WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Jakie są Wasze doświadczenia z pierwszymi ruchami?
    Ja podobnie jak Bimba czułam ruchy, a raczej takie " trzepotanie rzęsami " :)( 3 dni z rzędu ) a od kilku dni nie czuję nic :(
    Niby to jest normalne, ale ostatnio miałam sen, że poroniłam i uspokoiłabym się gdyby moja Kruszyna się choć na sekundę poruszyła...
    Czy Wam też się zdarzały takie przerwy?

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale wam zazdroszcze 2-3kg to prawie nic przytyc ja z 54 waze juz 61,3kg tak wiec 7kg do przodu liczyc tak jeszcze po ok 2kg na miesiac to bedzie co zrzucac ehhh ja nieszczesna... :(

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny chyba wrócę do dawki 3 tabletek i tyle i poczekam do wizyty jak tak :) Nie wiem co mi przyszło ogólnie do głowy z ta samowolką ;/
    Chyba nawet jak coś progesteronu w większej dawce nie zaszkodzi jak pobiorę pare dni dłużej i tyle ;/ Mam jakieś dziwne jazdy ;/

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Witajcie Dziewczyny :)
    Jakie są Wasze doświadczenia z pierwszymi ruchami?
    Ja podobnie jak Bimba czułam ruchy, a raczej takie " trzepotanie rzęsami " :)( 3 dni z rzędu ) a od kilku dni nie czuję nic :(
    Niby to jest normalne, ale ostatnio miałam sen, że poroniłam i uspokoiłabym się gdyby moja Kruszyna się choć na sekundę poruszyła...
    Czy Wam też się zdarzały takie przerwy?

w piatek czułam smyranie jak by kartka papieru ktos mnie drapał, wczoraj już cos innego pikanie jak by ktoś opuszkiem lekko dotykał :) dziś cisza :)

Różyczka, helutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi z przytyciem to w dzień niby 1 kg wiecej a rano tyle samo 54,7 czyli jak bym nic nie przytyła :P

• migussia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:59

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Was nadrobić, to jest wyzwanie :P

Gratuluję pierwszego newsa z wizyty :)
    Milka, pisz jak u Ciebie ;)
    I kto tam jeszcze wizytuje?

Myszka, ja mam tak samo, tylko startowałam z wagą 57,5. Juz teraz jest 5kg na plusie ;) Trudno :P Trzeba w większe gacie zainwestować ;)

Carolq, Agnieszka0812, klaudia1534, Eliana lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    nie narzekajcie :p chciałabym być na Waszym miejscu i mieć prawko :p
    hej dziewczynki ..ja znowu probuje was nadrobic ,jestem na temacie prawka .Ja zrobilam rok temu i to tu w UK , w Pl probowalam zrobic raz nie zdalam i sie poddalam a tu zdalam za drugim razem wszytkie egzaminy po angielsku wiec bylo ciezko dla mnie ale dalam rade .Malo tego po kilku miesiacach przeprowadzilam sie do mojego P a to jest ok 300 mil i sama jechalam pierwszy raz w taka podroz ok 5 h, a teraz w sierpniu bylam sama w Londynie tez autem ok 4 h jechalam i nawet nie bylo tragedii gdy poruszalam sie po londku dalam rade .Wiec mysle ze jak ktos chce i ma mobilizacje to mozna ...

Agnieszka0812, Madziaaaaa, izizizi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu Felice Twój poranny post o gaciach mnie bardzo rozbawił :P hehe
    A co do brzucha mi tak wywaliło że jakaś Masakra normalnie :P ale majtek narazie nie muszę rozcinać by się zmieścić :P wszytsko idzie w cyce i brzusio :P czuję się jak bym była z 6 miesiącu czy coś :P

FeliceGatto, Agnieszka0812, luna91 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Myszka to mojemu mężowi uznali polskie zniżki w Bell za Citroën c4 płacilismy 1600f w tym roku wyjdzie 1000 to tragedii nie m. Ja dla siebie chce małe miejskie auto żeby właśnie mnie ubezpieczenie nie zjadlo bo zniżek nie mam ;-)
    a Kamisia powodzenia zycze na egzaminie , mam wrazenie ze jak ja zdalam to wszytkie zdadza ha ha
    ja mam malutkie punto z 2000 r, ubezpieczenie 1100 f a takie tanie bo ze wzgl na moje lata ha ha ha jakas korzysc z tego jest

kamisia88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam żołądek bez dna ! Cały czas burczy... już zjadłam płatki z mlekiem, parówki i kanapkę z serem, ryż z jabłkami i teraz grzybową... a gdzie tam do wieczora :-o

Carolq, kamisia88, patkakrk lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Dzisiaj mam żołądek bez dna ! Cały czas burczy... już zjadłam płatki z mlekiem, parówki i kanapkę z serem, ryż z jabłkami i teraz grzybową... a gdzie tam do wieczora :-o

Zazdroszę troche apetytu ;) ja mam wręcz odwrotnie, ledwo mi cokolwiek przez gardło przechodzi :/

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie z usg genetycznym, dzidziuś zdrowy, duży i wszystkie parametry ma prawidłowe, macha nóżkami i skakał w brzuszku i jest chłopakiem, także drugi synek, myślałam o córce, ale może lepiej ze chłopak bo bardzo mała różnica wieku i będą się super dogadywali :-)

katarzyna_d, Negra, Carolq, Efendis, mejbi, i.am.chappie, Magenta, bereda11, FeliceGatto, Clio_99, Madziuśka, Madziaaaaa, pasia27, klaudia1534, Sylika, kkasya, helutka, luna91 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hej ja po wizycie z usg genetycznym, dzidziuś zdrowy, duży i wszystkie parametry ma prawidłowe, macha nóżkami i skakał w brzuszku i jest chłopakiem, także drugi synek, myślałam o córce, ale może lepiej ze chłopak bo bardzo mała różnica wieku i będą się super dogadywali :-)

Gratulacje

<3 <3

A może jest jeszcze nadzieja na córcie :) ?? mi lekarka nawet w 13 tyg nie powiedziała płci :) ze za wcześnie

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wieści z wizyt kochane ;)

A ja byłam dzisiaj w USC i 30 stycznia 2016 oficjalnie będę już panią Sz :)

katarzyna_d, Magenta, Carolq, mejbi, Agusia ;), i.am.chappie, bereda11, Kłosia, FeliceGatto, Negra, bimba, Clio_99, Madziuśka, Madziaaaaa, pasia27, klaudia1534, Sylika, kkasya, Eliana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów mój krejzol sobota niedziela ADHD caluśki dzień a dzisiaj jeden kopniaki tylko koło południa i cisza :P Dzień lenia ma ze mną :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna szans raczej nie ma, mój gin ma super oko, z Adriankiem miałam dokładnie w tym samym dniu genetyczne i też powiedział płeć i miał rację.

Dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 17:02

katarzyna_d lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój też ma lenia :) już tyle słodyczy zjadłam że żygam tym wszystkim a ten łobuz nic :P nie to nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak ja Wam zazdroszczę tych kopniaczków i wariatkowa w brzusiu :P Moja Niunia jakoś się nawet nie zbiera do tego by zacząc szaleć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Katarzyna szans raczej nie ma, mój gin ma super oko, z Adriankiem miałam dokładnie w tym samym dniu genetyczne i też powiedział płeć i miał rację.

Dziękuję :*

A tam :) to się brat ucieszy :) :):) kolejna będzie córa :P

Ja tez chciałam mieć parkę, ale czuje ze chłopoki się ucieszą bo juz zakłady w domu robią ze będzie ( syn, braciszek ) i niestety też tak czuje :P

Agusia ;), bereda11 lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ