X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:02

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• kw Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dziewczyny moja zajebistosc nie zna granic dopiero teraz patrząc do mojej karty ciąży zauważyłam że wpisują ten wynik NT. :-P.
    A wiecie może co to za skrót CRL? ;-)

Oooo mi nikt w kartę nie wpisywał NT ;) A CRL to długość dziecka ciemieniowo-siedzeniowa

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

• Marietta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z mejbi- tutaj tętni życie, tam prywata ;)

Co do prezentów- ja mam w domu szafkę, gdzie cały rok praktycznie składuje prezenty ;) na każdą okazję coś mam ;) jakieś wino, kosmetyki, szalik... więc mam trochę ułatwioną sprawę ;) Teraz w Rossamnie promocje -49%, to też można kupić za wczasu coś ;) ja mam to szczęście, że siostry 4- kobiecie łatwiej coś kupić ;) niech świeci, pachni albo maluje i każda zadowolona :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 no tak troche dziwnie ale ten etap podwojny przerabiam drugi raz zobaczymy jak bedzie po 20tc to bedzie dopiero dziwnie i nowosc :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Na szczęście mam już więcej mocy więc ogarniam porządek, a zarosło to moje mieszkanie jakbym miesiąc nie sprzątała :( Starszak mi się pochorował, w nocy w niedziele zagorączkował, potem było niby lepiej i tej nocy znowu gorączka, nie chce jeść i jak nie mój syn cały dzień przeleżał :( i znowu te zaległości w szkole :O
    Od jakiegoś tygodnia czułam już pojedyncze smyrania a od wczoraj mega czuje już ruchy maleństwa, a dzisiaj smyra mnie i smyra, chyba się za bardzo narobiłam :D super uczucie.
    A jeśli mowa o Świętach ... rany nigdy nie wiem co komu kupić, a w tym roku z rodziną brata świętujemy czyli oprócz mojego jest jeszcze dwójka jego synków 5 i 1,5 roku - zwłaszcza im nie wiem co kupić bo "wszystko" mają :( ale nic, muszę popatrzeć po sklepach, może starszakowi jakąś grę planszową albo coś koło tego, a młodszemu lego duplo, hmm pomyśli się. Mój zażyczył sobie Ferrari sterowane, bo to maniak samochodowy - ucieszy się z każdego nawet jakby już taki miał :P

16udgywl4g9leeec.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć to dzięki dziewczyny ja mam wpisane 63.7 Czyli pewno 63mm? Sama nie wiem ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wole forum o wiele :)
    No my postanowiliśmy ze sobie nie dajemy nic bo juz mamy to co pragnęliśmy i ze za kasę z prezentów kupujemy cos dla dziecka :) ja sie w sumnie cieszę
    Z moimi rodzicami tez ustaliliśmy ze zamiast kolejnych perfum wolimy cos dla Malucha wec mama sie napaliła ze kupi Nam podgrzewacz sterylizator i laktator takze chce wyposażyć praktycznie całe karmienie no i tez mam 21 urodziny wiec odrazu bedą dwie okazje na raz :) bratu, babciom i bliźniaczkom cos sie wymyśli takze mamy tez z głowy . A z teściami jest inaczej bo tam tylko kupujemy dzieciom czyli siostrzenicom meża :)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od mojego M dostanę boduszkę Moderhood - i jestem mega zadowolona. nie potrzebuję nic więcej :)

Marietta lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie musze pozalic.... Spisalam sobie imiona dziewczynek na kartke zdrobnienia i jaka osobowosc kryje sie pod danym imieniem , kartka byla w sumie nie wiem gdzie.... Zapodziala sie a on ja dzis znalazl i jak zobaczyl te imiona to go je...ło w łep! Palma ! :( co to za imiona jakies glupie! Nie polskie ! Ze mnie pogielo a napisane byly Vanessa, Inga, Livia, i Nella . uj....ło mu sie Natalia albo Jola srola! Wole miec chyba synow przynajmniej mnie nie wkurzy imieniem . Ale tez chcial bo nasi zmarli synowie maja Oskar i Oliwier. On chcial nastepnego syna nazwac Oskar mowie nieeee chyba po moim trupie !! Nagadalam mu wtedy i wydarlam jape to sie troche otrzezwil. A teraz znow ! Nie mam nic do powiedzenia chrzesnych tez wybiera ! A ja co ? Pampersy moze sama wybiore .... :( jestem smutna zla i becze:(

201604075381.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja od mojego M dostanę boduszkę Moderhood - i jestem mega zadowolona. nie potrzebuję nic więcej :)

będziesz zadowolona- kojec motherdood jest świetny :D też dostałam w prezencie od mojego męża :)

Negra lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    A ja sie musze pozalic.... Spisalam sobie imiona dziewczynek na kartke zdrobnienia i jaka osobowosc kryje sie pod danym imieniem , kartka byla w sumie nie wiem gdzie.... Zapodziala sie a on ja dzis znalazl i jak zobaczyl te imiona to go je...ło w łep! Palma ! :( co to za imiona jakies glupie! Nie polskie ! Ze mnie pogielo a napisane byly Vanessa, Inga, Livia, i Nella . uj....ło mu sie Natalia albo Jola srola! Wole miec chyba synow przynajmniej mnie nie wkurzy imieniem . Ale tez chcial bo nasi zmarli synowie maja Oskar i Oliwier. On chcial nastepnego syna nazwac Oskar mowie nieeee chyba po moim trupie !! Nagadalam mu wtedy i wydarlam jape to sie troche otrzezwil. A teraz znow ! Nie mam nic do powiedzenia chrzesnych tez wybiera ! A ja co ? Pampersy moze sama wybiore .... :( jestem smutna zla i becze:(
    Tulaski :* Chłopy to dzikie zwierzęta, zobaczysz, że przyjdzie i przeprosi, w końcu to wasze wspólne dzieci i obooje macie cos do powiedzenia :) Trzymaj się mocno

Sylika lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majowe i nie tylko Mamusie :) chciałabym dołączyć do waszego grona. Mój termin porodu z pierwszego USG przypada na 25 maj. To moja pierwsza, długo wyczekiwana ciąża i od zobaczenia dwóch kreseczek chodzę szczęśliwa jak w jakimś transie :) 17.11 mam USG genetyczne i nie mogę się doczekać. Z jednej strony mega się stresuję ale z drugiej radcha że zobaczę znowu moje dzieciątko przysłania wszystkie niepokoje. Oby dobry humor nie opuścił mnie aż do maja no i później :)
    Kiedyś obiecałam sobie, że nie wkręcę się w żadne forum ale teraz cieszę się, że jest miejsce gdzie mogę dzielić się swoimi radościami i lękami bo w realu to już wszyscy patrzą na mnie jak na kosmitkę :D

luna91, kkasya, Madziuśka, Clio_99, bereda11, Dariaaa88, katarzyna_d, pasia27, Marietta, xpatiiix3, kw, szarywrobel lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika - ja też się z mężem pokłóciłam raz o imiona. Bo zaproponowałam kilka i żadne mu się nie podobało. To mówię, żeby wymyślił a on, że imię będzie wymyślał jak maluch się urodzi a teraz nie zamierza o tym gadać... :/ Wtedy szału dostałam, ale uwierz mi jak Ci przejdzie i emocje opadną to spojrzysz na to inaczej. Choć nazywać syna imieniem, które nosił Wasz poprzedni synek to rozumiem, że mogło Cię wkurzyć bo to było by nie na miejscu :(

Sylika lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Sylika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Sylika - ja też się z mężem pokłóciłam raz o imiona. Bo zaproponowałam kilka i żadne mu się nie podobało. To mówię, żeby wymyślił a on, że imię będzie wymyślał jak maluch się urodzi a teraz nie zamierza o tym gadać... :/ Wtedy szału dostałam, ale uwierz mi jak Ci przejdzie i emocje opadną to spojrzysz na to inaczej. Choć nazywać syna imieniem, które nosił Wasz poprzedni synek to rozumiem, że mogło Cię wkurzyć bo to było by nie na miejscu :(
    Dlatego ja nie uparlam sie stanowczo na konkretne imie tylko takie ktore moge wziac pod uwage noe mialam jak z nim o tym pogadac bo to nadąsany wciaz chodzi królewicz i nie zeby przeczytal i powiedzial slichaj Sylwia nie podoba mi sie to i to a to nie pod wplywem impulsu odrazuu buuuu! Co to za imiona !

201604075381.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem witaj. Mamy taka sama datę porodu :)

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Guem :)

Sylika, jakiś kompromis uskutecznijcie. Albo powiedz, że z dziewczęcych to Ci się podoba Stefania, Genowefa, Józefa i Zyta. I żeby sobie wybrał. Bo albo te, albo te z listy. I jak chce mieć córkę Gienię,to proszę bardzo, Ty będziesz zachwycona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:44

Sylika, Marietta, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    O dobrze wiedzieć to dzięki dziewczyny ja mam wpisane 63.7 Czyli pewno 63mm? Sama nie wiem ;-)

Tak :) Od czubka główki do końca pupy. Plus rączki i nóżki, ale tego nie podają ;)

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ