X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wade wzroku i musze isc do okulisty masakra ale to napewno nie przeszkoda do sn wolalbym rodzic przez cc:( niechce ! Sn mam traumy poporodowe nie radze sobie z bolem :( i glupieje....jeszcza maluchy ulozone prawidlowo ... Blagam boga zeby sie przekrecily przeraza mnie wizja naturalnego porodu ....

A teraz pije pyszna herbatke z cytrynka i sokiem z aronii mmmm... Pycha i do tego makowiec brzydki ale pyszny :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:04

izizizi lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja się od wczoraj wieczora źle czuję. boli mnie brzuch i bolą plecy. nie wiem o co kaman. o 15tej się dowiem czy mnie jakiś lekarz w Lux Med przyjmie poza terminem. nie chcę zawracać głowy w szpitalu skoro nie plamię/krwawię.
    martwię się strasznie.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marietta bo już się przeraziłam że coś zaszkodziłam Małej :)

A tak wogóle znaleźli dla mnie miejce na zajęciach dla kobiet w ciąży i będę chodzić w wtorki i czwartki :P nice nareszcie bo już się czuję taka ociężała co prawda nie na piłkach ale jakieś tam inne ale wiem że dziewczyny z tej grupy co ja byłam ostatnio mają 3 na styczeń poród więc się zwolni miejsce :P
    A czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia ja jeszcze szukam basenu :)

luna91 lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 no to tez niezly aparat a z ta zmiana to tez przeszlam tez mowil ze sie zmienilmi nic nie robil to kopa i won ! I dobrze nie zaluje ani chwili gdy bylam sama .
    Kkasya tez mam astgmatyzm... Ale to nie bylo przeszkoda w porodzie .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dzięki Marietta bo już się przeraziłam że coś zaszkodziłam Małej :)

A tak wogóle znaleźli dla mnie miejce na zajęciach dla kobiet w ciąży i będę chodzić w wtorki i czwartki :P nice nareszcie bo już się czuję taka ociężała co prawda nie na piłkach ale jakieś tam inne ale wiem że dziewczyny z tej grupy co ja byłam ostatnio mają 3 na styczeń poród więc się zwolni miejsce :P
    A czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia ja jeszcze szukam basenu :)

Ja bardzo chciałam chodzić na zajęcia, ale kilka dni temu na wizycie ginekolog odmówiła mi wydania pisemnego zaświadczenia (takie jest wymagane na każde zajęcia) bo usłyszała że mam rzekomo katarek... :/

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ciężkie te Wasze przeżycia z partnerami, współczuje, ale dzięki temu jakie macie teraz doświadczenie! Silne kobiety!

Mam pytanie, czy ile razy wstajecie w nocy na siku? U mnie zaczął się 16 tydzień i już od kilku dni nie wstaje i nie wiem czy się martwić?

Tak bardzo chciałabym już poczuć ruchy i się uspokoić!

Sylika lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Sylika powiedz, że po czasie widzisz z kim żyłaś a z kim teraz żyjesz. Ja to widzę takie różnice i się zastanawiam jak ja kiedyś myślałam i jak mogłam nie widzieć z kim żyję. Ale teraz wiem czego oczekuję od partnera i bardzo doceniam. Każdy ma swoje wady ale mój obecny partner w porównaniu do ex to ideał.

Mnie w ogóle dziwi jak niektórzy faceci walczą w sądzie o prawa do dziecka a co do czego wylane na dziecko. Później tylko żale jaka ta jego ex zła, że on musi tylko alimenty płacić bla bla bla. Ja tam nie mówię jak facet jest w porządku to niech widuje dziecko itd., ale niestety to jest rzadkością :/

Sylika ja też po rozwodzie podobnie, tylko ja miałam samochód i jedno dziecko. Córka kocha bardzo exa ale ja ją nigdy źle nie nastawiałam. On se wyjechał do norwegii do kumpla i prowadzi kawalerskie życie. Zawsze był niedojrzały, ale wkurza mnie, że gdyby nie moje starania, to by córy nie widywał :P
    Dzięki drugiemu małżeństwu moja córa ma fajny model faceta. Bardzo lubi Pawła i nawet nigdy się nie zbuntowała, jak jej coś nakazuje. W końcu czuje się bezpieczna w rodzinie i wie, że ma na kogo zawsze liczyć. Ja też :D

Dziewczyny z wadą wzroku, nie ryzykujcie. Cesarka nie jest taka straszna, ja zawsze myślałam, że urodzę naturalnie, bo ogólnie źle znoszę jakiejkolwiek ingerencje w moje ciało ale nie ma się co bać, no i cesarka jest dla dziecka mz. bezpieczniejsza. Nie ma ryzyka podduszenia, uszkodzenia w przypadku zaklinowania etc.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Mnie nie ma na fb

Yyyyyy.... ale jak to? Przecież jesteś w grupie i na liście głównej

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć dziewczyny,

ciężkie te Wasze przeżycia z partnerami, współczuje, ale dzięki temu jakie macie teraz doświadczenie! Silne kobiety!

Mam pytanie, czy ile razy wstajecie w nocy na siku? U mnie zaczął się 16 tydzień i już od kilku dni nie wstaje i nie wiem czy się martwić?

Tak bardzo chciałabym już poczuć ruchy i się uspokoić!

Tu nie ma się czym martwić tylko Cieszyć !!!!! Ja tez wstawałam z 6 razy a od 2 dni jest lepiej !!
    i raczej się cieszę ze macica się ciut podniosła

Marietta, josephinka84, szarywrobel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobote załamanie pogody /jesli moze sie jeszcze bardziej załamać ;) / ma byc mróz i snieg yupiiiiiiiiiiiiiiii ;)

katarzyna_d, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    w sobote załamanie pogody /jesli moze sie jeszcze bardziej załamać ;) / ma byc mróz i snieg yupiiiiiiiiiiiiiiii ;)

Śnieg ? osz kurrr trzeba zaopatrzyć się w marchewki i jakie stare garnki przygotować :P

Bo u nas juz bałwan w tym roku stał :)P

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o wzroku ?

Ja sama chyba będe zmuszona iść na wizytę do okulisty :P

Przeszłam jako 3 latka operacje lewego oka, jeśli zasłonie prawe oko to na lewe widze jak po litrze wódki czyli wszystko zamazane ...

Z młodym do porodu nikt mnie nie pytał o oczy rodziłam SN, ale teraz to chyba wolę się zbadać u kogoś dobrego i niech mi wyjaśni co tam u mnie ?

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w mordę.... nadrobiłam :P

Sylika, nasza Ty dzielna mamusiu :)

Pati, słuchaj. Po pierwsze, jesteś mega. I serio masz niesamowite szczęście, że Kamil zaakceptował Cię z dwójką dzieci, które mają innych ojców. Znając Twoją historię każdy, po prostu każdy powinien okazać Ci szacunek. Należy Ci się Pati. Ale z drugiej strony, to w sumie, jakby mi ktoś pokazał dziewczynę w trzeciej ciąży i powiedział, że dwoje małych jest z różnych ojców, to obawiam się, że zareagowalabym oburzeniem, jak sporo innych ludzi. I wstyd mi, jak o tym pomyślę. Bo pewnie sporo dziewczyn jest w podobnej do Twojej sytuacji :( Dlatego z jednej strony mam ochotę nawrzeszczeć na tych, którzy Cię osądzają, z drugiej jestem ich w stanie zrozumieć (znów mi wstyd za siebie, jak o tym pomyślę). To samo w kwestii Twojej teściowej a nawet Twojej rodziny. Jak sobie pomyślę, że Pierworodny związałby się z matką dwojga małych dzieci z różnych ojców, to byłabym średnio pocieszona. A jakby zaraz zmajstrowali własne, to pewnie byłabym zła :( Musisz dać jej czas na oswojenie się z sytuacją i na to, żeby zobaczyła, jakim jesteś człowiekiem. Zapewne na miejscu Twoich bliskich byłabym na Ciebie zła o trzecią ciążę ze strachu o Ciebie i o to, żeby sytuacja z niedojrzałym ojcem się nie powtórzyła. Myślę, że wszyscy Was zaakceptują, kiedy pójdziecie na swoje i udowodnicie, że się kochacie, że jesteście dojrzali i tworzycie rodzinę.

Ze spraw technicznych - od razu po zasadzeniu alimentów weź z sądu klauzulę wykonalności (dostaniesz po prostu stepel na wyroku) i idź z tym do komornika. Komornik musi tą klauzulę mieć. Działać zacznie bardzo szybko, zwłaszcza, jak panowie są gdzieś oficjalnie zatrudnieni. Mój eks ma komornika, bo dziad nie płacił. Chociaż poz tym akurat go lubię i życzę mu w życiu szczęścia. Bo to jednak dobry człowiek jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:10

szarywrobel, monaa, Alicce, La-mia lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Yyyyyy.... ale jak to? Przecież jesteś w grupie i na liście głównej
    Pati Miała mnie usunąć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pati Miała mnie usunąć

Baronowa- zgadza się, jesteś wypisana z grupy już

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Pati Miała mnie usunąć

A ja i tak do Ciebie pisałam :P Dostałaś?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na komórce nie. Do kompa nie bede miała dostępu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:54

szarywrobel, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Patii i Sylikę to mi wspomnienia napływają.
    Niby mój ex nie alkoholik ale córka jeszcze 4 lata jak tylko wypiłam jedno piwo sprawdzała, pytała czy nie jestem pijana. Jak się rozwodziliśmy ex nie miał gdzie mieszkać (na szczęście moja mama przed ślubem zawlokła mnie do adwokata i spisaliśmy intercyzę). Schlał się na sylwestrze u znajomych na którego pojechaliśmy jednym samochodem. Ledwo się trzymał na nogach ale nie chciał mi trzeźwej oddać kluczyków. Potem jeszcze przy dziecku mi jakieś wyrzuty robił.
    Jak będziecie występować o alimenty to zawsze proście o 100więcej :) tak, żeby sąd miał z czego opuścić. Ja mam zasądzone 500zł. Wtedy gdy się rozwodziłam, mąż był bezrobotny (całe życie unika pracy :P). Teraz siedzi w norwegi i czasem "nie ma jak przesłać alimentów".
    Ja jak pisałam o alimenty to miesiąc zbierałam paragony i podliczałam, do tego zestaw kosmetyków i chemii domowej (wliczałam nawet zmywaki), lekarstwa, zeszyty i szkolne przybory, opał i media. Potem dzieliłam na pół i na tej podstawie żądałam alimentów. Musicie mieć świadomość, że dziecko to nie tylko to co kupujecie stricte dla niego. Dziecko też jest użytkownikiem domu. Brzmi oschło, ale wierzcie tak to trzeba argumentować. Ja zapomniałam wliczyć w to ubrania i paliwo do samochodu.

Ja mieszkam na siedlisku, mam kilka kilometrów do sąsiadów i boję się w moim stanie zostać teraz sama w domu z córką. Myślicie, że nie zaszkodzi mi podróż 200km o ile będę ostrożna i zaraz po podróży się położę.
    Od początku ciąży tak kursuję, bo w warszawie ma mąż klientów, a ja wtedy zostaję u mamy.

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ