X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka a czy ja Ci jelita sugerowałam hahaha o tętnicy tylko ostatnio pisałyśmy że pulsuje tak z jednej strony hehehhe w rytm serducha :P No i gratuluję ruchów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:48

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka sto lat dla córki :)

konwalijka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:50

i.am.chappie lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja myślę że nie ocenianie jest celem tej strony. Jak zaczęłam czytać Twój post to sobie myślę, kurcze sie dziewczynie nie poukładało i tak przykro troche, ale dalsza częśc jest budująca. Najważniejsze ze macie teraz mężczyznę na którego wszyscy mozecie liczyć i możecie w końcu stworzyć Waszym dzieciom szczęśliwą rodzinę, bo więzy krwi w tym przypadku nie są najważniejsze. A przecież dzieci są szczęsliwe kiedy rodzice są szczęśliwi a reszta nie ma znaczenia. A tak przy okazji, nie wiedziałam, że mozna tu usuwać posty, jak to się robi?

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

Witam sie w 14 tygodniu, hurra :D i podobno 2 trymestr, znowu huraa :D heh
    Nawet śniadanie mi weszło dzisiaj bez problemu a tego dawno nie było :)

Naskrobałyście tyle że szok! :P

Wróbelku, trzymam bardzo mocno kciuki za Was, będzie dobrze, zobaczysz!

Ze spaniem to u mnie też jakoś po chińsku teraz, wieczorem zasypiam dosłownie na siedząco, za to potem sie budzę koło 2 i spać nie mogę do 4, czasem do 5.

Piszecie o teściowych i ogólnie rodzince. Ja nienawidzę i nie toleruję wtrącania się osób trzecich i nieważne czy to ktoś obcy czy rodzina. Mam jakiegoś fioła na tym punkcie, uważam że każdy ma swoje życie i własne decyzje i nikomu nic do tego :P jak coś będę potrzebowała to poproszę i zapytam sama ;) a już komentarze w stylu : ojej za ciepło ubrałaś, ojej za chłodno, ojej a czemu nie ma czapki, ojej a po co ta czapka - przysięgam, doprowadzają mnie do białej gorączki :D

U mnie w szpitalu na sale i ogólnie na cały oddział jest zakaz wstępu osób trzecich, nawet mąż nie może wejść. Jest pokój odwiedzin i tam można wyjść się spotkać. Z jednej strony fajnie bo dziewczyny na sali czują się swobodnie a z drugiej w tym pokoju odwiedzin zawsze dużo ludzi i pchać się tam w koszuli z dzieckiem średnio fajnie no chyba ze akurat jest w miarę pusto ale rzadko się zdarza.

Co do karmienia, może to głupie, nie wiem :P ja czułam się swobodnie karmiąc tylko przy Mężu. Nie lubię jak ktoś siedzi i się gapi na moje cycki :P no wiecie, na codzień nie latam z nimi na wierzchu więc karmienie nie jest dla mnie usprawiedliwieniem żeby nagle wszyscy mieli przyzwolenie na oglądanie moich piersi :P więc karmić wolę w spokoju i dyskretnie a nie spięta że ktoś siedzi i się patrzy. Chociaż mi wystarczy że usiądę gdzieś bokiem albo się zasłonię i jest ok.

Konwalijka, wszystkiego najlepszego dla córeczki :)

No i trzymam kciuki za wizytki żebyście wróciły z super wieściami :)

I wybaczcie za długość posta, mam nadzieję ze ktoś doczytał hah :P

xpatiiix3, i.am.chappie, Marietta lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytuj klikasz i w tym samym miejscu pojawia się opcja usuń.

BTW. Właśnie dlatego nie lubię gadać o przeszłości ,bo teraz ważne jest dla mnie to co teraz i później nie lubię się cofać wstecz i użalać nad sobą, dlatego szybkie sprostowanie dałam i chce lecieć do przodu i cieszyć się tym co mam teraz zdrowymi dziećmi i kochającym meżczyzną a przede wszystkim facetem który ponosi odpowiedzialność za to swoje czyny i nie ucieka od "problemow" nie boi się stawić czoła temu co teraz jest przed Nami może czasem się poklocimy czasem mnie wkurza ale to hormony jeszcze musimy się dotrzeć dobrze ale żadne z Nas siebie nie ocenia nie ważna jest przeszłość ważne jest to jakimi ludźmi jesteśmy teraz i to co Nas łączy

Negra, Monikkk, luna91, szarywrobel, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hmm ciesze się ze tyle mamuś pisze o swoich odczuciach względem teściowej i odwiedzin w szpitalu juz mi lepiej ze nie jestem sama nie chce żeby wyszło ze moja rodzina jest ważniejsza niż oni ,ale nie będę się dobrze czuła jak przyjdzie i zacznie mówić że to źle robie tamto źle robie i komentować i wypytywac o wszystko, a sama pampersa nie umie założyć raz mi Nelke tak ubrała ze pampersa tyłem na przód założyła (najpierw pomyślałam a da się tak a potem się tak śmiałam z tego) :o i nie wie jak pajaca założyć a mi dosala ciągle tylko ze ja udaje że nie słyszę ale w końcu wybuchne i jej nawciskam co sobie myślę, to tylko kwestia czasu.. Z czasem i dla Kamila powiem o tym czego oczekuje od Niego względem jego matki ,bo moja się nie wtrąca a jego matka chciała by wszystko wiedzieć od a do z.. Jak powiedziałam przed ostatnim usg ze może się dowiemy jaka płeć to ona a niech Wam faka pokaże a nie płeć ale tak chamsko to powiedziała eee nie wiedziałam czy to żart czy nie... I tu żółta lampka no i ostatni weekend juz sobie przesrała u mnie... I ciągle gada ze ona chce wnuczke bo ona się nie będzie czuła jak babcia tylko żona dziadka... :o

Jak urodzilam pierwszego syna to moja tesciowa przyjechala w odwiedziny ale szlag mnie trafial ze jest tymbardziej ze ja fatalnie znosilam rekonwalescencje i sama obecnosc jej mnie draznila pozniej po powrocie do domi we wszystko sie wpierniczala a moj szanowny pan mąż w dupie mial i obstawal za nia a ona smierdzaca fajami i piwskiem go calowala az mi sie rzygac chcialo mylam go i przebieralam bo nie moglam tego smrodu zniesc.I malpa wiele razy zaszla mi za skore i za plecami dupe obrobila i kiedy zaszlam w ciaze z drugim nie powiedzialam jej az bylo widac to wtedy tez mnie chamsko potraktowala w boze narodzenie z tekstem niby zart :O " dac w morde?" pytam sie zaco? A ona ze w ciazy jestes i nic nie mowisz a ja do niej tylko nie w morde bo oddam ale moj pan mąż nie obstal tak ja znienawidzilam ze jak przyjechala w odwiedziny do szpitala nie moglam na nia patrzec a syna kiedy dotykala zawsze plakal i jak byly swieta czy jakies imieniny kiedy musialam tam isc i ona go chciala na rece wziac tak sie darl i stwierdzilam ze moja nienawisc do niej w ciazy przeszla na malego i tez jej nie trawil wszyscy mogli go nosic i w wozku ciągać ale nie ona przekupstwo trwalo kilka min i dalej swoje wiec ja bardzo sie cieszylam:) i ty sie nie martw bo moze tez tak byc he he .

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:54

cd9bskjojgq3qzff.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:50

xpatiiix3, Sylika lubią tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aniu_leczka a czy ja Ci jelita sugerowałam hahaha o tętnicy tylko ostatnio pisałyśmy że pulsuje tak z jednej strony hehehhe w rytm serducha :P No i gratuluję ruchów ;)

Nie, ale pamiętam ten tekst na fejsie i tak mi się przypomniało?

relg3e5e9ky1omot.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. nie wiecie jak mi ułożyło... Dziękuję za zrozumienie ;)

konwalijka, Monikkk, Sylika, szarywrobel lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Nie, ale pamiętam ten tekst na fejsie i tak mi się przypomniało?

Dzisiejszy.? Matko skleroze mam.. :P Przypomnij proszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:21

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to prawda ,że ojcem jest ten ,który wychowuje, a nie ten który począł..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, nikt nie ma prawa osądzać drugiego człowieka dopóki nie włoży jego butów i nie przejdzie jego drogi. Ja Cię podziwiam że dałaś i dajesz radę, że znalazłaś prawdziwą miłość i kogoś przy kim czujesz sie szcześliwa. To w życiu najważniejsze :) A na miano ojca trzeba sobie zasłużyć, nie wystarczy mieć wpis w papierach i przekazane geny. Dla mnie ojciec to ten który wychowuje, kocha i wspiera.

Dariaaa88, xpatiiix3, Negra lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati -jakąkolwiek masz sytuację osobistą nigdy cie nie potępiałam a wrecz pprzeciwnie podziwiam i szanuję :)
    dla mnie jestes wspaniałą mamą i dobrą osóbką ... i wierz mi lub nie ,ale zycze ci wszystkiego co najlepsze ... abys byla szczesliwa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 15 tydzień i chyba czas pożegnania z talią :D

Felice - nie mam FB...

Pati - tylko skurczybyków o alimenty ciągaj, reszta się ułoży, zobaczysz :)

xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dwoje dzieci z poprzedniego zwiazku i jestem 3 lata po rozwodzie ale biorac slub nigdy nie pomyslalam ze ja sie rozwiode ale moje zycie z nim i jego rodzina bylo koszmarem nie takiego zycia chcialam placi pedał alimenty ale gówniane jak on sam bierze dzieci do siebie na weekend ale docenil je jak stracil bo wczesniej mial je w dupie za przeproszeniem i mnie w sumie tez utkwilo mi w glowie jak drugiego rodzilam zawiozl mnie do szpitala na mega kacu zostawil tam i pojechal mi z nerwow zatrzymala sie akcja chodzilam i plakalam po korytarzu ze nikogo ze mna nie ma nawet by pomoc mi chodzic :( i wode podac do picia nawet nie napisal nie zadzwonil spytac jak sie czuje caly dzien z bolem chodzilam i w nocy porod na koniec dostalam krwotoku omal nie zeszlam na porodowce gdyby nie prawa reka mojego lekarza ktory byl tam ordynatorem ona dostrzegla ze ja mam krwotok jak mnie nacisnela a ja odlatywalam i ledwo mnie uratowali macica sie nie mogla pozniej obkurczyc i kiedy rano trafilam na poporodowa po ciezkim porodzie napisalam do mamy siostry ze urodzilam syna ze bylo ciezko i na koncu! Do niego byla 6 rano i poprosilam by przyjechal przywiozl mi cos do picia i jego slowa! " jak sie wyspie to przyjade " a ja w placz se mysle ty hu... Zlamany ty to ja do matki i ojca zadzwonilam zeby przyjechali a u moich rodzicow akurat obrzadek i dojenie krów ale szybko sie ogarneli i na 7 rano byli uwijali sie jak w ukropie i przywiezli mi ta wode plakalam ze rodzice to zrobili a nie on ! I przyjechal o 11 zapuchniety jak mops od spania i to mnie uswiadomilo ze jest niedoroslym czlowiekiem .
    I wszystko co zle sie kumulowalo bylo nawet naleganie powrotu do pracy kiedy dyn mial 3 mies. A ja z silna anemia poporodowa z powodu utraty krwi sie meczylam a oni naskakiwali na mnie bym wrocila bo nam sa potrzebne pieniadze ale ja tej malpy nienawidzilam.
    I ciesze sie ze to zycie inaczej wyglada bo ten czlowiek jest chociaz odpowiedzialny za czyny i za mnie , za nas jest jak ojciec dla moich synow .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dzisiejszy.? Matko skleroze mam.. :P Przypomnij proszę ;)

Nie wcześniej pisałaś, ze czułaś kopniaki na zajęciach i jakaś koleżanka, się zapytała a Ty, że jelita i teraz jak pisałam to mi stanęło przed oczami.

Co do tego o czym pisałaś, uważam,że niczym się nie powinnaś przejmować i cieszyć się życiem i dziećmi, być szczęśliwą :-)Jak się komuś nie podoba to jego problem, nic mu do Twojego życia:-)Tak poza tym to podziwiam i trzymam kciuki za Was

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ