WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kw Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wcinam frytki ;) Meeega porcja a wcześniej dwa grejpfruty i pomarańcza heheh ja mogę jeść same owoce i non stop pomidory a do tego śledzie ;) A dziś jeszcze frytek mi się zachciało ;) Nie dziwie się ze + 4 kg bo jak się ma Hasimoto to tak jest jak się sobie pozwoli;)

Ja również nie mogę ćwiczyc no mój lekarz woli unikać złego po moich doświadczeniach ale ja się tyciem nie martwię bo ja w tamtej ciąży przytyłam 20 kg a już 5 miesięcy po porodzie wróciłam do wagi bo jedzenie tylko z parowaru plus ćwiczenia ;-) Wiec teraz tez myślę że dam radę jeszcze dojdą spacery z dzidzia ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa.. chyba, że zaszczepi to w nas na zawsze. Nie mogę sobie wyobrazić życia bez mlecznej czekolady, tak ją lubiłam ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas infekcja intymna nie chce opuścić :( juz ponad 2 tyg trzyma :( dostałam globulki od gina bo clotrimazolum nie działał... globulki działały 6 dni... skończyłam je brać i wróciło wszystko :( kupiłam dzisiaj multi gyn bo polecalyscie zaaplikowalam przed chwila ale nic mnie nie piecze :p zobaczymy jak zadziała... wykończyć się można. Nigdy nie miałam żadnej infekcji a tutaj bach i nie mogę wyleczyć :(

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Tyle dobrych wieści, ślicznych brzuszków i jeden bąbelek :D ach! Aż się miło przegląda :) i zazdrość się włącza czasem, bo nie dość, że fajne cycki, to jeszcze macie takie napięte brzuszki. Wiem, wiem, u mnie to niby trzecia ciąża, do tego sama sobie jestem winna, bo len ze mnie cholerny i nie ćwiczę, ale żal dupę ściska,że u mnie tej skóry z leksza za dużo naokoło :P

Baronowa, nie smaruj elaboratów, ale weź tak raz na jakiś czas wpadnij, że żyjesz ;)

Diabla, Hiacynta, where are you?

Staram sie cos skrobać, ale 8 h przed kompem i potem h nadrabiania was i mi zapal do ekranu pada ;)
    U nas tez byl dzisiaj kominiarz;). Bo w końcu chcemy ruszyć z remontem ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    oto i mój brzuszek z dwoma lokatorami:)
    zdjęcie w poziomie niestety....nie wiem dlaczego tak się ustawiło;/

dfilxe.jpg

bereda11, xpatiiix3, anka418, mejbi, Carolq, milka_89, FeliceGatto, monaa, i.am.chappie, luna91, Sylika, Madziaaaaa, Aniu_leczka, Marietta, Clio_99, monilia84, izizizi, CassieMK, Lilik lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra brzusio <3

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Dziewczyny,
    oto i mój brzuszek z dwoma lokatorami:)
    zdjęcie w poziomie niestety....nie wiem dlaczego tak się ustawiło;/

dfilxe.jpg

Ale cudny brzuszek ;)
    Jak wy robicie ze macie takie śliczne brzuszki a nadal pozostaje wam super wcięcie w talii i chudziutkie nóżki?Bo mi rośnie brzuszek a do tego jak zwykle mój najgorszy punkt ciała czyli nogi a najbardziej uda odrazu a cycków jak nie było tak nie ma :/

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzy mi sie zeby miec tylko taka pileczke bez utycia wszedzie indziej ,zeby wszystko zostalo jak teraz a rosla piekna pileczka :-) zobaczymy jak to bedzie ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:59

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Dziewczyny jakoś się zasmuciłam chwilę temu.

Powiedzcie mi - czy ja już powinnam coś czuć w brzuchu? Ruchy dziecka? Bo nie czuje nic i zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno wszystko jest ok..?
    Według mnie nie musisz sie martwić, podobno w pierwszej ciąży czuje sie pozniej do tego tez każda z nas ma inna budowę ciała wiec to też pewnie ma jakiś wpływ. Kochana nie martw sie i nie szukaj problemów! Ciesz sie swoim babelkiem bo jak zacznie cię kopać to spać nie bedziesz mogła :)

kkasya lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice - daj spokój, mi się wydaje tak po zdjęciach, że brzuch masz ładnie umięśniony i ogólnie masz figurę ładną :) Cyca nie widziałam więc się nie wypowiem :D Kurczę, ja też zawsze chudzina a teraz ta dupa się rozlazła jakoś tak dziwnie, utraciła jędrność, mam cellulit, którego wcześniej nie miałam ani grama i na boku jakby na żebrach zrobiło mi się takie małe pole cellulitowe - jak się odwracam to skóra się tak marszczy :P No nic - staram się nadrabiać twarzą :D Maseczki, kosmetyki, błyszczyki i nie jest najgorzej.

Mdli mnie przez cały dzień - znalazłam na te wredoty sposób - Hallsy ekstra strong! :p Są tak miętowe, że cały ten nieprzyjemny mdlący posmak się ulatnia.

kkasya - to Twoja pierwsza ciążą prawda? Wydaje mi się, ze przy pierwszej ciąży to późno ruchy czuć nawet koło 20 tc - ja właśnie na 20 tc nastawiam się na pierwsze ruchy, nie chce sobie robić nadziei, że pojawią się wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:51

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki macie :-) i piersi takie pełne ;-) ja niestety bezcyckowa raczej :-D

p19u0tc70smx8ddn.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:59

milka_89 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Tak, pierwsza, no ja niby to wiem, ale gdzieś mi dzisiaj to z tyłu głowy siedzi. Chyba mam za mało do roboty dzisiaj to zaczynam wymyślać :P

Ojjj uwierz mi ja też sobie wymyślam i to dużo :) W poniedziałek trochę się uspokoję :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nas infekcja intymna nie chce opuścić :( juz ponad 2 tyg trzyma :( dostałam globulki od gina bo clotrimazolum nie działał... globulki działały 6 dni... skończyłam je brać i wróciło wszystko :( kupiłam dzisiaj multi gyn bo polecalyscie zaaplikowalam przed chwila ale nic mnie nie piecze :p zobaczymy jak zadziała... wykończyć się można. Nigdy nie miałam żadnej infekcji a tutaj bach i nie mogę wyleczyć :(
    Wspolczuje dolegliwosci :( jesli wspolzyjesz ze swoim facetem albo wspolzylas po leczeniu globulkami prawdopodobnie zarazacie sie nawzaj proponuje abys poprosila lekarza o cos dla meza powinien Ci wypisac i pomoze wtedy leczenie bedzie skuteczne ja tez czesto lapalam infekcje i sama sie leczylam a pozniej wystarczyl raz i dolegliwosci wracaly wtedy moj lekarz zaproponowal tabletki dla niego i masc i podzialalo na dlugo . :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ojjj uwierz mi ja też sobie wymyślam i to dużo :) W poniedziałek trochę się uspokoję :)

ja juz straciłam nadzieję że będę miała dni bez znajdowania problemów i zamartwiania się.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie zarazamy się nawzajem :) Mąż profilaktycznie od razu tez się leczył a jeszcze nie zdążyliśmy współżyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:05

• Negra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Dziewczyny jakoś się zasmuciłam chwilę temu.

Powiedzcie mi - czy ja już powinnam coś czuć w brzuchu? Ruchy dziecka? Bo nie czuje nic i zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno wszystko jest ok..?

Zupełnie nie masz powodów do zmartwień- ja w pierwszej poczułam ruchy mniej wiecej 18t3d. Usłyszałam wtedy taki zabobon, że to oznacza półmetek ciąży- i uwierzcie, bądź nie, ale u mnie faktycznie się sprawdziło- urodziłam w 36t4d. Oczywiście wszystkie zabobony traktuję z przymrużeniem oka- to tylko taka ciekawostka :)

kkasya lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super brzuszki :-)
    Jeszcze kilka tygodni i wszystkie będziemy mieć piłeczki ;-)

Ja w tej ciąży właśnie planuje ze tylko brzuszek mi urośnie. Na razie inne wymiary bez zmian i oby tak zostało :-P

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Zupełnie nie masz powodów do zmartwień- ja w pierwszej poczułam ruchy mniej wiecej 18t3d. Usłyszałam wtedy taki zabobon, że to oznacza półmetek ciąży- i uwierzcie, bądź nie, ale u mnie faktycznie się sprawdziło- urodziłam w 36t4d. Oczywiście wszystkie zabobony traktuję z przymrużeniem oka- to tylko taka ciekawostka :)

Nie strasz bo ja już czuję raz dziennie pukniecie :) od jakiegoś tygodnia... ale mam łożysko na tylnej ścianie, brak brzuszka i juz na prenatalnych mi mówili że mogę powoli coś czuć

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ