X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś pospalam. Dopiero wstalam :p teraz mam godzinke rękach że sniadankiem i herbatka a potem misja sprzątanie. Wszytko zostawiła na dzisiaj ale nawet mam wene więc podziałam :)

No u nas też był złoty strzał. Mimo, że staralismy się intensywnie już 2 miesiące to w tym 3 odpuscilicmy. Ja w delegacji w płodne potem zmiany w pracy się rozjechal i się prawie nie widzieliśmy. Tylko tego jednego dnia mieliśmy wolne. Jak się okazało potem po tempce to byl dien owulacji :)
    Wcześniej przed staraniem przeszła pół roku leczenia bo też mam Hashimoto i PCO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:35

Madziuśka, FeliceGatto lubią tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej, co do Nas to ja miałam ovu w 30 dniu cyklu :P staraliśmy sie 4 miesiąc robiłam testy ovu cały czas wychodziły negatywne :) w tym cyklu straciłam nadzieje na Maleństwo , i wyluzowalam kochaliśmy sie dla przyjemności ;P i akurat na ten weekend pojechaliśmy do teściów i troszkę rozrabialiśmy :) i tak o to jest Nasz Maluch ;P
    U mnie dokładnie ten sam przypadek.testy owu robione regularnie od roku.nadziei nie miałam, pojechaliśmy do moich rodziców i pyk ciąża :-) więc owu miałam 34 dnia cyklu :-D

Madziuśka, FeliceGatto lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    My po spacerku właśnie zaczęłam sie zastanawiac nad jutrzejsza wizyta ... Ciekawe jak to bedzie czy wszystko ok i wogole ... I kogo tam nosze pod serduszkiem :) dobrze ze dzis wolne i mogę siedzieć z mężem i przynajmniej jakos szybciej mija :) ktos jeszcze jutro wizytuje ?
    Ja :-)

Carolq lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też wpadka na całego. Przez Hashi ciągle był problem, ciągle dostawałam na karteczce info: pacjentka poinformowana że nie powinna zachodzić w ciążę :(
    nie zabezpieczaliśmy się ale uważaliśmy
    w sierpniu byliśmy na Mazurach, podjechaliśmy na grilla do znajomych, wyszło że zostajemy na noc. samochód duży to w aucie się zdecydowaliśmy spać :)
    6 tygodni później teścik pokazał dwie grube krechy ;)

Kłosia, Marietta, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    u nas też wpadka na całego. Przez Hashi ciągle był problem, ciągle dostawałam na karteczce info: pacjentka poinformowana że nie powinna zachodzić w ciążę :(
    nie zabezpieczaliśmy się ale uważaliśmy
    w sierpniu byliśmy na Mazurach, podjechaliśmy na grilla do znajomych, wyszło że zostajemy na noc. samochód duży to w aucie się zdecydowaliśmy spać :)
    6 tygodni później teścik pokazał dwie grube krechy ;)

a czemu nie pozwalali ci zajść w ciąże? przez nie wyregulowane hormony?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Wpadłam się tylko przywitać bo jadę do rodziców na obiad na szczęście bo odkąd M zaczął te delegacje to szczerze nie znoszę wszelkich dni wolnych i siedzenia w domu samej. Jakoś na tygodniu jak coś się dzieje to mnie to tak nie dobija jak właśnie w niedziele i wszelkie dni wolne kiedy wszyscy siedzą wspólnie w domach a ja sama...

U nas zarówno córa jak i teraz drugie bejbi planowane. Tylko wiecie, jak Mąż jest na miejscu to się go bierze w obroty i się działa :) a my jak się już zdecydowaliśmy że to czas na drugie to wpadłam w lekką panikę jak to zrobić żeby akurat przyjechał w te dni kiedy mogę zaskoczyć. Wróżyłam sobie z rok przy takim obrocie spraw ale udało się za pierwszym razem :) Cieszę się bo chyba bym się psychicznie wykończyła tym wyliczaniem i sprawdzaniem dni płodnych i synchronizacja z przyjazdami Męża :P

Poduchy nigdy nie miałam i nie wiem czy bym umiała na niej spać. Serio takie wygodne?

Miłego Dnia Kochane :)

Będę Was pewnie podczytywać ukradkiem z tel :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja zhadlam 2 banany i mamtaka gigantyczna zgage . Cos pecherz mnie ukul nic pic bede zurawine. Ja jutro jade oddac krew i cukier zrobic ...bleee

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    a czemu nie pozwalali ci zajść w ciąże? przez nie wyregulowane hormony?

tak, bo ciągle miałam ponad normę - moja tarczyca nie chciała dać się wyregulować.
    w lipcu pierwszy raz TSH i inne spadły do porządnego poziomu - tak chyba miało być.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wyszykowałam i zaraz idę na ten cholerny obiad:(

zrobiłam zdjęcia brzuszka wieczorem zgram na kompa i wam wrzucę a co pochwalę się w końcu:P ocenicie czy coś widać bo ja jakoś nie widzę brzuszka:D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas było tak że jakoś rok po porodzie synka zaczeliśmy starania ale było tak że z jednej stronybardzo chcieliśmy a z drugiej bardzo sie baliśmy tego co znów może sie wydarzyc :/ Było też cieżko przez to że mąż w delegacji i w sierpniu przyjechał na urlop i wiefziałam że w tym czasie bede miała dni płodne i wcześniej myślałam że może tym razem ;) Ale jak przyjechał to całkiem o nich zapomnieliśmy bo mieliśmy przez całe te11 dni tyle pracy na budowie że kochaliśmy sie z przyjemności , tak dlatego pe teskniliśmy za sobą ;) A budowa pozwoliła zapomniec o planowaniu i strachu i tak w dniu wyjazdu meża po powrocie od Teściów pierwszy raz wziełam kwas foliowy bo chyba już coś czułam a po 10 dniach w 24 dc zrobiłam test i pokazała sie bardzo słaba druga kreska i cueżko mi było uwierzyc aż do pierwszej wizyty w 5t kiedy zobaczyłam malenki pęcherzyk ;) Ja wiem że nasz Anioł czuwał ;)

Madziuśka, Marietta lubią tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak te pielegniarki w tym UK denerwuja no masakra zmieniaja sobie godziny i terminy USG jak chca i na kiedy chca i ile razy chca... kurcze po to ustalalam z nimi taki i taki dzien o tej i o tej porze bo mi to pasowalo a one se list przysylaja ze mam przyjsc wtedy i wtedy... madre??- nie sadze!!!

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok ale oni maja jakieś bzdurne pomysły.. :o zmieniać sobie bez pytanoe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chyba jednak przenioslysmy sie na fb... Troszke szkoda tego forum mi jednak,bo tu zaczynalysmy... :(

• kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:02

Marietta lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myślę bo ja i tu i tam jestem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a fakt w Pl jest dzien Niepodleglosci!! Ja pierd*** zapomnialam :( Taka ze mnie Polka na obczyznie....

xpatiiix3, kkasya lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem! :P

Właśnie zaczynam przegląd Allegro w poszukiwaniu prezentów świątecznych. W zeszłym roku wszystko miałam gotowe już w połowie listopada, a w tym dopiero teraz mi się przypomniało...

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzięki za odzew w sprawie ZUSu - mój ojciec dokładnie mi objaśnił o co kaman :D już jestem spokojniejsza :)

Mój brzuszek też już jest w galerii na FB :)

My po poronieniu mieliśmy poczekać 3 mc, ale ja w 3 mc zaczęłam prowadzić kalendarzyk i robic testy ovu i nie zabezpieczaliśmy się bo stwierdziłam, że w pierwszym cyklu i tak się nie uda, ale udało się :) Owulka w 23 dc i poszło :P

Pati - fajnie, ze wracasz do zdrowia :)

Carolq - trzymam kciuki za jutro!

Sylika - zdjęcia usg słodkie :) Ale dziwnie musi Ci być, ze tam 2 pływa :D

Aniu_leczka - ja mojego poprosiłam ostatnio, żeby mi grę ściągnął a on do mnie: a sama nie możesz? No kuźwa on to robił zawsze (w sensie jakieś filmy czy gierki czy cokolwiek) ja nie lubię! No i też była kłótnia :/ Sama se ściągnęłam i niech spada :P A co!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:36

FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wyszukać forum na fb?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ