X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mamy komu pomarudzić:)

Anniusia, bereda11 lubią tę wiadomość

• kw Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 100 dniu ciąży :)

Dziś i ja odczuwam brak sił , spac sie chce i mam lenia dlatego nadal w łóżku przed tv z kubkiem herbaty sobie siedze :/

Sylika lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Pati dzięki za troskę :* u mnie średnio, pobolewa mnie brzuch no ale jak nie ma plamień to staram się myśleć pozytywnie :P

Życzę zdrówka <3

Nie wiem czy nie złapałam zapalenie pęcherza ? takie dziwne uczucie mam jak by mi się chciało sikać .. w kościele strasznie mi to dokuczało.

Sięgnęłam narazie bo żurawit w Tabl.

Gratuluje udanych wizyt z wczoraj <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    My po spacerku właśnie zaczęłam sie zastanawiac nad jutrzejsza wizyta ... Ciekawe jak to bedzie czy wszystko ok i wogole ... I kogo tam nosze pod serduszkiem :) dobrze ze dzis wolne i mogę siedzieć z mężem i przynajmniej jakos szybciej mija :) ktos jeszcze jutro wizytuje ?

ja mam jutro wizytę nieplanowaną bo czuję pieczenie po sikaniu i idę sprawdzić czy nie ma jakieś infekcji nie wiem czy mi pokaże dzidzie:)

Carolq lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie tą poduszkę rogal dla kobiet w ciąży? zastanawiam się nad kupnem bo nie umiem spać na lewym boku najlepiej mi się śpi na prawym a w ogóle to się kręce strasznie jakoś mi nie wygodnie i zastanawiam się czy faktycznie warto kupić?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ;-) po wczorajszej nieudanej wizycie dziś musi być lepszy dzień! Przynajmniej w to wierzę :-) idę na bieg niepodległości u nas w mieście, zapisałam się 2 miesiące temu, ale uczestniczyć nie mogę, bo lekarz zabrania. Może mężuś z moim numerem wystartuje, żebym miała komu kibicować :-D
    Smacznego rogala dla tych z wielkopolski! I reszty też ;D

Kłosia lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki,

gratuluję udanych wizyt! Oby same takie wiadomości!

W ogóle zakupiłam przez neta (allegro) poduchę do spania dla kobiet w ciąży i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona, dawno się tak nie wyspałam:) Polecam:)

Miłego dnia:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro w DDTVN bedzie pod koniec doktor szczyt i bedzie mówił jak zapobiegać rozstępom przy ciąży ;)

Agnieszka0812, Marietta, monaa, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja mam jutro wizytę nieplanowaną bo czuję pieczenie po sikaniu i idę sprawdzić czy nie ma jakieś infekcji nie wiem czy mi pokaże dzidzie:)

Mnie też coś łapie jakieś zapalenie, biorę żurawit i mam w domu urosept.

wizytę mam dopiero 9 jak by coś to zrobie sobie prywatnie mocz i pójdę do rodzinnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my jeszcze z mężem w łóżku :) Właśnie teściowa nas zaprosiła na obiad na 14 :) u nas dzisiaj odpust na wsi, przejdziemy się na spacer.

Miłego dnia!

myszka2070, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Mnie też coś łapie jakieś zapalenie, biorę żurawit i mam w domu urosept.

wizytę mam dopiero 9 jak by coś to zrobie sobie prywatnie mocz i pójdę do rodzinnego

mnie mocz wyszedł ok tylko szczawiany wyszły i rodzinna powiedziała,że możłiwe,że piasek mi schodzi z nerek ale jakoś tak dla spokoju pójdę do gina jutro:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć laseczki,

gratuluję udanych wizyt! Oby same takie wiadomości!

W ogóle zakupiłam przez neta (allegro) poduchę do spania dla kobiet w ciąży i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona, dawno się tak nie wyspałam:) Polecam:)

Miłego dnia:)

jakiej firmy kupowałaś?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jakiej firmy kupowałaś?

dokładnie tę:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5726262777

Anniusia lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

Carolq lubi tę wiadomość

• Jitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dziewczyny za pomyśle badania :) śliczne zdjęcia
    wzruszające te Wasze opowieści o maluszkach :)

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna pokazuj Nam tu szybko brzucha :D ciesze się ze ciut lepiej o pecherz zadbaj i bierz żuravit i Wit c :P dużo pij ;)

Dzięki za troskę dziewczyny oby zdrowie do 19.11 dopisało to się zaszczepimy w końcu w sensie dzieciorki hehe :)

No a ja dzisiaj len myślę co tu na obiad zrobić ;P

Poduchy nie miałam przy żadnym i nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:21

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cyklu i "Wpadek" ;) Ja jak w zegarku miałam owulację, ale u mnie problem był z albo nie pękającym pęcherzykiem, albo przetrwałym ciałkiem żółtym. Torbiele mnie zaczęły atakować mniej więcej pół roku po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej. Z mężem staraliśmy się tak naprawdę od czerwca, wcześniej metoda Rotzera- po wykresie na ovufriend ;) Ale tak naprawdę od samego początku mimo, że jasno wiedzieliśmy kiedy płodne, kiedy nie- nawet jak się nie staraliśmy/ nie planowaliśmy/ chciliśmy odkładać dziecko na potem, trochę olewaliśmy to, że płodne, jak się chciało to się chciało i tyle :P

Też mam poduszkę, mąż mi kupił na urodziny, podobną do tej z linku, ale innej firmy, tez ok 100 pln zapłacił z tego co przeszperałam allegro ;) Teraz raz na niej śpię, raz nie, ja pod głową muszę mieć miękko, inaczej obudzę się z bólem głowy, ale do karmienia się przyda kiedyś.

Zazdroszczę Wam ruchów dziecka, ja nic nie czuję jeszcze... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj same z córcią, mąż niestety w pracy - uroki własnej działalności...
    zupka już się gotuje - dziś kuchnia serwuje krupniczek a na drugie chyba spaghetti bo Kornelcia sobie tak zażyczyła :)
    a u Was co na obiadek ? oprócz gotowców u teściowej ;)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do planowania to my wpadliśmy:) heh po ślubie u mnie przez hasimoto myśleli,że mam pcos ale po wyregulowaniu hormonów tarczycy jajniki się oczyściły, zawsze się zabezpieczaliśmy prezerwatywą nawet pamiętam jak w czerwcu po ślubie byłam u gina na cytologii i akurat sprawdził i miałam owulację wtedy powiedział,że mamy się starać i powiem wam,że targały mną myśli ale w końcu zrezygnowałam i jakoś tak mialo być za 2 lata a bo remont a to praca i męża aplikacja potem pojechaliśmy w podróż poślubną akurat miałam okres od połowy wyjazdu a po powrocie zabezpieczaliśmy się a potem jakoś tak nie heh chwile uniesienia były i akurat jak to mąż mówi "złoty strzał" :P:P

Marietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ