X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Asmee ja mam tak samo z tym jezdzeniem. Ja mam prawko już prawie 12 lat i jezdze codziennie. Auto mam jeszcze z panieńskich czasów. A mój nie ma prawka wcale i już chyba nawet nie ma ochoty go robić. Na codzien mi to nie przeszkadza. W weekendy też nie bo ją się nie daje i jedziemy głównie taksówką na jakąś imprezę. Ale jak będą dzieci to wszystko będzie na mojej głowie. Zawieść do rodziców, na jakieś zajęcia. Całe szczęście że mieszkamy w centrum. A na porodowke zawiezie mnie tata. Może wtedy zrobi mu się glupio i wreszcie pójdzie na to prawko :p
    clio znam ten bol , moj tez nie ma prawka i ciagle slysze wszystko w swoim czasie aha juz to widze ;-) tez mnie czasem to wkurza a krytykuje mnie jak prowadze az czasem mu cos odpyskne a co ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Jak Ci lekarka nie kazywała zmniejszać dawki, to nie powinnaś tego robić na własną ręke .

Ja dupka odstawiłam w piątek ale na zalecenie lekarza! ale za to jeszcze mam luteine DOPOCHWOWO !!! 2x1 i to chyba najdłużej z nas wszystkich !! ;/ no ale jak trzeba to trzeba łożysko się w pełni wykształca do 16 tc

Ja bym wróciła do dawki jaką lek ustalił :)

U mnie jeszcze 2 tyg ciapkania się z lutką

A mnie mój gin oznajmił istatnio że ze względu na te bóle podbrzusza bede luteine brała przynajmniej do 25 tc ciąży jak narazie a może i do konca :/ A wiec ja chyba przebihe wszystkie ehhhh

katarzyna_d, Sylika lubią tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    jejku jak ja Wam zazdroszczę tych kopniaczków i wariatkowa w brzusiu :P Moja Niunia jakoś się nawet nie zbiera do tego by zacząc szaleć :P

Doczekasz się :P jeszcze będziesz błagać zęby przestała tak ładować w żebra :P
    Ja tez nie myślałam że ruchy poczuje!!, na belly mi pokazuje ze w środę mogę poczuć.

mejbi, Carolq, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do wątku piw bezalkoholowych, chciałabym sie pochwalić moim dzisiejszym odkryciem :)
    Bavaria jest piwem o zawartości 0,0% alkoholu. Zakupiłam dziś do wieczornej degustacji wersje przeniczna tego trunku :)
    Wypije Wasze zdrowie Dziewczyny :)

mejbi, bereda11, Madziaaaaa, Sylika, luna91 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna u mnie mąż cały czas mówił, że też będzie syn i trafił.
    Może za kiiilka lat, teraz po dwójce zrobię przerwę, bo jednak 1.5 różnicy da mi w kość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratulacje, super wieści :) dwóch chłopaczków też super no i łatwiej Ci będzie pod względem ubranek bo jeden po drugim będzie miał :)

Pati, świetnie że wszystko poszło po Waszej myśli :) to tylko 2,5 miesiąca, zleci nie wiadomo kiedy i będziesz miała obrączkę na palcu :)

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Wracając do wątku piw bezalkoholowych, chciałabym sie pochwalić moim dzisiejszym odkryciem :)
    Bavaria jest piwem o zawartości 0,0% alkoholu. Zakupiłam dziś do wieczornej degustacji wersje przeniczna tego trunku :)
    Wypije Wasze zdrowie Dziewczyny :)
    Dobra jest;)

Magenta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi dziękuję :-) też teraz tak myślę, że im będzie lepiej :-) a córki może kiedyś się doczekam :-)
    Ciuszki fakt mam po młodym i długo nie leżały przecież :-)

mejbi lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 0.8 kg a brzuch mam jak w piątym miesiącu, gin mówi ze normalne bo macica jest juz duża, szybciej rośnie i bóle w dole brzucha to po cc

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie bardzo szybko zaraz święta potem w styczniu już egzaminy 16/17 po egzaminach ostatnie przygotowania i zaraz ślub będzie :) także zleci w moment :P potem już tylko czekanie na rozwiązanie ;)
    No szczęśliwa jestem taka aż niuniek kopa zaczął po całym dniu ciszy :P

mejbi, katarzyna_d, pasia27, Magenta lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw poddaje się wygrałaś :P też mam bóle brzucha ciągnie mnie jak wstaje, jak zmieniam pozycje. Jest taki ciężki :/ jak bym kamienie miała

Wreszcie obudziłam maluszka guma mamba się spisała na medal :P

xpatiiix3, pasia27, kw lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Gratuluję wieści z wizyt kochane ;)

A ja byłam dzisiaj w USC i 30 stycznia 2016 oficjalnie będę już panią Sz :)
    ale sie ciesze patii bedziemy mialy forumowy slub i bedziemy to bardzo przezywac z Toba ..extra..

xpatiiix3, katarzyna_d, Eliana lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Jitka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle brzucha mam już od kilu dni, wczoraj się nasiliły i dzisiaj lekarz powiedział, żebym doraźnie brała no-spe i zwiększyła dawkę magnezu. Na razie przyjmuje 200 mg i boję się trochę więcej.

Gratuluje dziewczyny wyników i poznania płci dzidziusiów :)

Co do wagi jeszcze nic nie przytyłam z tego co waga pokazuje mimo, że ponoć tyłek mam trochę większy :P Ale brzusio jeszcze malutki, aż znajomi i rodzina dziwią się, że jeszcze taki mały :)

d8550914ad.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:36

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ale sie ciesze patii bedziemy mialy forumowy slub i bedziemy to bardzo przezywac z Toba ..extra..

Ja też, ja też! Tyle, że w październiku i pewnie Was tu juz nie będzie :(

xpatiiix3, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda będzie się z Wami dzielić przygotowaniami powoli trzeba będzie zacząć szukać sukienki przecież na styczeń tego nie zostawię najgorsze że będę już słonica w styczniu :P heheh chciałam trochę szczuplejsza być na ślubie ale się nie da ja już jestem pączuś; )

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice jak nie tu to na fejsie :P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, cholera, miałam napisać wcześniej.
    Sylika, kochana, Twój limit cierpienia się wyczerpał. Wiem, że się boisz, rozumiem to i wcale się nie dziwię. Ale po prostu już musi być dobrze.

Magenta, Sylika lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Ja też, ja też! Tyle, że w październiku i pewnie Was tu juz nie będzie :(
    tu moze nie ale na priv bedziemy :-) no przegapic taka okazje cos ty ciotka ;-)never

FeliceGatto, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy jak na szczudłach, siostra męża właśnie rodzi syna!!!! pierwszy poród

Akcja zaczęła się o 13:30

mejbi, xpatiiix3, Agusia ;), Paulisia, Negra, Aniu_leczka, pasia27, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki gratuluje udanych wizyt i chlopaka gratuluje...
    ja dzisiaj dostalam list z przychodni badanie krwi na syndrom downa 1:8567 wiec chyba jest ok...
    a i dostalam ze mam isc sobie cytologie zrobic...

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ