X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    w sensie MY czyli zwiazek masz na mysli???

tak.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Bo po prawej masz jakąś tam żyłę główną, i jak się na niej położysz, to gorzej z krążeniem, zwłaszcza w nogach :)
    Podobnie jest z leżeniem/spaniem na plecach- powiększająca się macica też może uciskać żyłę główną, powodując gorsze dotlenienie dziecka i wpływając na nasze samopoczucie (wywołując nawet zawroty głowy i zaslabniecia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 11:35

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Podobnie jest z leżeniem/spaniem na plecach- powiększająca się macica też może uciskać żyłę główną, powodując gorsze dotlenienie dziecka i wpływając na nasze samopoczucie (wywołując nawet zawroty głowy i zaslabniecia)

ja głównie śpię na plecach - chociaż mnie coś tam ciągnie. może przez to budzę się z bólem głowy?
    muszę poduszkę nabyć

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka, mam nadzieje, ze jednak się dogadacie. My też się cięliśmy w ciąży z Małgosią. Ile razy już byłam spakowana :P Naprawdę było hardcorowo. Ale się dogadaliśmy. Pewne momenty trzeba przetrwać i dać sobie szansę. Teraz działają na Ciebie hormony, dla niego zresztą to też nie jest łatwa sytuacja. Spięcia są nieuniknione. Po prostu poczekajcie z jakimikolwiek decyzjami. Oby było dobrze.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja głównie śpię na plecach - chociaż mnie coś tam ciągnie. może przez to budzę się z bólem głowy?
    muszę poduszkę nabyć
    Może tak być. Ale bóle głowy mogą być też spowodowane zwiększoną ilością krwi krążącej w naszym organizmie. Mnie też często boli głowa- ale na szczęście słabiej niż przed ciążą (od dawna cierpię na straszne migreny). W moim przypadku pomaga fusiasta kawa z jednej łyżeczki- a przy wiekszym bólu kawa z plasterkiem cytryny. Nie muszę wtedy korzystać z paracetamolu. Ale jest to sposób tylko dla osób, które mają niskie ciśnienie!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:

Czemu płakałyście ostatnio na 600 gram szczęścia? Wydarzyło się coś złego. Jeju, mam nadzieję, że nic z Amelką, bo Ci rodzice już tyle przeszli... Zaraz obejrzę na vod!

dziewczyny a co z Melanią ???? coś ostatnio o niej nie mówią ,a przegapiłam ze 3 odcinki jakis tydzien temu ...

Sylika lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też różnie, ale nie narzekam.Dziś się śmiałam z mojego M bo chodzi i mu wszystko śmierdzi na dworze i w domu. Czasami facetom się naprawdę udziela ta nasza ciąża

Marietta lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    dziewczyny a co z Melanią ???? coś ostatnio o niej nie mówią ,a przegapiłam ze 3 odcinki jakis tydzien temu ...
    Wczoraj nadrobilam kilka zaległych odcinków i niestety jej historia nie zakończyła się dobrze :( malutka nie dala rady :,( też trzymałam za nią kciuki.... odc. 35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 11:53

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my z mężem na szczęście praktycznie w ogóle się nie klocimy, ale to dlatego, że on jest barrrrdzo spokojnym człowiekiem i jak jestem najechana to po prostu schodzi mi z drogi☺ Chociaż wydaje mi się, że lepiej czasem się poklocic i wyjaśnić,byle oczywiście z umiarem.

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 06:45

FeliceGatto lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) juz po badaniach, maluszek wszystkie parametry ma w normie, mierzy juz 7,5cm i jest przesmieszny;) macha rączkami, nogami i w ogole był bardzo aktywny. Lekarz nie potwierdzi płci, ale coś między nogami ewidentnie dyndalo;) kolejna wizyta za rowny miesiąc, ciąża idealna, wyniki tez, w końcu mogę odetchnąć.
    Dziękuję za miłe słowa, wsparcie i kciukasy:):)

Kłosia, kamisia88, josephinka84, Negra, xpatiiix3, Sylika, FeliceGatto, Aniu_leczka, kw, kkasya, CassieMK, luna91, katarzyna_d, Madziuśka, bereda11, i.am.chappie, izizizi, Madziaaaaa, Agusia ;), Dariaaa88, konwalijka, Anjaa, monilia84 lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Paris,takie wiadomości aż chce się czytać ☺

paris lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra wiadomości paris ;)

paris lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczę dziewczyny, tak mi strasznie smutno... Musiałam dzis pożegnać psiaka. Nic nie dało sie juz zrobić :(
    A teraz jest tak pusto, ze nie umiem w tej ciszy wysiedzieć...

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Qrczę dziewczyny, tak mi strasznie smutno... Musiałam dzis pożegnać psiaka. Nic nie dało sie juz zrobić :(
    A teraz jest tak pusto, ze nie umiem w tej ciszy wysiedzieć...
    Współczuje :( 8954b27113.png

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo, La-mia :( Bardzo mi przykro :(
    I chociaż teraz zabrzmi to okrutnie, to dobrze, że piesek odszedł jeszcze przed narodzinami dziecka. Jedno serce odeszło, żeby zrobić miejsce dla drugiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 13:19

• kkasya Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:00

Sylika lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    La-mia współczuje wiem jak to boli :(

Dziewczyny czy wy tez sikacie milion razy dziennie? :P

Tak jest! ;)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaatiiiii, Ty już u Kamila? :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia - kocham psy baaardzo i strasznie Ci współczuję. Jednak najważniejsze, że psinka nie cierpi :(

Ja nie sikam, może dlatego, że mało piję - no nie mogę się przemóc do picia wody w nadmiernych ilościach :(

Dziewczyny co do mężów - ja myślę, że ciąża (szczególnie ta pierwsza choć może się mylę) to jest tak inna sytuacja, że chyba normalne, że między dwojgiem ludzi coś się zmienia. Ja z moim nie uprawiałam seksu już dawno :( Nie mogę to raz a dwa spadło mi libido i chyba bym nie mogła teraz się przemóc. Często z nim o tym gadam. Też się boję, że coś może między nami się rozpaść, ale to chyba normalne obawy. Kocham mojego męża - u nas też byw tak, że wolimy osobno poleżeć i odpocząć niż razem non stop.

Paris - gratulacje

paris lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ