X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 18 tygodniu kochane :)

Brzuszek nic nie urósł na razie chyba przez ten tydzień tylko do góry się podsunął juz nie taki półkowaty, więc Was fotkami nie będę zarzucać :)

Miłego dnia :*

Kłosia, kw, Agnieszka0812, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się szarpnelam na Mustele tylko mniejsze opakowanie,czy coś da zobaczymy, bo i tak ujawniły się rozstępy z poprzedniej ciąży. Co do owu nie mam pojęcia kiedy była, ale w ciąży jestem he he ☺ Miłego dnia

• maimama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale Ci fajnie,juz 18tc☺

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do Nas to ja miałam ovu w 30 dniu cyklu :P staraliśmy sie 4 miesiąc robiłam testy ovu cały czas wychodziły negatywne :) w tym cyklu straciłam nadzieje na Maleństwo , i wyluzowalam kochaliśmy sie dla przyjemności ;P i akurat na ten weekend pojechaliśmy do teściów i troszkę rozrabialiśmy :) i tak o to jest Nasz Maluch ;P

xpatiiix3, Aniu_leczka, pasia27, Madziaaaaa, Magenta, Agnieszka0812, FeliceGatto, monaa, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    A właśnie - Magenta - wczoraj pisałaś, że Ty też z Trójmiasta :) Skąd jesteś? Gdzie planujesz rodzić? :D Dobrze pamiętam, że u Ciebie bliźniaki?

Kkasya,jestem z Gdańska:) u mnie bliźniaki więc mogę rodzić tylko w Akademii Medycznej lub w szpitalu na Zaspie z czego Zaspa wydaje mi się lepszym wyborem:)

5bd5222f11.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Aniu leczka no właśnie nic nie zdążyłam podać w razie co mam orsalit ;) zasnęła z godzinkę już śpi w łóżeczku cisza jest ale 2 razy hafcik był mleka nie wypiła bo wzięła parę łyków i wybiło potem pić chciała i tez jej wybiło

Wiem, że jest trochę malutka, ale ja jak miałam taki problem ze swoją to podawałam jej colę rozgazowaną tylko tą ze szkła.Nie wiem od czego to zależy ale małej pomagało, poleciła mi to kiedyś lekarka i nie żałuję, że spróbowałam
    .

Witam wszystkie mamusie i życzę udanego dnia :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ho

mnie po wczorajszej wizycie ulżyło, test pappa oki! Badanie usg na wizycie to miałam tylko chwilkę bardziej aby sprawdzić czy wszystko oki i tak było :)
    Dzidzia fikała i rozrabiała w brzuszku, kolejna wizyta 1 grudnia

pasia27, Dariaaa88, Madziaaaaa, Magenta, Madziuśka, mejbi, katarzyna_d, FeliceGatto, Marietta, Clio_99, monaa, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

• olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja jestem z Wlkp :) Poznań a Ty ?

HEJ
    ja jestem z Częstochowy ale córcię rodziłam przez CC właśnie w Poznaniu na Polnej ...I teraz też się zastanawiam nad tą opcją :)

• kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    A widzisz, nie wiedziałam, że przy bliźniakach tylko takie są opcje :P
    Ja z Gdyni, mój lekarz prowadzący jest ordynatorem w Kartuzach i zastanawiam się czy tam nie rodzić (nowy oddział, sale 1-2 osobowe, dodatkowo w szpitalu jest też neonatologia) - moja dobra koleżanka tam rodziła i szczerze poleca :) ale jeszcze decyzji nie podjęłam :)

Jesteśmy umówione zatem w połowie drogi do siebie (tzn w Sopocie) na spacer z wózkami :)
    Ja chyba na Twoim miejscu wybrałabym ten szpital gdzie pracuje Twój prowadzący bo zna cały historię ciąży :)

Agnieszka0812, kkasya lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę sie dołączyć bo często bywam w Gdańsku :P bo rodzice maja mieszkanie :P które podczas roku akademickiego zamieszkuje brat a na całe wakacje jest puste :P

Magenta, Agnieszka0812, kkasya, bereda11 lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja mogę sie dołączyć bo często bywam w Gdańsku :P bo rodzice maja mieszkanie :P które podczas roku akademickiego zamieszkuje brat a na całe wakacje jest puste :P

Super :) nasza trójmiejska grupa rozrasta się :P

kkasya lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:49

kkasya lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka na razie spokój tylko przymulona jest trochę zjadła śniadanie i nic tylko wieczorem wymioty 2 razy i spokój i ja dzisiaj juz dobrze się czuje także chyba taka jednodniowa wirusówka ;)

Madziaaaaa, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super ze czujesz się już lepiej ;-)
    Wracajcie do zdrówka! :-*

w7eM.png
    ozEK.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aniu_leczka na razie spokój tylko przymulona jest trochę zjadła śniadanie i nic tylko wieczorem wymioty 2 razy i spokój i ja dzisiaj juz dobrze się czuje także chyba taka jednodniowa wirusówka ;)

No to super.Cieszę się, że już lepiej:-)

Mi jakoś tak źle dziś:-(
    Wczoraj mój M do mnie, że tak samo nieogarnięta jestem ja jego ojciec bo klimy nie potrafię wyłączyć.Ja mówię wyłączałam tym przyciskiem właśnie, ale nie chciało się wyłączyć, no ale jak jest do góry nawiew to się nie wyłączy i się śmieje, że tego nie wiem.A skąd ja mam wiedzieć to?Kogo mam się zapytać jak nie Jego?Tak się wczoraj zdołowałam, że płakałam z pół godziny.On z fochem, przepraszam jeśli Cię uraziłem już nie będę żartował.Nawet teraz jak o tym piszę to mi smutno.Kuźwa co z tymi facetam

relg3e5e9ky1omot.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj cały dzień sama jestem - może wieczorem się to zmieni.
    ale narazie smutno mi, chyba się za książki węzmę, bo co innego robić?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam z goraca herbatka i salatka , do tego jogurcik. I zbieram sily na wyjscie... Niestety M w pracy chyba do wieczora a ja tylko z chlopakami i na 12 maszerujemy do kosciola bo mlodszy bierze udzial w obchodach niepodleglosci... Nie wiem czy ja dam rade wystac w tym kosciele i jeszcze ta pogoda wiatr ze niemalo lep urwie:( a i kataru dostalam nos zapchany i woda sie leje .
    A z moim szajbusem dzis nie spalam łapami macha rogiem koldry w oko dostalam , wkurzyl mnie na maxa

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt:) super zdjęcie z tym siusiakiem:)

pogoda jest dołująca, ja spałam ponad 12 godzin a i tak się źle czuję jesień nastraja mnie depresyjnie, w dodatku dziś obiad u teściowej bleee tak mi się nie chce tam iść

wypiłam kakao i zgaga mnie bierze :( no to pomarudziłam wam:P

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku właśnie zaczęłam sie zastanawiac nad jutrzejsza wizyta ... Ciekawe jak to bedzie czy wszystko ok i wogole ... I kogo tam nosze pod serduszkiem :) dobrze ze dzis wolne i mogę siedzieć z mężem i przynajmniej jakos szybciej mija :) ktos jeszcze jutro wizytuje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 10:40

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ