X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 18:42

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    O kuźwa.... Dziewczyny.... mam już 4,8 kg na plusie.... właśnie się ważyłam (ze tak się chamsko wetnę w dyskusję :P )
    Kto sie wazy o tej porze- rano. Na czczo, na golasa;) to wtedy będzie 1,5 kg

Kłosia, kkasya, konwalijka lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, dzisiaj byliśmy na wizycie planowej i okazało się, że wymienili wszystkich ginekologów w przychodni! Jakiś nowy był i mało sympatyczny, miałam mieć dziś usg genetyczne i nie zrobił, bo powiedział, że on takiego nie robi, że mam sobie gdzie indziej pójść, no co za cham! Nie poinformować, że taka zmiana lekarzy, a mi tu tydzień został na to ważne badanie, mam nadzieję, że gdzieś mi się uda dostać termin, najwyżej prywatnie. Zrobił mi tylko szybkie usg (2-3 min.) o dziwo znowu nie przez brzuch, dzidziuś spał ładnie. Płci oczywiście nie podał i ogólnie totalna olewka. Tak mi przykro było :( a jeszcze mego małża wzięłam, tak chciał zobaczyć dzidzię i mu nie pozwolili. Kurcze no jak tak można!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wszystko ok .male ma 65 mm co odpowiada 13tc :)
    nt 1,2 kosc nosowa jest ...
    ale słuchajcie jakie jaja
    tydzień temu u innego gina był chłopak ,teraz dziewczyna na 99%
    no i który ma rację - ??? oto zagadka heheh

xpatiiix3, Agnieszka0812, Dariaaa88, FeliceGatto, mejbi, Carolq, Marietta, luna91, konwalijka, bereda11, Madziaaaaa, monaa, Madziuśka, Eliana lubią tę wiadomość

• Jitka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 - możesz na chwilę obecną wpisać 6 maja :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce Twoje przeczucie ma rację może po prostu już wyrostek płciowy znikną :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to jest wyrostek płciowy ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    A to ja tydzień po tobie ;-)
    My mieszkamy w Małopolsce a wesele pod Warszawą wiec dzieciaki rodzicom zostawiamy dwa razy w roku widzą wnuka to myślę że się zgodzą :-P
    Ja myślę wrócić do tej figury jaka miałam przed ciążą wiec kiecke kupie w sierpniu :-D

Madzia a skąd dokładnie jesteś ?? daleko masz do Tarnowa ??

Ja też z Małopolski :) może wreszcie nie będę samotna

• La-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu ktoś z Wielkopolski ?

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce - poczekaj jeszcze miesiąc to już się na 100% dowiesz. :)
    Mi lekarz powiedział, w 13 tygodniu i 1 dniu, że jemu się wydaje, że dziewczynka, po czymś tam .. kości łonowej, czy jakoś tak, ale powiedział, że za miesiąc może okazać się, że chłopak, także na razie nic na 100% nie chciał mówić. Tak więc czekam do 27-11 :)

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Co do TSH u mnie wynosiło 0.007 przy normach 0.01-2.5, gin zleciła mi wykonanie FT3 i Ft4 i kontrolę u endokrynologa. Niestety nawet ze skierowaniem prywatnie czekałam 2 tygodnie na wizytę. Na świeżo powtórzyłam też wszystkie wyniki i TSH wyniosło później już 0,032. W sobotę miałam wizytę i endokrynolog powtórzyła to co moja gin, że maleństwo się rozwija i dlatego moje hormony świrują. Ale jak widać wszystko zaczyna się normować. Ciekawe jest też to, że moje straszne wymioty i mdłości w I trymestrze były właśnie spowodowane tak drastycznym spadkiem TSH.

Klaudia ale rozumiem że obyło się bez leków tak?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekamy :) :) chyba ide spac ... uffff

• mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NArinka super, gratulacje :) widzisz, dobrze czasem pójść do innego lekarza! :)

Dziewczyny ja też będę mieć wesele w sierpniu ale szczerze mówiąc trochę spisałam je na straty. Bejbi będzie mieć niecałe 3mce, z takim małym to nie bardzo na wesele, a zostawić pewnie nie zostawię :P

Alicce, super że wszystko ok ale z płcią to teraz Ci dali niezłą zagadkę ;) nie pozostaje Ci nic innego jak poczekać do kolejnego usg. Ja bym strasznie chciała wiedzieć ale może lepiej jak nic nie powie bo ja się na pewno nastawię heh

Narinka lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie zabijcie tylko hahaha to pokaże wam jak ja 9msc po Marcelu wyglądałam :P tylko ja taka wykrecona hahah u Kamila jeszcze fotka robiona była ;P no także tego po lewej taka torba ile ja tam z 76-78 kg nie pamiętam dokładnie a ta po prawe niecałe 3msc później i juz 62 :P

2ex67lu.jpg

Pati a jak Ty to zrobiłaś ?? :P W 3 miesiace??
    Jak powiesz że geny to faktycznie jesteś do odstrzału :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee nie wiem samo spadło ;) po 8 msc odstawiłam kp Marcelka i wtedy był wielki bum nadczynność tarczycy miała czynny udział w tym..

Wyrostek płciowy to cus takie co wygląda jak siurek u dziewczynki powiększona lechtaczka a u chłopca przyszly siusiak i powiem Wam ze u Nelki w 14t6d był jeszcze wyrostek i lekarz stwierdził chłopca teraz tez byłam tak i ciekawe czy się potwierdzi chłopak czy to tylko jeszcze ta przerosnieta lechtaczka :P live na to ze to jednak nie siusiak ale mimo wszystko tez będę się cieszyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 17:56

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    A jest tu ktoś z Wielkopolski ?

Ja jestem z Wlkp :) Poznań a Ty ?

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja jestem z Wlkp :) Poznań a Ty ?

Ja Ostrów Wlkp. :)

Dobrze ze choc jeszcze jedna pyra sie znalazła ;)
    ...a może jest nas więcej, tylko sie dziewczyny nie chcą ujawnić..?

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Jak któraś przegapiła to później można obejrzeć na stronie ddtvn.
    hej dziewczynki ..no wlasnie ja rano pracuje wiec nie mam mozliwosci obejrzec ddtv kalendarz ciazy o ktorym mowicie i chcialam w necie znalesc ale nie ma jeszcze dzisiejszego odcinka konczy sie na 9 tygodniu

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pasia 20.05 dobrze pamiętam.?
    Tak Pati;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hej dziewczynki ..no wlasnie ja rano pracuje wiec nie mam mozliwosci obejrzec ddtv kalendarz ciazy o ktorym mowicie i chcialam w necie znalesc ale nie ma jeszcze dzisiejszego odcinka konczy sie na 9 tygodniu

Bereda ja sprawdziłam i jest już. Ja zawsze wpisuje w wyszukiwarkę "słodki ciężar" bo tak chyba się ta seria nazywa. Wrzucam Ci link gdyby się jednak coś nie wyświetlało.

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/12-tydzien-ciazy-jakie-dolegliwosci-pojawiaja-sie-u-przyszlych-mam,185214.html

Marietta, bereda11 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ