Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pierdziele co za dzień... :o w sumie to po analizie wszystko nie odpuściło bolą mnie dzisiaj strasznie sutki zaparcia mam od 3 dni no i te sianie jak mi się chce sikać i sikam po 10-20ml bo pecherz ciśnie :o kurde kopa w dupe Wam wysyłam hehe będzie dobrze no musi być ok tp na bank sprawka hormonow nawet tak w opisie tego tygodnia pisało ze mogą pojawi się silne niepokoje i sny w których traci się dziecko... :o naczytałam się i stad tak
u mnie nie o objawy chodzi tym tak się nie przejmują bo raz są a raz nie ale chodzi o te dziwne sny i jakieś okropne pesymistyczne przeczucia ,ale już ja sobie układam wszystko w głowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:54
Madziaaaaa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiii - widzisz jednak objawy dalej są masz już piękny brzuszek i wszytko będzie ok na pewno !
MI też się dzisiaj jakieś głupoty śniły o morderstwach ale to przecież tylko głupi sen, ja nie mam żadnych objawów wiec teoretycznie powinnam już się martwić ale po prostu myślę że takie moje szczęście że ciąża przebiega bezobjawowo, zawsze można znaleźć pozytywy.
Gdybym z przypadku nie leciała za dwa tygodnie do Polski czekałabym na USG do 12 tygodnia, wiec po prostu myślę że spokój to podstawa nie ma co się nakręcać że będzie źle. Wszystkie na porodówce w maju wylądujemy
A wie któraś co u Mailo ? długo się nie odzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:03
anka418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bereda11 wrote:Madziaaa zawsze mozna znalesc pozytywy i tak robmy bo wtedy zycie jest latwiejsze , ale fajnie jest tez sie wygadac kiedy cos nie gra i super ze tu jestem bo moze za jakis czas przyjdzie czas na mnie i moje marudzenie
Ja nie mówię pomarudzić można a nawet trzeba czasami
Staram się po prostu tego nie robić bo byście codziennie musiały to czytać.
W porównaniu do Was ja nie mam żadnej opieki i badań wiec na pewno nie maiłybyście ochoty tego czytać, wiec nawet o tym nie myślę.
Wiec naprawdę macie szczęście że zawsze możecie do lekarza zadzwonić czy pójść do laboratorium zrobić jakieś badania. Macie super opiekę medyczna. Tylko dlatego napisałam o pozytywnym patrzeniu na sprawę bo widzę to trochę z innej perspektywy, wiec nie mniejcie mi tego za złe -
Ojj każda jeszcze nieraz pomarudzi
ja w życiu nie myślałam że będę tak swirowac na początku bo nigdy tak nie miałam... toż to już prawie 1/4 za mną kończę 2 msc ciąży nie może być nic nie tak
anka418, Madziaaaaa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Madziaaa tak sie ciesze ze tu jestes bo jestesmy w podobnej sytuacjii, ja tez nie mam zadnej tu opieki czekam jak za kilka tyg polece do PL i tam zrobie badania moje pierwsze..takze Bety i tym podobne zrobic sobie nie moge bo tu w UK tak wczesnie tego nie robia..musze myslec tak Jak Madziaaa ze wszystko jest ok
Madziaaaaa lubi tę wiadomość
-
bereda11 - to twoja pierwsza ciąża? Ja w pierwszej nie powiem bo przez parę tygodni się stresowałam i byłam zła na to że tak jest, ale powiem szczerze nie warto i tak się nic nie poradzi trzeba przyjąć i zaakceptować, liczyć że będzie i jest wszytko ok
A tak z ciekawostek poszłam ostatnio do lekarza rodzinnego żeby poinformować że jestem w ciąży i żeby mnie umówił na wizytę z położną to okazało się w rejestracji że mnie wyrzucili bo pół roku u lekarza nie byłam myślałam że padnęa jak Pani zapytałam jak to możliwe że ja nie jestem zarejestrowana a moje dziecko jest to ta kobietka myślała że padnie z wrażenia az się blada zrobiła
-
bereda11 wrote:dziewczynki a moze tak z innej beczki macie moze juz jakies upatrzone imona dla swoich fasolek ? czy to jeszcze za wczesnie ? my juz tak troche mamy
Ja czekam do USG połówkowego aż będziemy płeć znać, ale powiem szczerze pomysłu żadnego nie mam a na dziewczynkę to totalny brak weny
Chociaż mam przeczucie że będzie córeczka w pierwszej przeczucia się sprawdziły to może i w drugiej -
Tak tak w UK wiec jestem na etapie ponownego zapisania sie do przychodni
Kochana z takich extra badań to tyko będziesz chyba musiała wykonać ten test na zespół downa po którymś roku życia nalegają żeby robić ja nie robiłam i teraz też nie chcę i tak dziecka nie usunę -
U mnie też się przeczucia sprawdziły w pierwszej od pierwszego usg mówiłam ze synek i dopiero w 34/35 pokazał siusiaka i w drugiej jak w 15tc mi gin powiedział ze syn to nie dowierzałam i co na polowkowym cipcia jak ta lala
teraz znowu synka czuje no i jeżeli syn to chce Miłosz nazwać a dla dziewczynki brak jakiejkolwiek opcji także tez czekam do polowkowe go w te wcześniejsze nie wierze bo można się nastawić i potem psikus będzie nawet jak mi ginek powie ok.15-16 to dopiero na polowkowym uwierzę na 100%
Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny nie martwcie sie brakiem objawów, czytałam wiele artykułów że raz sie nasilaja a raz maleja i to nic niepokojącego
Imie dla dziewczynki mamy : Julia , ale z chlopcem jest duzy problem, nie ukrywam, ze wolalabym pierwsza dziewczynke ale byleby zdrowe bylo -
bereda my z mężem jesteśmy zgodni co do imienia dla chłopca- Kacper, odnośnie dziewczynki mężowi żadne imię się nie podoba prócz Zosi, a ja tego imienia nie zaakceptuje chyba nigdy
Moje typy dla córeczki to Blanka, Oliwia, Alicja.
-
Xpatiix - tule, nie przejmuj się, Ja też miałam doła z tego powodu, a dwa dni później poczułam się znowu źle, ciężko na żołądku i wszystko wróciło do normy! Są przecież różne fale hormonalne, raz słabsze, raz silniejsze
trzymaj się!
xpatiiix3 lubi tę wiadomość