X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że mamy komu pomarudzić:)

Anniusia, bereda11 lubią tę wiadomość

• kw Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 100 dniu ciąży :)

Dziś i ja odczuwam brak sił , spac sie chce i mam lenia dlatego nadal w łóżku przed tv z kubkiem herbaty sobie siedze :/

Sylika lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Pati dzięki za troskę :* u mnie średnio, pobolewa mnie brzuch no ale jak nie ma plamień to staram się myśleć pozytywnie :P

Życzę zdrówka <3

Nie wiem czy nie złapałam zapalenie pęcherza ? takie dziwne uczucie mam jak by mi się chciało sikać .. w kościele strasznie mi to dokuczało.

Sięgnęłam narazie bo żurawit w Tabl.

Gratuluje udanych wizyt z wczoraj <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    My po spacerku właśnie zaczęłam sie zastanawiac nad jutrzejsza wizyta ... Ciekawe jak to bedzie czy wszystko ok i wogole ... I kogo tam nosze pod serduszkiem :) dobrze ze dzis wolne i mogę siedzieć z mężem i przynajmniej jakos szybciej mija :) ktos jeszcze jutro wizytuje ?

ja mam jutro wizytę nieplanowaną bo czuję pieczenie po sikaniu i idę sprawdzić czy nie ma jakieś infekcji nie wiem czy mi pokaże dzidzie:)

Carolq lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie tą poduszkę rogal dla kobiet w ciąży? zastanawiam się nad kupnem bo nie umiem spać na lewym boku najlepiej mi się śpi na prawym a w ogóle to się kręce strasznie jakoś mi nie wygodnie i zastanawiam się czy faktycznie warto kupić?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ;-) po wczorajszej nieudanej wizycie dziś musi być lepszy dzień! Przynajmniej w to wierzę :-) idę na bieg niepodległości u nas w mieście, zapisałam się 2 miesiące temu, ale uczestniczyć nie mogę, bo lekarz zabrania. Może mężuś z moim numerem wystartuje, żebym miała komu kibicować :-D
    Smacznego rogala dla tych z wielkopolski! I reszty też ;D

Kłosia lubi tę wiadomość

• josephinka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki,

gratuluję udanych wizyt! Oby same takie wiadomości!

W ogóle zakupiłam przez neta (allegro) poduchę do spania dla kobiet w ciąży i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona, dawno się tak nie wyspałam:) Polecam:)

Miłego dnia:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro w DDTVN bedzie pod koniec doktor szczyt i bedzie mówił jak zapobiegać rozstępom przy ciąży ;)

Agnieszka0812, Marietta, monaa, luna91, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja mam jutro wizytę nieplanowaną bo czuję pieczenie po sikaniu i idę sprawdzić czy nie ma jakieś infekcji nie wiem czy mi pokaże dzidzie:)

Mnie też coś łapie jakieś zapalenie, biorę żurawit i mam w domu urosept.

wizytę mam dopiero 9 jak by coś to zrobie sobie prywatnie mocz i pójdę do rodzinnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my jeszcze z mężem w łóżku :) Właśnie teściowa nas zaprosiła na obiad na 14 :) u nas dzisiaj odpust na wsi, przejdziemy się na spacer.

Miłego dnia!

myszka2070, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Mnie też coś łapie jakieś zapalenie, biorę żurawit i mam w domu urosept.

wizytę mam dopiero 9 jak by coś to zrobie sobie prywatnie mocz i pójdę do rodzinnego

mnie mocz wyszedł ok tylko szczawiany wyszły i rodzinna powiedziała,że możłiwe,że piasek mi schodzi z nerek ale jakoś tak dla spokoju pójdę do gina jutro:)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć laseczki,

gratuluję udanych wizyt! Oby same takie wiadomości!

W ogóle zakupiłam przez neta (allegro) poduchę do spania dla kobiet w ciąży i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona, dawno się tak nie wyspałam:) Polecam:)

Miłego dnia:)

jakiej firmy kupowałaś?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    jakiej firmy kupowałaś?

dokładnie tę:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5726262777

Anniusia lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

Carolq lubi tę wiadomość

• Jitka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dziewczyny za pomyśle badania :) śliczne zdjęcia
    wzruszające te Wasze opowieści o maluszkach :)

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna pokazuj Nam tu szybko brzucha :D ciesze się ze ciut lepiej o pecherz zadbaj i bierz żuravit i Wit c :P dużo pij ;)

Dzięki za troskę dziewczyny oby zdrowie do 19.11 dopisało to się zaszczepimy w końcu w sensie dzieciorki hehe :)

No a ja dzisiaj len myślę co tu na obiad zrobić ;P

Poduchy nie miałam przy żadnym i nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 11:21

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cyklu i "Wpadek" ;) Ja jak w zegarku miałam owulację, ale u mnie problem był z albo nie pękającym pęcherzykiem, albo przetrwałym ciałkiem żółtym. Torbiele mnie zaczęły atakować mniej więcej pół roku po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej. Z mężem staraliśmy się tak naprawdę od czerwca, wcześniej metoda Rotzera- po wykresie na ovufriend ;) Ale tak naprawdę od samego początku mimo, że jasno wiedzieliśmy kiedy płodne, kiedy nie- nawet jak się nie staraliśmy/ nie planowaliśmy/ chciliśmy odkładać dziecko na potem, trochę olewaliśmy to, że płodne, jak się chciało to się chciało i tyle :P

Też mam poduszkę, mąż mi kupił na urodziny, podobną do tej z linku, ale innej firmy, tez ok 100 pln zapłacił z tego co przeszperałam allegro ;) Teraz raz na niej śpię, raz nie, ja pod głową muszę mieć miękko, inaczej obudzę się z bólem głowy, ale do karmienia się przyda kiedyś.

Zazdroszczę Wam ruchów dziecka, ja nic nie czuję jeszcze... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj same z córcią, mąż niestety w pracy - uroki własnej działalności...
    zupka już się gotuje - dziś kuchnia serwuje krupniczek a na drugie chyba spaghetti bo Kornelcia sobie tak zażyczyła :)
    a u Was co na obiadek ? oprócz gotowców u teściowej ;)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do planowania to my wpadliśmy:) heh po ślubie u mnie przez hasimoto myśleli,że mam pcos ale po wyregulowaniu hormonów tarczycy jajniki się oczyściły, zawsze się zabezpieczaliśmy prezerwatywą nawet pamiętam jak w czerwcu po ślubie byłam u gina na cytologii i akurat sprawdził i miałam owulację wtedy powiedział,że mamy się starać i powiem wam,że targały mną myśli ale w końcu zrezygnowałam i jakoś tak mialo być za 2 lata a bo remont a to praca i męża aplikacja potem pojechaliśmy w podróż poślubną akurat miałam okres od połowy wyjazdu a po powrocie zabezpieczaliśmy się a potem jakoś tak nie heh chwile uniesienia były i akurat jak to mąż mówi "złoty strzał" :P:P

Marietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ