X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:00

CassieMK lubi tę wiadomość

• kkasya Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• monaa Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    usunełam zdjecia bo juz mnie namierzaja myslalam ze jak bede miala zmyslone nazwisko i imoe to nikt mnie nie znajdzie no nie ....bo wiecie ja sie ukrywam ;-) ha ha ha
    Ja jestem tak poblokowana że nie można mnie znaleźć ani po mailu ani po imieniu. Może zmień w ustawieniach?

FeliceGatto lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Dziewczyny! Pomocy!
    Jak to jest z tymi stanikami? Gdzie kupujecie i jakie rozmiary? Takie jak w tej chwili macie na powiększone piersi czy jeszcze większe?
    Ja jestem posiadaczka dużych piersi (miseczka E) i zawsze kupowałam staniki w triumphie, dzisiaj byłam w h&m a tam największy rozmiar to wlasnie E, no spoko jak przymierzylam te jeden był akurat (moze z tydzień jeszcze bym pochodziła w nim) a inny model E był za mały :(
    Nie wiem co mam zrobić żeby cos mi trzymało te cycki :p (i nie wydawać 130 ziko lub więcej na stanik na pare tygodni)
    Teraz czasami chodzę te w sportowym, ale ostatnio tez nie było szału, miałam wrażenie jakby był ten biust lekko ucisniety :(
    W ubiegły weekend byłam w sklepie Alles w Łodzi w Manufakturze-kupowałam bon psiapsiolce na urodziny i sama trochę poprzymierzalam. Uwiwlbiam tą firmę, bo po 1.jest polska, po 2 ma piękne wzory i modele w rozmiarach 60-100 A-K,L,a po 3. Cały sklep jest podzielony na pół: po prawej normalna staniki, a po lewej dla mam karmiących. Mierzyłam te z lewej. ehhhh piękne! Przed ciążą nosiłam 65E, teraz skończyłam na 65H. Ostatecznie nie kupiłam, bo pomyślałam, że to jeszcze kie koniec. Ale wiem już, że za jakiś 1-2 mce zamówię je przez internet. Używałam do karmienia w poprzedniej ciąży i byłam zachwycona- mega wygodne, doskonale podtrzymujące i piękne! Wiem, że na inne juz nie będę patrzeć :) Na allegro ten, który mierzylam Caffe latte) kosztuje z przesyłką niespełna 80zl. Taki zakup przyda sięna teraz i później, do karmienia. Tylko musiałabys kupić jakis 0,5-1 miseczkę wiekszy, żeby trochę posłużył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:53

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    O matko cassie - zrób więcej dla mnie teeeeeez!

Zapraszam, zmiksowałam całą zawartość puszki, a do pucharka zużyłam 1/3 składników, więc jeszcze 2 osoby się załapią...albo jedna i dla mnie dokładka, bo pyyyszne to wyszło :D

oar89jcgzipdaets.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Mam deficyt pyszności w domu i mega ochotę na coś dobrego...wymyśliłam, że zblenduję brzoskwinie z puszki na mus i nałożę warstwowo do pucharka: mus, pokruszone krakersy, jogurt grecki, miód i znowu mus... :D
    Świetny pomysł na deser! Ja dziś piekłam brownie, a moja mama sernik z brzoskwiniami- też już się objadam słodkościami :)

CassieMK lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robiłam tort z orzechami włoskimi, ale dzidziusiowi nie smakował, wszystko oddał :P i skończyło się na tym, że tatuś musiał wrąbać sam całą blachę ;) więc na razie odpuszczam sobie pieczenie...

FeliceGatto lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ja ostatnio robiłam tort z orzechami włoskimi, ale dzidziusiowi nie smakował, wszystko oddał :P i skończyło się na tym, że tatuś musiał wrąbać sam całą blachę ;) więc na razie odpuszczam sobie pieczenie...
    A widzisz- mój akceptuje wszelkie słodkości :D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas cudem muffinek waniliowy wczoraj wszedł. słodyczom nadal mówimy nie.

a właśnie sie robią domowe haburgery i fryty (co mi nie przeszkodziło być już w macu na podwójnych frytach :)).

Negra, CassieMK lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży mogłam jeść frytki na śniadanie, obiad i kolację :) najlepiej z sosem czosnkowym. Teraz preferuję słodkie :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni mają tylko dwa salony firmowe- w Łodzi i we Wroclawiu, ale teraz np przebywam w woj lubelskim i już zlokalizowałam mały sklepik z bielizną różnych firm- m.in Alles. Pierwszy biustonosz do karmienia od nich (Naomi lub Noemi) kupiłam w sklepie dla kobiet ciężarnych HappyMum. Także można ich znaleźć w różnych miejscach. Przed chwilą z ciekawości porównałam swoje wymiary z ich tabelka rozmiarów i wszystko się zgadza-jeśli to cokolwiek Ci pomoże. Moja kumpela zamawiala przez Allegro i bez problemu wymieniala rozmiar-trzeba tylko znaleźć dobrego sprzedającego :) nie namawiam, ale naprawdę są wygodne :) ja np w hm nie kupuję bielizny, nawet jak bym chciała, bo u nich miseczka rośnie z obwodem.... A teraz, jak nam cycuchy pecznieja ważne jest, żeby ten obwód trzymał je na swoim miejscu, a nie w okolicach pępka :D

kkasya, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryty hmmmmm to jest BARDZO DOBRY POMYSŁ na kolację!! :D :D

Negra, Madziuśka lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie juz pojechali :) teraz czekam bo ma przyjechać dziewczyna przymierzyć suknie ślubna wiec czekamnpozniej chyba pójdę ba długi spacerek bo tak jakos sie zaduszona czuje :)

bereda11 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie mieszcze w stare staniki. Wyjelam tylko te wkladki;). Takze narazie nie musze nic kupowac.

Farbuje wlosy, z lekka doza niepewności. Mam nadzieje ze nic się nie stanie, a wlosy nie będą zielone, ale miałam juz 5 cm odrosty.

Maz mnie wczoraj rozśmieszyl: Wiesz nasza sekretarka tez jest chyba w ciazy, bo jakas wieksza sie zrobila i ma straszne odrosty.
    Musze sobie więcej czarnych rzeczy kupic bo podobno wyszczuplają ;)

Negra, CassieMK, FeliceGatto, Madziuśka lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Maz mnie wczoraj rozśmieszyl: Wiesz nasza sekretarka tez jest chyba w ciazy, bo jakas wieksza sie zrobila i ma straszne odrosty. ;)
    Brawo dla męża za spostrzegawczość :D a podobno faceci nie zwracają uwagi na takie szczegóły. A więc to wszystko kłamstwo! :)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co musiałam tylko przerzucić się na większe zapięcie pod cyckami, co wskazywałoby na to, że w cyckach nie rosnę, a pod nimi a i owszem... :/

oar89jcgzipdaets.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

Negra lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki.... Tez mi cyce urosly z D mam chyba E albo F masakra w sportowych chodze takie bimbały a poki co po sklepach nie chodze z bielizna ale ogladalam na necie sliczne sa.i do karmienia pozniej moga byc chyba pod koniec miesiaca sobie zamowie. :)
    A ja dzis zjadlam pieczone udka i fryty ;) z glebokiego oleju mmmm.... Pycha dupa rosnie ale nie mam wyrzutow sumienia jakos super ! A na deser tez bym wrąbała jakies ciasto ale niestety leżenie gora ! Jedyne co mi pozostalo to cukierki ktorych mam zapas, merci oraz żelki obowiązkowo :) i co moge dzis zrobic to sie wykapac i nic wiecej .

8954b27113.png

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kw Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh zazdroszczę Wam tej rozmowy o wymianie biustonoszy bo mój biust nadal pozostaje twardo w miseczce A i raczej nie zamierza rosnąć ;) Zresztą od wczoraj tak się zastanawiam jak wy to robicie że rosną Wam takie śliczne brzuszku a nadal macie takie szczupłe nogi?;) Mi pierwsze co tyle to od razu uda :/ Mam 4kg na plusie w tym chyba że dwa w udach a to dopiero 13w6d ehhh

Sylika lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ