WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia supcio! :-)

Mnie głowa rozbolała, pogoda nie do życia :/
    W tym tygodniu chyba się wybiorę na farbowanie i obcinanie włosów, przyjaciółka dzisiaj otworzyła salon fryzjerski, więc muszę przetestować :P

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 ciesze sie że wszystko w porządku :)
    Ja jutro rano ide

klaudia1534, myszka2070 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:58

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia a prywatnie tez nie da rady zalatwic zwolnienia ? Ja dostałam odrazu ze wzgledu na prace fizyczna w 6 tygodniu. Powinnas siedzieć i odpoczywać.

Bo na plusie mam około 2,5 kg wiec gdzies musialo pojsc ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulację :)
    maimama, malvva trzymam kciuki za Wasze wizyty!

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może potem nagle ci wyskoczy :)
    prywatnie dajesz pieniazki do reki to odrazu lepiej traktuja

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki, ja właśnie od dziś na L4, na tydzień, od rodzinnego. Miałam i mam zawroty głowy od kilku dni i wrażenie, jakbym miała za chwilę zemdleć. Chyba z przepracowania, za dużo biorę sobie na głowę. Ale postanowiłam pracować do końca roku, potem już zacznę wić gniazdko :D
    Madzia z UK, super, że sobie sprawiłaś ciuszki, co z tego, że używane, co tam kobieta przez kilka miesięcy zniszczy, a nawet jak kiedyś pisałam, kobiecie w ciąży dobrze nawet w worku na ziemniaki :D

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    tak to niestety jest, tylko na fundusz tez dostaja za nas pieniadze z góry i to są tez nasze pieniądze. Niektórych spraw nie jestem w stanie pojąc.. eh..

A tak z innej beczki w których tygodniach poznałyście płeć? byłam ostatnio na badaniu "genetycznym" i jeszcze za wcześnie było

Ja już tyle razy przejechałam się na lekarzach, że prywatnie chodzę.Zwłaszcza w ciąży nie wyobrażam sobie, jakiegoś mało przyjemnego lekarza.Co do płci to ja poznałam w 12w 2d siurasek :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciazy wlasnie gdzies jak teraz ok 12 tyg i sprqwdzilo sie zobqczymy tym razem

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie już 3 lata i nie zamieniłabym tego lekarza za żadne skarby, bardzo mi pomógł;) wcześniej szukałam na NFZ i trafiałam na samych konowałów...

Też jeszcze nie znam płci, liczę na to, że jutro poznam :)

Umówiłam się jutro do fryzjera, pochwalę się efektem :P

• migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem :/
    Postanowiłam zmniejszyć sobie dawkę dupka bo brałam 3 tabletki dziennie , dawkę zmniejszyłam do dwóch. No bo Wy wszystkie już przestajecie brać a ja zapomiałam się zapytać lekarza ostatnio. Lekarza mam dopiero 8 grudnia i za bardzo nie chciałabym wcześniej iść bo chodzę prywanie. Ale od kiedy odstawiłam mam bóle macicy zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy raczej wina niskiego progesteronu ? nie wiem czy znów zacząć brać większą dawkę czy poczekać ?? ktoś może jakoś pomóc ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq zadzwoń do gin zapytać, sama nie wiem co ci poradzić, ja brałam do 13 tyg. ale każda ma inną sytuację

Carolq lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq zgadzam się z Cigarettą, najlepiej byłoby zadzwonić i spytać. MAsz do niego nr tel? Jak się chodzi prywatnie to lekarze raczej udostępniają do siebie kontakt telefoniczny. Ja mam do swojego nr i na każdej wizycie mi mówi że w razie czego mam dzwonić i pytać. Ale wiem że gdybym ja sama sobie zmieniła dawki leków to by mnie na pewno zrąbał bo jest przeczulony na punkcie "samowolki" i wszystko co robię muszę z nim konsultować nawet jeśli mam racje to on musi swoje przyklepać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:37

Carolq lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Postanowiłam zmniejszyć sobie dawkę dupka bo brałam 3 tabletki dziennie , dawkę zmniejszyłam do dwóch. No bo Wy wszystkie już przestajecie brać a ja zapomiałam się zapytać lekarza ostatnio. Lekarza mam dopiero 8 grudnia i za bardzo nie chciałabym wcześniej iść bo chodzę prywanie. Ale od kiedy odstawiłam mam bóle macicy zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy raczej wina niskiego progesteronu ? nie wiem czy znów zacząć brać większą dawkę czy poczekać ?? ktoś może jakoś pomóc ?

Jak Ci lekarka nie kazywała zmniejszać dawki, to nie powinnaś tego robić na własną ręke .

Ja dupka odstawiłam w piątek ale na zalecenie lekarza! ale za to jeszcze mam luteine DOPOCHWOWO !!! 2x1 i to chyba najdłużej z nas wszystkich !! ;/ no ale jak trzeba to trzeba łożysko się w pełni wykształca do 16 tc

Ja bym wróciła do dawki jaką lek ustalił :)

U mnie jeszcze 2 tyg ciapkania się z lutką

Carolq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

ja biorę 3x1 tabl dupa. pytałam swojego giną czy dalej mam tyle brać. powiedziała, że tak a na następnej wizycie zobaczymy. wizytę ma 4.12 nie zmniejsza sobie sama dawek

Carolq lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam lutkę 2x1 i w zeszły poniedziałek na wizycie zgodził się zmniejszyć do jednej ale nie powiem, sama się o to upomniałam. Następną wizytę mam za dwa tygodnie, do tej pory mam brać tą jedną i może całkiem pozwoli mi odstawić.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tych moich plamieniach w sobote!!!! :/ cieszę się ze lekarka mi nie kazywała odstawić luteiny, wczesniej!!!

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ