X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ja z większością rodziny mojej i mojego męża na takie tematy nie rozmawiam. Jak ktoś jest zbyt ograniczony, aby zrozumieć, ze można mieć inne spojrzenie na świat to po co nerwy tracić :P
    Tez sie staram nie zaczynać, ale jak juz mnie atakują to trzeba się bronić;). Oni maja problem z naszymi wyborami, a nie ja z ich.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny brzuch

FeliceGatto lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    felice piekny brzusio , dziewczyny ja jeszcze nie wrzuce fotki bo moj P mowi ze mam tluszcz zamiast brzuszka ciazowego ;-) ja tak nie uwazam bo nigdy nie mialam takiego duzego ale niech mu bedzie...

Pff.... a ja co mam? Bo Glut ma jakieś 8 cm. Czyli mam tam jeszcze masę tłuszczu, trochę jelit i innych rozmaitości :P Wrzucaj brzuch i nie słuchaj P ;)

Jeśli chodzi o sesję, to bardz chcieliśmy z Margo. Miała być tak koło 32-34 tc, ale w 30 tc trafiłam juz na patologie i się nie wyrobiliśmy :/ Teraz tez chyba będziemy chcieli. Ale czy się uda, to nie wiadomo :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda - u mnie jest odwrotnie - mąż mówi, że mi ciążowy wyszedł a ja, ze to zwały tłuszczu :P A sesję ciążową jak najbardziej bym chciała, ale zobaczymy ile taka sesyjka kosztuje i jak będzie z kasą :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholerna bezsenność! :|

RofTW lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też mam termin majówkowy :) FeliceGatto mam podobny brzuszek do Ciebie :)
    Ostatnio mój prowadzący jest na urlopie a mi ni z tego ni z owego poleciało w kibelku nieco krwi. Mało ale czerwonej. Nic mnie nie bolało wcześniej. Zestresowałam się i dryndnęłam do lekarza który jest podwładnym w szpitalu mojego. Kazał brać nospę a w razie co, do szpitala.
    To było w piątek i już później nic nie krwawiłam. Myślę, że to może być od zaparcia. Napięłam się pewnie zbyt mocno i może polip (mam na szyjce niestety) zakrwawił.
    Później mąż przywiózł oz znajomego prawdziwej kiszonej kapusty. Okrutnie kwaśna ale pomaga mi na zaparcia. Przed snem zjadam też jedno kiwi.
    Jeśli chodzi o picie wody to mam z tym problem :( ewidentnie za mało piję. Od dwóch dni piję modę wysoko zmineralizowaną Muszyniankę. Ma dużo magnezu i wapnia i nie za wiele sodu (mam niskie ciśnienie więc sód mi za bardzo tak czy siak nie szkodzi). To taki mój sposób na suplementację magnezu i ewentualne zapobieganie skurczom póki mój ginekolog nie wróci z urlopu. On strasznie nie lubi samowoli i ostatnio mnie ochrzanił, że wraz z gynalginem dopochwowo postanowiłam przyjmować lacibios femina doustnie i lepiej, żebym kiszonki jadła, tam więcej i lepszy kwas mlekowy.

Marietta, ma_lina, anka418 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc jestem i ja wczoraj cisza bo nawet nie mialam sie czym pochwalic . tylko glowa mnie bolala i to wsjo
    Trzymam kciuki za wizyty

Czy faceci was tak strasznie wkurzaja? Ja bym swojego udusila i pobila . tak poprostu za wyglad

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz przeszlo, teraz mnie moj jara a nie wkurza;)

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    myszka,
    szczerze mówiąc to sobie nie radzę. Wcześniej pomagały suszone śliwki, morele, w ogóle owoce i warzywa. Teraz nie działa już nic. I jelita bolą. To, co wydawało mi się być bólem macicy pochodzi z jelit.

Spróbuj kminek,poczytaj o ziołach na zaparcia.Mi kminek życie uratował:-)

ma_lina lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Aż sobie zdjęcie walnęłam na dowód :P

9d5aea0583ef5531med.jpg

9108bf2cc4e5ababmed.jpg

i to na wciągniętym. Bo jak wypuszczę, to maaaatkooo jedyna, hahahaha :D

Rewelacja taki cudny brzunio:-)Ja wieczorem mam największy, a rano to już dużo mniejszy.

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Czesc jestem i ja wczoraj cisza bo nawet nie mialam sie czym pochwalic . tylko glowa mnie bolala i to wsjo
    Trzymam kciuki za wizyty

Czy faceci was tak strasznie wkurzaja? Ja bym swojego udusila i pobila . tak poprostu za wyglad

Ja też tak mam:-) Raz mam ochotę go zamordować a za chwilę zgwałcić o Boże co się ze mną dzieje.Jednak staram się tylko drugą opcję wybierać bo i dużo przyjemniejsza:-)

FeliceGatto, szarywrobel lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozazdrościć u mnie nie ma najmniejszej ochoty na przytulanki -nic normalnie dno.Ciągle zmęczona i wogole już chyba się poświecę dla świętego spokoju bo tego nosi po ścianach . Oby mi wróciły jakiś siły witalne bo pół życia bym przespała

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice śliczny brzusio :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, bo dzisiaj chyba ktoś ma genetyczne też o ile się nie mylę ;)

Mam do Was pytanie, bo próbowałam odnaleźć na forum ale tyle stron że nie pamiętam kiedy o tym pisałyśmy.

Jaki płyn do higieny intymnej polecacie i czy stosujecie jakieś tabletki przeciwko infekcji, bo wydaje mi się że coś mi się zbiera powoli i chciałabym zabezpieczyć się.

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    To pozazdrościć u mnie nie ma najmniejszej ochoty na przytulanki -nic normalnie dno.Ciągle zmęczona i wogole już chyba się poświecę dla świętego spokoju bo tego nosi po ścianach . Oby mi wróciły jakiś siły witalne bo pół życia bym przespała

Ja czasem też tak mam,że brak ochoty ale jak się trochę pobawimy to już wraca mi wszystko i jest super :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ochoty na przytulanki brak, zerowe, mam nadzieję, że za niedługo wszystko wróci :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarywrobel wrote:
    Witajcie ja też mam termin majówkowy :) FeliceGatto mam podobny brzuszek do Ciebie :)
    Ostatnio mój prowadzący jest na urlopie a mi ni z tego ni z owego poleciało w kibelku nieco krwi. Mało ale czerwonej. Nic mnie nie bolało wcześniej. Zestresowałam się i dryndnęłam do lekarza który jest podwładnym w szpitalu mojego. Kazał brać nospę a w razie co, do szpitala.
    To było w piątek i już później nic nie krwawiłam. Myślę, że to może być od zaparcia. Napięłam się pewnie zbyt mocno i może polip (mam na szyjce niestety) zakrwawił.
    Później mąż przywiózł oz znajomego prawdziwej kiszonej kapusty. Okrutnie kwaśna ale pomaga mi na zaparcia. Przed snem zjadam też jedno kiwi.
    Jeśli chodzi o picie wody to mam z tym problem :( ewidentnie za mało piję. Od dwóch dni piję modę wysoko zmineralizowaną Muszyniankę. Ma dużo magnezu i wapnia i nie za wiele sodu (mam niskie ciśnienie więc sód mi za bardzo tak czy siak nie szkodzi). To taki mój sposób na suplementację magnezu i ewentualne zapobieganie skurczom póki mój ginekolog nie wróci z urlopu. On strasznie nie lubi samowoli i ostatnio mnie ochrzanił, że wraz z gynalginem dopochwowo postanowiłam przyjmować lacibios femina doustnie i lepiej, żebym kiszonki jadła, tam więcej i lepszy kwas mlekowy.

Witamy u nas :)

Juz pisałam wczoraj, ale dziś tez napisze. Powodzenia na dzisiejszych badaniach! :)

szarywrobel lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Witam sie po święcie. Kciuki oczywiscie zaciśnięte za wizyty dzisiejsze.
    My wczoraj pierwszy raz od ponad 2 miesiecy sprobolwalismy ♥♥♥
    Mąż się trochę bojał ale dalismy rade hehehe. Szkoda mi juz bylo go tak trzymać w celibacie i ja juz zaczęłam sny miec erotyczne hehe.
    milego dzionka dla wszystkich.
    FeliceGatto brzusio masz juz taki sliczny okraglutki.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Nam wolne upłynęło mega szybko :)
    Felice piękny brzuszio u mnie wiecej tłuszczyku niż brzusio ciążowego no ale co :(
    Do naszej wizyty jeszcze tylko 4 dni juz sie nie mogę doczekac i mam nadzieje ze bedzie wszystko w porządku :)

• martis Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

jestem po sobotnim badaniu prenatalnym.
    Dzidziuś ma 75 mm i ogólnie sobie smacznie spał z zaciśniętymi nóżkami,więc nie było możliwości, by ujrzeć płeć ;)

Wszystkie parametry w porządku, kość nosowa widoczna.
    Martwi mnie jedynie fakt przezierności, nt wyniosło 2.7. Lekarz stwierdził, że jest to górna granica normy, ale żeby się nie przejmować, bo ogólnie za normę przyjmuję się nt = 3. Nie skierował na żadne dodatkowe badania w tym kierunku.

Cały czas jednak chodzi mi to po głowie :( Miała któraś z Was podobnie?

Carolq, anka418, williams1, Marietta, i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Witajcie,

jestem po sobotnim badaniu prenatalnym.
    Dzidziuś ma 75 mm i ogólnie sobie smacznie spał z zaciśniętymi nóżkami,więc nie było możliwości, by ujrzeć płeć ;)

Wszystkie parametry w porządku, kość nosowa widoczna.
    Martwi mnie jedynie fakt przezierności, nt wyniosło 2.7. Lekarz stwierdził, że jest to górna granica normy, ale żeby się nie przejmować, bo ogólnie za normę przyjmuję się nt = 3. Nie skierował na żadne dodatkowe badania w tym kierunku.

Cały czas jednak chodzi mi to po głowie :( Miała któraś z Was podobnie?

Witaj Martis :)
    U mnie było podobnie, mój robaczek też sie specjalnie nie ruszał, pomiary było ok, oprócz NT 2,3 i pappa nie najlepiej mi wyszły, mi proponował oczywiście amniopunkcję, nifty, harmony ale nie planuje nic wykonywać. Bo uważam że jakby było coś nie tak to USG też to powinno potwierdzić, a NT jest w normie, a PAPPA to tylko statystyka :)

martis, Baronowa_83, anka418, konwalijka, Madziaaaaa, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ