Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
anka418 wrote:Nie strasz bo ja już czuję raz dziennie pukniecie
od jakiegoś tygodnia... ale mam łożysko na tylnej ścianie, brak brzuszka i juz na prenatalnych mi mówili że mogę powoli coś czuć
Absolutnie nie chcę straszyć- bardziej uspokoić zmartwione
Tak jak pisałam- do wszystkich zabobonow trzeba podchodzić z przymrużeniem oka. A tak na serio, położenie łożyska gra kluczową rolę. Ja mam na przedniej i pewnie jeszcze chwilę poczekam na takie ruchy, co do których nie będę miała wątpliwości, że to dziecko, a nie kiszkianka418 lubi tę wiadomość
-
kkasya wrote:Dziewczyny jakoś się zasmuciłam chwilę temu.
Powiedzcie mi - czy ja już powinnam coś czuć w brzuchu? Ruchy dziecka? Bo nie czuje nic i zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno wszystko jest ok..? -
Ja tak samo pierwsze ruchy w pierwszej ciąży ok.18/19 w drugiej tak jak teraz szybko jakos w 13 ruchy lekkie smyranie itd a kopniaki jakos 15/16 a był przypadek ze dziewczyna w 23 tyg nie czuła nic a co do czego dzidziuś przodem do pleców i łożysko na przedniej ścianie
hehehe i to amortyzowalo; ) różnie to jest jak łożysko na przedniej ścianie to trochę później czuć
A mi właśnie po drugiej herbacie kanapkami ze smalcem i ogórkach kiszonych zagryzionych pół kilo mandarynek załączyła sie moja kochana koparkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:36
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Hello!
U mnie i mojej fasooli wszystko ok, wszystkie parametry w normie. Ma 56mm i rusza się jak mój pierworodny, czyli będzie kolejny mały bandzior
No i dostałam na jelita nifuroksazyd i nospe:)anka418, Madziuśka, xpatiiix3, Carolq, Magenta, bereda11, Madziaaaaa, luna91, Negra, FeliceGatto, Clio_99, Alicce, monilia84, i.am.chappie lubią tę wiadomość
Kazik :* -
Ufff doczytałam Was
Gratuluję udanych wizyt, brzuszki macie superteż może swój wrzucę za jakiś czas
nie mam lustra w pokoju, a nie będę się fotografować przy teściach...
Ja mam łożysko na tylnej ścianie i wysoko- opis jest zawsze po prenatalnym -
Ja też nie mam pojęcia jak to jest z tym łożyskiem. Ale jakby coś było źle to na pewno by mi powiedzieli.
Doszłam dzisiaj do wniosku ze chyba te moje testy na down syndrom wyszły dobrze bo jak by coś było nie tak mieli dawać znać do 5 dni a na usg byłam tydzień temu
bereda11, myszka2070 lubią tę wiadomość
-
Madziaaaaa wrote:Ja też nie mam pojęcia jak to jest z tym łożyskiem. Ale jakby coś było źle to na pewno by mi powiedzieli.
Doszłam dzisiaj do wniosku ze chyba te moje testy na down syndrom wyszły dobrze bo jak by coś było nie tak mieli dawać znać do 5 dni a na usg byłam tydzień temu
na pewno wyszły ok:)Madziaaaaa, monaa lubią tę wiadomość
-
U mnie na prenatalnych nic nie mówili i łożysku jak i nic nie pisze w opisie może było za wcześnie bo to był 11w6d
Teraz Usg będę pewnie miała dopiero 4.12 tam w Wawie bo mój gin jest przeciwny robieniu częstego usg gdy nic się nie dzieje :/Tylko jak tu wytrzymać jak minęło dwa tygodnie od ostatniego a ja już ciągle myślę czy wszystko okjak tyle wytrzymać w mojej sytuacji ehhh
-
Ostatnio na haloween robiłam sałatkę z pieczarek i wkładałam do plsterka szynki takie niby roladki.
Czosnkowe pieczywo zapiekane w piekarniku czy yorkshire pudding chyba w Polsce też dostępne ja lubię z miastemirlonym i serem żółtym.
Jakieś koreczki mini kanapki tez na pewno się sprawdz. Ja tez zawsze daje własnej roboty ogórki kiszone, grzybki marynowane od mamy oscypka i korbacze nasi znajomi uwielbiają
Ewentualnie jakieś ciasto jak ktoś lubi na słodko imprezy? Chyba że zaszalejesz i możesz wymyślić coś na ciepło np dramstiki z piekarnika
Edit: z ciekawych rzeczy to ostatnio na imprezę jeszcze robiłam cukinię z mięsem i kasza taka nadziewana i naleśniki z kurkuma i carry z farszem z kurczaka i warzyw na ostro to jak ktoś lubi wyraźne smaki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:22
Anniusia, Marietta lubią tę wiadomość
-
Hej ufff nadrobiłam
Mam deja vu, bo znów się naoglądałam cudnych brzuszków
Piękne je macie, dziewczyny! Ja swój wczoraj uwieczniłam na foto, ale z gębą, a nie chcę jej tu pokazywać
Pati, czemu mi się Twoje zdjęcie nie wyświetla? Chciałam zobaczyć ten stoliczek
U mnie dziś jakiś spadek formy, lekki ból głowy cały dzień i mega senność, 3 drzemki dziś zaliczyłam i nic nie zrobiłam