X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to śmieszne my sami często mamy polew z tego albo Sral w moich okolicach tez bardzo popularne :-D

w7eM.png
    ozEK.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z imion dla chłopca bardzo podoba się Tymon. I właściwie żadne inne. A mój mąż jest kategorycznie na nie :( dziewczynka natomiast tylko Laura. Tu na szczęście nie dyskutuje ;)
    A u najbliższych przyjaciół mamy Inez :)

Sylika lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemu ze zmianą nazwiska, jest zwyczajne że tak powiem więc nawet się nie zastanawiałam, zmieniłam bo chciałam być Jego i już :D i bardzo się z tego cieszyłam ogólnie heh :D
    A co do takich ekstramalnych przypadków jak Fiut no to się szczerze dziwię bo w takich wypadkach to w ogóle chyba można zmienić nazwisko bo jest zwyczajnie obraźliwe. Na pewno bym takiej atrakcji nie zafundowała dzieciom, nazwisko Fiut dla dzieci w wieku szkolnym i każdym wieku zresztą to od razu skazanie na pośmiewisko, taka jest prawda.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogła zostać przy swoim a on przy swoim jak tak bardzo go lubi ale jej wybór dla mnie porażka i powód do śmiechu a dzieci będą miały przerabane w szkole :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Mi z imion dla chłopca bardzo podoba się Tymon. I właściwie żadne inne. A mój mąż jest kategorycznie na nie :( dziewczynka natomiast tylko Laura. Tu na szczęście nie dyskutuje ;)
    Inez i to jest poprawnie a nie jak moka bratowa Ines a nazwisko na S. Ines S. Masakra.

Negra lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciągle chodzi po głowie Anastazja, ogólnie szukamy.polskiego imienia bo nazwisko jest też polskie ale żeby łatwo było w języku angielskim wymówić. Z Wiktorem teraz nie mają problemu ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Inez i to jest poprawnie a nie jak moka bratowa Ines a nazwisko na S. Ines S. Masakra.
    Właśnie jeszcze jedna kwestia, dosyć ważna: to jak imię brzmi z nazwiskiem. Czasami rodzice myślą tylko o imieniu i mamy np. Nicole Kiełbasę albo inne extrema :D
    Słyszałam też o takich dziwactwach, jak nazywanie dziecka spolszczonym imieniem: Dżessika :D no sorry, niebardzo...

luna91 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez to sie nie podoba a nazwisko jest 4 literowe i to imie nie pasuje za nic na swiecie! Imie ladne ale napisane poprawnie a nie z takim bykiem! Na koncu .

201604075381.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja życzę Wam już dobrej nocki bo śpię na siedząco także wskakuję pod kołderkę, kolorowych snów! :)

La-mia lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja będę się nazywała dokładnie tak, jak siostra P., bo ona została przy panieńskim. Do swojego panieńskiego juz wrócić nie mogę, bo na to po rozwodzie był jakiś tam określony czas, a ja rozwiodlam się prawie 11 lat temu :P

Do tego... no dobra, powiem Wam, bo to jest niezły przypal. Ja mam panieńskie Kowalska. A mój eks mąż Wiśniewski. Tak więc wracać z Wiśniewskiej do Kowalskiej, to trochę kiszka :P Ale do Wiśniewskiej przez te kilkanaście lat się przyzwyczaiłam.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak o imionach to u nas (taj jak i u Cassie :D ) Aleksander a dziewczynka Kornelka pewnie chociaz z dziewuszką mamy dylemat.

A nazwisko męża jest ok, choć moje panieńskie baaardzo mi się podobało - było typowo polskie i z niczym się nie kojarzyło - nawet z żadnym imieniem czy rzeczą. Ale grunt, że mężowe nie jest przypałowe :D

Sylika, FeliceGatto, CassieMK, migussia lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi dobrej nocy :).
    Felice nowe nazwisko to jeszcze nie taka.tragedia tyle ze mialas dlugie nazwiska a to takie krociotkie. Ale przyzwyczaisz sie znow ja bym zmienila.

FeliceGatto, mejbi lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander Oluś też ładnie :)

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Mój synuś ma Tymon a mąż Szymon :-P nazwisko ma ok heh ale beka z fiuta boże nie powinnam ale leżę i nie mogę przestać się śmiać :-D

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:50

cd9bskjojgq3qzff.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać - już myślę o poniedziałkowej wizycie. Jutro posiadówka u teściów. Przynajmniej szybciej zleci ta niedziela.

Dziewczyny, jutro wstawię Wam mój brzuch na FB - nie wiem czy widać gołym okiem, ale mam taki okrąglutki i twardy jak dotykam :D Nieźle mi się powiększył. Nie wciągnę go już bo czuję opór. No i czasami się macam to wyczuwam bez trudu macicę :P Ja marzę o brzuszku już, ale wiem, że na taki pokaźny trzeba jeszcze poczekać :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mojego męża sie nazwisko podobało, bo nawet ulice mamy dopasowaną pod nazwisko ;) Jak komuś podaje Moje dane to zawsze się uśmiecha ;)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Co do nazwiska męża, to mi się mojego podoba (choc dość smiechowe i jednoznacznie wskazuje przezwisko) :)

Luna-nie bój się! Bedzie ok! Przecież inaczej byc nie może...

Ja mam w piątek, 13.11, genetyczne i tez trochę sie stresuje, ale przecież nic złego sie nie dzieje i nie ma podstaw zeby uważać ze cos bedzie nie tak, wiec musi byc dobrze!

monaa, FeliceGatto lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielnie :-) miałam doła od piątku i nie chciałam smęcić, najśmieszniejsze jest to, że nawet nie wiem czemu mnie humor opuścił. Ale słońce dziś świeci i jest dobrze :-D
    Ja mam konto firmowe na fb i tak nie bardzo chyba mogę je wykorzystywać do innych celów, może fakt założę fikcyjne, pomyślę, tu zdecydowanie się czuję bardziej "tajnie" :-D
    Co do nazwiska, mój mąż ma ładne, nawet bardzo, ale mam podwójne, bo moje stare takie krótkie, chociaż już po tych kilku latach już się przedstawiam jego ;-)

• williams1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Jeśli mojej córci nic nie wyrośnie między nogami to będzie Maja,a jeśli jednak wyrośnie to nie wiem :-(

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ