WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baronowa mam to samo od 3 lat nie jeżdżę od wypadku ;/ chyba ze muszę już koniecznie ale wtedy strach straszny ;/

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    nie narzekajcie :p chciałabym być na Waszym miejscu i mieć prawko :p
    Dziewczyny to dupki zbierać i zdawać tez nie narzekac. :-P.

w7eM.png
    ozEK.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje wyczłapać sie z łóżka, mam dwa pieski ktore nalegaja ;p Rano był z nimi partner. Musze dom trche ogarnąc w szczególności kuchnie i mysle zeby sie przejść kupic sobie ze dwie pary grubszych leginsów bo dopinam sie w jeansach ale strasznie wbijają mi sie w brzuch ;( z tego powodu od dwoch tygodni chodze w dwóch parach które mam na zmiane ;p
    Do tego zastanawiam sie nad kupnem jakiegos kremu na brzuszek jak myslicie zajrze do drogeri.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Dziewczyny ;)

Kamisia88 to trzymam kciuki za prawko :) Ja też mam i nie wyobrażam sobie już żeby było inaczej zwłaszcza z dziećmi to jest taka wygoda, podjechać do lekarza czy gdziekolwiek.
    A Twój synek idzie do szkoły jako sześciolatek czy siedmiolatek? Bo moja córka też niby ma iść do szkoły od września ale chyba spróbuję jej odroczyć, nie dość że rok wcześniej to ona jest z samego konca roku więc ma drugi rok w plecy tak naprawdę. I nie wiem sama, myślę że emocjonalnie nie jest gotowa na to żeby iść do szkoły. No i czy pójdzie do szkoły czy zostanie w zerówce to i tak mam taką samą sytuację jak Ty i codziennie będę musiała prowadzić ją i zabierać razem z takim maluszkiem. Trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc.

Klaudia1534 trzymam kciuki za wizytkę :) i za wszystkie dziewczyny które też dzisiaj wizytują :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Hej dziewczyny my z małym jeszcze w łóżku prawie w nocy nie spałam to i teraz nie chce mi się wstać. ;-)

Ja też mam od 18 roku prawo jazdy w pierwszych miesiącach nieźle przejechałem rodzica auto i tak potem pół roku nie jeslzdzilam na szczęście mój teraz mąż mnie przekonał potem wyjazd do uk mieliśmy polski samochód i tak po 4 miesiącach zaczęłam jeździć potem zmiana na Anglika i tez z 4 miesiące musiałam się napatrzeć żeby się zdecydować teraz mi nie robi różnicy juz każdej opcji próbowałam :-P
    A no i uwielbiam jeździć często odwiedzać koleżanki bo nie lubimy z synkiem w domu sami siedzieć :-P. To bez samochodu ani rusz. Czekam do 25 roku życia i mam nadzieje ze kupie sobie własny teraz tylko mamy jeden ;-)
    ja tez chce wlasnie kupic sobie swoj bo robimy teraz na polnocki od 17-1.30 i jak pitem odejde to nie wyobrazam sobie 5dni w tyg siedziec w domu no a z duzym brzuchem po ciemku tez nie zamierzam latac jak ta sroka :) Boje sie o ubezpieczenie tylko... jak kupilismy 1,5roku temu samochod rover25 3drzwi takie gowienko to nas ubezpieczenie 2700funtow na rok wyszlo..nie przyjeli mi znizek z Polski dziady :( A teraz chce duzy i jakis lepszy i zeby byl 5drzwi i duzy bagaznik zeby wozek sie miescil...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, narzekajac od samego rana :-( w nocy prawie nie spalam tak męczy mnie to przeziębienie i gorączka :-( i apapem nie mogę coś jej zbić :-( martwię się czy to dzidziusiowi nie zaszkodzi :-(

p19u0tc70smx8ddn.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i moj chlop tez nie ma prawo jazdy tzn ma ale tymczasowe-prowizoryczne-jest w trakcie robienia... Tak wiec oby zdal do lutego...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Hello Dziewczyny ;)

Kamisia88 to trzymam kciuki za prawko :) Ja też mam i nie wyobrażam sobie już żeby było inaczej zwłaszcza z dziećmi to jest taka wygoda, podjechać do lekarza czy gdziekolwiek.
    A Twój synek idzie do szkoły jako sześciolatek czy siedmiolatek? Bo moja córka też niby ma iść do szkoły od września ale chyba spróbuję jej odroczyć, nie dość że rok wcześniej to ona jest z samego konca roku więc ma drugi rok w plecy tak naprawdę. I nie wiem sama, myślę że emocjonalnie nie jest gotowa na to żeby iść do szkoły. No i czy pójdzie do szkoły czy zostanie w zerówce to i tak mam taką samą sytuację jak Ty i codziennie będę musiała prowadzić ją i zabierać razem z takim maluszkiem. Trochę mnie to przeraża szczerze mówiąc.

Klaudia1534 trzymam kciuki za wizytkę :) i za wszystkie dziewczyny które też dzisiaj wizytują :)

Moj tez od wrzesnia idzie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka to mojemu mężowi uznali polskie zniżki w Bell za Citroën c4 płacilismy 1600f w tym roku wyjdzie 1000 to tragedii nie m. Ja dla siebie chce małe miejskie auto żeby właśnie mnie ubezpieczenie nie zjadlo bo zniżek nie mam ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat prawka zaczęłyście.. a ja walczę z TŻ żeby poszedł, bo już mnie wku.. jak ciągle ja muszę prowadzić. Nie piję nigdy więc jak o to chodzi to no problem, ale za chwilę już prowadzić nie będę mogła, a do szpitala np dojechać trzeba.. czy też później podróże z maleństwem. No jakoś tego nie widzę. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Magenta Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Dziewczyny to dupki zbierać i zdawać tez nie narzekac. :-P.
    Dupa zebrana już jakiś czas temu :)

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie! Ja dziś zle spałam ale to przez stres dziś wizyta o 15... Zobaczę moje słoneczko!! Miesiąc go nie widziałam, oby pokazało co tam ukrywa miedzy nóżkami ;) mój narzeczony wziął wolne i jedzie ze mna ;) a co do prawa jazdy ja zdałam za pierwszym razem, nikt mi nie chciał uwierzyć bo w trakcie kursu chciałam odpuścić bo ciagle gasł mi samochód :p trzymajcie kciuki za moja wizytę!

konwalijka, mejbi lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja tez koncze swoja wolna chwile bo maly juz po drzemce gadzinka przed 6 gotowy do zabawy ehhh

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie swpim brzuszkiem :)

https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/15304a90dea2483f5a6a61acd81d8be7.jpg

Madziaaaaa, kamisia88, i.am.chappie, FeliceGatto, bereda11, kkasya, luna91 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawo jazdy mam już 11 lat i jeżdżę praktycznie codziennie. W pierwszej ciąży z synkiem prowadziłam do samego porodu myślę, że jakby nie było męża to sama bym się na tą porodówkę zawiozła, choć jak mnie ludzie widzieli jak wysiadałam z wielkim brzuchem to nie przychylnie patrzyli, zdarzały się komentarze nawet mojej siostry, że już nie powinnam, bo co jak mnie skurcz złapie. Ale ja uwielbiam prowadzić i nie zamierzam przestawać w końcu poród rzadko kiedy zaczyna się, aż tak nagle. Teraz czuję tylko, że pas mnie uwiera coraz bardziej i zastanawiam się nad tym adapterem, którego już temat był tutaj poruszany.
    Kciuki dla wszystkich wizytujących.

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oboje z mężem mamy prawko każdy ma swój samochód i każdy uważa się za lepszego kierowcę :) ja wprost nie znoszę jeździć z moim wybieram to jako ostateczność :) Tez zdawałam jak miałam 18 lat i to była dobra decyzja chociaż na początku szlo mi gorzej niż źle :)

Poznań dzisiaj cały w deszczu tonie byłam na spacerze ale to nie to samo

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Myszka to mojemu mężowi uznali polskie zniżki w Bell za Citroën c4 płacilismy 1600f w tym roku wyjdzie 1000 to tragedii nie m. Ja dla siebie chce małe miejskie auto żeby właśnie mnie ubezpieczenie nie zjadlo bo zniżek nie mam ;-)
    wiesz ja w sumie wczesniej mieszkalam na innej ulicy i dzielnicy.. blisko centrum i podobno ta ulica to wlasnie najgorsza ubijalnia samochodow byla.. dodatkowo auto bezposrednio na ulicy stalo... Jak przez przypadek znalezllismy fajny dom na ulicy na ktorej chcemy kupic wlasny dom to sie przeprowadzilismy i z miejsca praktycznie o 50% mniej placilismy-niestety tylko ostatnie 2msc ale na ten rok za to tylko niecale 700funa :) Tyle ze mamy garaz i podjazd i dzienica jest bardzo spokojna :) :) Tak wiec jest spoko :) Teraz bede miala dodatkowo 2 lata znizek no ale jak beda 2 auta to mnie ciekawi jak to cenowo wyjdzie bo wiadomo na macierzynskim bede siedziala to kasa jest taka mala troche :( A i tez nie wiem czy do pracy wroce bo ja chciaam na dzienna zmiane przejsc zeby na zmiane sie szkrabem opiekowac a juz mi cos tam szefowa gadaa ze nie ma miejsc na dziennej zmianie i ze mnie chyba nie wezma... Nie wiem jak to jest prawnie no ale oni juz sobie zastrzegaja ze nie...

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Hello Dziewczyny ;)

Mój Tymek jako 6 latek, on jest z listopada i niea mowy na odroczenie go, jest w miarę gotowy, uczę go czytać i ja mam w domu przedszkole wiec on od urodzenia wśród dzieci, da rade, z reszta bym kolejny rok z nim w domu nie wyrobila :-D (zła matka) heh

bimba lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

A jak sie u was to przeniesienie odbywa trzeba napisać podanie tak?
    W mojej byłej pracy wszystkie dziewczyny chciały się na weekendy przenieść i tez mówili że nie ma miejsc ze się nie dostaną a koniec końców te które wracały z macierzyńskiego dostawały zmianę na weekend wiec jak masz możliwość to pisz podanie juz teraz ;-)

A zapomniałam się wam pochwalić udało mi się wczoraj wygrać aukcje z ciuszkami ciążowymi co prawda używane ale tylko 30f w tym 3 pary jeans dwie sukienki dwa sweterki i 8 bluzek wiec się cieszę bo już naprawdę nie miałam w czym chodzić a teraz mamy dość ciężka sytuacje finansowa wiec na nowe nie bardzo mnie stać :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:46

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ