WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3x w tygodniu silownia i codziennie spacerki. Do cwiczen w domu to jakos brak mi motywacji :-(

bereda11, FeliceGatto lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    myszka gratulacje , nawazniejsze ze zdrowe ...super...ja juz w poniedzialek ach nie moge sie doczekac juz...

Ja też w poniedziałek. Czym bliżej to czas mi się dłuży bardziej i większe nerwy :)

bereda11, myszka2070, mejbi, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi podziwiam silownia ? niezle , ja po pracy juz jestem tak styrana a w domu jeszcze obiad , sprzatanie , zakupy wiec nie jest chyba tak zle ? ja osobiscie nie lubie silowni przed ciaza biegalam codziennie...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Melduje przebycie USG genetycznego ;) Badanie udane chociaz troche kuksancow dostalam zeby się male ulozylo jak trzeba :) Wszystkie markery oznaczone poprawnie, prawdopodobienstwa schorzen niepodwyzszone. Pelnia szczescia :).

Wroclawiankom z czystym sumieniem polecam Dr Bielickiego z Corfamed. Bardzo profesjonalne badanie, poswiecil mi duzo czasu [najpierw przezbrzuszne, potem transwaginalne potem znow przezbrzuszne zeby zlapac wszystkie mozliwe markery], wzial pod uwage wszystkie moje obawy i wywiad rodzinny i pod tym kontem tez zrobil wiele obserwacji podczs badania USG.

Pozdrawiam! :)

luna91, bereda11, xpatiiix3, monaa, Palinas89, mejbi, Sylika, FeliceGatto, Marietta lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)

Mój mąż jest trenerem personalnym i też jedna jego klientka ciężarna. Zaświadczenie od lekarza dostał, że kobieta może ćwiczyć - wiadomo nie dźwiga ciężarów, głównie piłka, rozciąganie, rower i bieżnia powoli. Ja siłowni też nie lubię. Przed ciążą trochę biegałam, ale teraz to nie wchodzi w grę :/

bereda11, xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga dziekuję za rade z lipą bo podziałała cuda, nie wiem czy sama bo zrobiłam napar z melisy, rumianku i lipy, dałam pół łyżeczki glukozy i wypiłam 2 szklanki, juz jest o niebo lepiej :)

bereda11, luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie dziewczyny sorry wprowadzilam was w blad z moimi wynikami dopiero teraz zobaczylam co napisalam moje cukry to po 1 godz 156 a po 2 godz `152 nie wiem jak to sie stalo jeszcze raz sorry.
    U lekarza stwiedzil ze cukrzycy narazie nie mam bo cukry sa w normie godz po 180 jest norma a po 2 do 158 wiec sie zmiescilam.
    Badanie USG mialam i dopochwowo i przez brzuch wszystko jest w porzadku o plci dowiem sie ok 20 tyg on teraz nie mowi bo duzo jest pomylek w tym tyg ciąży.
    CRL 7,12
    BPD 2,1
    FL1,04
    NT 1,5

Madziuśka, xpatiiix3, luna91, monaa, Palinas89, Negra, bereda11, Paróweczka, FeliceGatto, monilia84 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj Dziewczynki :)

Gratuluję udanych wizyt :) Tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku że naprawdę czas złych wiadomości się skończył i teraz będzie tylko dobrze :) zresztą to widać też chyba po nastrojach że zrobiło się mniej nerwowo :)

Dołączam do oczekujących na poniedziałkową wizytę a potem już tylko kilka dni będzie mnie dzieliło od tego ważnego usg :)

Luna fajowo ze Twój mąż jest trenerem personalnym :) zawsze może Ci pomóc wrócić do formy. Podziwiam w ogóle te które ćwiczą i zazdroszczę motywacji ;) ja jestem leń totalny jeśli chodzi o ćwiczenia :P dobrze że Bozia dała mi dobrą przemianę materii ;)

luna91, milka_89, FeliceGatto lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dobra macie :D Fota na szybko, bez twarzy, bo dziś wyglądam jak zoombie :P

http://www.fotosik.pl/zdjecie/458752175ce4996b

Super brzucholek

luna91 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Was dzisiaj :-)

Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja z racji zawodu wiadomo ze ćwiczę :-) Mam 7h grupowych i 3h personalnych ,na razie wszystko bez zmian robie , jak tylko organizm da mi znać troszkę zwolnienia i poluzuje ale prowadzić zamierzam do porodu ;-)

xpatiiix3, Madziaaaaa, bereda11 lubią tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Melduje tylko ze jestem, wszystko ok tylko pisac mi sie nie chce

bereda11, FeliceGatto, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja pochwalę się Wam swoim tluscioszkiem:
    http://zapodaj.net/5b542201fb0d9.jpg.html

Sorki za odkurzacz w tle, ale jak go sprzatnelam zdjęcia przestały wychodzić ostre :)

mejbi, kamisia88, luna91, monaa, bereda11, xpatiiix3, izizizi, konwalijka, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08f48abe62b4.jpg

Tralla lalla przedstawiam Wam mojego bąbelka.Przyspieszył troszkę bo zamiast 10w6d jest 11w4d.Wszystko gra jak na razie.Odetchnęłam z ulgą :-)

mejbi, Negra, Carolq, luna91, Sylika, bereda11, kkasya, xpatiiix3, FeliceGatto, izizizi, konwalijka, Baronowa_83, Madziuśka, Magenta, Clio_99, Dariaaa88, monilia84, Lilik lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne te brzuszki ! Ja narazie nie bardzo mam sie czym pochwalić chyba że pod koniec dnia będę udawała że to co się najadłam to jest ciążowe ;)

Aniuleczka gratulacje, ale fajna fotka!

JusWik lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, Luna wooow macie już całkiem całkiem fajne brzusie... ja tam widzę gołym okiem :) a mój (spożywczy) po całym dniu wygląda tak
    d78035b88f2e34b8med.jpg
    a buzi nie pokażę bo się całe forum zawiesi hehehe

i.am.chappie, Sylika, bereda11, milka_89, Aniu_leczka, luna91, xpatiiix3, FeliceGatto, izizizi, Carolq, konwalijka, Magenta, monilia84 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo :) ja na brzuszek używam masło shea w czystej postaci. Jak czytałam skład jednego z tych popularnych balsamów, to napisane było, że główny składnik to właśnie masło, więc wyszłam z założenia, że lepiej samo używać. Skóra fajna, nawilżona i mam nadzieję, że się sprawdzi i w ciąży ;)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08f48abe62b4.jpg

Tralla lalla przedstawiam Wam mojego bąbelka.Przyspieszył troszkę bo zamiast 10w6d jest 11w4d.Wszystko gra jak na razie.Odetchnęłam z ulgą :-)
    śliczny skarbuś!!!
    jeeej nie mogę się doczekać swojej wizyty 13 listopada

Paróweczka, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Hello. Melduje tylko ze jestem, wszystko ok tylko pisac mi sie nie chce
    polubilam , bo fajnie ze jestes po prostu ...buzka

JusWik, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ale macie fajne te brzuszki ! Ja narazie nie bardzo mam sie czym pochwalić chyba że pod koniec dnia będę udawała że to co się najadłam to jest ciążowe ;)

Aniuleczka gratulacje, ale fajna fotka!

Ja też pod koniec dnia to jak bym była przynajmniej w końcówce 4 miesiąca ha ha.Dobre i to :-)Choć po przedostatniej nocy jak mnie popędziło to nic nie było widać.Przytyłam tylko 0,5 kg, ale talii brak i już w żadnych starych spodniach się nie dopnę.Nie wiem tylko czy to przez bąbla czy przez wiecznie warowanie przy lodówce

mejbi lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    śliczny skarbuś!!!
    jeeej nie mogę się doczekać swojej wizyty 13 listopada

Zobaczysz minie nie wiadomo kiedy i też zobaczysz te maleńkie rączki, nóżki i serducho.Ale frajda nieziemska na tym usg jak widzimy nasze maluchy :-)

bereda11, JusWik lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ