X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    Hahahahaha mnie też by sie przydał ;) może choc jedna noc bym sie wyspała ;)

Jak chcesz mogę i tobie załatwić hahaha przy okazji basen :P w późniejszym etapie ciazy jak będziemy się poruszać jak wielkie mamuty :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciukaski za wizytujace :)

olala4, olala4 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

No i jeszcze jedna sprawa.
    TSH przy normach dla ciężarnych 0,2-3,5 to ja miałam 0,174.
    Kazał mi zrobić ft3 i ft4 i do endokrynologa.
    Nie mam zielonego pojęcia na temat tarczycy a tyle razy o tym pisałyście. Jak często chodzicie do endokrynologa i państwowo czy prywatnie? Ja chyba chciałabym państwowo pójść bo ostatnio poszło masę kasy na wszystkie badania prywatnie, wizyty i teraz genetyczne na dniach. Muszę cokolwiek na temat tej tarczycy poczytać bo wiem tyle co nic.

Co do TSH u mnie wynosiło 0.007 przy normach 0.01-2.5, gin zleciła mi wykonanie FT3 i Ft4 i kontrolę u endokrynologa. Niestety nawet ze skierowaniem prywatnie czekałam 2 tygodnie na wizytę. Na świeżo powtórzyłam też wszystkie wyniki i TSH wyniosło później już 0,032. W sobotę miałam wizytę i endokrynolog powtórzyła to co moja gin, że maleństwo się rozwija i dlatego moje hormony świrują. Ale jak widać wszystko zaczyna się normować. Ciekawe jest też to, że moje straszne wymioty i mdłości w I trymestrze były właśnie spowodowane tak drastycznym spadkiem TSH.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • martis Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana :( nie wiem czy słusznie czy nie, ale aż ryczeć mi się chce :( dzwonili z przychodni gdzie robiłam prenatalne i pow, że badania biochemiczne wyszły w porządku, więc jedna dobra wiadomość. Ale pielęgniarka zaznaczyła, żebym jeszcze w tym tyg koniecznie umówiła się na echo serca płodu z racji tego podwyższonego nt (nt=2.7) i od razu zapisała się na prenatalne w 18 t.c. Lekarz w gabinecie mówił, żeby się nie martwić, że teraz przyjmuje się za normę bardzo często nt=3 a teraz dzwonią z takimi info, że z racji podwyższonego nt mam dodatkowo zacząć działać.. strasznie mnie to podłamało :(( miała któraś z Was doczynienia z badaniem echa serca dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:40

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Dziewczyny jestem załamana :( nie wiem czy słusznie czy nie, ale aż ryczeć mi się chce :( dzwonili z przychodni gdzie robiłam prenatalne i pow, że badania biochemiczne wyszły w porządku, więc jedna dobra wiadomość. Ale pielęgniarka zaznaczyła, żebym jeszcze w tym tyg koniecznie umówiła się na echo serca płodu z racji tego podwyższonego nt (nt=2.7) i od razu zapisała się na prenatalne w 18 t.c. Lekarz w gabinecie mówił, żeby się nie martwić, że teraz przyjmuje się za normę bardzo często nt=3 a teraz dzwonią z takimi info, że z racji podwyższonego nt mam dodatkowo zacząć działać.. strasznie mnie to podłamało :(( miała któraś z Was doczynienia z badaniem echa serca dziecka?

a gdzie robiłaś te badania, gdzieś w Czestochowie? nie denerwuj się tylko się umów, zobaczysz będzie oki, a co na to Twój lekarz prowadzący?

• Narinka Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, byłam wczoraj na powtórnym USG. Trafiłam na mądrą i wykwalifikowaną panią dr. Nie mówiłam jej, że byłam już wcześniej na tym USG genetycznym, żeby nic nie sugerować. Pani dr okazała się na tyle mądra, że sama stwierdziła, że zrobi mi USG przezpochwowo, bo blizna po operacji jest duża i będzie utrudniała badanie (a ten kretyn w sobotę robił mi całe usg przez brzuch, bardzo mocno uciskał w miejscu blizny, aż boli mnie ona do tej pory). Pierwszy parametr jaki zmierzyła pani dr to była "piękna kość nosowa, 1,8 mm, rozmiar prawidłowy". Aż mi świeczki stanęły w oczach (przypominam, że nic jej nie sugerowałam, że ktoś wcześniej nie widział tej kostki). Wszystkie inne parametry też wyszły w normach. Ale co się nastresowałam , to jest niedopisania.

olala4, Madziuśka, martis, FeliceGatto, Aniu_leczka, Carolq, luna91, La-mia, monilia84, Kłosia, Agnieszka0812, Baronowa_83, Anjaa, kkasya, szarywrobel, Negra, konwalijka, bereda11, Clio_99 lubią tę wiadomość

• martis Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w Cze-wie w centrum św. Łukasza. Dzisiaj do niego jadę, zobaczymy co powie na to wszystko. Nie umawiałam się po prenatalnych od razu na wizytę, bo lekarz pow., że ogólnie jest ok, więc wydawało mi się to zbyteczne, ale po dzisiejszym tel już nie mogę się doczekać godziny 19 :(

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka bardzo się cieszę!!!

Narinka lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Tak, w Cze-wie w centrum św. Łukasza. Dzisiaj do niego jadę, zobaczymy co powie na to wszystko. Nie umawiałam się po prenatalnych od razu na wizytę, bo lekarz pow., że ogólnie jest ok, więc wydawało mi się to zbyteczne, ale po dzisiejszym tel już nie mogę się doczekać godziny 19 :(

będzie dobrze! choć nerwów pewnie będzie Cię to kosztować- ja jadę zaraz po te wyniki z krwi, fajnie, że robiłaś w Łukaszu ja robiłam gdzie indziej i średnio byłam zadowolona ale to z samego lekarza- trzeba go było za język ciągnąc , na drugie już umówię się do innego lekarza ...

martis lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:

Kochana spokojnie, nt jest ok, testy wyszły ok, nie stresuj się:)

martis lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju jak mi brak sił na cokolwiek, ktoś tak ma?

w dodatku mdli i mdli..:(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ;-)
    Ja dopiero nadrabiam Was od rana. ;-)
    Mam Relax bo synek poszedł na drzemkę a ostatnio to już zadkosc :-)

Mój patent na picie wody wstawiam butelkę w centralnym miejscu w domu i Co przechodzę pije po lyku bez problemu 3 l w ciągu dnia się wypija ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś już po wizycie?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka, super, super, super!!!!

Martis, a czemu właściwe stresujesz się tym badaniem? Robią Ci je, bo podwyższone NT może sugerować problemy z krążeniem, czyli sercem. NT jest duże (ale większe niż Twoje ;)) wtedy, kiedy jest wadą serca. To powiększenie spowodowane jest problemami z krążeniem (takie opuchnięcie). Jak zrobią echo dzidziola, to dobrze, bo upewnisz się, że serduszko działa normalnie. Nic się nie martw. Dobrze, że Ci je robią :) A miałaś na usg badane przepływy? Dobrze wyszły?

I jeszcze jedna ważna rzecz. Duże NT (powyżej 3) oznacza właśnie problem z sercem, a niekoniecznie zespół downa. Po prostu zespół downa jest powiązany z problemami kardiologicznymi. I może być tak, że serduszko nie działa dobrze i to jest jedyna wada, i to np do naprawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:07

Narinka lubi tę wiadomość

• martis Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam robione przepływy i zostały określone jako pozytywne, dokładnie nie powiem, bo nie mam wyników przed sobą. Może faktycznie panikuję, ale to moja 1 ciąża i każde jakieś zawirowania, gdzie w większości z Was jest ok wywołują u mnie stres :(

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka super wieści :)
    Martis nie martw się na zapas! Będzie wszystko dobrze!

Ja byłam z koleżanką na kawie i ciachu, teraz zjadłam obiad popijam mleko :P czekam na męża. Pogoda z dupy za przeproszeniem, wieje i pada na zmianę :/
    Mógłby ten czas przyspieszyć, za tydzień mam wizytę, chce juz wiedzieć kto tam w środku siedzi..

FeliceGatto, Narinka lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Tak miałam robione przepływy i zostały określone jako pozytywne, dokładnie nie powiem, bo nie mam wyników przed sobą. Może faktycznie panikuję, ale to moja 1 ciąża i każde jakieś zawirowania, gdzie w większości z Was jest ok wywołują u mnie stres :(

Wcale Ci się nie dziwię. Ja jestem w trzeciej ciąży i tez mam jazdy :P Jak przypływy były dobre, to i serduszko będzie zdrowe :)

martis lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jeju jak mi brak sił na cokolwiek, ktoś tak ma?

w dodatku mdli i mdli..:(

Sił i ochoty.A prasowanie które lubiłam teraz odkładam w nieskończoność

relg3e5e9ky1omot.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam podgrzać w mikrofali coś i mi się opakowanie zapaliło szok:( normalnie popłakałam się zalałam zimną wodą i wyłączyłam mikrofale z prądu czekam na męża niech juz wróci:(:(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się meczę z prezentacją na mgr ;/ masakra tak mi się nie chce ;/

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ