X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    a ja się meczę z prezentacją na mgr ;/ masakra tak mi się nie chce ;/

oj jak się cieszę,że już nie studiuję nie dałabym rady w ciąży mam jakieś zaćmienia umysłu

Madziaaaaa, Carolq lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie tez o grupie wsparcia aby zrzucić zbędne kg po porodzie ja też się będę pisać jak najszybciej będę się zabierać do pracy brakuje mi tej.energii siły i.kondycji jaka miałam przed ciążą ;-) dodatkową motywacja będą chrzciny i wesele przyjaciółki w sierpniu.;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Pisalyscie tez o grupie wsparcia aby zrzucić zbędne kg po porodzie ja też się będę pisać jak najszybciej będę się zabierać do pracy brakuje mi tej.energii siły i.kondycji jaka miałam przed ciążą ;-) dodatkową motywacja będą chrzciny i wesele przyjaciółki w sierpniu.;-)

Dołączam. Ja hajtam się 1 października ;)

Carolq, Madziaaaaa, izizizi, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dołączam. Ja hajtam się 1 października ;)
    To masz dość dużo czasu gdzieś 4 miesiące jak będziesz się dobrze czuła, dużo można zdziałać w tym czasie jak się zepnie dupke :-P.

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa ja też idę 6 sierpnia na wesele, już myślę jak to będzie, w co się ubiore żeby zatuszować tłuszcz i komu zostawić dziecko, już wszystkie siorki się zaoferowały :P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Madziaaa ja też idę 6 sierpnia na wesele, już myślę jak to będzie, w co się ubiore żeby zatuszować tłuszcz i komu zostawić dziecko, już wszystkie siorki się zaoferowały :P
    A to ja tydzień po tobie ;-)
    My mieszkamy w Małopolsce a wesele pod Warszawą wiec dzieciaki rodzicom zostawiamy dwa razy w roku widzą wnuka to myślę że się zgodzą :-P
    Ja myślę wrócić do tej figury jaka miałam przed ciążą wiec kiecke kupie w sierpniu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 16:17

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jeju jak mi brak sił na cokolwiek, ktoś tak ma?

w dodatku mdli i mdli..:(

Jaaa.. i boli głowa :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:

Po Małgosi chudłam rok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu ja myślałam że Ty już pełnoprawna mężatka :) no to fajnie masz ten najpiękniejszy dzień przed sobą :) my też mamy w sierpniu ale pod koniec :P 28 chyba czy jakoś tak :P i to jeszcze tak daleko od Wawy :) no ale ...

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero schudłam po 1,5 roku ale późno się za odchudzanie zabrałam 14 miesięcy po porodzie :|

Oby Wam dziewczyny szybko przeszły te mdłości :|

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mnie też co chwile boli w tej ciąży , od czego to tak ;/ to mój jedyny objaw ale i tak wkurzający :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ciociu ja myślałam że Ty już pełnoprawna mężatka :) no to fajnie masz ten najpiękniejszy dzień przed sobą :) my też mamy w sierpniu ale pod koniec :P 28 chyba czy jakoś tak :P i to jeszcze tak daleko od Wawy :) no ale ...

Ja po cywilnym, 15 lat temu :P Teraz kościelny (yeeeey) z nowym przyszłym (yeeeeey) :D Z trójką dzieci raczej białej sukni i welonu nie będzie, hahaha. Robimy w Wawie wszystko. A Wy czemu poza?

Carolq, Marietta lubią tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oi ciotki, ciezko Was nadrobić (a tylko od rana miałam zaległości ;) )

Właśnie dzwonili do mnie, ze piątkowe prenatalne albo muszę przełożyć, albo pójść do innego lekarza, bo tego, do którego sie zapisałam, nie bedzie :(

No jak nie urok, to to drugie :(

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zabijcie tylko hahaha to pokaże wam jak ja 9msc po Marcelu wyglądałam :P tylko ja taka wykrecona hahah u Kamila jeszcze fotka robiona była ;P no także tego po lewej taka torba ile ja tam z 76-78 kg nie pamiętam dokładnie a ta po prawe niecałe 3msc później i juz 62 :P

2ex67lu.jpg

Madziaaaaa, Agnieszka0812, Marietta, katarzyna_d, FeliceGatto, paris, Aniu_leczka, luna91, Madziuśka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 5msc i 7dni po porodzie Nel teraz te chce tak szybko i tak mało przytyć )

2nv3x1z.jpg

Madziaaaaa, FeliceGatto, Aniu_leczka, luna91 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ty to super wyglądasz!
    Na żadnym zdjęciu nie jesteś gruba ;-)
    Ja mam foty ale tutaj to wstyd pokazywać jedynie fb ;-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Dziewczyny jestem załamana :( nie wiem czy słusznie czy nie, ale aż ryczeć mi się chce :( dzwonili z przychodni gdzie robiłam prenatalne i pow, że badania biochemiczne wyszły w porządku, więc jedna dobra wiadomość. Ale pielęgniarka zaznaczyła, żebym jeszcze w tym tyg koniecznie umówiła się na echo serca płodu z racji tego podwyższonego nt (nt=2.7) i od razu zapisała się na prenatalne w 18 t.c. Lekarz w gabinecie mówił, żeby się nie martwić, że teraz przyjmuje się za normę bardzo często nt=3 a teraz dzwonią z takimi info, że z racji podwyższonego nt mam dodatkowo zacząć działać.. strasznie mnie to podłamało :(( miała któraś z Was doczynienia z badaniem echa serca dziecka?
    Ja robiłam echo w pierwszej ciąży w 20 tc, było podejrzenie wady serca, ale wszystko było ok, po prostu gin do której chodziłam nie miała praktyki w szpitalu i chyba wolała dmuchać na zimne.

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to jaki masz naturalny kolor włosów? To po lewej ciemniejsze włosy jak nie Ty ;-) też chciałabym tak szybko wrócić do formy..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nie my w czerwcu w tym roku braliśmy :) mamy znajomych weselicho w sierpniu :P sorki troszkę pomieszałam :P
    Pati Ty to jesteś laska :P ja w życiu tak nie bede wyglądac :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po lewej naturalne i wtedy jak kocha wyglądałam ale mi się wszysków równomiernie rozłożył temu tak nie widać ale cycki gigant miałam wtedy :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ