X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw no tez nie masz wesolo :( ale pozniej nadrobicie jak skonczycie inwestycje :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw, ja bym tak nie umiała, zupełnie się nie nadaję do takiego związku, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami i widywaliśmy się tylko w weekend, to cały tydzień usychałam z tęsknoty. Co prawda często się teraz mijamy, albo jak jesteśmy w domu to każde się zajmuje swoimi sprawami, nie jesteśmy papużkami nierozłączkami ;) ale tęsknota by mnie zabiła, jakbym Go miała tak rzadko widywać, więc podziwiam :*

oar89jcgzipdaets.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powiem ze jest łatwo ale podpisał kontrakt na 3 lata a zerwanie go wiązało się z dużą kara finansowa :/ A podpisał go na dzień przed koszmarnym Usg połówkowym z synkiem kiedy okazało się ze jest źle ehhh my juz nauczyliśmy się sobie radzić choć bywa cholernie ciężko zwłaszcza gdy tydzień po pogrzebie musiał wyjechać na 9 tygodni ehhh Ja wiem ze jemu też jest ciężko ale cały czas powtarza ze damy rade został jeszcze rok niecały już a potem może w końcu będziemy razem na codzień ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw to możemy sobie rękę podać z tymi naszymi Mężami, jestem w takiej samej sytuacji. Więc wiem doskonale co czujesz i jakie to trudne.
    Cassie niestety myślę że tu nie ma co podziwiać bo to bardzo trudne decyzje za które płaci się wysoką cenę. Teraz nie powiedziałabym że jest łatwiej po czasie ale to co przeżyłam jak wyjechał pierwszy raz to była jedna wielka masakra i nawet nie chce wspominać tego czasu bo chodziłam po ścianach i wpadałam na przemian z histerii w rozpacz. Może trochę nauczyłam się z tym jakoś lepiej radzić ale za każdym razem jak wyjeżdża to kilka dni jestem po prostu nie do życia zanim stanę na nogi.
    Także kw, pewnie mało to pocieszające ale nie jesteś sama Kochana! :) a jest jeszcze kilka dziewczyn których Mężowie wyjeżdżają bo kiedyś już ten temat się przewijał. Takie czasy właśnie mamy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:36

kw lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodziło mi raczej o to, że podziwiam związki, które raz, że się na coś takiego decydują, a dwa, że potrafią to przetrwać. Nie twierdzę przecież, że to łatwe decyzje, ale taką decyzję trzeba podjąć. Ja bym nie potrafiła.

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casssie ja wiem, wiem że nie miałaś nic złego na myśli :) ja może źle jakoś sformułowałam wypowiedź i to o co mi chodziło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:54

CassieMK lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a mnie rozlożyło na dobre w czwartek i piatek tak mnie głowa bola ze nawet jesc nie moglam wieczorem juz mnie gardlo zaczelo bolec a dzisiaj z nosa to mi ciurkiem leci:/ Milego wieczoru życze i niedzieli :*

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Oni mają tylko dwa salony firmowe- w Łodzi i we Wroclawiu, ale teraz np przebywam w woj lubelskim i już zlokalizowałam mały sklepik z bielizną różnych firm- m.in Alles. Pierwszy biustonosz do karmienia od nich (Naomi lub Noemi) kupiłam w sklepie dla kobiet ciężarnych HappyMum. Także można ich znaleźć w różnych miejscach. Przed chwilą z ciekawości porównałam swoje wymiary z ich tabelka rozmiarów i wszystko się zgadza-jeśli to cokolwiek Ci pomoże. Moja kumpela zamawiala przez Allegro i bez problemu wymieniala rozmiar-trzeba tylko znaleźć dobrego sprzedającego :) nie namawiam, ale naprawdę są wygodne :) ja np w hm nie kupuję bielizny, nawet jak bym chciała, bo u nich miseczka rośnie z obwodem.... A teraz, jak nam cycuchy pecznieja ważne jest, żeby ten obwód trzymał je na swoim miejscu, a nie w okolicach pępka :D
    Też kupiłam tej firmy biustonosze a dokładnie do.karmienia, kupiłam dwa tygodnie przed porodem na allegro, zmierzylam się, dobrał zgodnie z tabela ba aukcji na jednej pisałam z kobietą i mi doradziła i są super, teraz kupie sobie jeden nowy, oczywiście jeśli moje piersi rusza z mlekiem, bo w pierwszej ciąży nie chciały nic wyprodukować

Negra lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Kw to możemy sobie rękę podać z tymi naszymi Mężami, jestem w takiej samej sytuacji. Więc wiem doskonale co czujesz i jakie to trudne.
    Cassie niestety myślę że tu nie ma co podziwiać bo to bardzo trudne decyzje za które płaci się wysoką cenę. Teraz nie powiedziałabym że jest łatwiej po czasie ale to co przeżyłam jak wyjechał pierwszy raz to była jedna wielka masakra i nawet nie chce wspominać tego czasu bo chodziłam po ścianach i wpadałam na przemian z histerii w rozpacz. Może trochę nauczyłam się z tym jakoś lepiej radzić ale za każdym razem jak wyjeżdża to kilka dni jestem po prostu nie do życia zanim stanę na nogi.
    Także kw, pewnie mało to pocieszające ale nie jesteś sama Kochana! :) a jest jeszcze kilka dziewczyn których Mężowie wyjeżdżają bo kiedyś już ten temat się przewijał. Takie czasy właśnie mamy...

Och wiem ze teraz są takie czasy i par takich jak nasze jest mnóstwo :/ Trzeba sobie jakoś radzić. Nie mam wśród przyjaciół żadnej pary która rozstaje się na dłużej niż na dobę i nikt z nich nie jest w stanie mnie zrozumieć jak jest ciężko :/ Większość koleżanek twierdzi zei dobrze bo się nie kłócimy a pozostali zawsze mówią tylko ze mamy dużo kasy przez to ale nikt nie widzi jak bardzo tęsknimy i jak jest ciężko ehhh.
    Zgadzam się z tymi rozstaniami ja najbardziej nie lubię dnia w którym wyjeżdża bo rano budzę się wtulona w jego ramiona a za kilka godzin dzwoni za jakiegoś miejsca na końcu świata i tak jest samotnie i pusto nagle i przez kilka dni naprawdę ciężko znaleźć sobie miejsce :/ Ciężko wytrzymać zwłaszcza teraz gdy całe dni siedzę sama ale cóż takie życie ;)

Kalendarz
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Też kupiłam tej firmy biustonosze a dokładnie do.karmienia, kupiłam dwa tygodnie przed porodem na allegro, zmierzylam się, dobrał zgodnie z tabela ba aukcji na jednej pisałam z kobietą i mi doradziła i są super, teraz kupie sobie jeden nowy, oczywiście jeśli moje piersi rusza z mlekiem, bo w pierwszej ciąży nie chciały nic wyprodukować
    Ja niedługo kupię właśnie ten Caffe Latte, bo taki kremowo-cielisty kolor super sprawdzi się latem (na alllegro sprzedaje się jak świeże bułeczki) i pewnie wybiorę co najmniej jeszcze jeden. Te z pierwszej ciąży też jeszcze posłużą chwilkę :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:50

kw lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Och wiem ze teraz są takie czasy i par takich jak nasze jest mnóstwo :/ Trzeba sobie jakoś radzić. Nie mam wśród przyjaciół żadnej pary która rozstaje się na dłużej niż na dobę i nikt z nich nie jest w stanie mnie zrozumieć jak jest ciężko :/ Większość koleżanek twierdzi zei dobrze bo się nie kłócimy a pozostali zawsze mówią tylko ze mamy dużo kasy przez to ale nikt nie widzi jak bardzo tęsknimy i jak jest ciężko ehhh.
    Zgadzam się z tymi rozstaniami ja najbardziej nie lubię dnia w którym wyjeżdża bo rano budzę się wtulona w jego ramiona a za kilka godzin dzwoni za jakiegoś miejsca na końcu świata i tak jest samotnie i pusto nagle i przez kilka dni naprawdę ciężko znaleźć sobie miejsce :/ Ciężko wytrzymać zwłaszcza teraz gdy całe dni siedzę sama ale cóż takie życie ;)

Mnie ostatnio koleżanka wkurzyła bo jej mąż wyjechał służbowo na dwie czy trzy noce i tak mi się żaliła strasznie że sama w domu jest itd. i napisałam jej że to na szczęście tylko trzy noce i zaraz będzie go miała z powrotem, nie to co ja. A ona mi powiedziała że no tak ale ja to już przyzwyczajona jestem. Naprawdę super zrozumienie...
    Ehh no ale co zrobić, sytuacja jest jaka jest, trzeba się trzymać, to nie będzie trwało wiecznie na szczęście :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    Cześć dziewczyny a mnie rozlożyło na dobre w czwartek i piatek tak mnie głowa bola ze nawet jesc nie moglam wieczorem juz mnie gardlo zaczelo bolec a dzisiaj z nosa to mi ciurkiem leci:/ Milego wieczoru życze i niedzieli :*

Możemy sobie ręce podać ;)

Dziewczyny, a Wasi mężowie tak na długo? Jak Bąbel się urodzi, to też?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kw Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    u nas to samo :/ a właśnie widziałam na fejsie, że będziemy mieć to samo nazwisko :P

A więc kolejna wataha powstanie ;)

Kalendarz
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:

U nas jak dziecko się urodzi M przyjedzie na dłużej czyli pewnie z miesiąc będzie... Mnie przeraża bardzo to że jestem w domu sama z córką i chyba zacznę już teraz się modlić o to żebym urodziła w terminie i żeby M wtedy był już w domu bo wiecie, gdybym była w pierwszej ciąży to trudno, w taksówkę i wio do szpitala. A ja będę musiała jeszcze myśleć o dziecku które mam w domu, które trzeba do przedszkola prowadzić itd, które będzie musiało mieć zapewnioną opiekę a jak nie Mąż w domu to nie wiem kto

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko :( Cholera. Trudno macie. Bardzo trudno. Mam nadzieję, że Wam się szybko uda znaleźć inne rozwiązanie, inną pracę, że będziecie w domu razem każdego dnia.

• kw Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:

No u mnie na pewno tak bo kontrakt jeszcze na niecały rok ale nie wiem jak to będzie bo mój M to bardzo miękki jest choć gra twardziela i jemu teraz ciężko się rozstawać i w ogóle twierdzi ze wszystko go omija usg itp to nie wiem jak on zostawi nas i pojedzie :/

Kalendarz
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż mój wyjeżdża tylko na maks dwa dni, powiedzmy raz-dwa razy w miesiącu, a jak rodziłam, to był we Wrocławiu i dotarł już po :P

• mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Chociaż mój wyjeżdża tylko na maks dwa dni, powiedzmy raz-dwa razy w miesiącu, a jak rodziłam, to był we Wrocławiu i dotarł już po :P

Doskonałe wyczucie czasu ! ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:50

kw lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ