X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:21

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu intensywny dzień wczoraj byliśmy na domowce rano do kościola ( nie ma tutaj żadnego święta jak w Pl)
    Potem do przyjaciółki mąż został u niej dalej pomagać w remoncie mało czasu mają na przeprowadzkę a roboty bardzo dużo. My wróciliśmy do domu zrobiliśmy obiad teraz odpoczywamy w końcu i czekamy na tatę ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy na obiedzie u cioci. Uwielbiam dyskusje światopoglądowe z tesciową i babcią - zwłaszcza a momencie, gdy nie mogę odreagować w winie;/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę za 16 godzin widzimy się z Bąblem :)
    Trzymać kciuki poproszę jutro 11.00 :)
    Nie mogę się już doczekać... może już płeć ktoś "oszacuje" ;)

FeliceGatto, nick nieaktualny, kkasya, Baronowa_83, Madziaaaaa, luna91, xpatiiix3, Madziuśka, konwalijka, Różyczka, bereda11, nick nieaktualny, Anjaa lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już zaciskam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:58

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasya, najczęściej śpi, jak mama chodzi :) W ogóle śpi więcej niz mama, ale zobaczysz później, że najbardziej aktywne będzie wtedy, kiedy Ty odpoczywasz ;)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Kurczę za 16 godzin widzimy się z Bąblem :)
    Trzymać kciuki poproszę jutro 11.00 :)
    Nie mogę się już doczekać... może już płeć ktoś "oszacuje" ;)

Chłopak będzie ;) Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:00

FeliceGatto, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny jutro na wizytach ;)

Dzieci już śpią i ja odpoczywam :) Sama jestem nudno tak...

Kkasya tak jak Felice pisze ale powiem Ci ze bywa że maluch kopie nawet jak gdzieś idziesz hehe albo stoisz w kolejce w sklepie czy gdzieś i z miłości kopie w pecherz tam gdzie nie ma toalety blisko :D hahha rzadko ale się zdarza zależy od malucha są takie co cały dzień się tarabanią i nawet chodzenie nie zakołysze a są takie co czasem kopnie albo wypnie się czy przekręci i tyle ;) Sama wyczujesz jaki rytm dnia ma maluszek i czy jest energicznym łobuzem czy małym leniuchem ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z tym koprem wloskim na wdecia??? pilyscie??? bo ja kupilam dzis ale napisane jest ze kobiety w ciazzy nie moga i teraz w necie doczytalam ze Koper włoski nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży, gdyż może spowodować pobudzenie macicy.

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    my byliśmy na obiedzie u cioci. Uwielbiam dyskusje światopoglądowe z tesciową i babcią - zwłaszcza a momencie, gdy nie mogę odreagować w winie;/

Ja z większością rodziny mojej i mojego męża na takie tematy nie rozmawiam. Jak ktoś jest zbyt ograniczony, aby zrozumieć, ze można mieć inne spojrzenie na świat to po co nerwy tracić :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Jitka, ja mam zespol jelita nadwrazliwego ze sklonnoscia do zaparc.
    ja mam to samo nic mi nie pomaga :( jak sobie radzisz????

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyszkO, ja na wzdęcia w ciąży brałam Espumisan. A o koprze coś słyszałam, że nie można. Ale nie pamiętam czemu.

Dziewczyny, wywaliło mi brzuch. W ciągu dwóch dni. Aż mi dziwnie. Normalnie dzisiaj juz jestem w spodniach ciążowych. I niby fajnie, ale praktycznie z dnia na dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:08

Anniusia, xpatiiix3, luna91 lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem padnięta po dzisiejszym dniu,a jutro czeka mnie 3 h podróż pociągiem do wrocławia, jadę do mojego gastrologa skontrolować żołądek a mąż nie chce mnie puścić samej autem w sumie jakoś też nie mam siły to sobie poczytam w pociągu książkę:)

my byliśmy w moich rodzinnych stronach na cmentarzu tam oczywiście istna rewia mody jak co roku i wlepione oczy mojej dawnej "fałszywej " koleżanki z lat szkolnych akurat jej babcia ma grób powyżej grobu mojego dziadka dosłownie żal.pl

a potem maraton po rodzinnych stronach męża mieliśmy jeszcze iść u nas w mieście na cmentarz pod pomnik lotników polskich ale strasznie wieje a ja już nie mam siły :(

u mnie na opakowaniu kopru nic nie piszę,że nie można w ciąży

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa i my chyba mamy imię dla córki jak będzie Helenka - oznacza blask księżyca - niesamowicie mi się to podoba i o dziwo mężowi też:)

xpatiiix3, luna91, FeliceGatto, nick nieaktualny, myszka2070 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Powodzenia dziewczyny jutro na wizytach ;)

Dzieci już śpią i ja odpoczywam :) Sama jestem nudno tak...

Kkasya tak jak Felice pisze ale powiem Ci ze bywa że maluch kopie nawet jak gdzieś idziesz hehe albo stoisz w kolejce w sklepie czy gdzieś i z miłości kopie w pecherz tam gdzie nie ma toalety blisko :D hahha rzadko ale się zdarza zależy od malucha są takie co cały dzień się tarabanią i nawet chodzenie nie zakołysze a są takie co czasem kopnie albo wypnie się czy przekręci i tyle ;) Sama wyczujesz jaki rytm dnia ma maluszek i czy jest energicznym łobuzem czy małym leniuchem ;)

kurczę mój na obu usg jak wariat kopał skakał ciekawe czy faktycznie taki będzie:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się!!!

ja wczoraj chyba niepotrzebnie dźwigałam kila rzeczy i mnie później plecy tak bolały że aż sie przestraszyłam. No ale dzisiaj już lepiej. byłam na cmentarzach i u rodzinki na kawie. miły dzień i taki ładny.
    ten drugi trymestr naprawdę jest lepszy ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice super ja z synem tez tak miałam z dnia na dzień wstawalam i co raz większy a teraz z Nela i trzecim powoli stopniowo chociaż też co parę dni taki bum jest ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhehe mój też wyglądał jakby z całej siły kopał ze złością ze ktoś podgląda dwiema na raz nogami i na przemian i macha rękami plusterka ostatnio to szarpie za pepowine heheh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:27

Anniusia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    MyszkO, ja na wzdęcia w ciąży brałam Espumisan. A o koprze coś słyszałam, że nie można. Ale nie pamiętam czemu.

Dziewczyny, wywaliło mi brzuch. W ciągu dwóch dni. Aż mi dziwnie. Normalnie dzisiaj juz jestem w spodniach ciążowych. I niby fajnie, ale praktycznie z dnia na dzień.

Zazdroszczę :) Ja się temu mojemu brzuchowi codziennie przypatruję i juz bym chciała, zeby mi wywaliło piłkę :) Mówicie, że taka różnica może być z dnia na dzień? :D Fajnie, będę codziennie z rana sprawdzać brzuch :P

Anniusia, xpatiiix3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ