Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ja dzisiaj trochę leniwie zaraz idę dopiero się umyć z piżamy wyskoczyć juz czas
Marcel do przedszkola nie poszedl bo miał tak tyłek krwistoczerwony ze nie chciał majtek zakładać tylko pampers i juz zaparł się to mu wysmarowalam na grubo juz trochę lepiej jest i mówi że mu majtki obcierają no więc ma odroczne póki dupsko nie zblednie mu
Co do prawka tak się zabierałam że nie mam mam szansę zrobić w domu bez kursów jakby tylko sama w domu się uczyć i na jazdy chodzić takie eprawko póki się uczęwiec musze się zastanowić w ciąży się za to nie zabieram nawet bo nie myślę
Kciukam za wizytyi czekam na pozytywne wieści
Livia
Nela
Marcel
-
kamisia88 wrote:Mój Tymek jako 6 latek, on jest z listopada i niea mowy na odroczenie go, jest w miarę gotowy, uczę go czytać i ja mam w domu przedszkole wiec on od urodzenia wśród dzieci, da rade, z reszta bym kolejny rok z nim w domu nie wyrobila
(zła matka) heh
To znaczy jak masz w domu przedszkole bo chyba nie do końca załapałam?
JA ogólnie jestem bardzo przeciwna 6latkom w szkole, tyle czasu szły 7latki i było ok a teraz im się w dupach poprzewracało za przeproszeniem -
nick nieaktualnyPowodzenia na wizytach dziewczyny!
Ja już mam posprzatane, pranie wstawione, obiadu robić nie muszę bo mama mi wczoraj dała grzybową
Jakoś mi niedobrze dziś i brzuch mnie boli, wizyta jutro wieczorem, ciekawe co tam w środku sie dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:37
konwalijka lubi tę wiadomość
-
mejbi wrote:To znaczy jak masz w domu przedszkole bo chyba nie do końca załapałam?
JA ogólnie jestem bardzo przeciwna 6latkom w szkole, tyle czasu szły 7latki i było ok a teraz im się w dupach poprzewracało za przeproszeniem
Tez jestem zdania, że powinno zostać jak było z 7 latkami ale jesli moje dziecko ma sie uwstecznic zostajac rok w zerówce to wolę go posłać do szkoły bo uważam, że jest na to gotowy.Madziaaaaa lubi tę wiadomość
Kazik :* -
mejbi wrote:To znaczy jak masz w domu przedszkole bo chyba nie do końca załapałam?
JA ogólnie jestem bardzo przeciwna 6latkom w szkole, tyle czasu szły 7latki i było ok a teraz im się w dupach poprzewracało za przeproszeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:47
-
Asmee ja mam tak samo z tym jezdzeniem. Ja mam prawko już prawie 12 lat i jezdze codziennie. Auto mam jeszcze z panieńskich czasów. A mój nie ma prawka wcale i już chyba nawet nie ma ochoty go robić. Na codzien mi to nie przeszkadza. W weekendy też nie bo ją się nie daje i jedziemy głównie taksówką na jakąś imprezę. Ale jak będą dzieci to wszystko będzie na mojej głowie. Zawieść do rodziców, na jakieś zajęcia. Całe szczęście że mieszkamy w centrum. A na porodowke zawiezie mnie tata. Może wtedy zrobi mu się glupio i wreszcie pójdzie na to prawko :p
-
kamisia88 wrote:To znaczy, że mam w domu prywatne przedszkole które prowadzę z teściową.
Tez jestem zdania, że powinno zostać jak było z 7 latkami ale jesli moje dziecko ma sie uwstecznic zostajac rok w zerówce to wolę go posłać do szkoły bo uważam, że jest na to gotowy.
Aha w ten sposób z tym przedszkolem.
Ja nie postrzegam tego tak jak Ty że że córka się uwsteczni z czymkolwiek. Do żłobka przecież jej nie cofamZa to rok dla dziecka to bardzo dużo i jeśli dzięki temu lepiej sobie później poradzi przede wszystkim emocjonalnie to jestem gotowa zrobić wszystko żeby nie szła jako 6cio latek. Chodzi do zerówki i radzi sobie dobrze z tym programem który mają, nie uważam żeby była gorsza od innych dzieci pod tym kątem ale nie czarujmy, szkoła to całkiem inna bajka. No ale każde dziecko jest inne, wiadomo. Mnie tylko denerwuje to że teraz nikt mi nie daje jako rodzicowi wyboru.
Madziuśka, moja córka nie siedzi ze mną w domu. Normalnie chodzi do zerówki razem z innymi dziećmiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:55
-
mejbi wrote:Aha w ten sposób z tym przedszkolem.
Ja nie postrzegam tego tak jak Ty że że córka się uwsteczni z czymkolwiek. Za to rok dla dziecka to bardzo dużo i jeśli dzięki temu lepiej sobie później poradzi przede wszystkim emocjonalnie to jestem gotowa zrobić wszystko żeby nie szła jako 6cio latek. Chodzi do zerówki i radzi sobie dobrze, nie uważam żeby była gorsza od innych dzieci pod tym kątem ale nie czarujmy, szkoła to całkiem inna bajka. No ale każde dziecko jest inne, wiadomo. Mnie tylko denerwuje to że teraz nikt mi nie daje jako rodzicowi wyboru.
Madziuśka, moja córka nie siedzi ze mną w domu. Normalnie chodzi do zerówki razem z innymi dziećmiBaronowa_83, mejbi lubią tę wiadomość
Kazik :* -
kamisia88 wrote:Masz rację rok to bardzo dużo, to działa w 2 strony, znam swoje dziecko a ty swoje;-) każdy chce jak najlepiej dla potomstwa i tego się trzymajmy
No to prawda. Inną sprawą jest to czy w ogóle mi się to uda bo podobno wcale nie jest tak łatwo wbrew pozorom ale zobaczymy
-
Moj juz sie nudzi w przedszkolu. Wyjątkowo szybko mauczyl sie czytać i liczyć. Dzieci sie ucza literek pojedynczych, a on juz plynnie czyta. Tak samo z liczeniem. Uczą sie jakiś działań na zbiorach 3 elementowych, a młody liczy w zakresie 200 bez problemu. Takze juz czeka na szkole
mejbi, Kłosia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Moj juz sie nudzi w przedszkolu. Wyjątkowo szybko mauczyl sie czytać i liczyć. Dzieci sie ucza literek pojedynczych, a on juz plynnie czyta. Tak samo z liczeniem. Uczą sie jakiś działań na zbiorach 3 elementowych, a młody liczy w zakresie 200 bez problemu. Takze juz czeka na szkole
No to faktycznie zdolniacha
Na Twoim miejscu też bym nie miała wątpliwości ze szkołą skoro tak sobie radzi. Chyba jest najlepszy w grupie z tego co piszesz? -
nick nieaktualnyWitam
u mnie po weekendzie tak średnio, miałam trochę nerwówki, jak w sobote zaczęłam plamic na różowo ;/ na szczescie sie uspokoiło o jest ok czystko.
Wczoraj mały odezwał się czułam kopniaki i to mnie trochę podbudowało psychicznie .
PozdrawiamAgnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Clio_99 wrote:Asmee ja mam tak samo z tym jezdzeniem. Ja mam prawko już prawie 12 lat i jezdze codziennie. Auto mam jeszcze z panieńskich czasów. A mój nie ma prawka wcale i już chyba nawet nie ma ochoty go robić. Na codzien mi to nie przeszkadza. W weekendy też nie bo ją się nie daje i jedziemy głównie taksówką na jakąś imprezę. Ale jak będą dzieci to wszystko będzie na mojej głowie. Zawieść do rodziców, na jakieś zajęcia. Całe szczęście że mieszkamy w centrum. A na porodowke zawiezie mnie tata. Może wtedy zrobi mu się glupio i wreszcie pójdzie na to prawko :p
Ja cały czas marudzę z nadzieją, że się weźmie za to. Tym bardziej, że on jeździ tak czy inaczej. Wyraźnie mu już powiedziałam, że go chyba popier* jeśli myśli, że bez prawka będzie gdzieś dziecko woził. Sama też nigdy z nim autem nie jechałam. Wytykam mu co chwilę takie rzeczy i czekam aż się wkurzy i dla świętego spokoju zda to prawko.
Na porodówkę też pojadę z tatą. Zresztą do lekarzy też mnie wozi, gdy sama nie mam ochoty wsiadać za kółko. A od początu ciąży miałam takie problemy ze skupieniem, że dla bezpieczeństwa zrezygnowałam z prowadzenia. -
Baronowa_83 wrote:Moj juz sie nudzi w przedszkolu. Wyjątkowo szybko mauczyl sie czytać i liczyć. Dzieci sie ucza literek pojedynczych, a on juz plynnie czyta. Tak samo z liczeniem. Uczą sie jakiś działań na zbiorach 3 elementowych, a młody liczy w zakresie 200 bez problemu. Takze juz czeka na szkole
O to tak jak mój brat poszedł do zerówki dzieci literek się uczyły baa nawet jeszcze szlaczków a on płynnie czytał i pisał już sporodo tej pory humanista z Niego niezły kółko literackie pisze wiersze tańczy śpiewa w operze tak jak mówiłam kiedyś carmen skrzypek na dachu plus koncerty w filharmonii także tez utalentowany dzieciak nie wiem czy ja bym wytrzymała to
Livia
Nela
Marcel
-
Jestem już po wizycie
Z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku płeć niestety niepotwierdzona bo dzidzi siedziało sobie po turecku i nie chciało zmienić pozycji
Waży 136 g, ale nie wiem ile mierzy bo albo Pani doktor zapomniała zmierzyć albo ja jakoś niedosłyszałam
Za to zmierzony jest obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. Serduszko pięknie bije, główka dziecka rozwija się prawidłowo i wszystkie narządy wewnętrzne również
Teraz badanie połówkowe 21 grudnia.mejbi, Magenta, Anniusia, konwalijka, i.am.chappie, Baronowa_83, Cigaretta, Madziaaaaa, Negra, Carolq, Alicce, pasia27, myszka2070, FeliceGatto, Agnieszka0812, kamisia88, Agusia ;), xpatiiix3, bereda11, Madziuśka, Dariaaa88, luna91 lubią tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Jestem już po wizycie
Z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku płeć niestety niepotwierdzona bo dzidzi siedziało sobie po turecku i nie chciało zmienić pozycji
Waży 136 g, ale nie wiem ile mierzy bo albo Pani doktor zapomniała zmierzyć albo ja jakoś niedosłyszałam
Za to zmierzony jest obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. Serduszko pięknie bije, główka dziecka rozwija się prawidłowo i wszystkie narządy wewnętrzne również
Teraz badanie połówkowe 21 grudnia.
Gratulacje:)klaudia1534 lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka