X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam , jakaś lipa wszystko mnie boli macica, stopy , kręgosłup :( kiepski dzien

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:50

asioczek86 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstał panicz pff...

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Pati zluzuj nie nastawiaj sie tak negatywnie :* Mój M sie śmieje ze musi spać puki moze :) moze Twoj tez zaczol to stosować :)

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja miałam problem z pęcherzem, piłam żurawinę i brałam przez 2 dni urointime i przeszło, teraz tylko żurawinkę piję żeby nie wróciło.

dzięki za odpowiedź. a byłaś z tym u ginekologa czy sama sobie poradziłaś? ja mam 20listopada wizytę i nie wiem, czy mam iść jutro czy najpierw leczyć się sama i pójść do ginki dopiero tego 20tego.... co byś mi poradziła?

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Ja jestem tak poblokowana że nie można mnie znaleźć ani po mailu ani po imieniu. Może zmień w ustawieniach?
    mysle ze znalezni mnie po prostu po zdjeciu tylko jest ta mozliwosc bo nikt by nie wpadl ze genowefa to moge byc ja ale zdjecie no i wyswietlalo mi caly czas ludzie ktorych znasz i wsztscy moi znajomi ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie :) Napiszcie coś więcej o sobie :)

Chorym życzę zdrówka (sobie też,ale coś nie pomaga :P ).

Carolq, kkasya lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha również witam się w 15 tygodniu ;-) Dziś mam kiepski dzień bo i kiepsko spałam bo tylko do 3 a później tylko juz przekręcalam się z boku na bok :/ Do tego dziś tak dziwnie boli mnie brzuch trochę jak na okres i dość mocno prawa pachwina wiec myślę że macica się rozciąga ehhhh Pędze zaraz na obiad do rodziców bo mam ochotę na rosołek którego dla mnie samej nie chce mi się gotować ;-)

Witam nowe dziewczyny ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • Narinka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Wczoraj miałam badania genetyczne 1 trymestru. Lekarz nie mógł znaleźć kości nosowej, bardzo długo oglądał i powiedział, że widać małą chrząstkę, ale nie spełnia ona parametrów, żeby mógł napisać, że kość nosowa jest obecna :( W podsumowaniu napisał, że jest opóźnione kostnienie nosa. Przezierność karkowa wyszła 2,2. Badanie miałam w 12+5tc. Skierował nas na test Pappa, zrobiliśmy je od razu wczoraj w szpitalu, po weekendzie powinien być wynik. Bardzo się boję :( Dodam, że w opisie badania napisał, że "warunki badania utrudnione z powodu blizny pooperacyjnej" (operację miałam w czerwcu).
    Zastanawiam się czy iść na jeszcze jedno USG do innego lekarza.
    Czy któraś z was miała podobnie?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    Wczoraj miałam badania genetyczne 1 trymestru. Lekarz nie mógł znaleźć kości nosowej, bardzo długo oglądał i powiedział, że widać małą chrząstkę, ale nie spełnia ona parametrów, żeby mógł napisać, że kość nosowa jest obecna :( W podsumowaniu napisał, że jest opóźnione kostnienie nosa. Przezierność karkowa wyszła 2,2. Badanie miałam w 12+5tc. Skierował nas na test Pappa, zrobiliśmy je od razu wczoraj w szpitalu, po weekendzie powinien być wynik. Bardzo się boję :( Dodam, że w opisie badania napisał, że "warunki badania utrudnione z powodu blizny pooperacyjnej" (operację miałam w czerwcu).
    Zastanów się co byś zrobila z wynikiem. Jesli jesteś sklonna do amniopunkcji to idź i drąż dalej

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Wspolczuje Wam dziewczyny ja bym chyba nie dala rady ja ze swoim nue widze sie w sumie prawie caly dzien a gdy nie spelna miesiac temu mial inna prace to wychodzil o 5 a wracal 20-22 a teraz od 6-18 praktycznie stale godziny i niby troche lepiej ale powiem wam ze taka rozlaka oddal ludzi ja widze taka roznice ze w wielu sprawach nie potrafie znalezc wspolnego jezyka i sa klotnie tak jak i inne sprawy domowe cos zaniedbane z powodu jego dlugiej pracy wszystko na mojej glowie i tylko sie spueramy bo sil mi czasami brak .Lekarz mowi bym oszczedzala sie ale jak to zrobic ? Chlopcy do szkoly pozniej obiad. I inne obowiazki i tak nie mam pomocy w rodzinie wszystko sama zastanawiam sie co bedzie jak maluchy sie urodza ....
    A tak jak wy po tyle czasu sie nie widziec nie wyobrazam sobie ...
    A tak z innej beczki dziewczyny czy wasze pociechy maja juz wybrane imie ? Ja dla syna mysle nad imieniem Nataniel i to od dawna moj na imie Natan zareagowal pozytywnie ale jak uslyszal Nataniel to gębą kreci ! Stary osioł ...a dla córki mam kilka co wy na to i pomorzcie wybrac pierwsze taki dla mnie najbardziej odpowiadajace to
    Vanessa w jakims programie widzialam i spodobalo mi sie bardzo .
    Kolejne to
    Emma
    Inga
    Livia
    I Nela
    sylika my mamy do wyboru tez Nela mi tez sie podoba Livia ale mojemu sie nie podoba ..a co do meskich to Dorian albo ALan ...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:50

asioczek86 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    a mi sie podoba Franek :) mezowi nie :(
    buuuuuuuuuuuu

Narinka - tzymam kciuki zeby ta kosc nosowa sie pojawiła ...

a ja we wtorek na usg do swego lekarza nareszcie - mialo byc 9ego ale przelozył :( no nic jeden dzien w te czy w te nie robi w sumie różnicy ...

• kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Ja bym poszła sprawdzić jeszcze u kogoś innego, żeby być pewnym. Test Pappa niestety nie zawsze daje odpowiedź.Nie chce Cię straszyć bo przecież wszystko może być dobrze ale ja wiem ze gdy kazali zrobiłam amniopunkcje i choć to nie zmieniło faktu ze chciałam donosi ciążę to dało mi świadomość tego co się dzieje i cieszenia się każda chwila z moim synkiem gdy był w brzuszku. Oni nie robią takich badań gdy nie są potrzebne ale napewno zanim się mu poddasz powinnaś zrobić to usg jeszcze gdzieś indziej bo czasami to sprzęt jest za słaby a czasami lekarz coś źle zobaczy pomyłki się zdarzają bo to wkońcu tez tylko ludzie

Kalendarz
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka, ja też poszłabym jeszcze na inne usg. Test pappa serio nie jest jakiś wybitnie miarodajny, zwłaszcza, jeśli wskazuje duże ryzyko. Po amniopunkcji okazuje się, że większość dzieci z dużym ryzykiem z pappy jest zdrowa. Także na razie bez stresu :) Przezierność wyszła ładna.
    A w ogóle, i to chyba nie tylko Ty, ale każda z nas, powinnaś/powinnyśmy pogadać z partnerami, co zrobimy w przypadku, kiedy okaże się, że dziecko będzie chore/z wadami. Lepiej jest ustalić wspólny front wcześniej, niż po fakcie. Wtedy myślimy trochę logiczniej. Tak mi się wydaje. My od razu ustaliliśmy, co zrobimy w takiej sytuacji.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Narinka ja bym poszła na usg gdzie indziej dla porównania. Powiem Ci tylko tyle że moja koleżanka miała taką samą sytuację jak Ty, lekarz nie widział kości nosowej, co lepsze wyniki Pappa wyszły jej źle. Zdecydowała się na amniopunkcję i wyszło wtedy że dziecko zdrowe. Odetchnęła ale do końca ciąży się potem bała mimo wszystko, urodziła w terminie 100% zdrowe dziecko. Pamiętaj że pappa to tylko statystyka, pokazuje ile kobiet z takimi parametrami jak Twoje rodzi chore dziecko. Więc w sumie pappa nie mówi nic konkretnego, dopiero amniopunkcja jeśli ktoś się na nią zdecyduje. Ale przede wszystkim ja bym powtórzyła badanie usg u innego lekarza

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Zastanów się co byś zrobila z wynikiem. Jesli jesteś sklonna do amniopunkcji to idź i drąż dalej

Ja myślę że każda wiedza jest lepsza niż niewiedza i niepewność. Gdybym była w takiej sytuacji na pewno dążyłabym do tego żeby dowiedzieć się jak najwięcej i rozwiać wszelkie wątpliwości

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw jesteśmy na tym samym etapie i też dzisiaj mnie boli prawa strona brzucha, rano była masakra a teraz już ok :) rozciąga się brzuchol.

mam nadzieję, że cycuchy już przestaną rosnąć, są 2 rozm większe.. jak tak dalej pójdzie to tych rozstępów będzie mnóstwo :/

Uciekam na obiad do mamy, miłego dnia!

• kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ja myślę że każda wiedza jest lepsza niż niewiedza i niepewność. Gdybym była w takiej sytuacji na pewno dążyłabym do tego żeby dowiedzieć się jak najwięcej i rozwiać wszelkie wątpliwości

Tak to prawda że nawet najgorsza prawda jest lepsza od niewiedzy i ciągłego zastanawiania się czy na pewno. Tym bardziej jeśli okazuje się ze wszystko dobrze to strach do końca na pewno niewielki towarzyszy ale nie jest on taki jak przy ciągłym myśleniu czy jest źle

Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja musze poczytac o aminopunkcjii bo niewiele wiem na ten temat... a jutro mam badanie tak sie cieszymy ....

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ