Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
williams1 wrote:Super wieści się super czyta
gratulacjeee po wizytowe!
Mam pytanie do tych u których różnica wieku dzieciaków mała i jak planujecie zakup wózka? Bliźniaczy tzn rok po roku?
Jakieś typy?. I potem sie nie zdarzyło, zeby marudził ze go nóżki bolą. Tyle ze moje dziecko miało energii za 3. Jak miał troche ponad rok to przestał spać w dzien bo potem w nocy nie byloby spania
-
i.am.chappie wrote:mam pytanie do tych, które mają L4 od lekarza na nfz, dają chętnie? Planowałam pracować do końca roku, ale już mi zapał osłabł i najchętniej już teraz bym sobie poodpoczywała..
Chętnie nie dają. Ale musisz powiedzieć, że jest Ci słabo cały dzień, że wali Ci serce, że masz uderzenia gorąca, że bardz źle się czujesz, że praca Cię stresuje itp. Plus musisz też słabo wyglądać na wizycieI będzie ok.
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
A czy któraś z Was ma mocno wodnisty śluz.? Taki przezroczystobiały delikatnie, ale jednolity i zero objawow infekcji.. wody to nie są ,bo ph sprawdzalam 4.0, no i mocz to też nie jest bo czuję się jak się siknie przy kichaniu a jak wylatuje sporo śluzu, ale jak czasem chlupnie albo lecieć zaczyna normalnie majtki mokre na wylot przez wkładki.. tak już 3 dzień chyba od tego kaszlu i kichania w kółko tak ale ja od razu schizuje i do kibelka latam sprawdzać dobrze że mam te papierki do sprawdzania ph
ratują moje nerwy i niepotrzebnie na IP nie musze latać także polecam przy okazji się zaopatrzyć ja mam te najtańsze za niecałe 5zl z przesyłka już nabyłam jeszcze w ciąży z Nel a później do sprawdzenia w razie co ph moczu się przydają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:57
RofTW lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyKurcze no właśnie, ja to zdrowa jak ryba jestem
ale wiadomo, jak sama się o siebie nie zatroszczę, to nikt za mnie tego nie zrobi, a jakoś nie umiem zwolnić obrotów. Pokombinuję, dzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:52
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:A czy któraś z Was ma mocno wodnisty śluz.? Taki przezroczystobiały delikatnie, ale jednolity i zero objawow infekcji.. wody to nie są ,bo ph sprawdzalam 4.0, no i mocz to też nie jest bo czuję się jak się siknie przy kichaniu a jak wylatuje sporo śluzu, ale jak czasem chlupnie albo lecieć zaczyna normalnie majtki mokre na wylot przez wkładki.. tak już 3 dzień chyba od tego kaszlu i kichania w kółko tak ale ja od razu schizuje i do kibelka latam sprawdzać dobrze że mam te papierki do sprawdzania ph
ratują moje nerwy i niepotrzebnie na IP nie musze latać także polecam przy okazji się zaopatrzyć
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Przez przypadek polubiłam no ja wcześniej tak okazyjnie pierwszy raz na zjeździe ostatnim mi się przytrafiło potem raz i teraz 3 dzień z rzędu nawet 2-3 razy dziennie takie spore te chlupniecia dlatego no mówię lipq bo sporo tego i no mokro... w poprzednich ciazach tak miałam coś ok.3 trym nawet koniec 2 z Nelka chyba zdaje się dopiero ten wodnisty śluz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:59
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyJa właśnie gdzieś czytałam, że taki śluz się może pojawić, to się nie przejmuje. Tym bardziej, że nic nie śmierdzi, co prawda też specjalnie nie pachnie
i nie swędzi, więc infekcję wykluczyłam. Ale zapytam dla spokojności
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Też mam sporo śluzu. Czasami nawet lekko żółtawy. Gin badał ph i powiedział, że ok. Nie piecze, nie ma brzydkiego zapachu to chyba większa ilość wydzieliny jest normalna, ale jeszcze zwrócę mu na to uwagę za tydzień3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Kłosia wrote:Ja chodzę do lekarza na NFZ i bez problemu dostałam l4. Mam ciężkie warunki w pracy sam kierownik kazał mi brać zwolnienie.
Kłosia, w takim przypadku wiadomo, że nie będzie problemu. Ale ja np. pracowałam w biurze i ciąża bez komplikacji nie jest wtedy powodem do wystawienia zwolnieniahttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Ale się tabelka mamuś ładnie zapełnia
Na razie 1:0 dla dziewczynek
Kto jutro wizytuje?
(W sumie to ja, ale nie usg, tylko kontrola u gina prowadzącego. Na usg chodzę do doktorka z lepszym sprzętem, więc moja wizyta się nie liczy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 23:24
myszka2070 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
xpatiiix3 wrote:A czy któraś z Was ma mocno wodnisty śluz.? Taki przezroczystobiały delikatnie, ale jednolity i zero objawow infekcji.. wody to nie są ,bo ph sprawdzalam 4.0, no i mocz to też nie jest bo czuję się jak się siknie przy kichaniu a jak wylatuje sporo śluzu, ale jak czasem chlupnie albo lecieć zaczyna normalnie majtki mokre na wylot przez wkładki..
A bierzesz jakieś lekarstwa? Syropy na kaszel rozrzedzają śluz... Ja miałam duuuuzo wodnistego bezzapachowego śluzu po antybiotykach. Wystraszyłam sie okropnie, ale pózniej wpadłam na pomysł,ze to moze rodzaj grzybicy...zaczęłam stosować probiotyk doustnie i przeszło. -
Dzień Dobry
Ja dzisiaj mega nie wyspana, już żałuje że nie jestem na L4 i bym sobie troszkę poleniuchowała w domu, ale cóż damy radę
Trzymam kciuki za wizyty jeśli dzisiaj są
Pati wiele dziewczyn ma taki śluz w tym okresie ciąży, myślę że to o niczym nie świadczy, a swoją drogą mówisz że w aptece można kupić te papierki pokazujące ph ??? a jakie PH powinno być jeśli to wody ????
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Hej
No nie biorę żadnych leków właśnie tylko teherbaty pije i tak dalej i musze powiedzieć ze dzisiaj ciut lepiej
A no właśnie na tym etapie nie miałam w poprzednich ciazach aż tak wodnistego,wiec z ciekawości tylko pytamAle skoro nie tylko ja tak mam to widocznie tak ma być w każdej ciąży wszystko szybciej hehe ;P
Papierki jo fajna sprawa na serio ekstra uspokajają powiem Ci ze nie pamiętam z ph10 jakos pamiętam tylko ze prawie granatowy ten papierek był jak to już wody byłya wcześniej np od moczu zielonkawy był bo u mnie mocz 7-8 ph ciagle
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyHej no my siedzimy na badaniach ,
Glukoza wypita i czekamy na drugie pobranieśrednio weszła ale nie omldalam ni nic takze dobrze o tyle .
Troszkę zmartwiłam sie tym posiewem bo nie wiedziałam ze aż tyle sie czeka na toa to od 3-5 dni )
No ale cos najwyzej będę musiała poczekać z wynikami do następnej wizyty -
Dziewczyny które robiły krzywą cukrową mam właśnie pytanie, macie wyniki na czczo, po 1 h i po 2 h. Bo jak ja robiłam z Wiki to w diagnostyce zrobili mi tylko na czczo i po 2 h. Jak to było w Waszych laboratoriach.
Z góry dzięki za odpowiedź
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
monilia84 wrote:Dziewczyny które robiły krzywą cukrową mam właśnie pytanie, macie wyniki na czczo, po 1 h i po 2 h. Bo jak ja robiłam z Wiki to w diagnostyce zrobili mi tylko na czczo i po 2 h. Jak to było w Waszych laboratoriach.
Z góry dzięki za odpowiedźFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15