WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Dziewczyny piękne brzuszki macie :-) i piersi takie pełne ;-) ja niestety bezcyckowa raczej :-D
    Ja też niestety bezcyckowa, za to tylek jak wielka szafa,o udach nawet nie wspomnę,ehh

• maimama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchów dzidzi tez na razie nie czuję, w pierwszej ciąży czułam ok 19tc

• Negra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nie strasz bo ja już czuję raz dziennie pukniecie :) od jakiegoś tygodnia... ale mam łożysko na tylnej ścianie, brak brzuszka i juz na prenatalnych mi mówili że mogę powoli coś czuć

Absolutnie nie chcę straszyć- bardziej uspokoić zmartwione :)
    Tak jak pisałam- do wszystkich zabobonow trzeba podchodzić z przymrużeniem oka. A tak na serio, położenie łożyska gra kluczową rolę. Ja mam na przedniej i pewnie jeszcze chwilę poczekam na takie ruchy, co do których nie będę miała wątpliwości, że to dziecko, a nie kiszki :)

anka418 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Dziewczyny jakoś się zasmuciłam chwilę temu.

Powiedzcie mi - czy ja już powinnam coś czuć w brzuchu? Ruchy dziecka? Bo nie czuje nic i zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno wszystko jest ok..?
    Ja mimo, ze bylam szczypla w pierwszej ciąży to czułam kolo 20 tygodnia. I to bez szalu kopniakowego

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pierwsze ruchy w pierwszej ciąży ok.18/19 w drugiej tak jak teraz szybko jakos w 13 ruchy lekkie smyranie itd a kopniaki jakos 15/16 a był przypadek ze dziewczyna w 23 tyg nie czuła nic a co do czego dzidziuś przodem do pleców i łożysko na przedniej ścianie ;) hehehe i to amortyzowalo; ) różnie to jest jak łożysko na przedniej ścianie to trochę później czuć ;)

A mi właśnie po drugiej herbacie kanapkami ze smalcem i ogórkach kiszonych zagryzionych pół kilo mandarynek załączyła sie moja kochana koparka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a skąd wy wiecie na której ścianie macie łożysko?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na opisie usg nie masz.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mówi na usg - mi na prenatalnych powiedział że wysoko na przedniej ścianie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nisko na tylnej:/. Takze do kontroli czy nie przodujące :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych mówili :)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    U mnie i mojej fasooli wszystko ok, wszystkie parametry w normie. Ma 56mm i rusza się jak mój pierworodny, czyli będzie kolejny mały bandzior :P
    No i dostałam na jelita nifuroksazyd i nospe:)

anka418, Madziuśka, xpatiiix3, Carolq, Magenta, bereda11, Madziaaaaa, luna91, Negra, FeliceGatto, Clio_99, Alicce, monilia84, i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff doczytałam Was :)
    Gratuluję udanych wizyt, brzuszki macie super ;) też może swój wrzucę za jakiś czas ;) nie mam lustra w pokoju, a nie będę się fotografować przy teściach... :)

Ja mam łożysko na tylnej ścianie i wysoko- opis jest zawsze po prenatalnym :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm nic mi nie mówił na ten temat a miałam prenatalne ale sprawdzę jeszcze w karcie ciąży - powiedział,że wszystko jest prawidłowo.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam pojęcia jak to jest z tym łożyskiem. Ale jakby coś było źle to na pewno by mi powiedzieli. ;-)

Doszłam dzisiaj do wniosku ze chyba te moje testy na down syndrom wyszły dobrze bo jak by coś było nie tak mieli dawać znać do 5 dni a na usg byłam tydzień temu ;-)

bereda11, myszka2070 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trochę odskoczę od tematu: w sobotę robimy parapetówkę i nie mam pojęcia co podać..w życiu raz byłam na parapetówce ale nic nie pamiętam z tego..help me..

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja też nie mam pojęcia jak to jest z tym łożyskiem. Ale jakby coś było źle to na pewno by mi powiedzieli. ;-)

Doszłam dzisiaj do wniosku ze chyba te moje testy na down syndrom wyszły dobrze bo jak by coś było nie tak mieli dawać znać do 5 dni a na usg byłam tydzień temu ;-)

na pewno wyszły ok:)

Madziaaaaa, monaa lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych nic nie mówili i łożysku jak i nic nie pisze w opisie może było za wcześnie bo to był 11w6d :/
    Teraz Usg będę pewnie miała dopiero 4.12 tam w Wawie bo mój gin jest przeciwny robieniu częstego usg gdy nic się nie dzieje :/Tylko jak tu wytrzymać jak minęło dwa tygodnie od ostatniego a ja już ciągle myślę czy wszystko ok :/ jak tyle wytrzymać w mojej sytuacji ehhh

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na haloween robiłam sałatkę z pieczarek i wkładałam do plsterka szynki takie niby roladki. ;-)
    Czosnkowe pieczywo zapiekane w piekarniku czy yorkshire pudding chyba w Polsce też dostępne ja lubię z miastemirlonym i serem żółtym. ;-)
    Jakieś koreczki mini kanapki tez na pewno się sprawdz. Ja tez zawsze daje własnej roboty ogórki kiszone, grzybki marynowane od mamy oscypka i korbacze nasi znajomi uwielbiają ;-)
    Ewentualnie jakieś ciasto jak ktoś lubi na słodko imprezy? Chyba że zaszalejesz i możesz wymyślić coś na ciepło np dramstiki z piekarnika :-P

Edit: z ciekawych rzeczy to ostatnio na imprezę jeszcze robiłam cukinię z mięsem i kasza taka nadziewana i naleśniki z kurkuma i carry z farszem z kurczaka i warzyw na ostro to jak ktoś lubi wyraźne smaki. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:22

Anniusia, Marietta lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dramstiki z piekarnika brzmi ciekawie..:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ufff nadrobiłam :D Mam deja vu, bo znów się naoglądałam cudnych brzuszków ;) Piękne je macie, dziewczyny! Ja swój wczoraj uwieczniłam na foto, ale z gębą, a nie chcę jej tu pokazywać :P

Pati, czemu mi się Twoje zdjęcie nie wyświetla? Chciałam zobaczyć ten stoliczek :(

U mnie dziś jakiś spadek formy, lekki ból głowy cały dzień i mega senność, 3 drzemki dziś zaliczyłam i nic nie zrobiłam :/

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ