X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Gratulacje :) Super wieści :)
    A Ty byłaś teraz na usg 3d/4d że dostałaś nagranie?

Tak było głównie 3d wszystkie pomiary a na koniec 4d. I płytka w cenie badania. 220zl kolejne genetyczne u tego samego już 200 więc myślę że nieźle. Postarał się wstawić fotke

mejbi lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    No gratulacje super wieści :)
    Tak fajnie czytać że wszystko ok :)

Było dużo dziewczynek, teraz chłopcy dla odmiany.
    Zostawcie jednego chłopaczka dla mnie!

Ja miałam iść na genetyczne w pt albo w poniedziałek ale nie wiem czy do poniedziałku wytrzymam jak tak Was czytam! :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narinka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/64a45dff6156.jpg.html

Tylko tak mi się udało :(
    narinka jest ok widac siusiaka ha ha ha

Narinka, luna91 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martis wrote:
    Ja też po wizycie. Lekarz uspokoił. Profilaktyka tak idzie do przodu że po prostu lekarze tak kierują na badania. Oczywiście powiedział żeby sobie zrobić to echo dla własnego komfortu psychicznego ale dla niego dzidziuś jest zdrowy. Rozwija się prawidłowo, nawet nam pomachało rączka :-) uspokoił nas mówiąc że na tak podwyższone nt może składać się wiele czynników i żeby się nie stresować. A i dowiedziałam się że nie dana mi córeczka.. Wyraźnie było widać chłopaka ;-)
    no to super to juz spokojniejsza jestes...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Melduje się po wizycie :) :D jestem szczęśliwa moje malce są żywe i zdrowe nie ma podejrzenia chorób genetycznych serduszka są biją , nóżki 4 łapki 4 każda łapka i nóżka pięć paluszków :D kość nosowa widoczna , przeziernośc karkowa prawidłowa bez odchyleń . i tak:
    maluszek A
    13t4d
    TP 13.05.16
    CRL 7.47cm
    NT 1.30mm
    maluszek B
    13td4
    TP 13.05.16
    CRL 7.49cm
    NT 1.32mm
    serduszka u obu maluszków biły ale słuchaliśmy tylko u A 163.76bpm ponieważ maluszek B był tak ruchliwy że nie dał się złapać :P
    Według usg mają 14t1d <3 <3
    kiedy już chcieliśmy je podejrzeć co tam chowają to pleckami się odwróciły i lekarz stukał w brzuch i nie było widać :( szkoda ale miałam wrażenie że maluch A nie miał nic między nóżkami świeciły się na biało 3 kreseczki i mój M mówił że chyba to samo widział .
    maluszki są dwujajowe dwuowodniowe płyn owodniowy w normie maluch A leży główką do dołu a maluszek B główką do góry mam nadzieje że nogami będzie się pchał pierwszy :P
    plamieniem mam się nie przejmować bo prawdopodobnie to z szyjki albo coś pękło jakieś naczynko ale na usg nie było widać prawdopodobnie się zrosło szyjka prawie 4cm kosmówki zlepione jak zcementowane ( określił je tak lekarz) nic nie odstaje infekcji nie mam prawdopodobnie wszystko jest spowodowane hormonami :/mam stosować dalej provag i multi gyn jak mi pomaga. z innych leków kontynuacja duphastonu :|
    a to moje malce :)
    dwie główki i woddali mała girka :) <3
    657448c3286c2156m.jpg
    29a449b2cb144380m.jpg
    da37b8326c862163m.jpg

Rewelacja oby tak dalej.Rośnijcie dzieciaczki.Mamusiu gratuluję :-)

Sylika lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylika to musi byc niesamowite uczucie patrzec na dwojke swoich dzieciaczkow ..wow ..super

Sylika, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika gratuluje :) cudowne maluszki

Sylika lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dzięki wielkie za odpowiedź. No właśnie ja dopiero teraz mu przyniosłam badania bo ostatnio byłam 4 tygodnie temu. No i to tsh wyszło poniżej normy. W czwartek idę zrobić ft3 i ft4 i kazał mi się konsultować z endokrynologiem żeby zdecydował co robić. Dzisiaj trochę poczytałam na temat tej tarczycy i jak zawsze ja byłam z tych cierpliwych i niestresujących tak teraz mnie trochę zmartwiło że tak późno wyszła sprawa z tą tarczycą bo to chyba bardzo istotne w pierwszym trymestrze. No ale zobaczymy jak wyjdą te wyniki ft3 i ft4. Dodam że tak jak Ty miałam straszne mdłości i wymioty ale ostatnio jest lepiej. Oby było wszystko dobrze.

Ja tarczycę leczyłam jakieś 9 lat temu, później się wszystko unormowało i tylko robiłam kontrolne wyniki 1-2 razy do roku. Jak zaszłam w ciąże to od 6 tygodnia nie wiedziałam jak żyję, było strasznie, nie mogłam z domu wyjść tak okropnie się czułam i schudłam jakieś 3 kg. Wszystko ustabilizowało się koło 11-12 tygodnia. Mdłości zaczęły mijać i teraz w końcu mogę cieszyć się ciążą. Więc możliwe, że u Ciebie podobnie się dzieje zwłaszcza, że mówisz że czujesz się lepiej :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

mejbi lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, same super wieści i tak ma być do maja!!! :)
    Sylika śliczne zdjęcia! Jakie bobaski już duże.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 21:42

Sylika lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się buzia cieszy na te newsy powizytowe :D <3 Sylika, cudnie :) No w ogóle każdy taki news to miód na serce :)

Sylika, luna91 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cudowne wieści ;)

Aniu leczka no właśnie nic nie zdążyłam podać w razie co mam orsalit ;) zasnęła z godzinkę już śpi w łóżeczku cisza jest ale 2 razy hafcik był mleka nie wypiła bo wzięła parę łyków i wybiło potem pić chciała i tez jej wybiło...

Śliczne maluszki ;) czyli clio synek i martis synek.? Dobrze zrozumiałam.? :P

U Nas wieczorne kopanko się zaczęło jak zazwyczaj ok.22 :D

Sylika, monaa, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszczę kopanka :P u mnie kompletnie nic, a nasłuchuje codziennie;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta już lada moment ale ciągle w dole kopie chociaż dzisiaj i przy pępku parę było czyli się kręci ale prawa stronę sobie upodobał niuniek tak jak Marcelo wiecznie po prawej stronie kopał mnie ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Ja tarczycę leczyłam jakieś 9 lat temu, później się wszystko unormowało i tylko robiłam kontrolne wyniki 1-2 razy do roku. Jak zaszłam w ciąże to od 6 tygodnia nie wiedziałam jak żyję, było strasznie, nie mogłam z domu wyjść tak okropnie się czułam i schudłam jakieś 3 kg. Wszystko ustabilizowało się koło 11-12 tygodnia. Mdłości zaczęły mijać i teraz w końcu mogę cieszyć się ciążą. Więc możliwe, że u Ciebie podobnie się dzieje zwłaszcza, że mówisz że czujesz się lepiej :) Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

A ja właśnie nigdy nie miałam problemów z tarczycą, w pierwszej ciąży też nie i teraz mnie to trochę zaskoczyło że coś wyszło nie tak. Zrobię kolejne badania i mam nadzieję że będzie ok. Trochę się uspokoiłam po Twoich postach, dzięki :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio, tylko kawałek zdjęcia jest :( Nie wyświetla się całe

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiem tylko tak :

http://zapodaj.net/3fad2a3078967.jpg.html

http://zapodaj.net/e768e66d25595.jpg.html

mejbi, xpatiiix3, bereda11, Negra, luna91, Marietta lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest! Widać! :)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda11 jedno widziec to jest niesamowite a dwojke no nie do opusania moj M byl tez na badaniu wgapiony byl tylko ryjek mu sie cieszyl a wyszedl jak zachipnotyzowany he he .

pasia27, FeliceGatto, Carolq, Madziaaaaa, bereda11, Negra, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    pragnę oświadczyć, że leżałam na brzuchu i poczułam ruchy mojego kropka, słodko, co?
    <happy mum> :P

Sylika, Carolq, Madziaaaaa, bereda11, Clio_99, Kłosia, mejbi, monaa, Cigaretta, Negra, luna91, Marietta, konwalijka, kkasya, xpatiiix3, Agnieszka0812, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :)
    Zostawić dla mnie siusiora jednego ;P bo cos za duzo tych chłopców sie robi ;P Mam nadzieje ze dla mnie starczy na czwartek :)

luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ