X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy w ciąży można zażyć urosept bo chyba mnie zapalenie pęcherza lapie..

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) u nas też piękna pogoda. Cmentarze objezdzilam w piątek, bo wszędzie autem pod jechalam a dziś bym musiała maszerować z ciezarami parę km. Muszę się oszczędzać. Jutro wizyta tak się martwie co tam zobaczenia. Mam nadzieję, że krwiak się wchłonął. Oby

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam :)

Patii - współczuję :( zdrowia Ci zyczę i dzieciaczkom też.

patkax - ja bym nie brała leków, raczej idź do lekarza a lepiej teraz pij sok z żurawiny lub w ogóle żurawinę suszoną.

Clio - powodzenia jutro :)

A mnie od wczoraj męczy niestrawność. Cały czas czuję, że mnie mdli - bleeee. Pojechaliśmy wczoraj na cmentarz i do teściów. Dziś po płudniu też na groby jedziemy.

A tak odnośnie mamusiek; gdzie jest Magdalena 91?

Zazdorszczę Wam tego 2 trym. Ja za tydzień już na usg lecę. Oby zleciało i wszystko było dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:18

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RofTW wrote:
    Hej dziewczyny :) Nazywam sie Gosia i takze czekam na majowego dzidziusia (mamy termin na 12 maja 2016). Mieszkamy z mężem w Stanach Zjednoczonych, gdzie tez sie poznaliśmy. Ciaza jest jak najbardziej planowana i jest dla mnie największą radością, chociaż do niedawna męczyły mnie przeokropne mdlosci i sporadyczne wymioty. Teraz juz na szczescie jest troszke lepiej. No, to chyba tyle :) cieszę sie,ze mogę do Was dołączyć :)
    czesc Gosia witamy u nas , fajnie ze do nas dolaczylas kolejna swiatowa majóweczka 2016 bedzie :-)

FeliceGatto, RofTW lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Pati, zdrówka. No władowaliście się w choróbska niestety i pewnie trochę czasu zajmie Wam wyjście z nich, ale potem będziecie zdrowi aż do wiosny :)

Wszystkim zgagowym, obsmarkanym i z bolącą głową życzę zdrówka :) A tym zdrowym - spacerów. Bo nie wiem,jak wygląda reszta kraju, ale Warszawa skąpana jest w słońcu :)
    w Walii tez jest ladnie slonecznie , nie ma mrozu ani deszczu wczoraj bylo 17 stopni dzisiaj ma byc podobnie...pieknego i spokojnego dnia

FeliceGatto lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Hahahaha, a ja nie pamiętam, kiedy byłam w łóżku do 10 :P Ale spoko, za jakieś 7 lat sobie przypomnę ;)

Mam za to teraz chwilę luzu, bo P. poszedł z Małgosią na spacer popatrzeć na ludzi (mieszkamy przy samym ogromnym cmentarzu Bródnowskim i jest tu rok w rok istny jarmark ;)), a Pierworodny śmignął z dziadkami na cmentarze do rodziny eks i wróci po południu. Yeeeeey ;) Wstawiłam Margo zupkę i siedzę przy kawie. Aż nie i umiem się ogarnąć w tym spokoju :P
    moja siostra u ktorej bylam teraz na weselu mieszka tez przy samym cmentarzu i kosciele na zurominskiej ale ten swiat maly :-)..ja jeszcze w łozeczku

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Mam pytanie czy w ciąży można zażyć urosept bo chyba mnie zapalenie pęcherza lapie..
    tak patkaaa urosept mozna
    ja bralam ale bylam tez u lekarza bo juz bardzo mocne mialam to zapalenie i przepisal mi antybiotyk...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:39

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciut ciut lepiej mi dzieciaki jako tako tez dzisiaj młoda chociaż kaszle bo wczoraj jej wstrzymało kaszlanie i tam jej chrypialo w klatce i jedna wielka panika babki bo mnie to już drażniło ta co chwila o Jezu o Jezu...
    Tylko od kaszlu macica się stawia i zakazie i zaraz mam kamień w brzuchu i ciągnie mnie no ale cóż aby tylko w porządku było ;)
    Młody chyba zapalenie pęcherza ma bo mówi ze brzuszek boli i taki mocz strasznie metny wiec rano oboje pójdą ze mną do lekarza ;)

Dzięki kochane po takich zbiorowym życzenia zdrowia to i lepiej jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:39

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) u nas też ładnie i słonecznie. CO do przeziębień to domowymi sposobami można sobie poradzić, tylko to zawsze dłużej trwa.. no ale jak się nie ma co się lubi, to.. ;) tą herbatkę majerankową polecam jest naprawdę rewelacyjna na kaszel i katar. Dorzucić od siebie mogę sok z malin, czarnego bzu lub herbatkę z dzikiej róży. Ważne, żeby było dużo wit.C. Na ten pęcherz też dużo wit. C no i najlepiej iść do internisty, bo na własną rękę lepiej w ciąży nic nie brać.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    moja siostra u ktorej bylam teraz na weselu mieszka tez przy samym cmentarzu i kosciele na zurominskiej ale ten swiat maly :-)..ja jeszcze w łozeczku

To ja od drugiej strony :) Tej od tramwajów (okolice Odrowaza/Budowlanej) :)
    A w kościele na Zurominskiej będziemy brali ślub :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:53

bereda11 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich dziewczyn, dla których dzisiejszy dzień jest wyjątkowo trudny - trzymajcie się i pomyślcie, że w życiu nie może być zawsze "pod górkę" i teraz jest czas kiedy zaczynacie z niej schodzić i to to dla Was dzisiaj świeci słońce :)

Agnieszka0812, bereda11, monilia84, luna91 lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urosept można w ciąży, ale najlepiej najpierw spróbować dużo pić, przede wszystkim wodę z cytryna, najlepiej na dużą szklankę wody letniej sok z jednej cytryny, tak jak piszą dziewczyny żurawina wielkoowocowa. Na niestrawność można rennie i espumisan

bereda11 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano idę z dwójką do lekarza i ze sobą, bo młody na bank antybiotyk ja pewnie tez no i małej niech da coś silnejszego niż bactrim idiotka jakaś bactrim na zapalenie oskrzeli jak jej spadło na płuca to zabije... Nie wyobrażam sobie siedzieć teraz w szpitalu z dzieckiem jak sama się wykańczam. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja jutro rano idę z dwójką do lekarza i ze sobą, bo młody na bank antybiotyk ja pewnie tez no i małej niech da coś silnejszego niż bactrim idiotka jakaś bactrim na zapalenie oskrzeli jak jej spadło na płuca to zabije... Nie wyobrażam sobie siedzieć teraz w szpitalu z dzieckiem jak sama się wykańczam. ..
    oj bidulko nasza , trzymaj sie kochana....

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie pozwól nigdy wiecej dac bactrumu. To jest taki biseptol dla dzieci:/. Jego sie daje tylko na zapalenie pecherza:/. A lekarze przepisują to gowno jak cukierki. Moj tez młody to kilka razy bral zanim o tym doczytalam:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym prosiłam od razu żeby augmentin dała czy coś ale się zaparła ze nie bo miała 2 tyg temu antybiotyk bla bla I nie przetłumaczysz temu idę do innej jutro.. Czasem bactrim wystarczy niestety nie na to co już u Nelki się narobiło

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli bactrin dziala, to znaczy ze nie byl potrzebny. Bo on nie ma w składzie nic co dzialaloby na gorne drogi oddechowe

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia u lekarza... dzieci chore to masakra ,ale jak i mama to już katastrofa. Kciuka xpatiix

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • RofTW Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Tylko od kaszlu macica się stawia i zakazie i zaraz mam kamień w brzuchu i ciągnie mnie no ale cóż aby tylko w porządku było ;)
    Wiem,ze moze moja rada wydać sie oczywista ale gdy ja kaszle lub kicham to zginam sie wpół i wtedy brzuch tak nie ciągnie... Chodzi o to by mięśnie nie były tak napięte.

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mimo wszystko tak się dzieje no cóż dobra już nie smęcę ;)

Baronowa w dalszą dyskusje na temat leków (antybiotyków czy tych "półantybiotyków") nie wchodzę, bo lekarzem nie jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 14:46

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ