X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstawiam zdjęcie swojego brzuszka :)
    Nie jest zbyt duży, ale ponoć dzidzia siedzi głębiej w miednicy.
    Jak widać kręgosłup już mi trochę wygięło.
    Osoby z zewnątrz mogą jeszcze nie dostrzec brzuszka, ale ja wiem jak wcześniej wyglądał i widzę, że już jest malutki :) Wcześniej byłam dość szczupła :)

http://zapodaj.net/5204ff701c7cf.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:49

luna91 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Ja jestem! :P

Właśnie zaczynam przegląd Allegro w poszukiwaniu prezentów świątecznych. W zeszłym roku wszystko miałam gotowe już w połowie listopada, a w tym dopiero teraz mi się przypomniało...

dobry pomysł ale wiesz już czego szukasz dla Kogo? bo mi najgorzej to zawsze idzie wymyślanie c kupić, no i szczerze dla dorosłych to jakieś upominki a dla dzieci coś konkretniejszego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś mdłości dopadły jak zobaczyłam kurczaka w panierce ;/
    i znowu obiad nie tknięty.....

Chyba w tej ciąży będę żyła bez obiadów

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla dzieci będę miała podpowiedź od ich rodziców. dla dorosłych już gorzej z pomysłami. tez chciałabym już zacząć...

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj tez coś niedobrze =/ i od kilku dni te boleści brzucha .... od wczoraj są mocniejsze, ciągnie, kłuje, boli ... =/ nie wspomnę o kręgosłupie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:59

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    mi dzisiaj tez coś niedobrze =/ i od kilku dni te boleści brzucha .... od wczoraj są mocniejsze, ciągnie, kłuje, boli ... =/ nie wspomnę o kręgosłupie.

Mnie nie boli, ale ciągnie takie jakby zakwasy. To w pachwinach. A wieczorem to mnie i nogi bolą... no, ale niech boli i rośnie :) Jak porównam moje zdjęcie brzucha z 10 tc i teraz z 14 tc to jest różnica :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:
    dobry pomysł ale wiesz już czego szukasz dla Kogo? bo mi najgorzej to zawsze idzie wymyślanie c kupić, no i szczerze dla dorosłych to jakieś upominki a dla dzieci coś konkretniejszego :)
    Ja co roku mam taki plan i nie udaje się w listopadzie ;-) w mojej rodzinie też chcieli tak zrobić, że tylko dla dzieciaków prezenty ale ja się zbuntowalam. Bo ja dzieci nie miałam a u rodzeństwa 8 sztuk ;-) zresztą lubię kupowanie i otrzymywanie prezentów :-)
    A ponieważ mamy sporą rodzinkę to robimy losowanie -dorośli i każdy kupuje swojemu chrzesniakowi/chrzesnicy i paczki słodyczy itp.dla reszty dzieci.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Aniu_leczka - ja mojego poprosiłam ostatnio, żeby mi grę ściągnął a on do mnie: a sama nie możesz? No kuźwa on to robił zawsze (w sensie jakieś filmy czy gierki czy cokolwiek) ja nie lubię! No i też była kłótnia :/ Sama se ściągnęłam i niech spada :P A co!

Mi nagrywa płytę do samochodu 1,5 miesiąca.To mu wczoraj powiedziałam, że najpierw grzebnę w internecie zanim jego zapytam o cokolwiek.Jeszcze wczoraj do niego mówię zrób mi kanapkę, on na zegarek 23 to już chyba za późno?No i tyle muszę się tu wyżalić bo nie mam komu

relg3e5e9ky1omot.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana - nie martw się. Sama dobrze wiesz, że za kilka dni ten problem wyda Ci się błahy. Ja wiem, że masz ochotę zabić go teraz, ale sama wiesz co z nami hormony robią :P A wyżalaj się, po to mamy forum :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas w tym roku bardzo skromne te prezenty beda / no wlasnie czas zaczac szperac na allegro
    mamie i siostrze kupie jakis balsam ,zel pod prysznic moze jakas sól do kąpieli ,o a moze wlasnie tusz z loreala -jak jeszcze rossman bedzie miał ;)
    tacie i szwagrowi to samo -dezodorant i zel i szampon jakis ...
    chrzestnej mojej to samo jakis kosmetyk - synowi siostry i corce chrzestnej dam po 1oozł i niech sobie kupia co chca ... chrzesniakowi jakas zabawke i jego bratu ,a swoim dzieciom tez jakąś pierdółkę nie drogą a ciekawą ;) mezowi hmm pomyslę ...i tyle ...jak sie ktos z dalszej rodziny trafi to najwyzej kupie wiecej czekolad i bede ich obdzielac ... nie mam teraz kasy na te szaleństwo swiateczne - wszystko idzie w domek i musza mnie zrozumiec . amen . :)

bimba, luna91 lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce - u nas w tym roku też odpuszczamy drogie prezenty, jak już coś to skromne upominki :) Tak, żeby po prostu coś znaleźć pod choinką. Chcemy jak najwięcej odłożyć dla malucha.

Carolq lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z prezentami tez muszę przyoszczedzic będzie na co pieniążki odkładać , choc sporo rzeczy mamy po córci. Zawsze przy pierwszym dziecku są duze wydatki , przy drugim juz troszkę mniej

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:56

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka- ja też miałam bóle dzisiaj takie nieprzyjemnie :/ Wracałam do domu na piechotę, nie daleko może z 1,5km, i na sam koniec tak mnie 3 razy szyjka zakłuła, że aż się bałam iść dalej. Zabolało jak nigdy, potrzyma 5-6 sekund i puszcza.

Co do świąt- ja co roku jestem organizatorem i głównym sponsorem świąt w swojej rodzinie :P a w tym roku chyba u męża będziemy :(
    W każdym razie mam 5 rodzeństwa, 2 siostrzeńców, rodzina dość spora. Zawsze każdy kupuje każdemu jakiś drobny prezent, a rodzicom kupujemy coś ekstra, fotel masujący, sokowirówkę, jakąś elektornikę. Na ten rok mam już właściwie większość rzeczy :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od tego roku dopiero wprowadzilismy zasadę , że tylko drobiazgi tak do 20 zł. Tylko dzieciom normalnie. Tu zawsze problem bo ją już nie wiem co tym siostrzencom kupowac. Im są starsi tym gorzej :/

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to tutaj bym nie wyrobila w rodzi ie jakbym wszystkim cis chciala kupic . musze pomyslec jak to rozwiązać

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala4 wrote:

Bosz... takiego walnęłam posta długiego i mi skasowało :/ A z telefonu smaruję.
    No więc tak. Jak spędzamy święta z moja rodzina (w tym roku), to jest super, bo jest nas bardzo mało. Tylko 9 osób razem z Margolą: rodzice, moja siostra, moich dwóch dorosłych siostrzeńców i my. Dla rodziców kupuje scrapbooka ze zdjęciami Małgosi i Pierworodnego plus bilet na jakiś spektakl albo musical. Takie bilety dostają co roku i co roku są zachwyceni :) Dla siostry zawsze jakiś ciuch i kosmetyki. Dla jej chłopaków różnie. Starszego lubię bardziej (25 lat skończy) i on dostaje jakiś skórzany pasek, albo portfel albo co tam potrzebuje do domu (mieszka sam od 2 lat). Młodszy mnie wkurza (ma 20 lat, ale jest lekko opóźniony intelektualnie i ma mentalność rozpuszczonego 10latka) i z nim zawsze mam kłopot. W tym roku dostanie pewnie jakąś bluzę. Rok temu dostał płyty DVD z jakimś tam serialem, który do zrzygania ogląda.Dla Pierworodnego (15 lat) chyba ciuchy. Dla Margoli zabawki, to łatwe ;) i oczywiście nie wiem, co dla P :/ Chyba portfel w tym roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 18:27

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ojej u Was już plany na święta, ja to najbardziej lubię na ostatni dzień na spontanie zrobić zakupy;)
    Mam pytanie, od 2 dni boli mnie oko, a dzisiaj rano zobaczyłam, że robi się niby krostka, niby jęczmień (nigdy nie miałam) nie wiem co to może być. Rano pocierałam ciepłą obrączką (wyczytałam na necie, że pomaga), ale teraz to już mnie zaczyna boleć i rośnie.. któraś miała? czy nie zaszkodzi ciąży i jak to cholerstwo wyleczyć samemu???

f2w343r81obn8r6j.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Wszystkie chyba jednak przenioslysmy sie na fb... Troszke szkoda tego forum mi jednak,bo tu zaczynalysmy... :(

Protestuję :P Ja w ogóle nie ogarniam tej grupy na fejsie :P poza tym mam wrażenie że tam wszystko pomieszane jest a tu porządek panuje :D i na dodatek nie wiem kto jest kto jak piszecie jakieś posty a przy każdej wypowiedzi sprawdzać na liście to pół dnia to by zajęło. I jakoś mnie to zniechęca. Nie rezygnujcie z forum Dziewczyny!

olala4, FeliceGatto, Alicce, Negra lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja zajebistosc nie zna granic dopiero teraz patrząc do mojej karty ciąży zauważyłam że wpisują ten wynik NT. :-P.
    A wiecie może co to za skrót CRL? ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ