X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zlozylam o alimenty pierwszy pozew ktory sama napisalam i z nim poszlam na porade do adwokata okazal sie byc dobry kilka zdan musialam tylko zmienic a on mi grozil jak sie dowiedzial i moim rodzicom ze pozaluje mial niebieska karte zalozona ale policja w tym miescie obeznana i akta zniknely jak rozprawa miala wyznaczony termin i nie moglam dojsc potem pijaczynie prawko zabrali na podworku jak tylko wjechal i z ryjem do mnie ze ja na psy zadzwonilam jak ja bylam 27km od niego w pracy na drugiej zmianie potem wspolne auto o znak rozbil i felgi pogiete bo w kraweznik przywalil i wszystki moja wina byla a tesciowa do mnie ze to on przezemnie sie rozpil a ja mowie a co ja mu w gebe lalam ze przezmnie i w oczy powiedzialam maniery i nawyki z domu sie wynosi to mnie suka i jej pies w drzwiach przycisneli az moj starszy syn w wieku niespelna 3 lat krzyczal ratunku i plakal a ona za reke go cignela wtedy ze zlosci pierwszy raz w zyciu odwazylam sie osobe starsza i w ogole ja suke odepchnelam bo by dziecku reke wyrwala a oni twierdza ze ja im krzywde robie ale jestem przyzwyczajona bo za kazdym razem z blotem mnie mieszaja to im na zlosc druga sprawe o alimenty zrobilam niewiele udalo sie wywalczyc a pozew juz adwokat pisal i kolejna zaloze niech sie zesra mi nie zalezy na jego forsie ale raz ze to dla dzieci a dwa to jego najczulszy punkt :) i to jest dla niego najwieksza zemsta.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto - ja też nie jestem na FB.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:05

szarywrobel lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice, wysłałam Ci zaproszenie tu na belly, bo mam facebooka i jestem w naszej grupce tam, ale nie dostarła do mnie wiadomosć od Ciebie, to pisz tutaj :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki:

Dziewczyny, włączyłam sobie na komputerze muzykę klasyczną dla noworodków, słucham jej od godziny i ogarnęła mnie taka senność, że kładę się właśnie spaaaaaaaać :) Słodkich snów!:) Niech obiad sam się zrobi jak już wstanę!:)

https://www.youtube.com/watch?v=t2WUhaKFfV0

szarywrobel, Marietta, katarzyna_d, FeliceGatto, luna91 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarywrobel wiem ze lozysko w twojej sytuacji to naprawde zagrozenie ja bym sie bala ale w domu byc zupelnie samej w dzien i noc chyba tez bym sie bala ciezka sprawa bo podroz to jest wyzwanie nawet dla pasazera w twoim stanie bo dolki , hamowanie itp. No nie wiem ciezko mi doradzic cokolwiek .

201604075381.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:53

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Z innej beczki:

Dziewczyny, włączyłam sobie na komputerze muzykę klasyczną dla noworodków, słucham jej od godziny i ogarnęła mnie taka senność, że kładę się właśnie spaaaaaaaać :) Słodkich snów!:) Niech obiad sam się zrobi jak już wstanę!:)

https://www.youtube.com/watch?v=t2WUhaKFfV0

Nie wchodźcie w ten link! :D Ja po 3 minutach zrobiłam się senna :P

Co do zachcianek, ja jakoś specjalnie nie mam... jem wszystko co popadnie :P

Eliana lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam przedwczoraj na ogorki a najlepiej sok z nich a dzis kołtun na makowiec chodziłam aż znalazlam brzydki ale pyszny :)

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika współczuję ci tego użerania się.
    Co do podróży, to tak sobie myślę, że z domu do szpitala mam około 60km. Jak zacznę krwawić, to nie wiem czy będę w stanie zadzwonić po pomoc no i co z córą. A tak, będąc w samochodzie, właściwie co chwilę jakieś mijamy miasta. Ja i tak jeżdżę na wpół leżąco, bo od początku ciąży mam problem z komfortem w pozycji siedzącej.

Ostatnio znajoma adwokatka namawiała mnie bym wystąpiła o podwyższenie alimentów, bo dziecko duże i większe potrzeby (11lat) ale ja tchórzę, bo kontakty z eksem mam w miarę poprawne. Jeśli dłużej potrwa jego olewactwo to wtedy zaatakuję, tylko obawiam się, że to nic nie da skoro on jest za granicą.

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Macie zachcianki? Mnie co chwile na coś bierze a później się dziwie, że tyje.
    Ja już wczoraj pisałam, że kapustę kiszona kupiłam, zasmażaną zrobiłam i zagryzałam ptasim mleczkiem:)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zachciankach jestem monotematyczna. Dotychczas na śniadanie chleb z białym serkiem i miodem, teraz od kilku dni chleb z żółtym serem, sałatą, kiełkami i rzodkiewką.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio, nie mam zachcianek :) chyba mój żołądek się skurczył bo coś mniej jem :)

No i te sławne ogórki mnie już nie kręcą :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa z głowy wyleciało zaraz usunę

Felice rozumiem Ciebie ale ona o wszystkim wiedziała od początku jak mnie tylko poznała i na serio był świetny kontakt rozumiem że czasem ciężko nie skomentować ale każdemu różnie się w życiu układa w końcu sobie mam nadzieje poukładam czy rodzina będzie wspierać czy nie..

Daria mi 300 przyznali ze względu na jego dochody a on mieszka u rodziców i oni go utrzymują co ma to na przepicie non stop fotki z flacha z piwnicy...

My po szczepieniach juz Mery 16kg :o a Nelka nic a nic nie przytyłam 8600 waży :P

katarzyna_d, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, 300 zł masz tylko? Toż to fundusz alimentacyjny daje 500, jak ojciec nie płaci. Żart jakiś :/ Ja mam od 10 lat 500 zł, ale nie podnosze, bo wiem, że serio exowi będzie ciężko. I tak ma chyba zaległe 3 tysiące.

szarywrobel lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale on tego nawet nie płaci na Nele uda mi się może 500-600 bo Tomek mieszka u rodziców i pracuje na umowie chce jeszcze w tym roku złożyć papiery a z Mackiewicz muszerokość czekać aż zacznie prace na umowie sędzia mówiła ze wtedy od razy mam do sądu lecieć ona mi podwyższyć bo mnie żałuję a najlepiej żeby on z własnej woli zaczął mi 500 płacić bo i tak następna rozprawę przegra u komornika z wyrokiem byłam to mi powiedziała ze to nie to :/ i musze jechać znowu do sądu a to godzina autobusem... I skoczę przy okazji podrzucania pozwu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:42

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:
    Witam sie! Mam na imie Patrycja :) i termin porodu na 20.maja i z chęcią bym do was dołączyła.. Jest ktoś z Małopolski? Kraków lub okolice?

Pati- nie dopisałaś koleżanki do listy głównej :)

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:06

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz że ja ostatnio nic nie dopisywałam bo dawno nie jestem na bieżąco przez te choroby dzieci teraz wyzdrowiały to i mam więcej czasu zjem obiad i zabiorę się za listę :P kogoś jeszcze dopisać.? :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria właśnie sędzia jego też pożałowała i dała mu szansę temu tylko 300 chociazby z tym ze tylko ograniczyla prawa teraz chce odebrac moze i fakttcznie od razu o podwyzszenie dopisze mnie również pochwaliła ze byłam świetnie przygotowana ze teraz mało która młoda mama wie jakie wydatki ponosi się w gospodarstwie domowym jak i na dziecko..

FeliceGatto, szarywrobel lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ