Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Mam jeszcze do Was jedno pytanie dręczy mnie to już od paru dni tak niby jeszcze za wcześnie by o tym myśleć ale z czasem chce przygotować ekhem teściową że sobie nie życzę wizyty po porodzie w szpitalu.. Co innego moja mama ona tam pracuje 2 piętra niżej no i obiady mi donosiła swoje
przychodziła jak chodziłam się kąpać ona nawet mnie nagą widziała czy przy porodzie czy po pod prysznicem bo bała się żebym nie zemdlała.. także jakoś mamę akceptuje poza tym raz babcia przyszła jak mama nie mogła donieść czyste rzeczy jak okazało się ze jednak zostajemy dłużej.. no ale nie chce by ona przychodziła bądź ktokolwiek z jego rodziny póki nie wrócę do domu z dzieckiem... jak Wy na to patrzycie na te odwiedziny w szpitalu po porodzie.? Nie wiem mnie nawet przeraża fakt ze ona będzie chciała moje dziecko na ręce wziąć masakra do takiego prześmierdniętego fajami ciucha przytulić no nie mogę koszmary mam o tym na samą myśl albo przysięgłe z zewnątrz i do dziecka bez mycia rąk fuj nie wiem no przewrazliwiona jestem może ale ja myje często ręce jak wchodzę do domu na ręce nie wezmę ani nie przytula póki rąk nie umyje..
U nas nie ma problemu każdy może przyjść dzieci dorośli posiedzieć w sali są jednoosoboweto akurat mnie cieszy bo synka szybko zobaczę
Boszzz dziewczyny ale mam bezsenność totalna porażka -
Marietta oj to coś tez o tej prywatności wiem teraz mieszkam z nami kuzyn męża z dziewczyną i tez ogarnąć się nie mogę strasznie się czuje i obco w swoim domu. Po prostu ja np Lubie spać bez ubrania i jak za każdym pójściem do toalety w nocy czy rano po synka mam się ubrać to mnie szlak trafia
.
-
Hej hej
Dzisiaj 19 wiec kolejny miesiąc o 3.05 Nam strzelił hahahah no nie mogę uwierzyć że Mercio już z Nami 33 msc jest
Miłego dnia
My już wstajemy bo Marcelo juz o śniadanie mnie dręczy i herbatkę z cytryną
Co do teściowej chyba jednak Kamila poproszę by jej zakazał do szpitala przychodzićNie potrafię jakoś powiedzieć prosto w oczy jej, żeby pani nie przychodziła do szpitala wnuka oglądać coś wymyśle że gronkowiec na oddziale czy co i zakaz odwiedzin ;P Mi wystarczy w zupełności jak zajdzie Kamil i mama z 3 razy dziennie w miedzy czasie przychodziła przed obchodem na obiad i po pracy na trochę zawsze jedzenie mi przynosiła i duuuuzo wody
Livia
Nela
Marcel
-
Felice mnie nie ma na fb
ale tutaj czytam i czasem coś naskrobie
Ja mam teściowa całkiem całkiem jest przełożona pielęgniarek i pomaga w kryzysowych sytuacjach. Teść za to jest dziwny i go nie lubię ale już nie mieszka z nami całe szczęście chociaż mieszkanie jest jego wiec wisi nad nami świadomość że może wrócić. Chociaż on zdaje sobie sprawę ze jak by na starość potrzebował pomocy to ode mnie jej nie otrzyma. -
Marietta współczuje takiego braku prywatności, ja tak chwile po ślubie miałam z teściem, masakra, także wiem co czujesz.
Co do teściowej, to odwiedziałą mnie w szpitalu ale ona jest nieszkodliwa ehehhe jest w porządku, nie wtrąca się w nasze życie wogóle, nic nie narzuca, nie podważa naszych decyzji także mam luz.
Mieszkamy sami także nikt nacodzień mi nie mówi co mam robić.
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Hej dziewczyny, Felice nie mam fb. Z teściową mieszkam w 1 domu,ale wszystko mamy osobno. Tylko wejście wspólne, ale pokoje, kuchnia, łazienka osobne na szczęście ,rzadko przychodzi a jak coś to puka z daleka. Co do odwiedzin w tej klinice co chce rodzić są godz odwiedzin wyznaczone,rano 1 godz i po południu 2 godz i to jest jak dla mnie super rozwiązanie. Pati teściowa pewnie będzie chciała zobaczyć dziecko, po prostu jak przyjdzie powiedz, że jest bardzo zmęczona i chciałabyś spać.
Dziewczyny nieśmiała prośba, trzymajcie za nas kciuki po 12stej ☺ Wizytkę mamyxpatiiix3, mejbi, Carolq, konwalijka, klaudia1534, i.am.chappie, kkasya, Marietta, luna91, Madziuśka, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Felice mnie nie ma na grupie fb.
A co do tesciowych to u mnie też szału nie ma ale nie widzimy się zbyt często a ja nie należę też do tych niesmialych więc ona już wie jaką ja jestem i ze nie pozwolę sobą dyrygowac. Moja mama nad tym ubolewa bo wg niej niej okazuje mojej teściowej za mało szacunku a jest znacznie starsza ale uważam że na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Zresztą chyba nie jestem aż tak bezczelna, po prostu nie wchodzę jej w dupe i mam swoje zdanie w roznych sprawach o którym jasno informuje. Tesciu jest ok za to szwagierka nadrabia za niego. Razem z teściową wszystkich obgaduja i jadą po tesciu z każdej strony. Dzięki Bogu nie mieszkamy z nimi tylko z moimi rodzicami ale mamy swoje piętro z łazienką a po ślubie z jednego pokoju zrobiliśmy kuchnię z jadalnią. Fakt że przez to mamy trochę ciasno ale ja wychodzę z założenia ze nawet od najlepszych rodziców trzeba odciąć pepowine, przynajmniej na tyle na ile to możliwe. I moja babcia mi zawsze powtarzała ze pierwsze co po ślubie to mam walczyć o swoją kuchnię bo to jest największą przestrzeń do problemów między rodzinami no i ani przez sekundę nie zalowalam że jej posluchalamNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Witam Dziewczyny
Falice ja nie jestem na FB.
Co do odwiedzin teściowej po porodzie ja mojemu od razu powiedziałam, że nie chce żeby przychodziła ale małż prosił, żeby mogła przyjść chociaż na chwilkę, a że to jej pierwszy wnuk to się zgodziłam z zaznaczeniem, że na krótko i to jej małż powiedział, jak już przyszła to była 20 minut i nawet małego na ręce nie dostała ani nic. Teściowe to temat rzeka mi o mojej nawet nie chce się opowiadać..., bo to po prostu brak słów.
Dziewczyny proszę o kciuki dziś wizyta o 19.10 jeszcze tyle czasu, mam nadzieje, że z moim maleństwem wszytko ok. Jejku jak ja się strasznie boje.
xpatiiix3, Dariaaa88, Carolq, i.am.chappie, Eliana, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Mamaima, Kłosia, Olka, Efendis - wysłałam Wam tu zaproszenia. Trzeba zaakceptować, żeby mogła napisać na priv
Kogo nie ma jeszcze na FB?
Dziewczyny, które są - sprawdźcie proszę fb z komputera. Tam w wiadomościach jest folder INNE. I właśnie tam podobno wpadła moja wiadomość. Dajcie znać, czy maciehttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Hmm ciesze się ze tyle mamuś pisze o swoich odczuciach względem teściowej i odwiedzin w szpitalu juz mi lepiej ze nie jestem sama nie chce żeby wyszło ze moja rodzina jest ważniejsza niż oni ,ale nie będę się dobrze czuła jak przyjdzie i zacznie mówić że to źle robie tamto źle robie i komentować i wypytywac o wszystko, a sama pampersa nie umie założyć raz mi Nelke tak ubrała ze pampersa tyłem na przód założyła (najpierw pomyślałam a da się tak a potem się tak śmiałam z tego) :o i nie wie jak pajaca założyć a mi dosala ciągle tylko ze ja udaje że nie słyszę ale w końcu wybuchne i jej nawciskam co sobie myślę, to tylko kwestia czasu.. Z czasem i dla Kamila powiem o tym czego oczekuje od Niego względem jego matki ,bo moja się nie wtrąca a jego matka chciała by wszystko wiedzieć od a do z.. Jak powiedziałam przed ostatnim usg ze może się dowiemy jaka płeć to ona a niech Wam faka pokaże a nie płeć ale tak chamsko to powiedziała eee nie wiedziałam czy to żart czy nie... I tu żółta lampka no i ostatni weekend juz sobie przesrała u mnie... I ciągle gada ze ona chce wnuczke bo ona się nie będzie czuła jak babcia tylko żona dziadka... :o
Sylika lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel