brzuch :-)

Marietta lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak i chyba ja sie skusze na takie spodnie . recenzje widac maja świetne;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Williams to samo pomyślałam że duże dziecko :) moja miała 7cm w poniedziałek a to był dokładnie 1 dzień II trymestru czyli 13tc :) myślę że NT jest ok :)

williams1 lubi tę wiadomość

• martis Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Hej martis, a który tc u Ciebie? Bo jeśli 12 to dużo masz dziecko :-) 7.5cm to nie ma się co dziwić że NT tez większe :-) wszystko na pewno w normie,im dziecko większe tym NT większe

Ja czekam do piątku na prenatalne usg,mam o 15.30.Juz dupa trzęse. Brzuchy super macie,chociaż ja jestem za tym żeby jak najpóźniej wyszedł bo prowadzę zajęcia fitness i spinning i to zawsze troszkę nie wygoda im większy brzuch :-)

Podczas badania byłam 13t4d, czyli na granicy badań, ale tak lekarz mnie skierował, bo 2 tyg wcześniej dzieciątko było za małe, miało wtedy 4.5 cm. Cieszę się,że rośnie i to samo sobie pomyślałam,że dziecko jest duże dlatego to nt też takie jest.
    Ale wiecie, człowiek się naczyta, że najlepiej żeby nt nie przekraczało 2.5 i jak usłyszeliśmy z mężem, że nt 2.7 to zamarliśmy z przerażenia. Potem lekarz pow, że granicę przyjmuję się do 3 i, że nasz wynik jest w górnej granicy. Tak jak pisałam, nie skierował nas na dodatkowe badania i teraz nie wiem czy mam iść do swojego lekarza już w tym tyg z tym wynikiem, czy wstrzymać się do umówionej, którą mam za 2 tyg. Cały czas o tym myślę..

W ogóle co badanie to mam inny termin porodu, wg @ to 1 maj, wg usg lekarza prowadzącego okolice 14 maja, a teraz z prenatalnych 3 maj i weź tu oblicz tydzień ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:19

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    kurczak i chyba ja sie skusze na takie spodnie . recenzje widac maja świetne;)
    Hej w takim razie i ja dziś po nie jadę. Ostatnio tak oglądałam ale pomyślałam ze to na większe brzuchy ale mam już dość chodzenia w leginsach.. Także dziś uświadomiłam mojego ze jasne na zakupy :))) a co do wnerwiania, to tak czytałam wasze posty wcześniej i myślałam " dzięki Bogu Moj mnie nie wkurza" mhmmm cały weekend myślałam ze go uduszę! To on zachowuje sie jak ciężarna, ciagle marudzi i ma jakieś głupie teksty.. Ehh faceci. Trzymam kciuki za wizyty!! Trzymajcie sie cieplutko!!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) z tego co wiem powinno się chyba kierować pierwszym terminem z usg , bo owulacje mogłaś mieć przesuniętą ja miałam w 30 dc :P
    wiec coś o tym wiem wiec moja ciąża od ostatniej miesiączki jest 2 tyg młodsza ale lekarz powiedział z drugiej strony że będziemy monitorować Maluszka i często się zdarza że nadrabia więc to rzeczywiście ciężkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:28

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka właśnie ja miałam tak samo myślałam że jaki ten mój jest kochany a jak przyszło co do czego to tez wybuchłam :P i tez mi się wydaje ze marudzi cały czas :P Oni odwracaja kota ogonem :P

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:22

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ