Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Felice śliczny brzusio :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo dzisiaj chyba ktoś ma genetyczne też o ile się nie mylę ;)

Mam do Was pytanie, bo próbowałam odnaleźć na forum ale tyle stron że nie pamiętam kiedy o tym pisałyśmy.

Jaki płyn do higieny intymnej polecacie i czy stosujecie jakieś tabletki przeciwko infekcji, bo wydaje mi się że coś mi się zbiera powoli i chciałabym zabezpieczyć się.

Biorę provag doustnie :) płyn do higieny lactacyd :) jako dodatek tantum rosa

monilia84 lubi tę wiadomość

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:09

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .

Ja wczoraj Malo nie wylądowałam w szpitalu z z powodu moich jelit :-( bola powodują rozwolnienia gazy lub wzdęcia... Dzis tez bol jelit byl ale nie miałam przynajmniej tak potwornej biegunki.

U mnie brzuch ciążowy pojawił sie gdzies końcem 4 miesiąca .. Martwiłam sie czemu brzucha nie mam, biorąc pod uwagę macice ktora 1 trym jest w miednicy ro chyba dziwne żeby mi brzuch wywaliło :) czasem wygląda jak ciążowy ale to wina jelit wypycha je i jeszcze dodatkowo wzdęcia, nawet lekarka mi potwierdziła ze bym się nie martwił bo na tym etapie ciazy nie ma szans na brzuch wyżej :P ehhh spokojna jestem ;-)

Pozdrawiam

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) martis gratuluje wizyty tym wynikiem się nie przejmuj tym bardziej, że lekarz się nie przejął. Wie co robi.

Ja mam pytanie odnośnie tych spodni z HM bo też zamierzam niedługo kupić. Bierzecie rozmiar taki, który obecnie jest dobry czy trochę luźniejsze bo się jeszcze powiększycie. Dżinsy planuje tylko 1 i chciałabym zeby były dobre całą ciążę :)

martis lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Dzień doberek :) martis gratuluje wizyty tym wynikiem się nie przejmuj tym bardziej, że lekarz się nie przejął. Wie co robi.

Ja mam pytanie odnośnie tych spodni z HM bo też zamierzam niedługo kupić. Bierzecie rozmiar taki, który obecnie jest dobry czy trochę luźniejsze bo się jeszcze powiększycie. Dżinsy planuje tylko 1 i chciałabym zeby były dobre całą ciążę :)

Mam rozmiar jaki nosiłam przed ciążą :)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:09

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już jedną parę od kilku tygodni i na dniach jadę po drugą bo tylko w nich chodzę i musze mieć jeszcze jedne :)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupiłam gatki z golfem w h&m :)
    Do tego jeszcze legginsy te z golfem i sweter taki ściągany po bokach (na większy brzuszek, ale nie mogłam sie oprzeć).
    Przed ciąża nosiłam 34/36 a te ciążowe wzięłam 36 (jakby mi w dupke tez poszło, bo pewnie pójdzie), ale one są tak elastyczne ze nic nie wisi teraz a jednocześnie delikatny zapaśnik jest :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:53

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Owieczka29 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Pati jak się czujesz i jak dzieci ?

Owieczka29
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:53

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie za 59zł w C&A sztruksy czarne :P bo nie było tam działu ciążowego a ktoś zwrócił i je przecenili i akurat mój rozmiar więc jedne już mam :P a z H&M MAMA mam leginsy bo w domu tylko w nich chodzę i rajstopy też są fajne :)

• williams1 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej martis, a który tc u Ciebie? Bo jeśli 12 to dużo masz dziecko :-) 7.5cm to nie ma się co dziwić że NT tez większe :-) wszystko na pewno w normie,im dziecko większe tym NT większe

Ja czekam do piątku na prenatalne usg,mam o 15.30.Juz dupa trzęse. Brzuchy super macie,chociaż ja jestem za tym żeby jak najpóźniej wyszedł bo prowadzę zajęcia fitness i spinning i to zawsze troszkę nie wygoda im większy brzuch :-)

Marietta lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak i chyba ja sie skusze na takie spodnie . recenzje widac maja świetne;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Williams to samo pomyślałam że duże dziecko :) moja miała 7cm w poniedziałek a to był dokładnie 1 dzień II trymestru czyli 13tc :) myślę że NT jest ok :)

williams1 lubi tę wiadomość

• martis Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Hej martis, a który tc u Ciebie? Bo jeśli 12 to dużo masz dziecko :-) 7.5cm to nie ma się co dziwić że NT tez większe :-) wszystko na pewno w normie,im dziecko większe tym NT większe

Ja czekam do piątku na prenatalne usg,mam o 15.30.Juz dupa trzęse. Brzuchy super macie,chociaż ja jestem za tym żeby jak najpóźniej wyszedł bo prowadzę zajęcia fitness i spinning i to zawsze troszkę nie wygoda im większy brzuch :-)

Podczas badania byłam 13t4d, czyli na granicy badań, ale tak lekarz mnie skierował, bo 2 tyg wcześniej dzieciątko było za małe, miało wtedy 4.5 cm. Cieszę się,że rośnie i to samo sobie pomyślałam,że dziecko jest duże dlatego to nt też takie jest.
    Ale wiecie, człowiek się naczyta, że najlepiej żeby nt nie przekraczało 2.5 i jak usłyszeliśmy z mężem, że nt 2.7 to zamarliśmy z przerażenia. Potem lekarz pow, że granicę przyjmuję się do 3 i, że nasz wynik jest w górnej granicy. Tak jak pisałam, nie skierował nas na dodatkowe badania i teraz nie wiem czy mam iść do swojego lekarza już w tym tyg z tym wynikiem, czy wstrzymać się do umówionej, którą mam za 2 tyg. Cały czas o tym myślę..

W ogóle co badanie to mam inny termin porodu, wg @ to 1 maj, wg usg lekarza prowadzącego okolice 14 maja, a teraz z prenatalnych 3 maj i weź tu oblicz tydzień ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:19

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    kurczak i chyba ja sie skusze na takie spodnie . recenzje widac maja świetne;)
    Hej w takim razie i ja dziś po nie jadę. Ostatnio tak oglądałam ale pomyślałam ze to na większe brzuchy ale mam już dość chodzenia w leginsach.. Także dziś uświadomiłam mojego ze jasne na zakupy :))) a co do wnerwiania, to tak czytałam wasze posty wcześniej i myślałam " dzięki Bogu Moj mnie nie wkurza" mhmmm cały weekend myślałam ze go uduszę! To on zachowuje sie jak ciężarna, ciagle marudzi i ma jakieś głupie teksty.. Ehh faceci. Trzymam kciuki za wizyty!! Trzymajcie sie cieplutko!!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) z tego co wiem powinno się chyba kierować pierwszym terminem z usg , bo owulacje mogłaś mieć przesuniętą ja miałam w 30 dc :P
    wiec coś o tym wiem wiec moja ciąża od ostatniej miesiączki jest 2 tyg młodsza ale lekarz powiedział z drugiej strony że będziemy monitorować Maluszka i często się zdarza że nadrabia więc to rzeczywiście ciężkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:28

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka właśnie ja miałam tak samo myślałam że jaki ten mój jest kochany a jak przyszło co do czego to tez wybuchłam :P i tez mi się wydaje ze marudzi cały czas :P Oni odwracaja kota ogonem :P

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:22

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ