X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:02

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• kw Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dziewczyny moja zajebistosc nie zna granic dopiero teraz patrząc do mojej karty ciąży zauważyłam że wpisują ten wynik NT. :-P.
    A wiecie może co to za skrót CRL? ;-)

Oooo mi nikt w kartę nie wpisywał NT ;) A CRL to długość dziecka ciemieniowo-siedzeniowa

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

• Marietta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z mejbi- tutaj tętni życie, tam prywata ;)

Co do prezentów- ja mam w domu szafkę, gdzie cały rok praktycznie składuje prezenty ;) na każdą okazję coś mam ;) jakieś wino, kosmetyki, szalik... więc mam trochę ułatwioną sprawę ;) Teraz w Rossamnie promocje -49%, to też można kupić za wczasu coś ;) ja mam to szczęście, że siostry 4- kobiecie łatwiej coś kupić ;) niech świeci, pachni albo maluje i każda zadowolona :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 no tak troche dziwnie ale ten etap podwojny przerabiam drugi raz zobaczymy jak bedzie po 20tc to bedzie dopiero dziwnie i nowosc :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Na szczęście mam już więcej mocy więc ogarniam porządek, a zarosło to moje mieszkanie jakbym miesiąc nie sprzątała :( Starszak mi się pochorował, w nocy w niedziele zagorączkował, potem było niby lepiej i tej nocy znowu gorączka, nie chce jeść i jak nie mój syn cały dzień przeleżał :( i znowu te zaległości w szkole :O
    Od jakiegoś tygodnia czułam już pojedyncze smyrania a od wczoraj mega czuje już ruchy maleństwa, a dzisiaj smyra mnie i smyra, chyba się za bardzo narobiłam :D super uczucie.
    A jeśli mowa o Świętach ... rany nigdy nie wiem co komu kupić, a w tym roku z rodziną brata świętujemy czyli oprócz mojego jest jeszcze dwójka jego synków 5 i 1,5 roku - zwłaszcza im nie wiem co kupić bo "wszystko" mają :( ale nic, muszę popatrzeć po sklepach, może starszakowi jakąś grę planszową albo coś koło tego, a młodszemu lego duplo, hmm pomyśli się. Mój zażyczył sobie Ferrari sterowane, bo to maniak samochodowy - ucieszy się z każdego nawet jakby już taki miał :P

16udgywl4g9leeec.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć to dzięki dziewczyny ja mam wpisane 63.7 Czyli pewno 63mm? Sama nie wiem ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole forum o wiele :)
    No my postanowiliśmy ze sobie nie dajemy nic bo juz mamy to co pragnęliśmy i ze za kasę z prezentów kupujemy cos dla dziecka :) ja sie w sumnie cieszę
    Z moimi rodzicami tez ustaliliśmy ze zamiast kolejnych perfum wolimy cos dla Malucha wec mama sie napaliła ze kupi Nam podgrzewacz sterylizator i laktator takze chce wyposażyć praktycznie całe karmienie no i tez mam 21 urodziny wiec odrazu bedą dwie okazje na raz :) bratu, babciom i bliźniaczkom cos sie wymyśli takze mamy tez z głowy . A z teściami jest inaczej bo tam tylko kupujemy dzieciom czyli siostrzenicom meża :)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od mojego M dostanę boduszkę Moderhood - i jestem mega zadowolona. nie potrzebuję nic więcej :)

Marietta lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie musze pozalic.... Spisalam sobie imiona dziewczynek na kartke zdrobnienia i jaka osobowosc kryje sie pod danym imieniem , kartka byla w sumie nie wiem gdzie.... Zapodziala sie a on ja dzis znalazl i jak zobaczyl te imiona to go je...ło w łep! Palma ! :( co to za imiona jakies glupie! Nie polskie ! Ze mnie pogielo a napisane byly Vanessa, Inga, Livia, i Nella . uj....ło mu sie Natalia albo Jola srola! Wole miec chyba synow przynajmniej mnie nie wkurzy imieniem . Ale tez chcial bo nasi zmarli synowie maja Oskar i Oliwier. On chcial nastepnego syna nazwac Oskar mowie nieeee chyba po moim trupie !! Nagadalam mu wtedy i wydarlam jape to sie troche otrzezwil. A teraz znow ! Nie mam nic do powiedzenia chrzesnych tez wybiera ! A ja co ? Pampersy moze sama wybiore .... :( jestem smutna zla i becze:(

201604075381.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja od mojego M dostanę boduszkę Moderhood - i jestem mega zadowolona. nie potrzebuję nic więcej :)

będziesz zadowolona- kojec motherdood jest świetny :D też dostałam w prezencie od mojego męża :)

Negra lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    A ja sie musze pozalic.... Spisalam sobie imiona dziewczynek na kartke zdrobnienia i jaka osobowosc kryje sie pod danym imieniem , kartka byla w sumie nie wiem gdzie.... Zapodziala sie a on ja dzis znalazl i jak zobaczyl te imiona to go je...ło w łep! Palma ! :( co to za imiona jakies glupie! Nie polskie ! Ze mnie pogielo a napisane byly Vanessa, Inga, Livia, i Nella . uj....ło mu sie Natalia albo Jola srola! Wole miec chyba synow przynajmniej mnie nie wkurzy imieniem . Ale tez chcial bo nasi zmarli synowie maja Oskar i Oliwier. On chcial nastepnego syna nazwac Oskar mowie nieeee chyba po moim trupie !! Nagadalam mu wtedy i wydarlam jape to sie troche otrzezwil. A teraz znow ! Nie mam nic do powiedzenia chrzesnych tez wybiera ! A ja co ? Pampersy moze sama wybiore .... :( jestem smutna zla i becze:(
    Tulaski :* Chłopy to dzikie zwierzęta, zobaczysz, że przyjdzie i przeprosi, w końcu to wasze wspólne dzieci i obooje macie cos do powiedzenia :) Trzymaj się mocno

Sylika lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majowe i nie tylko Mamusie :) chciałabym dołączyć do waszego grona. Mój termin porodu z pierwszego USG przypada na 25 maj. To moja pierwsza, długo wyczekiwana ciąża i od zobaczenia dwóch kreseczek chodzę szczęśliwa jak w jakimś transie :) 17.11 mam USG genetyczne i nie mogę się doczekać. Z jednej strony mega się stresuję ale z drugiej radcha że zobaczę znowu moje dzieciątko przysłania wszystkie niepokoje. Oby dobry humor nie opuścił mnie aż do maja no i później :)
    Kiedyś obiecałam sobie, że nie wkręcę się w żadne forum ale teraz cieszę się, że jest miejsce gdzie mogę dzielić się swoimi radościami i lękami bo w realu to już wszyscy patrzą na mnie jak na kosmitkę :D

luna91, kkasya, Madziuśka, Clio_99, bereda11, Dariaaa88, katarzyna_d, pasia27, Marietta, xpatiiix3, kw, szarywrobel lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - ja też się z mężem pokłóciłam raz o imiona. Bo zaproponowałam kilka i żadne mu się nie podobało. To mówię, żeby wymyślił a on, że imię będzie wymyślał jak maluch się urodzi a teraz nie zamierza o tym gadać... :/ Wtedy szału dostałam, ale uwierz mi jak Ci przejdzie i emocje opadną to spojrzysz na to inaczej. Choć nazywać syna imieniem, które nosił Wasz poprzedni synek to rozumiem, że mogło Cię wkurzyć bo to było by nie na miejscu :(

Sylika lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Sylika - ja też się z mężem pokłóciłam raz o imiona. Bo zaproponowałam kilka i żadne mu się nie podobało. To mówię, żeby wymyślił a on, że imię będzie wymyślał jak maluch się urodzi a teraz nie zamierza o tym gadać... :/ Wtedy szału dostałam, ale uwierz mi jak Ci przejdzie i emocje opadną to spojrzysz na to inaczej. Choć nazywać syna imieniem, które nosił Wasz poprzedni synek to rozumiem, że mogło Cię wkurzyć bo to było by nie na miejscu :(
    Dlatego ja nie uparlam sie stanowczo na konkretne imie tylko takie ktore moge wziac pod uwage noe mialam jak z nim o tym pogadac bo to nadąsany wciaz chodzi królewicz i nie zeby przeczytal i powiedzial slichaj Sylwia nie podoba mi sie to i to a to nie pod wplywem impulsu odrazuu buuuu! Co to za imiona !

201604075381.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem witaj. Mamy taka sama datę porodu :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Guem :)

Sylika, jakiś kompromis uskutecznijcie. Albo powiedz, że z dziewczęcych to Ci się podoba Stefania, Genowefa, Józefa i Zyta. I żeby sobie wybrał. Bo albo te, albo te z listy. I jak chce mieć córkę Gienię,to proszę bardzo, Ty będziesz zachwycona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:44

Sylika, Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    O dobrze wiedzieć to dzięki dziewczyny ja mam wpisane 63.7 Czyli pewno 63mm? Sama nie wiem ;-)

Tak :) Od czubka główki do końca pupy. Plus rączki i nóżki, ale tego nie podają ;)

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ