Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam nieregularne cykle przed tym belly pokazało 1maj a potem już gin wyliczył na 27 kwietnia a okazało się ze owu była w 8dc w 5t2d ciąża tydzień starsza i serducho już bylo także tak to wygląda według OM mam tydzień młodsza ciążę ale kazał liczyć według usg i taką też datę skorygowaną mi wpisał w karcie ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:46
Livia
Nela
Marcel
-
mejbi wrote:Klaudia ale rozumiem że obyło się bez leków tak?
Tak, żadnych leków nie dała, kazała tylko powtórzyć TSH i FT4 za jakieś 4-6 tygodni. U mnie cały czas FT3 i FT4 było w normie a one lepiej określają stan tarczycy niż samo TSH, które u wielu kobiet drastycznie spada w pierwszych tygodniach ciąży. Jakoś nawet fachowo określiła jak ten stan się nazywa, ale oczywiście zapomniałamWięc jeśli tamte wyniki masz w normie to się nie stresuj niepotrzebnie.
mejbi lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Miałam nieregularne cykle przed tym belly pokazało 1maj a potem już gin wyliczył na 27 kwietnia a okazało się ze owu była w 8dc w 5t2d ciąża tydzień starsza i serducho już bylo także tak to wygląda
O shit! Ale się można naciąç, jak się chce stosować antykoncepcję naturalną. Wow. 8dc... dobra jesteśpasia27 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Hahaha no przesunęła się owu i to w ciul
a kto by myślał 2-3 dni po @ owu mieć zawsze myślalam że tydzień po jest bezpieczny a tu psikus ogólnie ja przed tym cyklem coś z progiem miałam i miałem co 5-6dni 2-3 dniowe krwawienia i widocznie ostatnie mogło nie być @ a krwawienie okoloowulcyjnym tylko Kuzwa trwało parę dni jak normalna @..
także no pokręcI ło się nagle bo miałam już regularne te cykle po porodzie a tu dupa.. ale się ciesze i tak bardzo ze tak wyszło widocznie tak miało być
Livia
Nela
Marcel
-
klaudia1534 wrote:Tak, żadnych leków nie dała, kazała tylko powtórzyć TSH i FT4 za jakieś 4-6 tygodni. U mnie cały czas FT3 i FT4 było w normie a one lepiej określają stan tarczycy niż samo TSH, które u wielu kobiet drastycznie spada w pierwszych tygodniach ciąży. Jakoś nawet fachowo określiła jak ten stan się nazywa, ale oczywiście zapomniałam
Więc jeśli tamte wyniki masz w normie to się nie stresuj niepotrzebnie.
Dzięki wielkie za odpowiedź. No właśnie ja dopiero teraz mu przyniosłam badania bo ostatnio byłam 4 tygodnie temu. No i to tsh wyszło poniżej normy. W czwartek idę zrobić ft3 i ft4 i kazał mi się konsultować z endokrynologiem żeby zdecydował co robić. Dzisiaj trochę poczytałam na temat tej tarczycy i jak zawsze ja byłam z tych cierpliwych i niestresujących tak teraz mnie trochę zmartwiło że tak późno wyszła sprawa z tą tarczycą bo to chyba bardzo istotne w pierwszym trymestrze. No ale zobaczymy jak wyjdą te wyniki ft3 i ft4. Dodam że tak jak Ty miałam straszne mdłości i wymioty ale ostatnio jest lepiej. Oby było wszystko dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:56
-
Chciałabym po tych wszystkich emocjach związanych z badaniami genetycznymi i odetchnięciu z ulgą, pochwalić się, że będzie Synuś
Mam piękne zdjęcie jajeczek, ale nie potrafię go wstawić tutajmejbi, kamisia88, bereda11, kkasya, Kłosia, Aniu_leczka, xpatiiix3, monaa, Dariaaa88, Carolq, pasia27, Madziaaaaa, Negra, luna91, konwalijka, Baronowa_83, Agnieszka0812, Magenta, Madziuśka, izizizi lubią tę wiadomość
-
Narinka wrote:Chciałabym po tych wszystkich emocjach związanych z badaniami genetycznymi i odetchnięciu z ulgą, pochwalić się, że będzie Synuś
Mam piękne zdjęcie jajeczek, ale nie potrafię go wstawić tutaj
wybierz wybierz plik tylko miej zapisane na pulpicie np..mam nadzieje ze sie uda a pozniej ten link skopiuj tutaj -
Melduje się po wizycie
jestem szczęśliwa moje malce są żywe i zdrowe nie ma podejrzenia chorób genetycznych serduszka są biją , nóżki 4 łapki 4 każda łapka i nóżka pięć paluszków
kość nosowa widoczna , przeziernośc karkowa prawidłowa bez odchyleń . i tak:
maluszek A
13t4d
TP 13.05.16
CRL 7.47cm
NT 1.30mm
maluszek B
13td4
TP 13.05.16
CRL 7.49cm
NT 1.32mm
serduszka u obu maluszków biły ale słuchaliśmy tylko u A 163.76bpm ponieważ maluszek B był tak ruchliwy że nie dał się złapać
Według usg mają 14t1d
kiedy już chcieliśmy je podejrzeć co tam chowają to pleckami się odwróciły i lekarz stukał w brzuch i nie było widaćszkoda ale miałam wrażenie że maluch A nie miał nic między nóżkami świeciły się na biało 3 kreseczki i mój M mówił że chyba to samo widział .
maluszki są dwujajowe dwuowodniowe płyn owodniowy w normie maluch A leży główką do dołu a maluszek B główką do góry mam nadzieje że nogami będzie się pchał pierwszy
plamieniem mam się nie przejmować bo prawdopodobnie to z szyjki albo coś pękło jakieś naczynko ale na usg nie było widać prawdopodobnie się zrosło szyjka prawie 4cm kosmówki zlepione jak zcementowane ( określił je tak lekarz) nic nie odstaje infekcji nie mam prawdopodobnie wszystko jest spowodowane hormonami :/mam stosować dalej provag i multi gyn jak mi pomaga. z innych leków kontynuacja duphastonu
a to moje malce
dwie główki i woddali mała girka
Narinka, mejbi, kkasya, bereda11, Aniu_leczka, Anjaa, Clio_99, kamisia88, monaa, Dariaaa88, bimba, pasia27, Carolq, Madziaaaaa, Negra, luna91, Marietta, Agnieszka0812, Magenta, Madziuśka, izizizi lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Lekarz uspokoił. Profilaktyka tak idzie do przodu że po prostu lekarze tak kierują na badania. Oczywiście powiedział żeby sobie zrobić to echo dla własnego komfortu psychicznego ale dla niego dzidziuś jest zdrowy. Rozwija się prawidłowo, nawet nam pomachało rączka
uspokoił nas mówiąc że na tak podwyższone nt może składać się wiele czynników i żeby się nie stresować. A i dowiedziałam się że nie dana mi córeczka.. Wyraźnie było widać chłopaka
kkasya, mejbi, bereda11, Kłosia, kamisia88, pasia27, Carolq, Madziaaaaa, luna91, Marietta, konwalijka, Agnieszka0812, Madziuśka lubią tę wiadomość