X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Dziewczyny piękne brzuszki macie :-) i piersi takie pełne ;-) ja niestety bezcyckowa raczej :-D
    Ja też niestety bezcyckowa, za to tylek jak wielka szafa,o udach nawet nie wspomnę,ehh

• maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchów dzidzi tez na razie nie czuję, w pierwszej ciąży czułam ok 19tc

• Negra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nie strasz bo ja już czuję raz dziennie pukniecie :) od jakiegoś tygodnia... ale mam łożysko na tylnej ścianie, brak brzuszka i juz na prenatalnych mi mówili że mogę powoli coś czuć

Absolutnie nie chcę straszyć- bardziej uspokoić zmartwione :)
    Tak jak pisałam- do wszystkich zabobonow trzeba podchodzić z przymrużeniem oka. A tak na serio, położenie łożyska gra kluczową rolę. Ja mam na przedniej i pewnie jeszcze chwilę poczekam na takie ruchy, co do których nie będę miała wątpliwości, że to dziecko, a nie kiszki :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Dziewczyny jakoś się zasmuciłam chwilę temu.

Powiedzcie mi - czy ja już powinnam coś czuć w brzuchu? Ruchy dziecka? Bo nie czuje nic i zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno wszystko jest ok..?
    Ja mimo, ze bylam szczypla w pierwszej ciąży to czułam kolo 20 tygodnia. I to bez szalu kopniakowego

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pierwsze ruchy w pierwszej ciąży ok.18/19 w drugiej tak jak teraz szybko jakos w 13 ruchy lekkie smyranie itd a kopniaki jakos 15/16 a był przypadek ze dziewczyna w 23 tyg nie czuła nic a co do czego dzidziuś przodem do pleców i łożysko na przedniej ścianie ;) hehehe i to amortyzowalo; ) różnie to jest jak łożysko na przedniej ścianie to trochę później czuć ;)

A mi właśnie po drugiej herbacie kanapkami ze smalcem i ogórkach kiszonych zagryzionych pół kilo mandarynek załączyła sie moja kochana koparka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a skąd wy wiecie na której ścianie macie łożysko?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na opisie usg nie masz.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mówi na usg - mi na prenatalnych powiedział że wysoko na przedniej ścianie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nisko na tylnej:/. Takze do kontroli czy nie przodujące :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych mówili :)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    U mnie i mojej fasooli wszystko ok, wszystkie parametry w normie. Ma 56mm i rusza się jak mój pierworodny, czyli będzie kolejny mały bandzior :P
    No i dostałam na jelita nifuroksazyd i nospe:)

nick nieaktualny, Madziuśka, xpatiiix3, nick nieaktualny, Magenta, bereda11, Madziaaaaa, luna91, Negra, FeliceGatto, Clio_99, nick nieaktualny, monilia84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff doczytałam Was :)
    Gratuluję udanych wizyt, brzuszki macie super ;) też może swój wrzucę za jakiś czas ;) nie mam lustra w pokoju, a nie będę się fotografować przy teściach... :)

Ja mam łożysko na tylnej ścianie i wysoko- opis jest zawsze po prenatalnym :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm nic mi nie mówił na ten temat a miałam prenatalne ale sprawdzę jeszcze w karcie ciąży - powiedział,że wszystko jest prawidłowo.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pojęcia jak to jest z tym łożyskiem. Ale jakby coś było źle to na pewno by mi powiedzieli. ;-)

Doszłam dzisiaj do wniosku ze chyba te moje testy na down syndrom wyszły dobrze bo jak by coś było nie tak mieli dawać znać do 5 dni a na usg byłam tydzień temu ;-)

bereda11, myszka2070 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trochę odskoczę od tematu: w sobotę robimy parapetówkę i nie mam pojęcia co podać..w życiu raz byłam na parapetówce ale nic nie pamiętam z tego..help me..

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja też nie mam pojęcia jak to jest z tym łożyskiem. Ale jakby coś było źle to na pewno by mi powiedzieli. ;-)

Doszłam dzisiaj do wniosku ze chyba te moje testy na down syndrom wyszły dobrze bo jak by coś było nie tak mieli dawać znać do 5 dni a na usg byłam tydzień temu ;-)

na pewno wyszły ok:)

Madziaaaaa, monaa lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych nic nie mówili i łożysku jak i nic nie pisze w opisie może było za wcześnie bo to był 11w6d :/
    Teraz Usg będę pewnie miała dopiero 4.12 tam w Wawie bo mój gin jest przeciwny robieniu częstego usg gdy nic się nie dzieje :/Tylko jak tu wytrzymać jak minęło dwa tygodnie od ostatniego a ja już ciągle myślę czy wszystko ok :/ jak tyle wytrzymać w mojej sytuacji ehhh

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na haloween robiłam sałatkę z pieczarek i wkładałam do plsterka szynki takie niby roladki. ;-)
    Czosnkowe pieczywo zapiekane w piekarniku czy yorkshire pudding chyba w Polsce też dostępne ja lubię z miastemirlonym i serem żółtym. ;-)
    Jakieś koreczki mini kanapki tez na pewno się sprawdz. Ja tez zawsze daje własnej roboty ogórki kiszone, grzybki marynowane od mamy oscypka i korbacze nasi znajomi uwielbiają ;-)
    Ewentualnie jakieś ciasto jak ktoś lubi na słodko imprezy? Chyba że zaszalejesz i możesz wymyślić coś na ciepło np dramstiki z piekarnika :-P

Edit: z ciekawych rzeczy to ostatnio na imprezę jeszcze robiłam cukinię z mięsem i kasza taka nadziewana i naleśniki z kurkuma i carry z farszem z kurczaka i warzyw na ostro to jak ktoś lubi wyraźne smaki. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:22

Anniusia, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dramstiki z piekarnika brzmi ciekawie..:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ufff nadrobiłam :D Mam deja vu, bo znów się naoglądałam cudnych brzuszków ;) Piękne je macie, dziewczyny! Ja swój wczoraj uwieczniłam na foto, ale z gębą, a nie chcę jej tu pokazywać :P

Pati, czemu mi się Twoje zdjęcie nie wyświetla? Chciałam zobaczyć ten stoliczek :(

U mnie dziś jakiś spadek formy, lekki ból głowy cały dzień i mega senność, 3 drzemki dziś zaliczyłam i nic nie zrobiłam :/

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ