X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u was z piciem wody? kurczę ja piję strasznie mało :( nie umiem więcej mam z tym problem

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz też kupiłam spodnie ciążowe i jestem strasznie dumna z mojego niby brzucha ;)
    i w końcu w spodniach moge chodzic a nie tylko getry i sukienki :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Zazdroszczę :) Ja się temu mojemu brzuchowi codziennie przypatruję i juz bym chciała, zeby mi wywaliło piłkę :) Mówicie, że taka różnica może być z dnia na dzień? :D Fajnie, będę codziennie z rana sprawdzać brzuch :P

Luna na pewno wyskoczą nam już niedługo brzuchy a jak wyskoczą to najpier pójdzie brzuch a daleko potem my :D:D

luna91 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny a jak u was z piciem wody? kurczę ja piję strasznie mało :( nie umiem więcej mam z tym problem

ja zawsze uwielbiałam wodę a teraz się męczę i też zdecydowanie za mało jej piję.
    staram się teraz dodawać cytryę lub sok z czarnego bzu

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

Anniusia, niby powinno się pić więcej, ale myślę, że organizm nie da Ci się ususzyć ;) Ja pije może szklankę wody i 2 szklanki herbaty na cały dzień. A czasem, co kilka dni wypijam nagle 5-6 szklanek, takie mam pragnienie. Wtedy chyba organizm sobie uzupełnia zapasy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:41

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Anniusia, niby powinno się pić więcej, ale myślę, że organizm nie da Ci się ususzyć ;) Ja pije może szklankę wody i 2 szklanki herbaty na cały dzień. A czasem, co kilka dni wypijam nagle 5-6 szklanek, takie mam pragnienie. Wtedy chyba organizm sobie uzupełnia zapasy ;)

właśnie wiem,że niby więcej ale ja nawet przed ciążą miałam z tym problem,na szczęście mocz mam ok, np. mój mąż pije dużo a w moczu mu często wychodzi że to i tak za mało, tylko tak sobie myślę czy dzidzi nie szkodzę

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja juz też kupiłam spodnie ciążowe i jestem strasznie dumna z mojego niby brzucha ;)
    i w końcu w spodniach moge chodzic a nie tylko getry i sukienki :)

gdzie kupowałaś?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka,
    szczerze mówiąc to sobie nie radzę. Wcześniej pomagały suszone śliwki, morele, w ogóle owoce i warzywa. Teraz nie działa już nic. I jelita bolą. To, co wydawało mi się być bólem macicy pochodzi z jelit.

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sobie zdjęcie walnęłam na dowód :P

9d5aea0583ef5531med.jpg

9108bf2cc4e5ababmed.jpg

i to na wciągniętym. Bo jak wypuszczę, to maaaatkooo jedyna, hahahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:47

Madziuśka, xpatiiix3, kamisia88, luna91, Różyczka, Madziaaaaa, kkasya, bereda11, Baronowa_83, monilia84, izizizi, Aniu_leczka, Marietta, Carolq, Anjaa, Sylika, RofTW lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    gdzie kupowałaś?

H&M - polecam

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wow wow ale lasencja..!!!!!! :D piękny brzusio ;)

Aaa ja dzisiaj znalazłam zdjęcie brzucha z marca 5msc po porodzie, kurde no nic a nic tam prawie nie było płasko prawie zupełnie ciekawe czy teraz tak szybko dojdę do siebie ;)

Ja piłam do 3l a teraz herbata w kółko nie dam rady pić dużo wody jak zimno jest :P pije max 1l teraz wody plus ze 3-4 herbaty dziennie

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wow wow wow ale lasencja..!!!!!! :D piękny brzusio ;)

Aaa ja dzisiaj znalazłam zdjęcie brzucha z marca 5msc po porodzie, kurde no nic a nic tam prawie nie było płasko prawie zupełnie ciekawe czy teraz tak szybko dojdę do siebie ;)

Oh, ah, dziękować :***

5 miesięcy... szybko. Ja czekałam z dojściem do siebie przez rok... :/ A teraz będę miała tylko 5 miesięcy (ślub). Fuck...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade :D będzie motywacja ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    myszka,
    szczerze mówiąc to sobie nie radzę. Wcześniej pomagały suszone śliwki, morele, w ogóle owoce i warzywa. Teraz nie działa już nic. I jelita bolą. To, co wydawało mi się być bólem macicy pochodzi z jelit.

Bosz.... strasznie Wam współczuję :/ Zwłaszcza teraz, w ciąży, jak nie bardzo możecie sobie pomóc :(

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:53

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto super brzuszek ;-)
    Pati dobrze pisze będziesz miała motywację ja niestety wzięłam się za siebie dopiero 14 miesięcy po porodzie kiedy to chyba osiągnęła szczyt mojej wagi i na szczęście udało mi się pozbyć tych 22 nadprogramowych kilogramów ;-)

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice fajny juz masz brzuszek :) nawet zazdroszczę, u mnie narazie bardziej spożywczy niż ciążowy :P ale mam nadzieje, że na święta juz będzie zgrabny i okrąglutki.

Mnie od wczoraj boli głowa, staram się dużo pić wody, bo na samej herbacie ciężko żyć :P
    my dzis mieliśmy spotkanie u babci męża, cała rodzina była, ale na temat ciąży nikt nic nie pisnął o dziwo !

Dobranoc :*

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice - piękny brzucho :) Piekna mama :)

Wody też jakoś nie mogę pić, no po prostu mi nie wchodzi. Dziś na dodatek trochę mdłości takich ostatków chyba :P

Ja jak kicham to często mam uczucie takiego nadciągnięcia mięsni po bokach. Ale to chyba normalne :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    felice piekny brzusio , dziewczyny ja jeszcze nie wrzuce fotki bo moj P mowi ze mam tluszcz zamiast brzuszka ciazowego ;-) ja tak nie uwazam bo nigdy nie mialam takiego duzego ale niech mu bedzie...

FeliceGatto, Carolq lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak z innej beczki ,mialyscie kiedys sesje ciążową ? albo chcecie miec ?bo ja chcialabym bardzo...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ